Γιατί το 2016 ρωτάμε ακόμα τους τραγουδιστές αν είναι από την Αλβανία;

Η αλβανική καταγωγή το Νο1 θέμα της εποχής. Από την Φουρέιρα στον Mr. Τάκα Τάκα.

Γιατί το 2016 ρωτάμε ακόμα τους τραγουδιστές αν είναι από την Αλβανία;

H Ελένη Φουρέιρα λίγο καιρό πριν παραδέχτηκε σε συνέντευξή της πως έκρυβε την αλβανική της καταγωγή από φόβο επειδή οι προηγούμενοι συνεργάτες της την είχαν πείσει πως αν το αποκάλυπτε ο κόσμος θα της γυρνούσε την πλάτη, θα την έφτυνε μακριά όπως το κουκούτσι, θα την πέταγε όπως την τρίχα από το ζυμάρι και άλλες κλισέ φράσεις που αγαπούν να χρησιμοποιούν όσοι μεγάλωσαν με Στέφανο Χίο.

Χτες, τη σκυτάλη στο θέμα αυτό πήρε ο Κωνσταντίνος Κουφός, γνωστός ως Personas ή Mr. Τάκα Τάκα Τίκα Τακ, ο οποίος βρέθηκε στα Video Music Awards 2016. Η ερώτηση που σκέφτηκαν οι δημοσιογράφοι να του κάνουν στο κόκκινο χαλί -ποιό; κι όμως υπήρχε- ήταν... Μαντέψτε... για την καταγωγή του.

Στο θάνατο και το σεξ, δυο θέματα που πουλούσαν τρελά μέχρι τώρα στην δική μας πραγματικότητα, έρχεται να προστεθεί και η αλβανίλα

«Εσύ βγήκες και είπες ότι είσαι από την Αλβανία» του είπαν χτυπώντας τον στο στόμα με τα μικρόφωνα και εκείνος ήρεμος και χαλαρός εξήγησε πώς είναι από τη Βόρεια Ήπειρο και όχι από την Αλβανία και πρόσθεσε πως υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσά τους -άσχετα αν πολλοί αδυνατούν ακόμα και σήμερα να καταλάβουν.

Η αλήθεια είναι πως στο θάνατο και το σεξ, δυο θέματα που πουλούσαν τρελά μέχρι τώρα στην δική μας πραγματικότητα, έρχεται να προστεθεί και η αλβανίλα, διεκδικώντας με αξιώσεις την πρώτη θέση.

Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί όλοι λυσσάνε να έχουν ανάλογη δήλωση από κάποιον καλλιτέχνη, που σίγουρα θα αναστατώσει τους οπισθοδρομικούς της κοινωνίας μας και θα δώσει στις πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές μια καλή αφορμή για ένα ακόμα τρικούβερτο γλέντι.

Γλέντι όμως στήνεται και στον προσωπικό λογαριασμό της Ελένης Φουρέιρα στο Instagram, αφού σχεδόν κάτω από κάθε φωτογραφία που θα ανεβάσει, πολλοί χρήστες θα γράψουν: «Αλβανίδα».

Μια λέξη που γι' αυτούς ισοδυναμεί με τη μεγαλύτερη και πιο σκληρή βρισιά, σε ένα ρατσιστικό ντελίριο που μας μεταφέρει δυο σχεδόν δεκαετίες πίσω. Τότε που όλοι μας διπλοκλειδώναμε τις πόρτες μας γιατί ήμασταν σίγουροι πως οι Αλβανοί που έφταναν στην Ελλάδα όχι μόνο θα μας έκλεβαν, αλλά και θα μας ξεκοίλιαζαν.

Ένα ρατσιστικό ντελίριο που μας μεταφέρει δυο δεκαετίες πίσω. Τότε που διπλοκλειδώναμε γιατί ήμασταν σίγουροι πως οι Αλβανοί θα μας έκλεβαν και θα μας ξεκοίλιαζαν.

Παιδιά, ας ηρεμήσουμε λίγο. Ζούμε πια στο 2016 και κανείς δεν χρειάζεται να δείξει τα διαπιστευτήρια της καταγωγής του για να γίνει μέλος της παρέας μας και να κερδίσει ή όχι την αποδοχή.

Αυτά είναι θέματα για απαίδευτους και κοντόφθαλμους που έχουν μεγαλώσει σε σπίτια με πολλά πατώματα και μια συγκεκριμένη επικίνδυνη νοοτροπία.

Στο ισόγειο οι γονείς, στον πρώτο όροφο το πρώτο παιδί, στον δεύτερο το δεύτερο, στον τρίτο το τρίτο, στον τέταρτο το τέταρτο κτλ. Ένα οικοδόμημα αρρωστημένο που όλο μεγαλώνει και γιγαντώνεται.

Ένα οικοδόμημα που μοιάζει με χάμπουργκερ και μασιέται ηδονικά τρέφοντας γενιές και γενιές ατόμων που ζουν πάντα στο ίδιο μέρος βλέποντας μέχρι να πεθάνουν τον ίδιο ψηλό τοίχο που έχουν ορθώσει μπροστά τους.

