Follow us

Δεν θέλουν άλλους Τσιόδρες, προτιμούν τους Καρανίκες

"Δεν θέλουμε Τσιόδρες να κυβερνούν μια κοινωνία. Η διακυβέρνηση τεχνοκρατικού τύπου έχει χρεοκοπήσει", είπε ο Νίκος Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ).

Χάρης Ιωάννου
ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΙΩΑΝΝΟΥ
Χάρης Ιωάννου

Πέρασαν σχεδόν 2,5 μήνες από τότε που "γνωρίσαμε" τον Σωτήρη Τσιόδρα. Ο -άγνωστος μέχρι τότε στο ευρύ κοινό- καθηγητής Λοιμωξιολογίας μπήκε στη ζωή μας, αναλαμβάνοντας μια επικίνδυνη αποστολή και μια μεγάλη ευθύνη.

Από τη μία πλευρά να κατευθύνει την κυβέρνηση στο πώς θα αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή στα χρονικά πανδημία κορονοϊού και από την άλλη να ενημερώνει την κοινή γνώμη για τα δύσκολα μέτρα και να εξηγεί με απλά λόγια τι πρέπει να γίνει.

Κάθε μέρα το ραντεβού στις 18:00. Ειδικά τον πρώτο καιρό, όλοι περίμεναν με αγωνία τα λόγια του καθηγητή, του σοφού της διπλανής πόρτας.

Και, ομολογουμένως, τα πήγε περίφημα. Έστω και με μικρά λάθη ή αστοχίες, απολύτως λογικές μπροστά στην αβεβαιότητα μιας υγειονομικής κρίσης, ο Σωτήρης Τσιόδρας με τον "αποχαιρετισμό" του δίδαξε αυτό που εξέπεμπε από την πρώτη ημέρα: Σοβαρότητα, επάρκεια, ψυχραιμία, ταπεινότητα, πλήρη απουσία αλαζονείας.

Τα ευχαριστώ που "πλημμύρισαν" το διαδίκτυο ήταν το λογικό επόμενο.

Μετά από μια περίοδο αλλοπρόσαλλων επιλογών προσώπων σε θέσεις κλειδιά, ειδικά επί κυβέρνησης Τσίπρα, ο 55χρονος καθηγητής εξέφρασε αυτό που είχε ανάγκη το συλλογικό υποσυνείδητο. Τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.

Το σοβαρό πρόσωπο της Ελλάδας που τα κατάφερε και διακρίθηκε παγκοσμίως στην αντιμετώπιση της πανδημίας αντικατοπτρίζεται στον Σ. Τσιόδρα και την επιτροπή του. Και τα κατάφερε χωρίς πολιτικαντισμούς, επικοινωνιακά σόου ή πολιτικές φλυαρίες. Ένας πραγματικός άριστος, χωρίς να είναι παντογνώστης ή τέλειος.

Υπάρχει όμως και το άλλο πρόσωπο της χώρας, με τους αντίστοιχους εκφραστές του.

Μία ημέρα πριν το συγκινητικό "αντίο" του Σωτήρη Τσιόδρα, διατυπώθηκε δημόσια η άλλη άποψη.

"Δεν θέλουμε Τσιόδρες να κυβερνούν μια κοινωνία. Η διακυβέρνηση τεχνοκρατικού τύπου έχει χρεοκοπήσει", είπε ο Νίκος Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ) στη Βουλή, με αφορμή την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Δεν θέλουν Τσιόδρες στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός, ίσως, από κάποιες νησίδες λογικής και νηφαλιότητας, όπως ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Τα είχε εξηγήσει και ο Θανάσης Καρτερός στην "Αυγή" προ καιρού. Η λογική είναι γνωστή: Δεν είναι δικός μας, άρα είναι εναντίον μας. Ή χειρότερα: "Είναι των άλλων".

Δεν θέλουν Τσιόδρες, άλλωστε οι γιατροί είναι μη εκλεγμένοι. Τι να μας πουν οι τεχνοκράτες... Καλύτερα ο Καρανίκας ως σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού. Ο Καμμένος "στρατάρχης". Η Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος της Βουλής, ο Βαρουφάκης υπουργός Οικονομικών, ο Πολάκης υπουργός Υγείας, ο Παυλόπουλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού για σεμινάριο. Ή αλλιώς όταν η δήθεν ριζοσπαστική Αριστερά συγχωνεύεται με τη λαϊκή Δεξιά και ολίγον λαϊκίστικο ΠΑΣΟΚ.

Και για την πανδημία; Μα φυσικά δεν θα αποφασίζουν τεχνοκράτες, αλλά ο κυρίαρχος λαός. Ίσως με ένα νόμο και ένα άρθρο να καταργείται ο κορονοϊός, όπως τα Μνημόνια. Δεν γίνεται; Δεν πειράζει, να αποφασίσει λαός τη στρατηγική στην πανδημία. Ή να κάνουμε δημοψήφισμα για το εμβόλιο, όπως για το Debt Sustainability Analysis το 2015.

Πάντως, "δεν θέλουμε Τσιόδρες". Θέλουμε αφισοκολλητές, κλακαδόρους, "αλληλέγγυους", άεργους κομματικούς, φραπεδοφόρους αναλυτές του καφενείου.

Δεν είναι τυχαίο ότι δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ξεχώρισαν για την επάρκειά τους και την κατάρτισή τους, ο πρώην αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Γιώργος Χουλιαράκης και ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, αποχώρησαν ουσιαστικά από το κόμμα, με τη "ρετσινιά" του "δεξιού" και "τεχνοκράτη" από τους ίδιους τους συντρόφους τους.

Μετά την επιτυχή αντιμετώπιση του α’ γύρου της πανδημίας, ίσως είναι μια ευκαιρία για έναν αναστοχασμό. Να διαλέξουμε ποιο πρόσωπο της Ελλάδας προτιμάμε. Ποιο πρότυπο θέλουμε, ποιοι είναι οι καλύτεροι από μας για να τραβήξουν τη χώρα μπροστά στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Και εκεί ίσως διαπιστώσουμε ότι την πρόοδο σε μια κοινωνία τη συμβολίζουν οι Τσιόδρες. Σίγουρα πάντως, όχι οι Καρανίκες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Αυτή είναι η μόνη λίστα που χρειάζεστε για τις φθινοπωρινές αποδράσεις σας

Ξενώνες, ξενοδοχεία, βίλες και εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα που μας καλούν για αποδράσεις με άρωμα φθινοπώρου ή αποκαλόκαιρου.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 26 Σεπ 2025 | 09:29

Και η Νίνα Κασιμάτη κατά Πάρι Ρούπου: Ήρθε να υποδυθεί τον "αντιφασίστα" με ρυπαρολογίες σε βάρος της ελληνικής σημαίας

Η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, εμφανίστηκε σε τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή του κόμματος, το οποίο τάχθηκε στο πλευρό του κωμικού.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 23 Σεπ 2025 | 19:05

"Υποτίμηση της χώρας": Ομαδικά "πυρά" της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης

ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ 23 Σεπ 2025 | 11:38

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε εκπαιδευτικός που πήγε στο σχολείο χωρίς αρνητικό self-test εν μέσω κορονοϊού

Δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον εκπαιδευτικό που το 2021 είχε πάει στο σχολείο χωρίς να προσκομίσει αρνητικό self-test.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 23 Σεπ 2025 | 11:03

Οι δημοσκοπικές πτήσεις του υπό σύσταση κόμματος Τσίπρα και τα φίλια "πυρά"

Κοινός δημοσκοπικός τόπος, είναι πως το "κόμμα Τσίπρα" εκκινεί - θεωρητικώς και χωρίς να υπάρχει καν δήλωση πρόθεσης, με δημοσκοπικό "ταβάνι" πέριξ του 20%.

ΕΟΔΥ: 18 Σεπ 2025 | 18:08

Κορονοϊός: 226 νέες εισαγωγές και δύο θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Ο αριθμός νέων εισαγωγών παρουσιάζει τάση σταθεροποίησης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 18 Σεπ 2025 | 16:28

Φάμελλος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη ξέρει νσ διαλέγει τους σωστούς ανθρώπους για την κατάλληλη "δουλειά""

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση συνολικά για τα "σοβαρά πλήγματα" που έχει επιφέρει στο κράτος δικαίου.

ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ 18 Σεπ 2025 | 15:59

Θάνατος 14χρονης στη Λαμία: Αναβλήθηκε η δίκη των δυο γιατρών του νοσοκομείου - Η τραγωδία για το κορίτσι με κορονοϊό

Αναβιώνει η τραγωδία της απώλειας της μαθήτριας τον Δεκέμβριο του 2021 όταν διακομίσθηκε στο ΓΝ Λαμίας λόγω ασθένειας από covid-19.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΝΤΖΟΣ - ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 18 Σεπ 2025 | 12:50

Ενταση στη Βουλή μεταξύ Φλωρίδη και ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ: "Εχετε λατρεία σε δολοφόνους" - "Είστε πολιτικά αχρείος"

Η ανακοίνωση Φλωρίδη πυροδότησε την αντίδραση των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, οι οποίοι ζήτησαν την απόσυρση της ρύθμισης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 17 Σεπ 2025 | 23:59

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: "Έίναι πολύ μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών"

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "Δεν αναφέρθηκε στα καρτέλ, δεν αναφέρθηκε στην αισχροκέρδεια και κυρίως ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θα πειράξει τα ουρανοκατέβατα υπερκέρδη τους"

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 17 Σεπ 2025 | 20:53

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ - Αρνητικοί οι πολίτες σε κόμμα Τσίπρα - Οκτακομματική η Βουλή

Η Νέα Δημοκρατία, λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η ΔΕΘ, εμφανίζεται στο 29%, έναντι 14% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 15 Σεπ 2025 | 11:36

Καρφιά Πολάκη σε Τσίπρα: Να συνεισφέρει μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ - Όχι άλλη διάσπαση, αρκετά έχουμε τραυματιστεί

"Δεν σηκώνει η κατάσταση άλλη διάσπαση, αρκετά έχουμε τραυματιστεί ως χώρος", τόνισε ο Παύλος Πολάκης.

''ΒΕΝΤΕΤΑ'' 15 Σεπ 2025 | 07:24
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 11 Σεπ 2025 | 13:23

Φάμελλος για Τσίπρα: Είναι πολύτιμο κεφάλαιο - Αδιανόητη η συζήτηση περί κατακερματισμού ή ανεξαρτητοποίησης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι "έχουμε συμφωνήσει σε ενιαία προσπάθεια με τον Τσίπρα".

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 10 Σεπ 2025 | 21:45

Φάμελλος απο τη ΔΕΘ: "To όραμα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα"

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι "με τη δουλειά μας βγάλαμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, με ισχυρό κοινωνικό κράτος

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ 10 Σεπ 2025 | 16:14

Νέα μελέτη: Ο COVID-19 και η γρίπη μπορεί να "ξυπνούν" καρκινικά κύτταρα

"Η ιογενής λοίμωξη επιταχύνει σημαντικά την ανάπτυξη αυτών των κυττάρων", σύμφωνα με τον John Alcorn, καθηγητή Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ

09 Σεπ 2025 | 11:48

Συνελήφθησαν οι γιοι πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια με πτυσσόμενα γκλομπ

Στη σύλληψη των γιων γνωστού πολιτικού, πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στελέχους της Νέας Αριστεράς, προχώρησε η ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 08 Σεπ 2025 | 15:36

ΣΥΡΙΖΑ: Η ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για τη διαδικασία σχετικά με τον μειωμένο ΦΠΑ σε τρόφιμα - φάρμακα

"Ο πρωθυπουργός της χώρας ισχυρίστηκε πως αγνοεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει διαδικασία επί παραβάσει σε βάρος της Ελλάδας".

ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Σεπ 2025 | 17:27

ΣΥΡΙΖΑ: " Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό"

"Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"ΠΥΡΑ" 06 Σεπ 2025 | 23:57

Αντιπολίτευση: Σφοδρή κριτική για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Ελληνική Λύση

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΠΡΟΣΟΧΗ 29 Αυγ 2025 | 19:15

Σε έξαρση ο κορονοϊός: Σημαντική αύξηση κρουσμάτων τον Αύγουστο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Την τελευταία εβδομάδα, το σύνολο των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας για COVID-19 ήταν 236

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 27 Αυγ 2025 | 22:54

Μεταναστευτικό νομοσχέδιο: Συντονισμένα πυρά από την αντιπολίτευση στη Βουλή

Οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου παρουσίασαν μείωση κατά 80%, οπότε και ψηφίστηκε η τροπολογία για αναστολή ασύλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 12 Σεπ 2025 | 08:51

Το "πακέτο" Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ: Μείωση ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, μηδενισμός για βρεφικά είδη - Οι 5 μεγάλες προτεραιότητες

"Δεν υποσχόμαστε δημοσιονομική πλειοδοσία, αλλά σκληρή δουλειά και ένα συνολικό σχέδιο διακυβέρνησης", λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη.

24 Σεπ 2025 | 07:52

Η "κατάληψη" στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Υποθέτω έχει να κάνει και με την αδυναμία της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει ένα αντικυβερνητικό ρεύμα και κίνημα και να δώσει μορφή και περιερχόμενο στον αγώνα τους. Στον αγώνα τους να φύγει επιτέλους ο Μητσοτάκης.

22 Σεπ 2025 | 09:56

Ένα φωτεινό πολιτιστικό γεγονός

Και όμως. Με την έξοδο από τα μνημόνια, η εντόπια βιβλιοπαραγωγή επανήλθε σταδιακά στα προ της κρίσης επίπεδα.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 22 Σεπ 2025 | 06:15

Το δράμα του πολυεκατομμυριούχου

Πώς θα ήταν ένας κόσμος δίχως καθόλου ενσυναίσθηση; Σίγουρα θα ήταν ένας κόσμος όπου δεν θα ήθελα να ζήσω ή όπου δεν θα ήθελαν να ζήσουν τα παιδιά μας.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 20 Σεπ 2025 | 13:26

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο ΚΚΜ

Το ερώτημα παραμένει: Γιατί όλοι φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ και δεν έχουμε ούτε έναν να έκανε την αντίστροφη πορεία;

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 17 Σεπ 2025 | 08:03

Πλέον δεν είναι ούτε δημοκράτης ούτε απλά δεξιός

Η αλήθεια είναι ότι τώρα πλέον είναι απλά νεκρός. Ούτε δημοκράτης, ούτε απλά δεξιός. Μακαρίτης.

15 Σεπ 2025 | 07:55

Βαθιά Αμερική

Μπορεί η βαθιά Αμερική να ορίσει τις τύχες του πλανήτη, κατά τον τρόπο που ένας καρκίνος μέχρι να ξεπεραστεί, αποσυντονίζει, βασανίζει τον άνθρωπο; Όλα δείχνουν πως ναι.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 15 Σεπ 2025 | 06:15

Η ιδεολογία του δολοφόνου

Είναι οι δολοφόνοι εκ προοιμίου "δεξιοί" ή εκ προοιμίου "αριστεροί", όπως θέλουν να μας πείσουν οι εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές παρατάξεις;

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ 14 Σεπ 2025 | 13:18

"Απόλυτη" και κάτι παραπάνω

Η Άννα Βίσση απέδειξε για ακόμα μια φορά γιατί παραμένει η "Απόλυτη Ελληνίδα Σταρ", ίσως... και κάτι παραπάνω.

13 Σεπ 2025 | 12:37

Η πρώτη δημοσκόπηση

Το πιο χαρακτηριστικό νούμερο από τη δημοσκόπηση, είναι αυτό για την "ικανοποίηση" από τις παροχές που ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ. Οι μισοί από εκείνους που εκτιμούν ότι θα έχουν όφελος από τη μείωση της φορολογίας, δηλώνουν ταυτόχρονα ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα. Γιατί; Γιατί δεν τους αρέσει η κυβέρνηση είναι η απάντηση.

10 Σεπ 2025 | 07:52

Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης

O Γεωργιάδης ήταν προκλητικός. Προκλητικός που ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Δράμας, προκλητικός και με τα όσα είπε μετά για τα επεισόδια στην είσοδο του νοσοκομείου πριν από την άφιξή του.

08 Σεπ 2025 | 07:44

Και πάλι όλοι μαζί

Γιατί τα σημερινά ζευγάρια αποφεύγουν -συχνά τρέμουν στο ενδεχόμενο- να γίνουν γονείς; Η προφανής απάντηση αφορά στο κόστος ζωής.

08 Σεπ 2025 | 06:05

Τα λείψανα του Αγίου Λαζάρου

Η βιβλιογραφία γύρω από την εμπορία "ιερών λειψάνων" εμπλουτίστηκε σε σημείο ώστε να αδυνατούμε να την εξαντλήσουμε στο πλαίσιο ενός σύντομου κειμένου.

06 Σεπ 2025 | 09:44

Δημογραφικό: Να ξυπνήσουμε γιατί χανόμαστε (Τάσος Γιαννίτσης)

Διαβάζοντας την εισήγηση για το δημογραφικό πρόβλημα που έκανε ο Τάσος Γιαννίτσης στην επετειακή εκδήλωση για τα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ (και μπράβο τους για την ιδέα), σε πιάνει η ψυχή σου.

03 Σεπ 2025 | 07:15

Στην Αξιώτισσα στη Νάξο

Όποτε βλέπω σε ταβέρνα ή εστιατόριο, πανό, αφίσες και λοιπά πολιτικά μηνύματα, τα οποία "μοστράρει" ο ιδιοκτήτης πιστεύοντας προφανώς ότι με τον τρόπο αυτό επηρεάζει πεινασμένες συνειδήσεις, απλώς αποχωρώ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ 01 Σεπ 2025 | 07:23

Χειμερία νάρκη ή γεμιστά της επόμενης μέρας;

Οι αρκούδες. Τα ερπετά. Οι νυχτερίδες και οι σκίουροι. Και ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί, ιδίως εάν έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί.

01 Σεπ 2025 | 07:21

Εκλογολογίες και κομματικοί σχεδιασμοί

Ακόμα και η αναμενόμενη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με τις γνωστές παροχές του Σεπτεμβρίου εντάσσεται πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε μια εκλογική στρατηγική.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 01 Σεπ 2025 | 06:10

Η Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής

Ζούμε σε οργουελικούς καιρούς. Ο Τζορτζ Όργουελ, αυτός ο σκοτεινός προφήτης του εικοστού αιώνα, μπορεί να μην έπεσε σε όλα μέσα (συμπεριλαμβάνονται και ηχηρές αστοχίες στις προβλέψεις του), αλλά σίγουρα πέτυχε διάνα το κυριότερο.