Κύριε Αριστείδη μου (Μπαλτά) συ ήσουν που 'λεγες;

Τι μας είπε ο κύριος Μπαλτάς ότι θα γίνει και τελικά τι (δεν) έγινε.

Κύριε Αριστείδη μου (Μπαλτά) συ ήσουν που 'λεγες;

Νοέμβριος 2015: ΄Ηταν στην πρώτη του συνάντηση με τους δημοσιογράφους, όταν ο Αριστείδης Μπαλτάς είχε απαντήσει σε ερώτηση του TheTOC για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού σε Μνημεία κι Αρχαιολογικούς χώρους: «Είμαστε σε συνεννοήσεις να γίνουν προσλήψεις». Αναλυτικότερα, μάλιστα, ο ίδιος είχε απαντήσει: «Υπάρχουν κενά στους αρχαιοφύλακες και σε προσωπικό. Δυστυχώς δεν εξαρτάται από εμάς. Είμαστε σε πολύ καλή συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ώστε αυτό να "ξεκολλήσει". Δώσαμε το έγγραφο, το έκαναν ευχαρίστως δεκτό και προχωρούν....»

Ιούνιος 2016: Η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (επανέρχεται και) καταγγέλλει τις «μεγάλες ελλείψεις σε φυλακτικό προσωπικό σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους». Ο Πρόεδρός της, μάλιστα, Γ. Μαυρικόπουλος, γίνεται στο TheTOC ακόμα πιο σαφής: «Το ξέρετε ότι υπάρχουν μουσεία κι αρχαιολογικοί χώροι που είναι βράδυ αφύλαχτοι; Δεν υπάρχει προσωπικό και τα μουσεία κινδυνεύουν».

Νοέμβριος 2015: Σ’ αυτή την πρώτη του συνάντηση με τους ανθρώπους του τύπου, ο κύριος Μπαλτάς αναφέρει ότι εξετάζεται το ζήτημα για το πώς θα τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αρχής γενομένης από την 1η Απριλίου που ξεκινά η τουριστική σαιζόν.

Ιούνιος 2016: Η τουριστική σαιζόν έχει ξεκινήσει τυπικά εδώ και δύο μήνες και το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι … όνειρο θερινής νυκτός. Την εικόνα συμπληρώνουν τα κλειστά αναψυκτήρια και πωλητήρια «με σημαντικές απώλειες εσόδων» όπως υπογραμμίζουν οι αρχαιοφύλακες στην επιστολή τους.

Το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων παραδέχεται: Τα αναψυκτήρια στην Αρχαία Ολυμπία, στο Ασκληπιείο της Κω, στη Λίνδο της Ρόδου και στην Αρχαία Μεσσήνη απλά δεν λειτουργούν. Γιατί; Διότι ζούμε στην Ελλάδα: Προκήρυξη διαγωνισμών που δεν προχωρά, πρόβλημα με τους προηγούμενους μισθωτές, δικαστικές διαμάχες και τα λοιπά. Τα μηχανήματα αυτόματων πωλητών που έχουν τοποθετηθεί δεν λύνουν το πρόβλημα. Εντατικοποιούν την εικόνα μιας προβληματικής χώρας στους πιο νευραλγικούς της τομείς. Σκεφτείτε και στην Ακρόπολη για να ξεδιψάσουν οι χιλιάδες επισκέπτες της υπάρχουν αυτή τη στιγμή μόλις 3 αυτόματοι πωλητές.

Ιδρώνει το αυτί του κυρίου Μπαλτά; Μάλλον όχι. Όταν, όμως, έρθει το κερασάκι στην τούρτα με την Αυγουστιάτικη πανσέληνο και τη σωρεία εκδηλώσεων που προγραμματίζονται (όπου οι αρχαιοφύλακες έχουν προειδοποιήσει ότι δεν θα εργαστούν πέραν του ωραρίου τους χωρίς αμοιβή – και έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι θα το κάνουν) τότε ας ελπίσουμε να μην ισχύσει το «Εκεί που η μετριοπάθεια είναι λάθος, η αδιαφορία είναι έγκλημα» (Georg Christoph Lichtenberg)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

06 Δεκ 2021 | 08:09

Άλφα, Δέλτα, Όμικρον...

Κάποιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει οι 9 στους 10 που χρήζουν νοσηλείας να είναι ανεμβολίαστοι σε έναν πληθυσμό με πάνω από 65% εμβολιασμένους.

06 Δεκ 2021 | 08:04

Ο μ@l@#@ς και ο φασίστας

Χίλιες φορές να ζεις στον καιρό του μαλάκα παρά στην εποχή του φασίστα.

03 Δεκ 2021 | 07:02

Η δύναμη των... Ίντερνετς!

Η χθεσινή ανακοίνωση της απόφασης του μεγαλύτερου παρόχου υπηρεσιών cloud στον κόσμο Amazon Web Services να εγκαταστήσει βάση υπηρεσιών στην Ελλάδα, ανοίγει πρωτοφανείς προοπτικές για τη χώρα.

03 Δεκ 2021 | 06:57

Ο πιο αδύναμος κρίκος του ευρώ...

Η Ελλάδα μπορεί να έχει με 200% επί του ΑΕΠ μεγαλύτερο χρέος αλλά αυτό ονομαστικά βρίσκεται λίγο πάνω από τα 300 δισ. και ως εκ τούτου ήταν εύκολα διαχειρίσιμο από τους "θεσμούς".

02 Δεκ 2021 | 06:57

"Γουσουφάκια" και "τουρκοφάγοι"...

Η είδηση που μετέδωσαν τα πρακτορεία προχθές ήταν σαφής: "Η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 7,4% σε ετήσια βάση στο γ΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Turkstat...".

01 Δεκ 2021 | 06:57

ΠΑΣΟΚ, αχ ωραία χρόνια

Το ερώτημα είναι όμως, αν η επιστροφή στο παρελθόν, η νοσταλγία και η επίκληση των ωραίων χρόνων της δεκαετίας του '80, συνιστούν πολιτική πρόταση.

01 Δεκ 2021 | 06:43

Ο επόμενος πρωθυπουργός…

Η εναλλαγή κομμάτων και προσώπων περιορίζει τα καθεστωτικά φαινόμενα, τη στασιμότητα και καθιστά το σύστημα περισσότερο αξιοκρατικό, ευέλικτο και προσαρμόσιμο στις εξελίξεις.

30 Νοε 2021 | 07:13

Η Τουρκία έτοιμη να ανοίξει την πόρτα του "φρενοκομείου"...

Η Τουρκία βρίσκεται σε κίνδυνο και αυτό πρέπει να μας ανησυχεί. Ο βασικός μισθός στην Τουρκία τον τελευταίο χρόνο έχει μειωθεί από τα 350 στα 200 ευρώ περίπου.

29 Νοε 2021 | 08:21

Κεντροαριστερά: Αμυντικά ή επιθετικά αντανακλαστικά

Τη στιγμή που το μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό ήταν παγιωμένο η εκλογή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ είναι αντικείμενο ευρύτερων συζητήσεων, πέρα από το στενό ακροατήριό του.

29 Νοε 2021 | 06:59

Ζητείται ηγέτης

Πού αναζήτησε καταφύγιο ο λαός του ΠΑΣΟΚ εκτός από λίγους ορκισμένους, οι οποίοι δεν το εγκατέλειψαν ούτε στις πιο μαύρες ώρες του; Στα αριστερά και στα δεξιά του.

29 Νοε 2021 | 06:53

Το 2021 από την αρχή

Όταν χώρες με ισχυρά συστήματα υγείας, όπως η Γερμανία, αναγκάζονται να στέλνουν ασθενείς "Covid-19" στο εξωτερικό λόγω πληρότητας των Μονάδων Εντατικής ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως η κατάσταση έχει ξεφύγει πάλι...

29 Νοε 2021 | 06:50

Τσίπρας, εν αναμονή πρωθυπουργός... για πολύ καιρό

Αντίπαλος του πρωθυπουργού είναι ο Κανένας. Δεν το λες και επιτυχία.

26 Νοε 2021 | 07:01

Η επιστροφή του περιβάλλοντος δραχμής...

Στις 17 Νοεμβρίου, η United Auto Workers μετά από μεγάλη και δυναμική απεργία, ανακοίνωσε πως 10.000 μέλη της επικύρωσαν μια νέα εξαετή συμφωνία με την Deere & Co.