Εύφλεκτες υποψίες...

Πριν από λίγες μέρες ένας επιφανής πυρηνικός φυσικός, ο οποίος θεωρούνταν σαν ο "πατέρας" του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, δολοφονήθηκε λίγο έξω από την Τεχεράνη...

Κώστας Στούπας
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΣΤΑς ΣΤΟΥΠΑς
Κωστας Στουπας

1) Εύφλεκτες υποψίες...

Πριν από λίγες μέρες ένας επιφανής πυρηνικός φυσικός, ο οποίος θεωρούνταν σαν ο "πατέρας" του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, δολοφονήθηκε λίγο έξω από την Τεχεράνη...

Η πράξη αυτή είναι η δεύτερη σε περίπου έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί πέρυσι.

Η δολοφονία του Ιρανού επιστήμονα έλαβε χώρα λίγες εβδομάδες πριν την αποχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ και την έλευση του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό οίκο. Οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να επαναφέρει την υπερδύναμη στη συμφωνία της διεθνούς κοινότητας για τον έλεγχο των πυρηνικών φιλοδοξιών του Ιράν.

Εν τω μεταξύ στις επικείμενες εκλογές στο Ιράν ο μετριοπαθής Ροχανί που βρίσκεται σήμερα στην κυβέρνηση προβλέπεται πως θα χάσει...

Το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία, τα Αραβικά Εμιράτα (οι συμμαχοί μας στην περιοχή) δεν επιθυμούν την προσέγγιση ΗΠΑ με Ιράν και οι ενδείξεις συγκλίνουν πως προσπαθούν να προκαταλάβουν τις εξελίξεις.

Στην ίδια περιοχή και ακόμη ευρύτερα, η Τουρκία αναπτύσσει τις νεοθωμανικές της φιλοδοξίες, δημιουργώντας τριβές και αναφλέξεις, ενώ η Ρωσία επανέρχεται δυναμικά μετά από μια απουσία δεκαετιών...

Στην ευρύτερη περιοχή έχουν σχηματιστεί πολλά μέτωπα και συμμαχίες ετερόκλητων και μη δυνάμεων στη βάση μονιμότερων ή ευκαιριακών συμφερόντων.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν αντίκτυπο στην Ελλάδα, η οποία το έχει πλέον αντιληφθεί και επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου εξοπλιστικών και διπλωματικών κινήσεων.

Οι εξελίξεις στην περιοχή αφορούν όμως πρωτίστως και την Ε.Ε. την οποία Τουρκία και Ρωσία προσπαθούν να περικυκλώσουν ενεργειακά, ενώ η Τουρκία προσπαθεί να αποκτήσει επιρροή στις εσωτερικές εξελίξεις μέσω του ελέγχου των μουσουλμανικών κοινοτήτων που υπάρχουν στις περισσότερες χώρες.

Εκτός της Γαλλίας που έχει αρχίσει να αντιδρά, η υπόλοιπη Ε.Ε. φαίνεται να απολαμβάνει τον ύπνο του δικαίου.

Η Ευρώπη θα αιφνιδιαστεί… όπως αιφνιδιάστηκε και όταν ο Χίτλερ δεν σταμάτησε στην Τσεχοσλοβακία αλλά συνέχισε στην Πολωνία και τη Γαλλία...

Μέχρι η Ευρώπη να επιστρέψει στον χωρόχρονο της γεωπολιτικής, εμείς θα πρέπει να τα βγάζουμε πέρα μόνοι σε ένα παιγνίδι με την Τουρκία που θυμίζει τη γάτα με το ποντίκι.

Μια "σπίθα" σε κάποιο από τα σημεία τριβής στην ευρύτερη περιοχή είναι ικανή να προκαλέσει αλυσιδωτές εκρήξεις. Το πεδίο έχει καταστεί ιδιαίτερα εύφλεκτο.

Υπάρχει μια παλιά ιστορία για το πώς εξελίσσονται συνήθως αυτές οι εμπλοκές που στο τέλος όλοι πολεμούν εναντίον όλων...

Μια φορά ένα άλογο ήταν δεμένο σε έναν πάσσαλο, αλλά ο διάβολος πήγε και το έλυσε.

Το άλογο πήγε στο χωράφι ενός χωριάτη και άρχισε να καταστρέφει τη σοδειά.

Ο χωριάτης θύμωσε, πήρε το όπλο και σκότωσε το άλογο.

Τότε ο ιδιοκτήτης του αλόγου θύμωσε κι αυτός, πήρε μια καραμπίνα και πήρε εκδίκηση από τον χωριάτη.

Η σύζυγος του χωριάτη είδε τι έγινε πήγε και σκότωσε τον ιδιοκτήτη του αλόγου.

Τότε ο γιος του ιδιοκτήτη του αλόγου τρελάθηκε και σκότωσε τη γυναίκα του χωριάτη.

Οι γείτονες σκότωσαν αυτόν τον τύπο και έκαψαν το σπίτι του...

Οι άνθρωποι τότε ρώτησαν τον διάβολο: Γιατί τα έκανες όλα αυτά;

Αυτός απάντησε δεν έκανα τίποτα τραγικά κακό, απλά έλυσα ένα άλογο…"

Η συγκυρία που διανύουμε είναι εύφλεκτη και ύποπτη.

2) Thyssenkrupp(TKA:XE)

Η Thyssenkrupp (TKA:XE) είναι πολυσχιδής και ιστορικός γερμανικός όμιλος της βαριάς βιομηχανίας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δεν πάει καθόλου καλά και ως εκ τούτου βρίσκεται υπό ένα ευρύ σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Τα περίφημα 4 ελληνικά αόρατα υποβρύχια τύπου "Παπανικολής"-U214 που διαθέτει το ελληνικό ναυτικό είναι το καμάρι της θυγατρικής του ομίλου "Thyssenkrupp Marine Systems" όπως επίσης και οι φρεγάτες Meko. Πριν μερικούς μήνες ο γερμανικός όμιλος έχασε την προμήθεια του γερμανικού πολεμικού ναυτικού για τέσσερις νέες φρεγάτες, συμβόλαιο το οποίο πήρε μια ολλανδογαλλική κοινοπραξία.

Το ατού των υποβρυχίων 214 είναι το σύστημα κυψελών υδρογόνου, που είναι πατέντα της εταιρείας, με το οποίο μπορεί να φορτίζει τις μπαταρίες χωρίς να χρειάζεται να αναδυθεί στην επιφάνεια.

Ένα πιθανό γερμανικό εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία μεταξύ άλλων θα περιελάμβανε και τα 6 υποβρύχια τύπου 214 που έχει αναλάβει ο όμιλος, γεγονός που ενδεχομένως να έμοιαζε και με... χαριστική βολή. Όσοι επιδιώκουν το εμπάργκο καλό είναι να προσφέρουν στη Γερμανία και κάποιον εναλλακτικό αγοραστή για τα 6 υποβρύχια...

Πρόσφατα η Thyssenkrupp πούλησε τον κλάδο των ανελκυστήρων του ομίλου αντί 16 δισ. ευρώ περίπου και διευθέτησε τις υποχρεώσεις εξασφαλίζοντας και "καύσιμα" για το ταμείο...

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης προς το παρόν περιλαμβάνει επικέντρωση στην παραγωγή χάλυβα που ήταν και ο παραδοσιακός τομέας του ομίλου. Στα σχέδια είναι σε 2-3 χρόνια τα χαλυβουργεία αντί να καταναλώνουν άνθρακα να λειτουργούν με υδρογόνο, κάτι που θα τα καταστήσει ανταγωνιστικά.

Κατά διαστήματα όμως κυκλοφορούν ειδήσεις για πώληση των χαλυβουργείων ή του τμήματος αμαξωμάτων ή των πολεμικών σκαφών κλπ.

Φαίνεται πως ένα ευέλικτο σχέδιο αναδιάρθρωσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο 9μηνο του 2020 οι πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 28,9 δισ. ευρώ ενώ το 2015 στο αντίστοιχο διάστημα ήταν 45,8 δισ. ευρώ. Ο όμιλος είναι ζημιογόνος και η κεφαλαιοποίηση χθες ήταν περί τα 4,5 δισ. ευρώ.

Η κεφαλαιοποίηση αυτή είναι μικρή για την τεχνογνωσία και τις πατέντες που διαθέτουν τα διάφορα τμήματα του ομίλου. Είναι πιθανό πως κάποια τμήματα δραστηριότητάς του θα πωληθούν προκειμένου να επικεντρωθεί εκεί που μπορεί να γίνει αποδοτικός για τους μετόχους...

Για την ιστορία, ο όμιλος Krupp ήταν αυτός που εξόπλισε πολλούς στρατούς στις αρχές του περασμένου αιώνα. Μετά το 1945 ο τότε κύριος μέτοχος ο Γκούσταφ Κρουπ φον Μπόλεν ουντ Χάλμπαχ παραπέμφθηκε ως κατηγορούμενος στη Δίκη της Νυρεμβέργης (τελικά δεν δικάστηκε για λόγους υγείας)...

2) O Μπάμπης από το Δρουγούτι

"Ποια στοιχεία οικονομικής συμπεριφοράς θεωρείτε ιδιαίτερα συναφή τώρα;

…Νομίζω ότι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι, και αυτό που βλέπουμε πάρα πολύ τους τελευταίους έξι μήνες, είναι η υπερβολική εμπιστοσύνη. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από τον μέσο όρο σχεδόν σε όλα.

Εάν ρωτήσετε τους ανθρώπους πώς βαθμολογούν την αίσθηση του χιούμορ τους, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι βρίσκονται στο κορυφαίο 10%. Και αυτό γιατί ξέρουν τι είναι αστείο. Φυσικά, δεν μπορούν όλοι να είναι στην κορυφή.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το σήμερα; Λοιπόν, ένα από τα ενδιαφέροντα πράγματα που παρατηρήσαμε τους τελευταίους έξι μήνες είναι η μεγάλη αύξηση των επενδύσεων σε μεμονωμένες μετοχές από ιδιώτες επενδυτές με σχετικά μικρό χαρτοφυλάκιο.

Η άποψή μου είναι, ότι οι μεμονωμένοι ιδιώτες επενδυτές πράττουν στις αγορές αυτό που ονομάζεται "δουλειά του ανόητου".

Ο κόσμος συνωμότησε για να τους δημιουργήσει υπερβολική αυτοπεποίθηση τώρα, καθώς η αγορά ανέβαινε αρκετά σταθερά και ανέβηκε γρήγορα το τμήμα της αγοράς το οποίο είχε προσελκύσει τους ιδιώτες επενδυτές.

Υπό αυτή την έννοια είναι πολύ εύκολο κάποιος να πιστέψει πως έχει καταλάβει τι συμβαίνει. Αν νομίζετε πως έχετε καταλάβει πώς παίζεται το παιγνίδι, ξανασκεφτείτε το.

Το άλλο πράγμα που επισημαίνουμε συχνά είναι αυτό που αποκαλούμε αποστροφή της ζημιάς. Οι άνθρωποι είναι πολύ πιο ευαίσθητοι στην απώλεια χρημάτων παρά στο κέρδος.

Αυτό σημαίνει πως όταν προκύψει μια διόρθωση στο χρηματιστήριο, μπορεί να δούμε κάποια υπερβολική αντίδραση. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι επιφυλακτικοί..."

Τάδε έφη πριν μια εβδομάδα στο Barron’s o 75χρονος Richard Thaler καθηγητής της Συμπεριφορικής των Οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Σικάγο και κάτοχος του βραβείου Νόμπελ το 2017 για τη μελέτη του στη συμπεριφορική των οικονομικών: "Πώς η ψυχολογία επηρεάζει τις οικονομικές αποφάσεις".

