Επάγγελμα Παπαδημούλης

Η κατάληξη, είναι απολύτως συνεπής με την αρχική του στάση απέναντι στην πολιτική. Μια επιλογή καριέρας.

Μανόλης Καψής
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟΛΗς ΚΑΨΗς
Καψής

Η τελευταία φορά που η εσωτερική φωνή του Δημήτρη Παπαδημούλη ξύπνησε, ήταν το μακρινό 2012 όταν ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε εκείνο το ανεκδιήγητο "Δεν πειράζει ας βγουν και μια φορά από την πίσω πόρτα”. Ήταν τότε, στο δεύτερο μνημόνιο, όταν διάφορα αγανακτισμένα στοιχεία πολιορκούσαν τη Βουλή και απειλούσαν να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο.

Οι βουλευτές που ψήφισαν τότε το μνημόνιο διάσωσης της χώρας, όντως βγήκαν από την πίσω πόρτα. Όσοι τόλμησαν να βγουν από την κεντρική έξοδο της Βουλής, δέχθηκαν επιθέσεις και κινδύνευσαν. Ήταν μια ήττα της Δημοκρατίας και μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, των αγανακτισμένων, των ψεκασμένων και της Χρυσής Αυγής. Και του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σε μια ξαφνικά εκλαμψία, θυμήθηκε προς στιγμήν τον παλαιό του εαυτό και ήταν ο μόνος από τον χώρο της ριζοσπαστικής, που αντέδρασε με θυμό -άντε μην υπερβάλουμε- με ενόχληση, στη σαφώς ολοκληρωτικού χαρακτήρα, αντιδημοκρατική δήλωση του αρχηγού του. Ξαφνική κρίση συνείδησης; Κάτι ζητούσε; Άγνωστο. Πάντως έκτοτε κατάπιε τα πάντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και τα ταμπούρλα και τους ζουρνάδες, και τα φετίχ και τις απειλές και τις ύβρεις. Ακόμα και τον Βαρουφάκη, ακόμα και τα ταξίδια στη Βενεζουέλα, στο Πεκίνο και στη Μόσχα αδελφές, όλα τα κάταπιε και δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ. Σαν καλός μαθητής μπορεί να μην μετείχε στις άθλιες καμπάνιες στις οποίες πρωτοστατούσαν άλλοι συνάδελφοί του -για πολλά μπορείς να τον κατηγορήσεις όχι όμως για ανοησία...- αλλά δεν έβγαλε κιχ. Γι' αυτό και ανταμείφθηκε.

Άλλωστε αυτή η κρίση συνείδησης από το μακρινό 2012, δεν ήταν αρκετή για να κάμψει τη βαριά δυσφορία που προκαλεί το όνομά του -το βαριά δυσφορία είναι αυτό που ονομάζουν οι αγγλοσάξονες understatement- στους κύκλους της ανανεωτικής αριστεράς. Στους μαθητές του Λεωνίδα Κύρκου, που αποχώρησαν από τον Συνασπισμό το 2010.

Τότε, ο μόνος επώνυμος από τον χώρο εκείνο των παλαιών Ρηγάδων, που δεν ακολούθησε τον Φώτη Κουβέλη προς την έξοδο, ήταν ο κ. Παπαδημούλης. Μάλιστα οι κακές γλώσσες λένε ότι αν και τους διαβεβαίωνε ότι θα ακολουθήσει, την τελευταία στιγμή έκανε πίσω. Πηγαίνετε εσείς και ακολουθώ, τους είπε...Δεν ήρθε ποτέ. Οι περισσότεροι δεν θα του το συγχωρήσουν έκτοτε και θα μνημονεύουν τη στάση του σαν μνημείο πολιτικού αριβισμού. Αλλά εκείνος ανταμείφθηκε.

Η επιλογή του, για τους γνωρίζοντες τα ενδότερα του χώρου της αριστεράς, ήταν μια επιλογή καριέρας. Η σταδιοδρομία στον μοναχικό χώρο της ανανεωτικής αριστεράς- που διέλυσε οριστικά αργότερα ο Φώτης Κουβέλης - ήταν ένα στοίχημα. Αντίθετα ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ προσέφερε επαγγελματικές διεξόδους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ολοκληρώνει τον κύκλο του στον χώρο της πολιτικής, διαγράφοντας μια αξιοπρεπή πορεία στο Εθνικό Κοινοβούλιο, δυο θητείες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έχοντας εκλεγεί μάλιστα και Αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής. Ολοκληρώνει όμως τον κύκλο του στην πολιτική, κάτω από έναν ορυμαγδό αρνητικών σχολίων για τον φουσκωμένο λογαριασμό του στην Τράπεζα, για τις αγορές δεκάδων ακινήτων στις οποίες προχώρησε και για την εν γένει επενδυτική του δραστηριότητα. Εχει γίνει το αγαπημένο πρόσωπο των γελοιογράφων, έχει γίνει σύνθημα (το γνωστό "Κανένα Σπίτι στα Χέρια του Παπαδημούλη”), έχει γίνει trend στα social media. Οι απαντήσεις του για τα non paper που δήθεν μοιράζει η Νέα Δημοκρατία με σκοπό την πολιτική του εξόντωση, αντιμετωπίζονται με θυμηδία. Οι πληροφορίες φέρουν ακόμα και τον Αλέξη Τσίπρα να έχει ενοχληθεί από τη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή του.

Για όσους εξεπλάγησαν πάντως, κακώς εξεπλάγησαν. Η στάση του είναι συνεπής. Η κατάληξη, είναι απολύτως συνεπής με την αρχική του στάση απέναντι στην πολιτική. Μια επιλογή καριέρας.

"ΕΣΤΡΩΣΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ" 27 Μαϊ 2020 | 11:10

Βαρουφάκης: Επικίνδυνος ο Τσακαλώτος, το ΣτΕ ακύρωσε το απροκάλυπτο ξεπούλημα

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να ακυρώσει την απόφαση για μεταβίβαση 10.119 ακινήτων.

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 25 Μαϊ 2020 | 17:39

Απόφαση-φωτιά του ΣτΕ: Aκύρωσε τη μεταβίβαση 10.119 ακινήτων του Δημοσίου στην ΕΤΑΔ - Σε ποιους Δήμους

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτές τις αιτήσεις πέντε δήμων ανά την επικράτεια, που ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ Η ΣΤΙΓΜΗ 23 Μαϊ 2020 | 17:44

Handelsblatt: Aγοράστε τώρα ακίνητα στην Ελλάδα, οι τιμές θα ανέβουν

"Οι εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα είναι περιζήτητες και ως επένδυση", σημειώνεται.

"ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ" 21 Μαϊ 2020 | 21:57

Ο Φίλης... ξεσπαθώνει και υπερασπίζεται τον εκατομμυριούχο Παπαδημούλη για τις business με τα ακίνητα

Ο πρώην υπουργός παιδείας, νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εξαιρετικά δραστήριος κομματικά υπερασπίστηκε ένθερμα τον Δημήτρη Παπαδημούλη

ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ACTION 24 21 Μαϊ 2020 | 11:49
ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 21 Μαϊ 2020 | 11:43

Ποια ενοίκια θα κουρευτούν έως και τον Αύγουστο - Το φορολογικό "κουπόνι" που θα πάρουν οι ιδιοκτήτες

Το μέτρο του -40% με απόφαση του κράτους παρατείνεται και για τους μήνες Μάιο έως και Αύγουστο αλλά στοχευμένα.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 21 Μαϊ 2020 | 09:41

Σκυλακάκης: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν το 1/3 των ενοικίων που έχασαν

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει μείωση του ΦΠΑ και στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 8 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ 20 Μαϊ 2020 | 10:38
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 18 Μαϊ 2020 | 19:46

Παπαδημούλης για τον σάλο με τα 8 διαμερίσματα: Φιλοξενώ πρόσφυγες- Μόνο 5,5 ευρώ το τ.μ. το ενοίκιο

"Τρία από αυτά τα διαμερίσματα φιλοξενούν πρόσφυγες, ενοικιασμένα από ΜΚΟ στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ"

ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 17 Μαϊ 2020 | 21:29
14 Μαϊ 2020 | 14:53

Η πανδημία φέρνει τα πάνω-κάτω στις τιμές των εμπορικών ακινήτων

Σημαντική διόρθωση, σε πρώτη φάση, στις τιμές ενοικίασης και σε δεύτερη φάση στις τιμές πώλησης καταστημάτων και γραφείων αναμένεται να προκαλέσει η νέα κανονικότητα της επανέναρξης της οικονομίας.

ΔΥΣΦΟΡΕΙ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 14 Μαϊ 2020 | 07:41

Δημήτρης Παπαδημούλης: Από τα καρότσια του σούπερ-μάρκετ στα ακίνητα του πόθεν έσχες

Ενώ η πολιτεία προσπαθούσε να αποτρέψει φαινόμενα συνωστισμού στα σούπερ μάρκετ, εκείνος γέμισε έως πάνω τα καρότσια.