«Δεν πας και στον Δήμαρχο»

Και λίγα μου είπε ο υπάλληλος του ΚΕΠ....

«Δεν πας και στον Δήμαρχο»

«Δεν πας και στον Δήμαρχο» απάντησε όρθιος πάνω από το γκισέ ο υπάλληλος ΚΕΠ των βορείων προαστίων που αρνείτο πεισματικά να πράξει το αυτονόητο.

Να επικυρώσει την υπογραφή της κόρης μου. Είχε προηγηθεί εκτενής συζήτηση μεταξύ μας.

Εγώ υποστήριζα ότι δεν έπρεπε να κάνει τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από εκείνο που ανέφεραν ρητά οι οδηγίες των εγγράφων. Εκείνος από την πλευρά του επικαλούνταν την εργασιακή του εμπειρία υποστηρίζοντας ότι είχε επικυρώσει ανάλογα έγγραφα στο παρελθόν και δεν χρειάζονταν η επικύρωση της υπογραφής σε κάθε σελίδα.

«Μα έχουν βάλει σημάδι για να μπει η υπογραφή και η επικύρωση» αντέτεινα ματαίως εγώ.

Στο «βρόντο» πήγε επίσης η προσπάθεια μου να τον πείσω ότι δεν έχει καμία σημασία η άποψη η δική μου ή η δική του, αλλά οι οδηγίες που έπρεπε προφανώς να ακολουθήσει.

Τίποτα. Παρέμεινε αμετάπειστος την ώρα που συνάδελφος του «χυμένος» στην καρέκλα τον σιγόνταρε.

Η ώρα περνούσε και η κόρη μου άρχισε να ανησυχεί βλέποντας τους τόνους να ανεβαίνουν.

Αναγκάστηκα να αποχωρήσω ηττημένος χωρίς βέβαια να απευθυνθώ στο δημαρχείο. Άλλωστε και ο ίδιος έδειξε από την αρχή πόσο ακριβώς υπολόγιζε την γνώμη των ανωτέρων του.

«Δεν πας και στο δήμαρχο» μου είπε προκλητικά «γράφοντας» τον δήμαρχο εκεί που δεν πιάνει μελάνι, ενώπιον μάλιστα και άλλων δημοτών που ανέμεναν στην ουρά για να εξυπηρετηθούν.

Φίλοι με προέτρεψαν να απευθυνθώ στο γραφείο του δημότη.

Τις επιφυλάξεις μου επιβεβαίωσε η είδηση για το φιάσκο ως προς την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως διάβασα και η τρίτη προσπάθεια απέβη άκαρπη και με την προτροπή της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Με άλλα λόγια οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν το αποκλειστικό προνόμιο να μην αξιολογούνται με τις ευχές των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

Επειδή φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει λόγος για περισσότερη ανάλυση επί του θέματος, καταλήγω στο εξής:

Και λίγα μου είπε ο υπάλληλος του ΚΕΠ.

«Δεν πας και στον Πρωθυπουργό» θα απαντούσα εγώ αν ήμουν στη θέση του καθώς βέβαιο είναι ότι και αυτόν τον έχει «γραμμένο», αν όχι υποστηρικτή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

12 Μαϊ 2021 | 09:24

Ο Σάντσεθ, η Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Τσίπρας

Εκ πρώτης όψεως τα δυο γεγονότα είναι άσχετα. Είναι όμως;

12 Μαϊ 2021 | 09:17

Τα "σταματημένα" ρολόγια του κ. Αλέξη...

Θυμάμαι την εποχή που η "Σοβιετία" έστεκε ακόμη αγέρωχη όρθια και ο κ. Τσίπρας δεν είχε ενταχθεί ακόμη στην ΚΝΕ (εντάχθηκε κατά την περίοδο της πτώσης...), τη θλίψη που με καταλάμβανε ως νεαρό αριστερό τότε, έστω και του ευρωπαϊκού δημοκρατικού δρόμου, όταν βρισκόμουν σε κάποια από τις χώρες του "Παραπετάσματος".

10 Μαϊ 2021 | 07:53

Έγινε μια αρχή;

Οι δηλώσεις του Προέδρου Μπάιντεν, περί κατάργησης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στα εμβόλια κατά του SARS-CoV-2, ξάφνιασαν τον πλανήτη. Δεν θα έπρεπε.

10 Μαϊ 2021 | 07:47

Κάτι κουρασμένα παλικάρια

Σε όσους έχουν γεννηθεί μετά το 1990 είναι δύσκολο να αντιληφθούν τι ακριβώς σημαίνει παλιός πασοκτζής. Τον αντιμετωπίζουν σαν ιστορικό μάλλον απολίθωμα...

10 Μαϊ 2021 | 07:44

Το πρόβλημα του ακούει στο όνομα Τσίπρας...

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της Μεταπολίτευσης, εκτός από την ευημερία με δανεικά που οδήγησε στη χρεοκοπία, ήταν το ισχυρό δικομματικό σύστημα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

08 Μαϊ 2021 | 11:20

Πατέντα η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

Προφανώς, το θέμα δεν είναι αν πρώτος πρότεινε την άρση της πατέντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας. Ούτως ή άλλως πρώτος το πρότεινε ο Η. Μόσιαλος.

07 Μαϊ 2021 | 06:20

Τα παράπλευρα οφέλη της Ελλάδας...

Έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα ενθουσιασμού παντού στον Πλανήτη πως το τέλος της επιδημίας μαζί με τις ριζοσπαστικές αποφάσεις της Προεδρίας του Τζο Μπάιντεν τροχιοδρομούν τις ΗΠΑ και την Παγκόσμια Οικονομία σε μια δυναμική τροχιά ανάπτυξης...

06 Μαϊ 2021 | 06:30

Η "εξάτμιση" του Αλέξη...

Εκτός από τις ελεύθερες εκλογές που εξασφαλίζουν την εναλλαγή των πολιτικών κομμάτων στην εξουσία, οι δημοκρατίες χαρακτηρίζονται από διασπορά της εξουσίας σε αυτονομημένες εστίες οι οποίες διαθέτουν δικό τους ανεξάρτητο θεσμικά κατοχυρωμένο ρόλο.

05 Μαϊ 2021 | 06:20

Τα χειρότερα είναι πίσω...

Ας μην έχουμε αυταπάτες, οι μονάδες "Εστίασης και Ψυχαγωγίας" αποτελούν το βαρύ πυροβολικό της "παρασιτικής" οικονομίας μας και κατά συνέπεια και της απασχόλησης.

04 Μαϊ 2021 | 01:49

Το τέλος των αγκυλώσεων

Ο κορονοϊός σήμανε το πέρας -οριστικό ελπίζω- των ιδεολογικών αγκυλώσεων.

04 Μαϊ 2021 | 01:15

Nέα πνοή στην ΕΕ με Μακρόν, Ντράγκι και Μπέρμπροκ

Το τρίδυμο Μακρόν, Ντράγκι και Μπέρμπροκ έχει όλες τις προϋποθέσεις να δώσει νέα πνοή και δυναμική στο εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

01 Μαϊ 2021 | 10:45

Η Συμμορία

"Η Συμμορία" περιγράφει το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας στην Κύπρο, με πρωταγωνιστή τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

29 Απρ 2021 | 06:46

Μετά τη "φούσκα"...

"Δεν νομίζω ότι το bitcoin θα γίνει ένα μέσο συναλλαγών για τον κόσμο. Είναι πολύ ασταθές για να χρησιμεύσει ως μέσο συναλλαγών".