Follow us

Ένας "ανασχηματισμός" (δεν) θα τους σώσει

Ακούγεται ότι περιμένουν εναν "ανασχηματισμό" στους σκιώδεις υπουργούς του Τσίπρα, να τους σώσει.

Νίκη Ζορμπά
ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΗ ΖΟΡΜΠΑ
Νίκη Ζορμπά

Γερό κάζο, έπαθε και ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ με τα καμώματα Παππά. Δεν είναι μικρό πράγμα ο μέχρι πρότινος εξ απορρήτων για τις δύσκολες αποστολές , όχι μονο να αποδεικνύεται αναποτελεσματικός σαματατζής ( βλέπε τηλεοπτικές άδειες), αλλά κι επικινδύνως αφελής.

"Σουρωτήρι" έκανε την κυβέρνησή του , το "σωτήριον" έτος 2016 ο τότε υπουργός . Και μόνο όσα κατήγγειλε ο Χρήστος Καλογρίτσας και μία συνομιλία του με τον Σαμπύ Μιωνή και που έφτασε στ αυτιά μας ,τρομάζει κανείς στην ιδέα τι άλλο έχει πει, πού και σε ποιον με αυτή την καφενειακή ελαφρότητα που την είπαν καταφερτζίδικη σπιρτάδα και την ευλόγησαν, για να παραφράσουμε τον ποιητή.

Όχι όλοι, βέβαια. Είναι γνωστή η αντιπαλότητα χρόνια τώρα του Νίκου Παππά και της "τάσης" του, των προεδρικών δηλαδή, με τους παλιούς, "βασικούς μετόχους" του ΣΥΡΙΖΑ ( Φίλη, Βούτση, Σκουρλέτη) αλλά και τους "53" του Ευκλείδη. Ούτε με τις πρακτικές του για τις τηλεοπτικές άδειες συμφώνησαν ούτε με την γιούργια στους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis ούτε με τα "κολλητηλίκια" με τον Πάνο Καμμένο.

Αργά για δάκρυα. Τα αποδέχθηκαν όλοι, όλα. Το group therapy με τους θυελλώδεις εσωκομματικούς καυγάδες ουδέν άλλον ευνόησαν παρά την εκτόνωση των ίδιων. Πολίτες και ψηφοφόρους και Θεσμούς πάντως, σιγουρα όχι. Πάμε παρακάτω.

Το παρακάτω στον ΣΥΡΙΖΑ χτυπάει σε ύφαλο: Αν τον αδειάσουν , λέει , θα είναι βούτυρο στο ψωμί της Ν.Δ. Αν τον διατηρήσουν αλώβητο και κομματικά ισχυρό , με ποιο τρόπο θα δείξει ο Αλέξης Τσίπρας πως κάτι κατάλαβε - έστω και με αυξημένα δίδακτρα- από λανθασμένες επιλογές του; Και πώς θα διαχωρίσουν έστω και τώρα τη θέση τους οι "ντροπιασμένοι" του ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι που δεν βοηθάει και ο ίδιος τον πρόεδρό του. Να καθίσει αυτοβούλως στην μπάντα, να αποσυρθεί ησύχως στις γκουίντες. Να αφήσει τον χρόνο να δουλέψει , όπως έχει συμβεί με τόσους και τόσους στην ελληνική πολιτική σκηνή, χρόνια τώρα.

Ακούγεται ότι περιμένουν εναν "ανασχηματισμό" στους σκιώδεις υπουργούς του Τσίπρα, να τους σώσει. Να ανακατέψει την τράπουλα των τομεαρχών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να βγάλει "νέους" μπροστά, να ανανεωθεί και το προφίλ του κόμματος.

Ωραιότατη ιδέα. Υπάρχει όμως ένα "μικρό" τεχνικό πρόβλημα για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα τολμήσει να ξεφορτωθεί τα "βαρίδια".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Αυτή είναι η μόνη λίστα που χρειάζεστε για τις φθινοπωρινές αποδράσεις σας

Ξενώνες, ξενοδοχεία, βίλες και εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα που μας καλούν για αποδράσεις με άρωμα φθινοπώρου ή αποκαλόκαιρου.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 26 Σεπ 2025 | 09:29

Και η Νίνα Κασιμάτη κατά Πάρι Ρούπου: Ήρθε να υποδυθεί τον "αντιφασίστα" με ρυπαρολογίες σε βάρος της ελληνικής σημαίας

Η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, εμφανίστηκε σε τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή του κόμματος, το οποίο τάχθηκε στο πλευρό του κωμικού.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 23 Σεπ 2025 | 19:05

"Υποτίμηση της χώρας": Ομαδικά "πυρά" της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 23 Σεπ 2025 | 11:03

Οι δημοσκοπικές πτήσεις του υπό σύσταση κόμματος Τσίπρα και τα φίλια "πυρά"

Κοινός δημοσκοπικός τόπος, είναι πως το "κόμμα Τσίπρα" εκκινεί - θεωρητικώς και χωρίς να υπάρχει καν δήλωση πρόθεσης, με δημοσκοπικό "ταβάνι" πέριξ του 20%.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 18 Σεπ 2025 | 16:28

Φάμελλος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη ξέρει νσ διαλέγει τους σωστούς ανθρώπους για την κατάλληλη "δουλειά""

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση συνολικά για τα "σοβαρά πλήγματα" που έχει επιφέρει στο κράτος δικαίου.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΝΤΖΟΣ - ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 18 Σεπ 2025 | 12:50

Ενταση στη Βουλή μεταξύ Φλωρίδη και ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ: "Εχετε λατρεία σε δολοφόνους" - "Είστε πολιτικά αχρείος"

Η ανακοίνωση Φλωρίδη πυροδότησε την αντίδραση των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, οι οποίοι ζήτησαν την απόσυρση της ρύθμισης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 17 Σεπ 2025 | 23:59

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: "Έίναι πολύ μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών"

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "Δεν αναφέρθηκε στα καρτέλ, δεν αναφέρθηκε στην αισχροκέρδεια και κυρίως ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θα πειράξει τα ουρανοκατέβατα υπερκέρδη τους"

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 17 Σεπ 2025 | 20:53

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ - Αρνητικοί οι πολίτες σε κόμμα Τσίπρα - Οκτακομματική η Βουλή

Η Νέα Δημοκρατία, λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η ΔΕΘ, εμφανίζεται στο 29%, έναντι 14% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 15 Σεπ 2025 | 11:36

Καρφιά Πολάκη σε Τσίπρα: Να συνεισφέρει μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ - Όχι άλλη διάσπαση, αρκετά έχουμε τραυματιστεί

"Δεν σηκώνει η κατάσταση άλλη διάσπαση, αρκετά έχουμε τραυματιστεί ως χώρος", τόνισε ο Παύλος Πολάκης.

''ΒΕΝΤΕΤΑ'' 15 Σεπ 2025 | 07:24
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 11 Σεπ 2025 | 13:23

Φάμελλος για Τσίπρα: Είναι πολύτιμο κεφάλαιο - Αδιανόητη η συζήτηση περί κατακερματισμού ή ανεξαρτητοποίησης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι "έχουμε συμφωνήσει σε ενιαία προσπάθεια με τον Τσίπρα".

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 10 Σεπ 2025 | 21:45

Φάμελλος απο τη ΔΕΘ: "To όραμα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα"

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι "με τη δουλειά μας βγάλαμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, με ισχυρό κοινωνικό κράτος

09 Σεπ 2025 | 11:48

Συνελήφθησαν οι γιοι πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια με πτυσσόμενα γκλομπ

Στη σύλληψη των γιων γνωστού πολιτικού, πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στελέχους της Νέας Αριστεράς, προχώρησε η ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 08 Σεπ 2025 | 15:36

ΣΥΡΙΖΑ: Η ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για τη διαδικασία σχετικά με τον μειωμένο ΦΠΑ σε τρόφιμα - φάρμακα

"Ο πρωθυπουργός της χώρας ισχυρίστηκε πως αγνοεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει διαδικασία επί παραβάσει σε βάρος της Ελλάδας".

ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Σεπ 2025 | 17:27

ΣΥΡΙΖΑ: " Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό"

"Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"ΠΥΡΑ" 06 Σεπ 2025 | 23:57

Αντιπολίτευση: Σφοδρή κριτική για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Ελληνική Λύση

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 27 Αυγ 2025 | 22:54

Μεταναστευτικό νομοσχέδιο: Συντονισμένα πυρά από την αντιπολίτευση στη Βουλή

Οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου παρουσίασαν μείωση κατά 80%, οπότε και ψηφίστηκε η τροπολογία για αναστολή ασύλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

24 Σεπ 2025 | 07:52

Η "κατάληψη" στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Υποθέτω έχει να κάνει και με την αδυναμία της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει ένα αντικυβερνητικό ρεύμα και κίνημα και να δώσει μορφή και περιερχόμενο στον αγώνα τους. Στον αγώνα τους να φύγει επιτέλους ο Μητσοτάκης.

22 Σεπ 2025 | 09:56

Ένα φωτεινό πολιτιστικό γεγονός

Και όμως. Με την έξοδο από τα μνημόνια, η εντόπια βιβλιοπαραγωγή επανήλθε σταδιακά στα προ της κρίσης επίπεδα.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 22 Σεπ 2025 | 06:15

Το δράμα του πολυεκατομμυριούχου

Πώς θα ήταν ένας κόσμος δίχως καθόλου ενσυναίσθηση; Σίγουρα θα ήταν ένας κόσμος όπου δεν θα ήθελα να ζήσω ή όπου δεν θα ήθελαν να ζήσουν τα παιδιά μας.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 20 Σεπ 2025 | 13:26

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο ΚΚΜ

Το ερώτημα παραμένει: Γιατί όλοι φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ και δεν έχουμε ούτε έναν να έκανε την αντίστροφη πορεία;

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 17 Σεπ 2025 | 08:03

Πλέον δεν είναι ούτε δημοκράτης ούτε απλά δεξιός

Η αλήθεια είναι ότι τώρα πλέον είναι απλά νεκρός. Ούτε δημοκράτης, ούτε απλά δεξιός. Μακαρίτης.

