Φασισμός και Αναρχία

Τα τελευταία χρόνια της κρίσης ξεβράστηκαν δύο αντίρροπες δυνάμεις...

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Φασισμός και Αναρχία

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια της ελληνικής κρίσης ξεβράστηκαν στον αφρό της πολιτικής και της κοινωνικής κουλτούρας δύο έντονα αντίρροπες δυνάμεις, ο φασισμός και η αναρχία, με κοινό στόχο την αποσταθεροποίηση της δημοκρατίας.

Και οι δύο αυτές τάσεις προΰπαρχαν, αλλά ανέμεναν την κατάλληλη στιγμή για να εκβάλουν στους κόλπους της δημοκρατίας.

Ο φασισμός ως ιδεολογία θεωρητικά είναι μια ριζοσπαστική, αυταρχική και εθνικιστική πολιτική που σκοπό έχει να θέτει το έθνος, το οποίο ορίζει αποκλειστικά βάσει βιολογικών, πολιτισμικών και ιστορικών συνθηκών, υπεράνω οποιασδήποτε άλλης αξίας, ώστε να δημιουργεί μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα.

Η συγκεκριμένη ιδεολογία βρήκε απόλυτο εκφραστή της στους ακροδεξιούς Χρυσαυγίτες, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού στο πολιτικό σύστημα κατάφεραν να διεισδύσουν, ενισχυμένοι και πλέον ακλόνητοι, στο πολιτικό σύστημα ανατρέποντας κάθε έννοια δημοκρατικής συμπεριφοράς, ακόμη και για το αυτονόητο: Την ελεύθερη βούληση και έκφραση του ατόμου.

Την ίδια στιγμή η αναρχία σε όλα τα επίπεδα της ζωής καλά κρατεί. Το κοινωνικό και πολιτικό χάος, η αταξία και η έλλειψη στοιχειώδους αστυνόμευσης, οδηγούν καθημερινά στην ανασφάλεια και τον τρόμο. Ο ακτιβισμός ως «κοινωνική επανάσταση» έχει μεταμορφωθεί σε τερατούργημα και χρησιμοποιεί τη βία και τις καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας προκειμένου να δείξει… έργο!

Τα δύο τελευταία χρόνια, τόσο η αναρχία όσο και ο φασισμός ακμάζουν μέσα από συμπεριφορές και τάσεις, γεννώντας την αίσθηση του τρόμου στον Έλληνα πολίτη, που κυριολεκτικά αποσβολωμένος παρακολουθεί αναρχικές ομάδες να καταστρέφουν, υπό την σημαία της κοινωνικής επανάστασης και Χρυσαυγίτες, να απειλούν, χειροδικούν και να βρίζουν εις το όνομα της εθνικής επανάστασης.

Φυσικά, η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι παντελώς απούσα και ανίκανη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να βάλει τάξη στην δημόσια ζωή, γιατί και η ίδια στροβιλίζεται στις αντίρροπες και αλλοπρόσαλλες ιδεοληπτικές της καταβολές.

Ο Αλέξης Τσίπρας και το κυβερνητικό του συνονθύλευμα είναι απλοί παρατηρητές μιας καταιγιστικής πολιτικοκοινωνικής ανωμαλίας, που τείνει να γίνει, δυστυχώς, συνήθεια.

Και όπως σοφά ανέφερε ο Αριστοτέλης «η συνήθεια είναι η δεύτερη φύση του ανθρώπου». Ως διαπίστωση είναι θλιβερή και ως εικόνα τραγική, εάν σκεφτεί κανείς πως σχεδόν τα πάντα σε τούτη τη χώρα γεννήθηκαν και μεγαλούργησαν στο όνομα της δημοκρατίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

19 Ιαν 2022 | 07:16

Η ενεργειακή καταιγίδα

Έχει πλέον αρχίσει να γίνεται κατανοητό από όλους, ειδικούς και μη, ότι το "κύμα ακρίβειας" που σαρώνει τις πραγματικές οικονομίες όλου του πλανήτη, έχει σαν κύρια και πρωταρχική αιτία την πανδημία.

19 Ιαν 2022 | 07:14

Υπάρχουν και καλά νέα για την οικονομία…

Οι ειδήσεις που ενδέχεται να έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την τύχη της χώρας μακροπρόθεσμα.

19 Ιαν 2022 | 07:12

Η δίωξη Βαξεβάνη, το σκάνδαλo και ο Μητσοτάκης

Είναι "η δημοσιογραφία στο απόσπασμα και η δημοκρατία στο ράφι", όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος στον σκάνδαλο της σκευωρίας Παπαγγελόπουλου, δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης;

17 Ιαν 2022 | 07:21

Η Τουρκία έχει ξεφύγει...

Αν κάτι είναι βέβαιο, είναι πως σε μια αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όπως και σε οποιαδήποτε άλλη, η κάθε πλευρά θα φυλάει αρκετές εκπλήξεις για την άλλη...

17 Ιαν 2022 | 07:08

Ο Πολάκης στην ταβέρνα

Εάν εξαιρέσουμε τις ολέθριες αντιεμβολιαστικές παρεμβάσεις του, ο Παύλος Πολάκης δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πολιτικός.

15 Ιαν 2022 | 13:31

Τραμπούκοι στα ΑΕΙ

Παρά τα όσα τραγικά έχουν συμβεί στο παρελθόν (και θα ξανασυμβούν στο μέλλον), η βία των τραμπούκων που εξουσιάζουν τα πανεπιστήμια αντιμετωπίζεται ακόμα ως "ελαφρά βία".

12 Ιαν 2022 | 08:11

Τα 12 μίλια στο "τραπέζι"...

Τα τελευταία δυο χρόνια παρατηρείται μια στρατηγικής σημασίας μετατόπιση της στάσης με την οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα τις τουρκικές προκλήσεις, ενδεχομένως και τις διαφορές με την Τουρκία γενικότερα.

12 Ιαν 2022 | 08:10

Κλείστε τα σχολεία

Και πότε να ανοίξουν τα σχολεία; Σε μια εβδομάδα, σε ένα μήνα ή καθόλου;

11 Ιαν 2022 | 07:11

Δυο "διαμαρτυρημένες" επιταγές για τον κ. Τσίπρα...

Πέραν της περίπτωσης του ατυχήματος η αδυναμία μιας κοινωνίας να διακρίνει μεταξύ σοβαρού και αστείου συνιστά στοιχείο παρακμής και σήψης της.

10 Ιαν 2022 | 07:24

Η Ελλάδα στην ΟΝΕ μια ξεχασμένη... εθνική επιτυχία

Ως εκ τούτου η ΟΝΕ δεν παύει να είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εγχείρημα. Μάλιστα δεν είναι καθόλου στατικό.

10 Ιαν 2022 | 07:16

Ο Βαλυνάκης πάει πόλεμο

Ετσι είναι αν είσαι καθηγητής και έχεις διατελέσει υφυπουργός εξωτερικών σε κυβέρνηση Καραμανλή. Εκπονείς και εθνική στρατηγική. Και μπουρδολογείς ασυστόλως.

10 Ιαν 2022 | 07:15

Μπορεί να "σκάσει" πρώτα η Τουρκία...

Τώρα ο πληθωρισμός περνάει και στο καλάθι της νοικοκυράς και το πρόβλημα τείνει να υπερκεράσει τα όρια αντοχής της οικονομίας και της κοινωνίας...

10 Ιαν 2022 | 07:14

Χρονικό μεγάλης τραγωδίας

Πολλά έχουμε να κουβεντιάσουμε το 2022 με αφορμή το 1922. Πολλά να διδαχθούμε ακόμα.