(Λαθρ) Εμποροι ελπίδας

Πουλούσαν ελπίδα με το κιλό. Η αγορά μεγάλη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
(Λαθρ) Εμποροι ελπίδας

Είχαν απλώσει την πραμάτεια τους σε δρόμους, πλατείες, πρωϊνάδικα, ραδιοφωνικές εκπομπές, social media. Πουλούσαν ελπίδα με το κιλό. Η αγορά μεγάλη. Οι άνθρωποι που ήθελαν από κάπου να πιαστούν λόγω των συμφορών που τους είχαν βρει εξαιτίας της χρεοκοπίας της χώρας (λουκέτα σε μαγαζιά, ανεργία, πτώση εισοδημάτων, αύξηση φόρων κλπ) κοίταζαν το εμπόρευμα με λαχτάρα. Τι έπρεπε να δώσουν για να αγοράσουν την ελπίδα; Δεν χρειαζόταν να πουλήσουν την ψυχή τους, οπως ο Φάουστ. Μόνο την ψήφο τους. Δεν χρειαζόταν τίποτα άλλο. Μόλις πλήρωναν με την ψήφο τους λοιπόν, ΘΑ τέλειωναν τα μνημόνια, ΘΑ διαγραφόταν το χρέος, ΘΑ ζούσαμε όπως πριν κι ακόμη καλύτερα. ”Οι “πωλητές” πλάσαραν το προϊόν δίχως να τονίζουν και πολύ τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες διαλαλούσαν τις ευεργετικές ιδιότητές του. Δεν χρειάζονταν στοιχεία, αριθμοί και αναλυτικές συνταγές. Ο απελπισμένος, που ένιωθε ότι δεν έχει άλλο φάρμακο και του υπόσχονταν θεραπεία δίχως μεγάλη ταλαιπωρία ήταν εύκολο να το δοκιμάσει. Ανάμεσα σε τι είχε να διαλέξει άλλωστε; Από παντού άκουγες “καλά πόσο χειρότερα μπορουν να γίνον τα πράγματα;”Οι συνταγές που του είχαν δώσει οι προηγούμενοι και τις είχε δοκιμάσει δίχως να το πολυψάξει,τον είχαν φέρει σε αυτή την δύσκολη κατάσταση.

Το marketing επιθετικό. Τα σκληρά λόγια συνοδεύονταν όπου χρειαζόταν και από γιαούρτια, ξύλο, βρισιές, τραμπουκισμούς εναντίον εκείνων που προειδοποιούσαν ότι τους εξαπατούν. Οποιος αμφισβητούσε τις θαυματουργές ιδιότητες του προϊόντος ήταν όργανο των αντιπάλων και ήθελε μόνο το κακό τους. Η επιχείρηση απέδωσε. Οι πωλητές ελπίδας ξεπούλησαν. Το ταμείο γέμισε. Ηρθε η ώρα όμως και για τους καταναλωτές ελπίδας να δοκιμάσουν αυτό που αγόρασαν. Από τους πρωτους μήνες κιόλας, άρχισαν να φαίνεται ότι τους είχαν πουλήσει σκάρτο πράγμα. Η κατάστασή τους όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο. Κάποιοι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι τους κορόϊδεψαν και να διαμαρτύρονται. Αλλοι συνεχίζουν να δοκιμάζουν πιστεύοντας ότι στο τέλος θα δουν καλό. Μερικοί ζητούν τα λεφτά τους πίσω. Όλοι πάντως όσοι πήγαν στο super market ελπίδας για να ζητήσουν τον λόγο, βρήκαν μια πινακίδα να τους περιμένει: μετά την απομάκρυνη εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

ΥΓ Υπάρχουν και κάποιοι που θεωρούν ότι το φάρμακο υπάρχει, αλλά έπεσαν σε λάθος εμπόρους. Κι αναμένουν την ευθεντική συνταγή στη νέα συσκευασία, από άλλους πωλητές (σε κάποιες περιπτώσεις κι από τους ίδιους).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
03 Δεκ 2020 | 08:44

Πεταμένα λεφτά...

Τα ΕΛΤΑ ως επιχείρηση απασχολούν τη δημοσιότητα κατά τακτά διαστήματα όταν ζητούν κρατικές επιδοτήσεις προκειμένου να μην κατεβάσουν ρολά.

02 Δεκ 2020 | 08:24

Μάλλον δεν μετράμε σωστά...

Μια σύντομη ματιά στα στοιχεία δείχνει ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα εμφανώς υποκαταγράφονται.

02 Δεκ 2020 | 08:15

"Μερσεντές" ή "Ντάτσουν";

Αν και το κλίμα εναντίον της Τουρκίας έχει επιβαρυνθεί περαιτέρω στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν πρέπει να περιμένουμε δραστική αλλαγή της στάσης απέναντι στην Τουρκία.

02 Δεκ 2020 | 08:13

Από το "φιάσκο, φιάσκο" στη βόλτα στην Πάρνηθα

Η αρχή ήταν όντως δύσκολη, αλλά δεν θα μπορούσε ίσως να γίνει και διαφορετικά.

01 Δεκ 2020 | 08:52

Δυστυχώς η χώρα δεν έχει αλλάξει πορεία...

Αυτό που δεν κατάφερε η Ελλάδα τη δεκαετία που πέρασε μετά τη χρεοκοπία του 2010 είναι να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

30 Νοε 2020 | 08:36

Μην κοιτάς τα μαύρα χέρια, κοιτά τα άσπρα στα κεμέρια

Το να σε αποκαλούν "μάστορα" λογιζόταν κάποτε η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση. Είθε να ξαναγίνει.

30 Νοε 2020 | 08:33

Κυριάκο, δεν επιστρέφω...

Η απουσία κάθε είδους και έννοιας αξιολόγησης και ανταμοιβής της προσπάθειας έχει οδηγήσει στον αφελληνισμό της χώρας.

29 Νοε 2020 | 20:05
27 Νοε 2020 | 08:31

Εμαθα με το ζόρι τι σημαίνει αναμονή

Τα ακμάζοντα νιάτα και τα τιμημένα, μεσόκοπα, με τσαγανό, παιδαρέλια αλλά και οι σοφότεροι βράζουν στο ζουμί τους. Όλοι. Κι η ζωή περνά.

27 Νοε 2020 | 08:16

Πού πας, καημένε Πισσαρίδη!

Στην έκθεση τονίζεται ότι η υπέρμετρη επιβάρυνση της μισθωτής εργασίας από φόρους και εισφορές, ειδικά στη μεσαία εισοδηματική κλίμακα, έχει αρνητικές συνέπειες.

25 Νοε 2020 | 08:45

Πότε τελείωσε η χούντα;

Η προσπάθεια όμως του ΣΥΡΙΖΑ να συνδέσει τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη χούντα, δεν αποκαλύπτει πολλά για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

25 Νοε 2020 | 08:43

Μπορεί και να τρίβουμε τα μάτια μας...

Κίνητρα έχουν ήδη ψηφιστεί για εύπορους αλλοδαπούς αλλά και συνταξιούχους από το εξωτερικό που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στη χώρα μας.

24 Νοε 2020 | 08:23

Κίνδυνος για κρατικοποιήσεις...

Υπάρχει ο ορατός κίνδυνος σε λίγα χρόνια να βρεθούμε πιο πίσω από εκεί που ξεκινήσαμε...