Φυσικά όπως συμβαίνει και με τα εμβόλια και την επιδημία ο κύριος Μπάμπης από το Δρουγούτι γνωρίζει καλύτερα για το πού θα πάνε αγορές και μετοχές γιατί ο κόσμος με τα μηδενικά επιτόκια δεν έχει τι να κάνει τα λεφτά του...

3) Μιὰ ἐπισήμανσις ἀξὶα προβληματισμοῦ

κ. Στούπα…

Γιὰ πολλὰ χρόνια, θεωροῦσα κι ἐγὼ ὅτι ἔχουμε " ... διαπλεκόμενες με την πολιτική εξουσία και ως εκ τούτου αναξιόπιστες τράπεζες ... ... " καὶ ὅτι, " ... Οι εγγυήσεις από τα κράτη ή τα "δημόσια εκτυπωτήρια" (Κεντρικές Τράπεζες) αυξάνουν τη διάθεση των τραπεζιτών για ρίσκο και τους καθιστούν ευάλωτους σε πολιτικές πιέσεις να μοιράζουν δάνεια σε αναξιόπιστους επιχειρηματικά φίλους των πολιτικών... Η ίδια πρακτική καθιστά τους αποταμιευτές ανεύθυνους, μαλθακούς και εξαρτημένους... ... ", ὅπως γράφετε στὸ σημερινό σας ἄρθρο.

Ὅμως, ἂς ὑποθέσουμε ὅτι οἱ τραπεζίτες εἶναι βράχοι ἁκεραιότητος καὶ ὑπευθυνότητος. Σὲ καιροὺς ὅπου ὑπερπλεονάζει τὸ εὔκολο χρῆμα, τί θά συμβῇ στοὺς τραπεζίτες αὐτούς; Πολύ ἁπλᾶ, θὰ χάσουν τὴν δουλειά τους. Θὰ ἐμφανισθῇ ἕνας σὰν τὸν μακαρίτη Ἀνδρέα Βγενόπουλο καὶ θὰ ἀγοράσῃ τὴν καλή τους τράπεζα σὲ ἐξωφρενικὴ ἀποτίμηση "γιὰ νὰ τὴν σώσῃ ἀπὸ τοὺς συντηρητικοὺς καὶ μοῦχλες". Καὶ ὅλοι θὰ δοξάζουμε τὴν "ἐλεύθερη ἀγορὰ" καὶ τὰ καλὰ τῆς κεφαλαιοκρατίας ... Ἐνῷ, στὴν πραγματικότητα, θὰ παρακολουθοῦμε, σὲ νιοστὴ ἐπανάληψη, ἕνα ἀκόμη ἐπεισόδιο τῆς σειρᾶς "Ὁ Νόμος τοῦ Γκρέσαμ. Πὼς τὸ κακὸ χρῆμα διώχνει τὸ καλό". Δυστυχῶς, τὸ πρόβλημα αὐτὸ μὲ τὸ εὔκολο χρῆμα πλέον δὲν εἶναι πρόβλημα μόνον τῆς Ἑλλάδος, ἀλλὰ ὁλοκλήρου τοῦ κόσμου. Ὅπως συχνώτατα συμβαίνει, ἀπὸ ἀρχαιοτάτων χρόνων, στὴν Ἑλλάδα ἔχουμε τὸ προνόμιο νὰ ζοῦμε τὴν ἱστορία πρὶν τὴν ζήσῃ τὸ πλεῖστον τοῦ ὑπολοὶπου κόσμου. Καὶ τὴν ζοῦμε μὲ τρόπο ὁρατὸ σὲ ὅλους καὶ ὄχι ἁπλῶς στοὺς εἰδικούς. Διότι, τὸ πρόβλημα μὲ τὶς Ἑλλαδικὲς τράπεζες τὸ ἔζησε, καὶ τὸ ζῆ, μέχρι καὶ ὁ ... Παναθηναϊκός.

Ὁ πληθωρισμός, ἀκόμη καὶ ὅ,ποτε περιορίζεται (γιὰ πόσο ἀκόμη;) στὶς τιμὲς τῶν περιουσιακῶν στοιχείων (asset price inflation), ἔχει παντοῦ καὶ πάντοτε καταστροφικὲς συνέπειες, ὄχι μόνον γιὰ τὴν οἰκονομία, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν συνοχὴ τῆς ὅλης κοινωνίας. Κυριώτατα καὶ καιριώτατα γιὰ τὴν ἠθική της σταθερότητα. Ἡ πληθωρισμένη κεφαλαιοκρατία εἶναι ἀπειλὴ μέχρι καὶ γιὰ τὴν παγκόσμιο εἰρήνη. Δὲν εἶναι, θὰ ἔλεγα, κἂν κεφαλαιοκρατία, ἀλλὰ καράβι χωρὶς νομισματικὴ πυξῖδα. Ἕνα οἱκονομικὸ συτημα ποὺ δὲν μπορεῖ νὰ ξεχωρίσῃ σὲ εὔλογο χρόνο, τὶς σωστὲς τοποθετήσεις τοῦ οἱκονομικοῦ του πλεονάσματος, ἀπὸ τὶς κακές. Ἕνα σύστημα ὅπου δὲν χρειάζονται ἴδια κεφάλαια καὶ κέρδη, άλλὰ μόνον τὸ θράσος νὰ δανείζεται κανεὶς ὅ,τι τοῦ λείπεται μὲ ἀρνητικὸ πραγματικὸ ἐπιτόκιο.

Μετὰ τιμῆς,

Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας

ΥΓ Σὲ προνεωτερικῶς ἁρπακτικὴ κοινωνία, ὅπως ἡ Ἑλλαδική τὰ τελευταῖα (200 ἢ καὶ 1500) χρόνια, δὲν ὑπάρχει πραγματικὸ οἱκονομικὸ πλεόνασμα. Συνεπῶς, δὲν ὑπάρχει οὔτε ἡ ἀνάγκη οὔτε ἡ σκοπιμότης γιὰ τράπεζες. Πρακτορεῖα πληρωμῶν ἔχουμε, κι ἂς τὰ λέμε, κιβδήλως, "τράπεζες".

ΥΓ2 Τὸ "Ἑλλαδικὸ οἰκονομικὸ θαῦμα" τῶν ἐτῶν 1953-1973 διεδέχθη ἡ διολισθαίνουσα χρεωκοπία τῶν ἐτῶν 1973-1994 ἀκριβῶς διότι τὸ "θαῦμα" θεμελιώθηκε πάνω στὰ ἀρνητικὰ πραγματικὰ ἐπιτόκια. Καὶ ὅλοι παρεπονοῦντο γιὰ τὴν "ἀνεπαρκῆ βάση ἰδίων κεφαλαίων" τῶν μεγάλων βιομηχανικῶν ἐπιχειρήσεων ποὺ ἔγιναν προβληματικές. Ἀφοῦ μποροῦσαν νὰ δανείζωνται ἀβέρτα, τί συμφέρον εἶχαν νὰ βγάλουν κέρδη; Γιατί νά σχηματίζουν ἴδια κεφάλαια; Φάγομεν, πίωμεν ...

Πηγή: capital

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 23 Απρ 2021 | 07:32

Μετά τον καυγά Δένδια - Τσαβούσογλου "ψήνεται" συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Οι 3 σταθμοί μέχρι το ραντεβού

Οι δίαυλοι επικοινωνίας φέρνουν ακόμη πιο κοντά την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν. Οι τρεις σταθμοί μέχρι την συνάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22 Απρ 2021 | 17:37

ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία κόλαφος για τον Ερντογάν - Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία λόγω τρομοκρατίας και κορονοϊού

Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία λόγω του COVID-19, συστήνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στους αμερικανούς πολίτες.

ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΕ 22 Απρ 2021 | 13:38

Κυριακίδου για εμβόλιο Astrazeneca: Περιμένω από τον ΕΜΑ νέα επιστημονική γνωμοδότηση

"Aκόμη έχουμε δρόμο μπροστά μας, ωστόσο ήδη η ΕΕ έχει πάρει τη στροφή χάρη στη στρατηγική της", ανέφερε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ 2006 22 Απρ 2021 | 08:41

Οι ΗΠΑ πέταξαν έξω από το πρόγραμμα των F-35 την Τουρκία - Κυρώσεις λόγω αγοράς των ρωσικών S-400

Οι ΗΠΑ και οκτώ άλλες χώρες προχωρούν σε κατάργηση της συμφωνίας του 2006 σχετικά με το πρόγραμμα για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, υπογράφοντας μια νέα συμφωνία που αποκλείει την Τουρκία.

22 Απρ 2021 | 07:35

Η απειλή του "ραγιαδοκρατικισμού"...

Θα ήταν αφύσικο 400 χρόνια τουρκοκρατίας να μην έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στη συνείδησή μας ως έθνος.

ΕΝΤΟΣ ΗΜΕΡΩΝ 22 Απρ 2021 | 07:08

"Χαστούκι" Μπάιντεν στην Τουρκία: Θα αναγνωρίσει επίσημα τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Αν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναγνωρίσει επίσημα τη Γενοκτονία των Αρμενίων θα καταφέρει βαρύ πλήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ- Τουρκία.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ 21 Απρ 2021 | 20:18

Αλβανία: Ο Ερντογάν έχτισε νοσοκομείο στον Ράμα σε δυόμισι μήνες - "Παρουσία" του τα...προεκλογικά εγκαίνια

Με εξ' αποστάσεως... παρουσία του Ερντογάν, έγιναν τα εγκαίνια νοσοκομείου- δώρο του Τούρκου προέδρου στον στενό του φίλο, όπως τον αποκάλεσε, Έντι Ράμα.

«ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΝΤΕΡΕΣ» 21 Απρ 2021 | 17:14

Πολιτικός "εμφύλιος" στην Τουρκία: Ποιοι θέλουν "κρεμάλα" για τον Ερντογάν- Τα "γαλλικά" του έξαλλου Τούρκου προέδρου

"Κόκκινο" έχουν χτυπήσει οι σχέσεις του Ερντογάν με την αξιωματική αντιπολίτευση - Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε λάβρος κατά του αντιπροέδρου του CHP.

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 21 Απρ 2021 | 13:21

Τουρκία: Ανακατεύει την τράπουλα ο Ερντογάν με μίνι ανασχηματισμό - Καρατόμησε υπουργό και ίδρυσε...νύχτα δύο υπουργεία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντικατέστησε την υπουργό Εμπορίου και σχημάτισε δύο νέα υπουργεία

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 21 Απρ 2021 | 10:13

Διάβημα διαμαρτυρίας Ελλάδας στην Τουρκία για την παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού πλοίου L’ Atalante

Συμφωνα με διπλωματικές πηγές, έγινε διάβημα διαμαρτυρίας από την Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα προς την τουρκική πλευρά αναφορικά με το γαλλικό πλοίο L’Atalante.

21 Απρ 2021 | 07:48

Τα "καλύτερα" έπονται, Ταγίπ...

Η ανάδειξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν στην Προεδρία των ΗΠΑ στη θέση του Ντόναλντ Τραμπ έχει αλλάξει άρδην τη στάση της υπερδύναμης απέναντι στην Τουρκία του καθεστώτος Ερντογάν...

Ο ΜΕΜΕΤ ΜΟΥΣ ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ 21 Απρ 2021 | 07:14

Τουρκία: Ο Ερντογάν καρατομεί την υπουργό Εμπορίου

Με προεδρικό διάταγμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απομάκρυνε την υπουργό Εμπορίου.

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΗ ΚΑΙ ΔΕΙΛΗ» 20 Απρ 2021 | 14:35

Εξαλλος ο Μπαχτσελί με τον Δένδια- Είναι θρασύς...- Μικροσκοπική χώρα η Ελλάδα, θα χάσει το κεφάλι της

Ένα ακόμη παραλήρημα από τον Ντεβλετ Μπαχτσέλι, αρχηγό του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικό εταίρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.