Έναν τοίχο που δεν αφήνει να περάσει κάτι που θα κλονίσει την καθημερινότητά τους.

Έστω κι αν αυτό το κάτι είναι το πιο αυτονόητο πράγμα του κόσμου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

02 Δεκ 2021 | 06:57

"Γουσουφάκια" και "τουρκοφάγοι"...

Η είδηση που μετέδωσαν τα πρακτορεία προχθές ήταν σαφής: "Η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 7,4% σε ετήσια βάση στο γ΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Turkstat...".

01 Δεκ 2021 | 06:57

ΠΑΣΟΚ, αχ ωραία χρόνια

Το ερώτημα είναι όμως, αν η επιστροφή στο παρελθόν, η νοσταλγία και η επίκληση των ωραίων χρόνων της δεκαετίας του '80, συνιστούν πολιτική πρόταση.

01 Δεκ 2021 | 06:43

Ο επόμενος πρωθυπουργός…

Η εναλλαγή κομμάτων και προσώπων περιορίζει τα καθεστωτικά φαινόμενα, τη στασιμότητα και καθιστά το σύστημα περισσότερο αξιοκρατικό, ευέλικτο και προσαρμόσιμο στις εξελίξεις.

30 Νοε 2021 | 07:13

Η Τουρκία έτοιμη να ανοίξει την πόρτα του "φρενοκομείου"...

Η Τουρκία βρίσκεται σε κίνδυνο και αυτό πρέπει να μας ανησυχεί. Ο βασικός μισθός στην Τουρκία τον τελευταίο χρόνο έχει μειωθεί από τα 350 στα 200 ευρώ περίπου.

29 Νοε 2021 | 08:21

Κεντροαριστερά: Αμυντικά ή επιθετικά αντανακλαστικά

Τη στιγμή που το μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό ήταν παγιωμένο η εκλογή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ είναι αντικείμενο ευρύτερων συζητήσεων, πέρα από το στενό ακροατήριό του.

29 Νοε 2021 | 06:59

Ζητείται ηγέτης

Πού αναζήτησε καταφύγιο ο λαός του ΠΑΣΟΚ εκτός από λίγους ορκισμένους, οι οποίοι δεν το εγκατέλειψαν ούτε στις πιο μαύρες ώρες του; Στα αριστερά και στα δεξιά του.

29 Νοε 2021 | 06:53

Το 2021 από την αρχή

Όταν χώρες με ισχυρά συστήματα υγείας, όπως η Γερμανία, αναγκάζονται να στέλνουν ασθενείς "Covid-19" στο εξωτερικό λόγω πληρότητας των Μονάδων Εντατικής ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως η κατάσταση έχει ξεφύγει πάλι...

29 Νοε 2021 | 06:50

Τσίπρας, εν αναμονή πρωθυπουργός... για πολύ καιρό

Αντίπαλος του πρωθυπουργού είναι ο Κανένας. Δεν το λες και επιτυχία.

26 Νοε 2021 | 07:01

Η επιστροφή του περιβάλλοντος δραχμής...

Στις 17 Νοεμβρίου, η United Auto Workers μετά από μεγάλη και δυναμική απεργία, ανακοίνωσε πως 10.000 μέλη της επικύρωσαν μια νέα εξαετή συμφωνία με την Deere & Co.

25 Νοε 2021 | 07:08

Κυριάκο, ιδού η ευκαιρία...

Η αλήθεια είναι πως επενδύσεις όπως αυτή της Microsoft, της Pfizer και της Amazon, της Cosco ή της Volkswagen στην Αστυπάλαια αποτελούν θετικές εξελίξεις για το οικονομικό προφίλ της χώρας μας, αλλά απέχουν από το να αποτελέσουν ποσοτικά και ποιοτικά κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε τη δεκαετία του ’60.

24 Νοε 2021 | 12:56

Ηθοποιός, αντιεμβολιαστής και νέος "λαϊκός ήρωας"

Ο κ. Σερβετάλης επέλεξε να τερματίσει μια καλλιτεχνική και επιχειρηματική δραστηριότητα, αυτήν μιας θεατρικής παράστασης. Γιατί; Διότι, λέει, δεν θέλει να παίζει μόνο για εμβολιασμένους θεατές αλλά για όλους.

24 Νοε 2021 | 06:58

Οι δημοσκοπήσεις, το ΚΙΝΑΛ και ο ΓΑΠ

Αν έχουν δίκιο οι δημοσκοπήσεις για το ΚΙΝΑΛ, οι εσωκομματικές εκλογές εξελίσσονται σε ένα ντέρμπι ανάμεσα στον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Νίκο Ανδρουλάκη και ο Γιώργος Παπανδρέου έρχεται τρίτος.

24 Νοε 2021 | 06:58

Ερντογάν, Τένγκ ή Βαρουφάκης;

Οι χθεσινές εξελίξεις με την κατάρρευση της τουρκικής λίρας στις αγορές συναλλάγματος καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την επιτάχυνση της φθοράς της τουρκικής οικονομίας.