Για ένα νέο αριστερό ΠΑΣΟΚ

Αριστερό ΠΑΣΟΚ - Κεντροαριστερές συνεργαζόμενες δυνάμεις - Σύμπραξη με ΣΥΡΙΖΑ.

Για ένα νέο αριστερό ΠΑΣΟΚ

[Αφιερωμένο στον Κώστα Λαλιώτη]

Το ποίημα που δε γράφεται στην ώρα του

θυμίζει λεηλατημένο τοπίο

Μην αναβάλεις την κατάθεσή του στο χαρτί

αργά ή γρήγορα θα σε πυροβολήσει

Γιάννης Κορίδης, Στην ώρα του...

Οι κεντροδεξιές εκδοχές/παραλλαγές της Κεντροαριστερής ΔΗ.ΣΥ είναι πολλές. Αναζητείται μια αριστερή εκδοχή που θα συσπειρώσει τους φορείς της αριστερής συνείδησης του ΠΑΣΟΚ [στο οποίο θα επανενταχθούν οι κεντροαριστερές δυνάμεις των συνεργαζομένων] και θα προετοιμάσει τη σύμπραξη με την ευρύτερη Αριστερά, όπως εκφράζεται πολιτικά στη χώρα μας και ειδικότερα με τον συνεχώς εξελισσόμενο ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτε το μιντιακό προφίλ [πραγματικό ή κατασκευασμένο] των (αλά Μακρόν;) πρωταγωνιστών, δευτεραγωνιστών και υποκρυπτόμενων υποβολέων, ούτε τα καλά ή κακά λόγια/άρθρα της αμήχανης ή αγιοποιούσας δημοσιογραφίας αρκούν για να συνεγείρουν έναν κόσμο ΠΑΣΟΚ διαψευσμένο, προδομένο, καθισμένο στο εδώλιο του κατηγορούμενου για τη συνολική καταστροφή της χώρας.

Χρειάζεται ένας κοινωνικός αριστερός πολιτικός [όχι αναγκαστικά μέλος αριστερού κόμματος], με καθαρή σκέψη και καθαρά χέρια, για να στρίψει το τιμόνι του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς προς τ’αριστερά. Με γνώση, σύνεση, αίσθηση συγκυρίας αλλά και ιστορικότητας, όραμα που συμμερίζεται και στηρίζει όλος ο προοδευτικός λαός [κι όχι κάποιοι διανοούμενοι του Κολωνακίου].

Με το νέο ΠΑΣΟΚ

Για τη νέα ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην Ελλάδα.

ΥΓ. Πιστεύει κανείς ότι πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ μπορεί να εκλεγεί μη-ΠΑΣΟΚ ή αντι-ΠΑΣΟΚ υποψήφιος;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

17 Μαϊ 2021 | 07:22

Ξέρει η αστυνομία που μένω;

Η αστυνομία δεν πολυασχολείται με τις διαρρήξεις - τις θεωρεί ελάσσονα εγκλήματα – δεν αδειάζει – συμβαίνουν χιλιάδες κάθε χρόνο μόνο στο λεκανοπέδιο.

17 Μαϊ 2021 | 07:19

Η επιδημία ήρθε για να μείνει...

Από σήμερα επιταχύνεται η επιστροφή στην κανονικότητα καθώς αίρονται και τυπικά τα περισσότερα από τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του Covid-19.

15 Μαϊ 2021 | 13:46

Γλυκά Νερά

Ποιος είναι ο λόγος που η δολοφονία της 20χρονης Κάρολαϊν μας συγκλόνισε όλους;

14 Μαϊ 2021 | 08:33

Κατά[θ]ληψη

Τα γεγονότα με πληγώνουν. Συχνά και οι λέξεις που τα συνοδεύουν με τα δίκοπα νοήματα/μηνύματα...

14 Μαϊ 2021 | 08:29

Τίποτα δεν είναι "τζάμπα", ειδικά τα εμβόλια...

Κανείς δεν αντιλέγει πως μια πανδημία αποτελεί μια έκτακτη συνθήκη και στις έκτακτες καταστάσεις χρειάζονται έκτακτες αποφάσεις.

12 Μαϊ 2021 | 09:24

Ο Σάντσεθ, η Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Τσίπρας

Εκ πρώτης όψεως τα δυο γεγονότα είναι άσχετα. Είναι όμως;

12 Μαϊ 2021 | 09:17

Τα "σταματημένα" ρολόγια του κ. Αλέξη...

Θυμάμαι την εποχή που η "Σοβιετία" έστεκε ακόμη αγέρωχη όρθια και ο κ. Τσίπρας δεν είχε ενταχθεί ακόμη στην ΚΝΕ (εντάχθηκε κατά την περίοδο της πτώσης...), τη θλίψη που με καταλάμβανε ως νεαρό αριστερό τότε, έστω και του ευρωπαϊκού δημοκρατικού δρόμου, όταν βρισκόμουν σε κάποια από τις χώρες του "Παραπετάσματος".

10 Μαϊ 2021 | 07:53

Έγινε μια αρχή;

Οι δηλώσεις του Προέδρου Μπάιντεν, περί κατάργησης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στα εμβόλια κατά του SARS-CoV-2, ξάφνιασαν τον πλανήτη. Δεν θα έπρεπε.

10 Μαϊ 2021 | 07:47

Κάτι κουρασμένα παλικάρια

Σε όσους έχουν γεννηθεί μετά το 1990 είναι δύσκολο να αντιληφθούν τι ακριβώς σημαίνει παλιός πασοκτζής. Τον αντιμετωπίζουν σαν ιστορικό μάλλον απολίθωμα...

10 Μαϊ 2021 | 07:44

Το πρόβλημα του ακούει στο όνομα Τσίπρας...

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της Μεταπολίτευσης, εκτός από την ευημερία με δανεικά που οδήγησε στη χρεοκοπία, ήταν το ισχυρό δικομματικό σύστημα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

08 Μαϊ 2021 | 11:20

Πατέντα η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

Προφανώς, το θέμα δεν είναι αν πρώτος πρότεινε την άρση της πατέντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας. Ούτως ή άλλως πρώτος το πρότεινε ο Η. Μόσιαλος.

07 Μαϊ 2021 | 06:20

Τα παράπλευρα οφέλη της Ελλάδας...

Έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα ενθουσιασμού παντού στον Πλανήτη πως το τέλος της επιδημίας μαζί με τις ριζοσπαστικές αποφάσεις της Προεδρίας του Τζο Μπάιντεν τροχιοδρομούν τις ΗΠΑ και την Παγκόσμια Οικονομία σε μια δυναμική τροχιά ανάπτυξης...

06 Μαϊ 2021 | 06:30

Η "εξάτμιση" του Αλέξη...

Εκτός από τις ελεύθερες εκλογές που εξασφαλίζουν την εναλλαγή των πολιτικών κομμάτων στην εξουσία, οι δημοκρατίες χαρακτηρίζονται από διασπορά της εξουσίας σε αυτονομημένες εστίες οι οποίες διαθέτουν δικό τους ανεξάρτητο θεσμικά κατοχυρωμένο ρόλο.