
Πως μπορείς να γράφεις για το – απατηλό, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια - glamour του life style των 90’s και των 00’s χωρίς να γίνεις μέρος του; Η Σέσσυ Σαμόλη που έφυγε χθες, Πέμπτη, από τη ζωή σε ηλικία μόλις 59 χρονών, ακόμα και την εποχή της «παντοδυναμίας» της ως υπεύθυνη της κοσμικής στήλης του Ελεύθερου Τύπου «Αθηναϊκά και μη» παρέμενε εκτός παιχνιδιού. ΄Ισως διότι δεν θέλησε. ΄Ισως διότι ως σύζυγος και μητέρα δυο παιδιών είχε λιγότερο χρόνο απ’ αυτόν που χρειαζόταν για να μπορέσει.
Λένε πως η δημοσιογραφία είναι ένα επάγγελμα ακατάλληλο για οικογένεια. Η Σέσσυ, ωστόσο, έχοντας να διαχειριστεί ένα παράλληλο σύμπαν επαγγελματικών υποχρεώσεων μεγάλωσε δυο παιδιά και στάθηκε αληθινή σύντροφος ζωής στον σύζυγό της, Σάκη, διατηρώντας μια σχέση που ήταν άξιο να απορεί κανείς πως δεν ισοπεδώθηκε από τον οδοστρωτήρα της ρουτίνας της συμβίωσης.
Οι συνάδελφοι θυμόμασταν τον ψηλό, σωματώδη και καλοκάγαθο Σάκη στο πλευρό της γυναίκας του σε κάθε αποστολή που μοιραστήκαμε. Εμείς οι δημοσιογράφοι που δεν τα έχουμε καθόλου καλά με τα πρωινά ξυπνήματα τον βλέπαμε πρώτο-πρώτο την ώρα του πρωινού να είναι εκεί και να πίνει τον καφέ του (πάντα πιο νωρίς από τη Σέσσυ). ΄Ηταν ο άνθρωπος που με το χιούμορ του θα μας χαλάρωνε. Ο άνθρωπος που θα μπορούσε, πρωινούς και δυσλειτουργικούς, να μας ξεκλειδώσει. Ο άνθρωπος που είχε τον τρόπο να μας κάνει να πιστεύουμε ότι η αυτή η μέρα μας θα πάει καλά.
Γι αυτό και απείρως μεγαλύτερο πλήγμα από την εθελουσία έξοδο της Σέσσυς από τον Ελεύθερο Τύπο όταν η ιδιοκτησία της εφημερίδας πέρασε στα χέρια του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου (2006), ήταν η αναπάντεχη απώλεια του Σάκη το 2010 που τη βρήκε μάλλον απροετοίμαστη να τη διαχειριστεί. ΄Ενας τρόπος να την αντιμετωπίσει, θα πρέπει να ήταν το βιβλίο που έγραψε με τίτλο «Αγαπημένε μας Σάκη» και που παρουσιάστηκε στο ΄Ιδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη τον Μάρτιο του 2010 – όπου η υπογράφουσα είχε συμμετάσχει στο πάνελ των ομιλητών.
Στην αρχή η Σέσσυ ήθελε να ακολουθήσει τον Σάκη. Στην πορεία όμως, και με τη στήριξη των δυο της γιων, Σπύρου και Τάκη, πήρε τα ηνία της διάθεσης για ζωή στα χέρια της δημιουργώντας, μεταξύ άλλων, την ομάδα «Αθηναϊκά και μη» με θέμα τη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια ομάδα που σήμερα αριθμεί 5.418 (!) μέλη. Κι ήταν τόσο έντονη αυτή η διάθεση που δεν την έκαμψε η εμφάνιση της «επάρατης» η οποία (στην αρχή στο μαστό και μετά με μεταστάσεις στους λεμφαδένες και στον εγκέφαλο) δοκίμαζε τα τελευταία χρόνια την αγάπη και την πίστη της για ζωή. «Ακόμα κι όταν χρειαζόταν βοήθεια για να μετακινηθεί έκανε σχέδιά της γι’ αυτό το καλοκαίρι», λένε οι δικοί της άνθρωποι. Δεν κατάφερε να τα υλοποιήσει. Αφήνει, όμως, πίσω αυτή την μοναδική αύρα του ανθρώπου που κλείνει μέσα του ένα γιγάντιο πείσμα για ζωή ακόμα κι όταν όλα νομίζεις ότι έχουν τελειώσει.
Καλό σου ταξίδι Σέσσυ μου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr