Καλές και κακές εισβολές;

Η καταδίκη δεν μπορεί να γίνεται α λα καρτ ή όποτε βολεύει πολιτικά.

SHARE THIS
0
SHARES

Να συμφωνήσουμε στο μείζον: Ουδείς δικαιούται να “μπουκάρει” στη Βουλή ή σε οποιοδήποτε δημόσιο κτίριο, διεκδικώντας διορισμούς, αυξήσεις, αλλαγές ονόματος άλλων χωρών ή καλύτερη διαιτησία για την ομάδα του.

Πράγματι τα χημικά στο συλλαλητήριο της Κυριακής ήταν πολλά. Εξίσου πολλά ήταν όμως και τα πολεμοφόδια των επίδοξων εισβολέων. Το ότι χρειάστηκαν 86 σακούλες για να μαζευτούν όλα αυτά από το προαύλιο της Βουλής είναι ενδεικτικό.

Αμφιβολία δεν υπάρχει ούτε για την ταυτότητα των εισβολέων. Είδαμε όλοι τα ηγετικά στελέχη της υπόδικης νεοναζιστικής οργάνωσης να κυκλοφορούν ανάμεσά στους μπαχαλάκηδες μέσα στα επεισόδια.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι μερικές δεκάδες ακραίων χαρακτηρίζουν τις χιλιάδες κόσμου που πήγε στο συλλαλητήριο, ούτε ότι είναι “ακροδεξιοί ή φασίστες” όσοι διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως με τρόπο προκλητικό και επικίνδυνο προσπαθεί να τους χαρακτηρίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η δε ανακοίνωση της αστυνομίας που δικαιολογεί τα χημικά επειδή διάβασαν στο... katohika.gr για το σχέδιο εισβολής προκαλεί μόνο θυμηδία.

Τα παραπάνω αφορούν και τα κροκοδείλια δάκρυα για τις απειλητικές αφίσων κάποιων τραμπούκων κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων στη βόρεια Ελλάδα που στηρίζουν τη λύση του Μακεδονικού. Πριν μερικά χρόνια αντίστοιχη και πολύ σοβαρότερη στοχοποίηση είχαν υποστεί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο μετά την χρεοκοπία της χώρας, οι απλοί δημοσιογράφοι του Μega (όχι μόνο οι τηλεαστέρες) και πολλοί άλλοι που είχαν πέσει θύματα πραγματικών επιθέσεων (π.χ. Χατζηδάκης, Κουμουτσάκος, Κακλαμάνης, κλπ).

Τότε οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σιωπούσαν ή ακόμη χειρότερα προσπαθούσαν να υποδαυλίσουν και να εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά τη λαϊκή αγανάκτηση λόγω της πρωτοφανούς αλλά αναγκαστικής λιτότητας, όπως απέδειξε η ιστορία.

Και τότε υπήρχαν απόπειρες εισβολής στη Βουλή και μάλιστα σε πιο τακτική βάση. Τον Μάιο του 2011 βουλευτές αναγκάστηκαν να διαφύγουν μέσω του Εθνικού Κήπου! Η “πλατεία” ήταν γεμάτη με αφίσες που έλεγαν “η χούντα δεν τελείωσε το ‘73” και αγανακτισμένοι όλων των αποχρώσεων συνυπήρχαν στις διαδηλώσεις με έντονα αντικοινοβουλευτικά στοιχεία και συνθήματα όπως “να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή”.

Η απόπειρας εισβολής στο Κοινοβούλιο για τα “παράνομα Μνημόνια” ήταν καλή και θεμιτή, αλλά για τη “Μακεδονία” είναι κακή;

Κατά συνέπεια, η καταδίκη των απειλών, της ακροδεξιάς και της απόπειρας εισβολής στη Βουλή δεν μπορεί να γίνεται α λα καρτ ή όποτε βολεύει πολιτικά. Διαφορετικά, δεν είναι μόνο υποκριτική, είναι και επικίνδυνη.

 

 

 

------

Στην ιστοσελίδα μας φιλοξενούνται όλες οι απόψεις που σέβονται τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον πολιτισμό και την αισθητική. Οι γνώμες των αρθρογράφων είναι ενυπόγραφες και προσωπικές και δεν ταυτίζονται απαραίτητα με την άποψη του TheToc.gr.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook