Με επίσημα πρακτικά να γίνει η σύσκεψη

Η συζήτηση να καταγραφεί σε επίσημα ΠΡΑΚΤΙΚΑ κ' να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Με επίσημα πρακτικά να γίνει η σύσκεψη

Είναι προφανές ότι και η διαδικασία του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών οδεύει προς ευτελισμό. Με ευθύνη του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος ουσιαστικά τη συγκαλεί για επικοινωνιακούς και μικροπολιτικούς λόγους. Αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας που μοιάζει να κάνει όλα τα "χατίρια" του Μαξίμου.

Χρειάζεται απόδειξη; Ξεκίνησε έτσι χωρίς ατζέντα με ένα τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού στην Ηρώδου Αττικού. Και εξελίσσεται με ατζέντα-ακορντεόν, σχεδόν "ό,τι του λαλεί του λολοστεφανή". Ξαφνικά προστέθηκε το προσφυγικό, ένα θέμα που "καίει" και "τσουρουφλίζει" από το καλοκαίρι, αλλά η ενάρετος κυβέρνησή μας, έπρεπε να πιάσουν τα χιόνια, για να το συζητήσει.

Η κουβέντα για το ασφαλιστικό δεν γίνεται στο "σαλόνι" του Προεδρικού, αλλά στη Βουλή. Η κυβέρνηση καταθέτει την πολιτική της, η αντιπολίτευση κρίνει και επικρίνει. Ολα τα άλλα είναι παραπολιτικά παιγνίδια αμφιβόλου αισθητικής.

Ακόμη πιο ξαφνικά προστέθηκε στην ατζέντα και η ... "συνταγματική αναθεώρηση". Αλέξη, τώρα που το ανοίξαμε το μαγαζί, δεν βάζεις στο τραπέζι και τι θα γίνει με το ντέρμπι της Κυριακής, μπας και πάρει καμιά χρήσιμη ιδέα και ο Κοντονής;

Η "καφενοποίηση" του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών έχει υπαίτιο. Τι θα μπορούσαν να κάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί, μήπως και καταφέρουν να σώσουν κάτι από την αξιοπιστία των θεσμών;

Νομίζω ότι η απάντηση της Φώφης στο τηλεφώνημα του Αλέξη είναι σωστή. Η κουβέντα για το ασφαλιστικό δεν γίνεται στο "σαλόνι" του Προεδρικού, αλλά στη Βουλή. Η κυβέρνηση καταθέτει την πολιτική της, η αντιπολίτευση κρίνει και επικρίνει. Ολα τα άλλα είναι παραπολιτικά παιγνίδια αμφιβόλου αισθητικής.

Νομίζω όμως ότι χρειάζεται και κάτι περισσότερο: η συζήτηση να καταγραφεί σε επίσημα ΠΡΑΚΤΙΚΑ, τα οποία να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα. Για να γνωρίζει η κοινή γνώμη, τι είπε ποιος. Όχι σαν τις συσκέψεις του καλοκαιριού, που ο Πρωθυπουργός τους κάλεσε να βάλουν πλάτη στα κρίσιμα νομοσχέδια, απέκρυψε ότι βλέπει στον "ύπνο" του κάλπες και τελικά τρέχαμε να ψηφίσουμε με μαγιό από τις παραλίες. Επειδή ο Αλέξης ήθελε να κάνει το παιγνίδι του.

Και μην μου επισημάνει κάποιος ότι στη σύσκεψη μπορεί να συζητηθούν απόρρητα εθνικά θέματα. Ωραία, αυτά ας μείνουν μυστικά και ας μη δοθούν στη δημοσιότητα. Ολα τα υπόλοιπα όμως δημόσια και καθαρά. Για να γνωρίζουμε όλοι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 30 Αυγ 2020 | 11:19

Αλέξης Πατέλης: "Δεν είναι λύση να μοιράζεις λεφτά, χρειάζεται σχέδιο δράσεων"

Η πρόταση που θα υποβάλει η Ελλάδα στην Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να είναι ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο δράσεων που θα υπηρετεί τους μεταρρυθμιστικούς στόχους της κυβέρνησης, τονίζει.

24 Σεπ 2020 | 10:42

Ερντογάν, Τραμπ και ο κύκλος της παρακμής

Σπάνια ο θάνατος ενός δικαστή λαμβάνει τέτοιας έκτασης δημοσιότητα σε όλη την υφήλιο, όσο της Ruth Bader Ginsburg.

24 Σεπ 2020 | 08:48
ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ 23 Σεπ 2020 | 10:38

Τα πράγματα εξελίσσονται άσχημα...

Αν πριν ένα χρόνο κάποιος μας έλεγε πως τους επόμενους 12 μήνες θα περάσουμε το 1/10 από αυτά που μας συνέβησαν θα λέγαμε πως είναι "τρελός".

ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΩΝΑΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 23 Σεπ 2020 | 10:28

Φιλελεύθερα διδάγματα από το φιάσκο με τις μάσκες - αλεξίπτωτα

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γιατί έγινε αυτή η "κοινωνική παροχή".

21 Σεπ 2020 | 10:42

Νοσταλγίας εγκώμιον

Δεν είναι σπαρακτικός ο πόνος της ψυχικής αυτής μέθης, είναι ανακουφιστικός, όπως όταν μπαίνει ένας εξαρθρωμένος αγκώνας στη θέση του, συνοδευόμενος από ένα "κρακ".

21 Σεπ 2020 | 10:05

Η ζωή χωρίς κορονοϊό

Ας φανταστούμε ότι δεν είχε ενσκήψει κορονοϊός. Πού θα βρισκόμασταν σήμερα;

21 Σεπ 2020 | 10:05

H Δύση ετοιμάζεται να "αδειάσει" την Τουρκία...

Το καθεστώς Ερντογάν φαίνεται πως δεν αφήνει στις δυτικές κυβερνήσεις σημαντικά περιθώρια άλλων επιλογών.

20 Σεπ 2020 | 20:29
18 Σεπ 2020 | 13:06

Χρυσή Αυγή: Ήταν πάντα εγκληματική οργάνωση

Χάρη στη "θυσία" του Παύλου Φύσσα καταλάβαμε όλοι τι είναι η Χρυσή Αυγή.

16 Σεπ 2020 | 10:37

Χρειαζόμαστε επανάσταση, όχι "ξεματιάσματα"...

Καλή η μείωση του κόστους εργασίας, αλλά δεν αρκεί, χρειάζεται επανάσταση για να σωθεί η χώρα.

16 Σεπ 2020 | 10:35

Διαβάζοντας τον Τσαβούσογλου

Η άγνοια για τις πραγματικές επιδιώξεις της Τουρκίας δεν είναι καινούργιο φαινόμενο.

16 Σεπ 2020 | 08:00

Η Μέρκελ παίρνει 1.500 από τη Μόρια, οι Έλληνες δήμαρχοι πόσους;

Πόσοι Έλληνες δήμαρχοι και περιφερειάρχες έκαναν έστω μια δήλωση ότι θα δεχτούν έναν μικρό αριθμό ανθρώπων για να βοηθήσουν τη Λέσβο;