15 Σεπ 2025 | 07:55

Βαθιά Αμερική

Μπορεί η βαθιά Αμερική να ορίσει τις τύχες του πλανήτη, κατά τον τρόπο που ένας καρκίνος μέχρι να ξεπεραστεί, αποσυντονίζει, βασανίζει τον άνθρωπο; Όλα δείχνουν πως ναι.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 15 Σεπ 2025 | 06:15

Η ιδεολογία του δολοφόνου

Είναι οι δολοφόνοι εκ προοιμίου "δεξιοί" ή εκ προοιμίου "αριστεροί", όπως θέλουν να μας πείσουν οι εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές παρατάξεις;

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ 14 Σεπ 2025 | 13:18

"Απόλυτη" και κάτι παραπάνω

Η Άννα Βίσση απέδειξε για ακόμα μια φορά γιατί παραμένει η "Απόλυτη Ελληνίδα Σταρ", ίσως... και κάτι παραπάνω.

13 Σεπ 2025 | 12:37

Η πρώτη δημοσκόπηση

Το πιο χαρακτηριστικό νούμερο από τη δημοσκόπηση, είναι αυτό για την "ικανοποίηση" από τις παροχές που ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ. Οι μισοί από εκείνους που εκτιμούν ότι θα έχουν όφελος από τη μείωση της φορολογίας, δηλώνουν ταυτόχρονα ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα. Γιατί; Γιατί δεν τους αρέσει η κυβέρνηση είναι η απάντηση.

10 Σεπ 2025 | 07:52

Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης

O Γεωργιάδης ήταν προκλητικός. Προκλητικός που ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Δράμας, προκλητικός και με τα όσα είπε μετά για τα επεισόδια στην είσοδο του νοσοκομείου πριν από την άφιξή του.

08 Σεπ 2025 | 07:44

Και πάλι όλοι μαζί

Γιατί τα σημερινά ζευγάρια αποφεύγουν -συχνά τρέμουν στο ενδεχόμενο- να γίνουν γονείς; Η προφανής απάντηση αφορά στο κόστος ζωής.

08 Σεπ 2025 | 06:05

Τα λείψανα του Αγίου Λαζάρου

Η βιβλιογραφία γύρω από την εμπορία "ιερών λειψάνων" εμπλουτίστηκε σε σημείο ώστε να αδυνατούμε να την εξαντλήσουμε στο πλαίσιο ενός σύντομου κειμένου.

06 Σεπ 2025 | 09:44

Δημογραφικό: Να ξυπνήσουμε γιατί χανόμαστε (Τάσος Γιαννίτσης)

Διαβάζοντας την εισήγηση για το δημογραφικό πρόβλημα που έκανε ο Τάσος Γιαννίτσης στην επετειακή εκδήλωση για τα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ (και μπράβο τους για την ιδέα), σε πιάνει η ψυχή σου.

03 Σεπ 2025 | 07:15

Στην Αξιώτισσα στη Νάξο

Όποτε βλέπω σε ταβέρνα ή εστιατόριο, πανό, αφίσες και λοιπά πολιτικά μηνύματα, τα οποία "μοστράρει" ο ιδιοκτήτης πιστεύοντας προφανώς ότι με τον τρόπο αυτό επηρεάζει πεινασμένες συνειδήσεις, απλώς αποχωρώ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ 01 Σεπ 2025 | 07:23

Χειμερία νάρκη ή γεμιστά της επόμενης μέρας;

Οι αρκούδες. Τα ερπετά. Οι νυχτερίδες και οι σκίουροι. Και ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί, ιδίως εάν έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί.

01 Σεπ 2025 | 07:21

Εκλογολογίες και κομματικοί σχεδιασμοί

Ακόμα και η αναμενόμενη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με τις γνωστές παροχές του Σεπτεμβρίου εντάσσεται πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε μια εκλογική στρατηγική.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 01 Σεπ 2025 | 06:10

Η Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής

Ζούμε σε οργουελικούς καιρούς. Ο Τζορτζ Όργουελ, αυτός ο σκοτεινός προφήτης του εικοστού αιώνα, μπορεί να μην έπεσε σε όλα μέσα (συμπεριλαμβάνονται και ηχηρές αστοχίες στις προβλέψεις του), αλλά σίγουρα πέτυχε διάνα το κυριότερο.