ΓιαννηΣ - ΑλεξανδροΣ ΙωαννιδηΣ
ΓιαννηΣ - ΑλεξανδροΣ ΙωαννιδηΣ

Ιστορική ευκαιρία

Η ευκαιρία που έχει μπροστά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ιστορική.

SHARE THIS
0
SHARES

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Μεταπολίτευσης που οι Έλληνες πολίτες επιλέγουν κυβερνήτη με γνώμονα το ρεαλισμό.  

Με κριτήριο το ποιος είναι ο ικανότερος διαχειριστής. Ο καταλληλότερος καπετάνιος για να οδηγήσει το καράβι μας σε ήρεμα και ασφαλή νερά, μακριά από οικονομικές και κοινωνικές φουρτούνες.

Για πρώτη φορά, μετά το ‘74, η ελληνική κοινωνία δείχνει ωριμοτητά και κριτική σκέψη. Εξάλλου, καθένας που έχει καεί επανηλειμμένα στο χυλό των κάλπικων υποσχέσεων είναι φυσιολογικό να φυσάει και το γιαούρτι των μετρημένων, στοχευμένων δεσμεύσεων.

Η ευκαιρία που έχει μπροστά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ιστορική. Κανένας άλλος πολιτικός τον τελευταίο μισό αιώνα δεν είχε πιο ώριμες κοινωνικές συνθήκες για να εφαρμόσει πρακτικές που στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο λειτουργούν εδώ και δεκατίες.

Αξιολόγηση παντού. Δημιουργία ενός Κράτους φιλικού στον πολίτη και τον επιχειρηματία. Με πλαίσιο σύγχρονο και λειτουργικό. Κατάργηση αναχρονιστικών νομοθετημάτων που αποτρέπουν την πρόοδο σε τομείς όπως η δημόσια Υγεία και η Παιδεία. Κίνητρα σε νέους να τολμήσουν επαγγελματικά βήματα. Να πάψουμε πλέον να παρακαλάμε για επιδόματα και κάθε λογής «φιλοδωρήματα». Να μπορούμε να επενδύσουμε γνώσεις, εμπειρία και μόρφωση για να πρωτοπορήσουμε, να καινοτομήσουμε, να παράγουμε προϊόντα με προστιθέμενη αξία. Να αξιοποιήσουμε, επιτέλους, το δαιμόνιο, το μεράκι και την όρεξη μας. Να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονέκτημα αυτού του ευλογημένου τόπου που λέγεται Ελλάδα.

Η κάλπη ευχήθηκε στον Μητσοτάκη για την ονομαστική του εορτή. Του ευχήθηκε χρόνια πολλά. Κυρίως, όμως, του ευχήθηκε χρόνια καλά. Όχι μόνο για τον ίδιο. Αλλά για την πατρίδα μας. 

--------------------

Στην ιστοσελίδα μας φιλοξενούνται όλες οι απόψεις που σέβονται τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον πολιτισμό και την αισθητική. Οι γνώμες των αρθρογράφων είναι ενυπόγραφες και προσωπικές και δεν ταυτίζονται απαραίτητα με την άποψη του TheToc.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook