Follow us

Δεν είναι έτσι, επειδή έτσι νομίζετε

Σε κάθε περίπτωση η διαλεύκανση των πραγματικών γεγονότων, αποτελεί αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας αποκλειστικά.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΠΕΤΡΟς ΛΑΖΟς
Πέτρος Λάζος

Πριν λίγες ημέρες, ένας ασυνείδητος έτρεχε με αυτοκίνητο σαν τρελός μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Παρέσυρε και άφησε αβοήθητη την Εμμανουέλα, μια κοπέλα 21 ετών, ένα δροσερό κι άγουρο λουλούδι! Η κοπέλα έφυγε για πάντα την επομένη ημέρα...

Όλη η χώρα αναθεμάτισε τον εγκληματία και τη συνοδό του στο αυτοκίνητο, για την θρασύδειλη πράξη τους. Δύσκολα θα βρεθεί άνθρωπος που δεν βούρκωσε με το περιστατικό και δεν έριξε ένα "καντήλι", για τον φονιά!

Προχθές το βράδυ, ένας δεκαεξάχρονος οδήγησε σε βενζινάδικο της Νύμφης του Θερμαϊκού, ένα ημιφορτηγό αυτοκίνητο. Ζήτησε και έβαλε 20€ καύσιμα κι έφυγε με ταχύτητα, χωρίς να πληρώσει.

Η αστυνομία ενημερώθηκε και τον καταδίωξε. Κατά ορισμένες πληροφορίες, μέλη της ΔΙΑΣ ήταν στο βενζινάδικο και τον καταδίωξαν αμέσως, κατ’ άλλες ειδοποιήθηκαν από τον ιδιοκτήτη, αλλά λίγη σημασία έχει. Το ουσιαστικό είναι πως ο παραβατικός νεαρός καταδιώχθηκε και αρνήθηκε να υπακούσει στα σήματα των αστυνομικών που του ζητούσαν να σταματήσει.

Οι αστυνομικοί, που φυσικά δεν μπορούσαν να γνωρίζουν ποιος ακριβώς ήταν ο οδηγός, ούτε τι μετέφερε (εάν μετέφερε) στο φορτηγάκι, συνέχισαν στην καταδίωξη, ως όφειλαν και υποχρεούνται από το Σύνταγμα και τον νόμο. Σε κάποια στιγμή ένας εξ αυτών πυροβόλησε το αυτοκίνητο και τραυμάτισε τον δεκαεξάχρονο σοβαρότατα στο κεφάλι. Κατά ορισμένες πληροφορίες επειδή ο νεαρός προσπάθησε να εμβολίσει μοτοσυκλέτα αστυνομικών με το αυτοκίνητο, κατ’ άλλες αδικαιολόγητα, μικρή σημασία έχει.

Πάντως προκαλεί τεράστια εντύπωση ο ισχυρισμός πως οι αστυνομικοί πυροβόλησαν χωρίς οφθαλμοφανή κίνδυνος, με δεδομένη την μέχρι σήμερα τύχη όσων συναδέλφων τους τόλμησαν να υπερασπιστούν το καθήκον, τους νομοταγείς πολίτες και τους εαυτούς τους με αυτόν τον τρόπο, σε σαφώς πιο αιτιολογημένα περιστατικά! Σε κάθε περίπτωση η διαλεύκανση των πραγματικών γεγονότων, αποτελεί αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας αποκλειστικά.

Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι ότι μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, εκατοντάδες συγγενείς και συντοπίτες του νεαρού, δημιουργήσαν σοβαρά επεισόδια και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε ξένη περιουσία. Αρχικά έξω από το νοσοκομείο που εγχειριζόταν και εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο δεκαεξάχρονος, περισσότεροι αργότερα σε όλη την Θεσσαλονίκη και, πολύ περισσότεροι, από το μεσημέρι και ύστερα, στην Αθήνα και σε πολλές άλλες πόλεις (ο νεαρός είναι Ρομά).

Χωρίς να υπάρξει η παραμικρή σύλληψη και χωρίς να έχουμε την παραμικρή ένδειξη ότι αυτό το κουρέλιασμα των αξιών της Δημοκρατίας, θα σταματήσει (η κατάσταση θυμίζει ανατριχιαστικά πολύ τα Δεκεμβριανά του 2008 και την στάση Παυλόπουλου). Επειδή "θα υπαρξει δυσαρέσκεια".

Το ακόμη σημαντικότερο είναι ότι ένα τσούρμο παρωπιδοφόρων που είτε δεδηλωμένα δεν υπακούν στο Σύνταγμα, είτε εσκεμμένα το παραβλέπουν επειδή τους βολεύει στις επιδιώξεις τους, αντιδρά γιατί ο αστυνομικός πυροβόλησε. Δηλαδή αντιδρά, κατηγορεί και βρίζει ένα δημόσιο λειτουργό γιατί επιτέλεσε το καθήκον του κυνηγώντας ένα εγκληματία και προστάτευσε τους πολίτες από ένα αυτοκίνητο που έτρεχε ανεξέλεγκτα στους δρόμους της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Βρίζουν και κατηγορούν έναν άνθρωπο που έκανε απλά τη δουλειά του (σωστά ή λάθος θα το κρίνει ο εισαγγελέας και μόνο, επαναλαμβάνω) γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα εξασφαλίσουν πολιτικά οφέλη και θα εξασφαλίσουν ατιμωρησία και απουσία συνεπειών για τα δικά τους παραβατικά σχέδια! Μια μικρή γεύση του τι είναι αυτά, πήραμε χτες βράδυ στα Εξάρχεια. Πολύ θα ήθελα να ξέρω τι θα κάνουν όλοι αυτοί, όταν (γιατί είναι βέβαιο πως, με τέτοια αντιμετώπιση της αστυνομίας, αργά ή γρήγορα θα συμβεί σε όλους μας) ακούσουν στο σαλόνι τους, το τζάμι να σπάει και την μπαλκονόπρτα ν΄ανοίγει, ενώ κοιμούνταν...

Είναι εξαιρετικά λυπηρό όλο αυτό για την Ελλάδα, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει ελπίδα βελτίωσης. Όμως, δυστυχώς, δεν είναι το χειρότερο.

Αυτό το συναντάμε στα πρόσωπα των παρωπιδοφόρων και όλων εκείνων που συμμερίζονται τον λαϊκισμό τους, κουνώντας το κεφάλι με κατανόηση για την "δίκαια οργή"! Στα πρόσωπα όλων εκείνων που μέχρι χτες καταριούνταν τον φονιά της άτυχης Εμμανουέλας, αλλά την ξέχασαν μέσα σε δευτερόλεπτα "γιατί το κόμμα…"!

Εκτός και νομίζει κανείς πως το ημιφορτηγό του δεκαεξάχρονου μικροκλέφτη, διαφέρει σε τίποτε από το αυτοκίνητο του ασυνείδητου που έκοψε το νήμα της ζωής της, χωρίς κανένα λόγο!

Πηγή: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΕΛΑΣ 04 Σεπ 2025 | 09:11

Δημογλίδου για του Κρητικούς μαφιόζους: "Έρχονται και άλλες συλλήψεις" - Πότε ξεκίνησαν οι έρευνες

Σήμερα απολογούνται οι πρώτοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη μεγάλη εγκληματική οργάνωση της Κρήτης.

ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ 03 Σεπ 2025 | 15:08
03 Σεπ 2025 | 10:54
ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 27 Αυγ 2025 | 19:34

Καμίνια: Αστυνομικός μητέρα 3 παιδιών διέσωσε τον 5χρονο - Η 19χρονη αδερφή του τον κλείδωσε στο σπίτι για να βγει ραντεβού [βίντεο]

Όπως ανέφεραν γείτονες της οικογένειας στα Καμίνια, το παιδί τις τελευταίες μέρες έμενε με τη μεγάλη αδερφή του καθώς οι γονείς τους απουσίαζαν εκτός Αθηνών

ΕΣΤΗΝΑΝ ΕΝΕΔΡΑ 22 Αυγ 2025 | 19:52

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι λήστευαν οδηγούς ταξί

Οι ανήλικοι προσποιούμενοι τους πελάτες αναζητούσαν ταξί που έβρισκαν διαθέσιμα και ζητούσαν μεταφορά σε απομονωμένες περιοχές στον οικισμό των Διαβατών.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ 22 Αυγ 2025 | 13:16

Γυναικοκτονία στον Βόλο: "Είδα τον μπαμπά να καρφώνει τη μαμά με μαχαίρι" - Σοκάρει η περιγραφή της κόρης

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ασφαλές περιβάλλον, ενώ η οικογένεια δέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ 22 Αυγ 2025 | 11:55

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Σκότωσε την 36χρονη σύζυγό του και τράπηκε σε φυγή - Μητέρα 4 παιδιών το θύμα, μπροστά στο έγκλημα η μία κόρη

Ο δράστης της γυναικοκτονίας βγήκε τρέχοντας από το διαμέρισμα και διέφυγε προς την οδό Γλάδστωνος. Ανθρωποκυνηγητό για την εύρεσή του από τις αρχές.

ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ 22 Αυγ 2025 | 11:33

Ο κλέφτης στη Θεσσαλονίκη βρήκε τον μάστορά του: Άρπαξε το φορτηγό αλλά ο ιδιοκτήτης τον καταδίωξε και τον έπιασε

Απίστευτο σκηνικό στη Θεσσαλονίκη. Κλέφτης άρπαξε φορτηγό αλλά τον πρόλαβε ο ιδιοκτήτης που τον καταδίωξε.

ΣΤΟ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ 22 Αυγ 2025 | 10:26

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 43χρονος για βιασμό 14χρονης με νοητική στέρηση

Ο άνδρας εντοπίστηκε μετά από αναζητήσεις στην περιοχή του Ασβεστοχωρίου, προσήχθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ 22 Αυγ 2025 | 09:00

Σπείρα ανηλίκων είχε "γδύσει" ολόκληρο σχολείο στη Φωκίδα – Με λάπτοπ και tablet στα σπίτια τους

Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο από τους ανήλικους δράστες επ’ αυτοφώρω, την ώρα που προκαλούσαν νέες φθορές στο κτίριο.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 21 Αυγ 2025 | 21:04

Τούρκοι μαφιόζοι: Ο 29χρονος αρχηγός "Ρέιζ" και η δράση της συμμορίας του - "Αγαπάω την Ελλάδα, θέλω να ζήσω εδώ"

Οι Τούρκοι μαφιόζοι βρίσκονται στην Ελλάδα με Golden Visa, δηλώνουν γκιουλενιστές - Πώς ξέπλεναν χρήματα με πολυτελείς βίλες και πανάκριβα αυτοκίνητα από τη Βουλγαρία -

ΤΟ ΘΗΡΙΩΔΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΖΙΠ 21 Αυγ 2025 | 12:05

Τούρκοι μαφιόζοι στην Ελλάδα: Η χλιδάτη ζωή σε μισθωμένες βίλες και η αδυναμία στα πανάκριβα αυτοκίνητα

Στην τελευταία επιχείρηση της ΕΛΑΣ συνελήφθησαν έξι Τούρκοι υπήκοοι - αιτούντες άσυλο και τα ευρήματα ήταν εντυπωσιακά.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 21 Αυγ 2025 | 10:35

Τρόμος σε κλαμπ της Αθήνας: 19χρονη αισθητικός κατήγγειλε απόπειρα βιασμού με αστυνομικό παρόντα - Σοκάρει η κατάθεσή της

Στιγμές τρόμου για 19χρονη κοπέλα σε κεντρικό κλαμπ της Αθήνας, σύμφωνα με την καταγγελία της.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΕΛΑΦΡΑ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ 21 Αυγ 2025 | 09:55
ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ 21 Αυγ 2025 | 09:43

Ρόδος: 21χρονη από τη Δανία κατήγγειλε βιασμό από Γερμανό σε πλατεία

Σύμφωνα με την καταγγελία της 21χρονης όλα συνέβησαν στις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης.

ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ 20 Αυγ 2025 | 14:00

Λάρισα: Παρέα νεαρών χούλιγκαν "έσπασε" αυτοκίνητα για… πλάκα

Νεαροί έσπαγαν αυτοκίνητα για πλάκα στη Νέα Σμύρνη Λάρισας.

ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 20 Αυγ 2025 | 10:49

Έφοδος της αστυνομίας σε σπίτι στο Μενίδι: Εντοπίστηκαν ρόπαλα και μετρητά [βίντεο]

Δύο άτομα συνελήφθησαν σε έφοδο της αστυνομίας στο Μενίδι.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 20 Αυγ 2025 | 09:50

Τραγωδία στο Ρέθυμνο: 34χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του

Ένας 34χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στο Ρέθυμνο.

ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ 20 Αυγ 2025 | 09:40

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ανδρών για ενδοοικογενειακή βία – Ο ένας είχε "οπλοστάσιο" στο σπίτι του

Σε μία περίπτωση, στην περιοχή του Δενδροποτάμου στη δυτική Θεσσαλονίκη, αλλά και σε αποθήκη που χρησιμοποιούσαν, εντοπίστηκε πλήθος όπλων.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ 19 Αυγ 2025 | 12:31

Άκαρπες οι έρευνες για τον δραπέτη κρατούμενο στην Καστοριά

Ο κρατούμενος εκμεταλλεύτηκε την απροσεξία των δύο αστυνομικών που τον συνόδευαν και κατάφερε να διαφύγει.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Αυγ 2025 | 14:33

Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι: Εμμονικός με το θύμα ο 28χρονος - Δεν προκύπτει να είχαν σχέση

"Με εξέθεσε στους φίλους μου", φέρεται να είπε ο 28χρονος επιχειρώντας να πει γιατί σκότωσε την 47χρονη στο Χαλάνδρι.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΝΑΣ 28ΧΡΟΝΟΣ 18 Αυγ 2025 | 12:08

Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι: 28χρονος σκότωσε 47χρονη στην είσοδο πολυκατοικίας [εικόνες-βίντεο]

Άγρια δολοφονία 47χρονης γυναίκας, εκτυλίχθηκε το πρωί της Δευτέρας 18 Αυγούστου στο Χαλάνδρι. Συνελήφθη ο 28χρονος σύντροφός της.

ΜΕΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΑΥΤΟΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΕΙ 18 Αυγ 2025 | 10:49

Γυναικοκτονία στην Κύπρο: 53χρονος σκότωσε την 34χρονη Ελληνίδα σύντροφό του και τραυμάτισε τον γιο της

Ενας 53χρονος στην Κύπρο δολοφόνησε την 34χρονη Ελληνίδα σύντροφό του μπροστά στον γιο της.

ΕΙΧΕ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΝΝΑΒΗΣ 18 Αυγ 2025 | 10:41

Ο ντελιβεράς παρέδιδε και ναρκωτικά: Σύλληψη 54χρονου διανομέα για διακίνηση σε Νέα Φιλαδέλφεια και Μενίδι

Ένας 54χρονος ντελιβεράς συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε Νέα Φιλαδέλφεια και Μενίδι.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ ΒΛΑΒΩΝ 16 Αυγ 2025 | 22:37

Χειροπέδες σε 26χρονο στην Πάτρα για ξυλοδαρμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό

Ένας 26χρονος στην Πάτρα συνελήφθη για ξυλοδαρμό, ενώ επιτέθηκε και σε αστυνομικό.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ 16 Αυγ 2025 | 19:40

Σοβαρό ενδοικογενειακό επεισόδιο στα Χανιά: Με μαχαιριές στο σώμα μεταφερθηκε στο νοσοκομείο 45χρονη

Χτυπημένη με αιχμηρό αντικείμενο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων μία γυναίκα.

ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 14 Αυγ 2025 | 13:53

Συνελήφθη στην Αθήνα 41χρονος δραπέτης φυλακών

Ο 41χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης 21 ετών και 11 μηνών, για σύσταση συμμορίας, ληστεία κατά συρροή και συναυτουργία και διακεκριμένες κλοπές.

ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΧΑΙΝΑ 14 Αυγ 2025 | 10:07

Δύο συλλήψεις για τη φωτιά στην Αχαΐα: Ομολόγησε ένας 19χρονος - Έβαλε τη φωτιά με αναπτήρα

Ένας 19χρονος ομολόγησε την πράξη του και υπέδειξε το σημείο στο οποίο έβαλε φωτιά το οποίο είναι το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς.

ΤΟ ΔΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΛΑΧΟΜΑ 12 Αυγ 2025 | 12:12

Γνωστός τράπερ εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών: Συνελήφθη ο συνεργός του - Τι έδειξε η έρευνα στο σπίτι του

Συνελήφθη συνεργός γνωστού τράπερ. Αμφότεροι εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ FBI 12 Αυγ 2025 | 10:05

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη Τούρκος που αναζητούσε η Ιντερπόλ - Είχε καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών

Τον αναζητούσε η Ιντερπόλ, τον συνέλαβε το ελληνικό FBI στη Θεσσαλονίκη.

6 ΕΤΩΝ 11 Αυγ 2025 | 13:43
ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 11 Αυγ 2025 | 10:41
ΣΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ 10 Αυγ 2025 | 16:26

Θεσσαλονίκη: Φορτίο κοκαΐνης αξίας 5,5 εκατομμυρίων ευρώ ξετρύπωσε η αστυνομία - Για πού προοριζόταν [εικόνες - βίντεο]

Το κοντέινερ με τα ναρκωτικά είχε εντοπιστεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 6 Αυγούστου και οι συλλήψεις στον Ασπρόπυργο έγιναν χθες

ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 08 Αυγ 2025 | 11:44

Σοκ στη Βόρεια Ελλάδα: Συνελήφθη ανήλικος με 1.000 αρχεία σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας

Ανήλικος συνελήφθη στη Βόρεια Ελλάδα με 1.000 αρχεία σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας.

«ΜΕ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΕΠΙ 40 ΛΕΠΤΑ» 07 Αυγ 2025 | 12:51

"Μου τρύπησαν τον πνεύμονα": Ο 61χρονος φούρναρης μιλά για την επίθεση στη Μάνδρα

Πώς περιγράφει ο 61χρονος φούρναρης στη Μάνδρα Αττικής την άγρια επίθεση από τους ληστές.

ΔΙΩΞΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ "FBI" 07 Αυγ 2025 | 10:42

Εντοπίστηκαν πάνω από 560 κιλά κάνναβης σε κοντέινερ στον Πειραιά - Τρεις συλλήψεις στη Βουλγαρία

Περισσότερα από 560 κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν σε κοντέινερ στον Πειραιά.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΖΕΥΓΑΡΙ 07 Αυγ 2025 | 09:43

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Ακινητοποιούσε τη 10χρονη κόρη της για να τη βιάζει ο σύντροφός της

Οι αρχές στη Θεσσαλονίκη συνέλαβαν ζευγάρι για τη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης κόρης.

06 Σεπ 2025 | 09:44

Δημογραφικό: Να ξυπνήσουμε γιατί χανόμαστε (Τάσος Γιαννίτσης)

Διαβάζοντας την εισήγηση για το δημογραφικό πρόβλημα που έκανε ο Τάσος Γιαννίτσης στην επετειακή εκδήλωση για τα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ (και μπράβο τους για την ιδέα), σε πιάνει η ψυχή σου.

03 Σεπ 2025 | 07:15

Στην Αξιώτισσα στη Νάξο

Όποτε βλέπω σε ταβέρνα ή εστιατόριο, πανό, αφίσες και λοιπά πολιτικά μηνύματα, τα οποία "μοστράρει" ο ιδιοκτήτης πιστεύοντας προφανώς ότι με τον τρόπο αυτό επηρεάζει πεινασμένες συνειδήσεις, απλώς αποχωρώ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ 01 Σεπ 2025 | 07:23

Χειμερία νάρκη ή γεμιστά της επόμενης μέρας;

Οι αρκούδες. Τα ερπετά. Οι νυχτερίδες και οι σκίουροι. Και ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί, ιδίως εάν έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί.

01 Σεπ 2025 | 07:21

Εκλογολογίες και κομματικοί σχεδιασμοί

Ακόμα και η αναμενόμενη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με τις γνωστές παροχές του Σεπτεμβρίου εντάσσεται πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε μια εκλογική στρατηγική.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 01 Σεπ 2025 | 06:10

Η Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής

Ζούμε σε οργουελικούς καιρούς. Ο Τζορτζ Όργουελ, αυτός ο σκοτεινός προφήτης του εικοστού αιώνα, μπορεί να μην έπεσε σε όλα μέσα (συμπεριλαμβάνονται και ηχηρές αστοχίες στις προβλέψεις του), αλλά σίγουρα πέτυχε διάνα το κυριότερο.

27 Αυγ 2025 | 07:28

Διαβάζοντας Τσίπρα μαζί με το croissant

Πώς να το κάνουμε, σου δίνει ένα prestige μια συνέντευξη στην Monde. (Επίτηδες βάζω συνέχεια ξένες λέξεις στο κείμενο, αν τυχόν το διαβάσει ο ίδιος, να ταλαιπωρηθεί να τις ψάχνει στο λεξικό. Μια αθώα εκδίκηση, θα μου τη συγχωρέσετε.)

25 Αυγ 2025 | 07:11

GET A LIFE

Η περιπέτεια του Γιώργου Μαζωνάκη δεν επηρέασε κανέναν πλην του ιδίου και των στενών συγγενών του. Δεν ήταν συνεπώς είδηση. Κακώς τα ΜΜΕ τη μετέδωσαν, την πρόβαλαν με πηχυαίους μάλιστα τίτλους. Γιατί το έκαναν;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 25 Αυγ 2025 | 06:15

Η κόπωση των διακοπών

Όσο και αν ακουστεί αλλόκοτο, φαίνεται πως η κόπωση δεν επέρχεται ως συνέπεια των διακοπών, αλλά την κουβαλάμε μαζί μας και την μεταφέρουμε από τόπο σε τόπο.

23 Αυγ 2025 | 12:02

Η αφιέρωση της Μαρίας Φαραντούρη στη Λίνα Μενδώνη

Διάφοροι κοινωνικοί αγωνιστές του πληκτρολογίου, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός ότι η τραγουδίστρια – σύμβολο της αντίστασης – συμβιβάστηκε με την εξουσία.

20 Αυγ 2025 | 07:50

Τα χαρτιά της Ελλάδας και ο Τραμπ

Τι θα συνέβαινε αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ καλούνταν να μεσολαβήσει στη διένεξη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία;

18 Αυγ 2025 | 07:52

59

Πριν από δυό εβδομάδες, έκλεισα τα πενηνταεννιά. Ήταν τα πρώτα γενέθλια της ζωής μου που η χαρά πήγαινε αντάμα με μια δυσφορία.

18 Αυγ 2025 | 07:50

Τα γαλλικά για τη Βούλτεψη

Υποθέτω μπορείς, σαν τη Βούλτεψη, να αποφανθείς ότι για τις πυρκαγιές και την ευαλωτότητά μας, δεν φταίει άλλος, αλλά φταίει το ότι δεν έχουμε αρκετούς εθελοντές. Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια βρε αδελφέ;

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 18 Αυγ 2025 | 06:33

Ούτε Μόναχο, ούτε Γιάλτα

Ακόμη και όσοι τσαλαβουτούν στα ρηχά της ιστορικής έρευνας, όλο και κάτι έχουν ακούσει για τη Συμφωνία του Μονάχου και τη Διάσκεψη της Γιάλτας.

13 Αυγ 2025 | 09:01

Εγκώμιον της ξαπλώστρας

Και μπορεί στις καλοκαιρινές διακοπές και στις συνθήκες καύσωνα, οι πρωινοί περίπατοι να προσαρμόζονται στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής, αλλά στην επιλογή της παραλίας, η θεωρία μου ισχύει στο ακέραιο.

11 Αυγ 2025 | 11:36

Μια καλλονή και δύο Γκουαγιαβέρες

Η Καρταχένα καμαρώνει για τους συγγραφείς της. Για τον παραμυθά της βασικά, τον μεγαλύτερο παραμυθά στα ισπανικά μετά από τον Θερβάντες.

11 Αυγ 2025 | 10:48

Το θαύμα της απάτης

Η εμμονή μου τα τελευταία χρόνια να αποκαλύπτω τις απάτες πίσω από τη συντριπτική πλειονότητα των υποτιθέμενων θαυμάτων δίνει την εσφαλμένη εντύπωση ότι δεν πιστεύω στα θαύματα συνολικά.