Μια πολύ σκοτεινή ιστορία

Η υπόθεση έχει όλα τα στοιχεία που συνιστούν ένα θρίλερ

Μανόλης Καψής
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟΛΗς ΚΑΨΗς
Μανόλης Καψής

Η υπόθεση έχει όλα τα στοιχεία που συνιστούν ένα θρίλερ. Πολιτικοί, χρήμα, δολοφονίες, πορνεία και παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Η ιστορία εξελίσσεται το 2016 και έχει ως εξής: Η ΕΥΠ αναλαμβάνει να παρακολουθεί τα τηλεφωνήματα των πρωταγωνιστών ενός μεγάλου κυκλώματος νονών της νύχτας που ασχολούνται με εκβιασμούς, οίκους ανοχής και καζίνο και στο οποίο συμμετέχουν και επίορκοι αστυνομικοί. Η δικογραφία -λένε οι πληροφορίες- και οι ηχογραφήσεις είναι χιλιάδες σελίδες. Μόνο η έκθεση που συνέταξε η ΕΥΠ είναι 70 σελίδες.

Από εκείνους που εμφανίζονται να συνομιλούν μεταξύ τους, δύο είναι ήδη νεκροί. Δολοφονημένοι. Ο ένας είναι επιχειρηματίας της νύχτας, γνωστός στην Αστυνομία από το παρελθόν και ο άλλος είναι αστυνομικός. Υπήρξε υπεύθυνος ασφαλείας γνωστών επιχειρηματιών και υπήρξε και φίλος της οικογένειας Καμμένου. (Γι' αυτό και σε κάποιο σημείο των ηχογραφημένων συνομιλιών της ΕΥΠ ακούγεται τόσο ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος όσο και η σύζυγός του, Ελένη Τζούλη, να συνομιλούν μαζί του. Αλλά οι αποκαλύψεις για το περιεχόμενο των συνομιλιών της οικογένειας Καμμένου με τον συγκεκριμένο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. είναι πταίσματα μπροστά στο υπόλοιπο υλικό και τους εκθέτουν μόνο πολιτικά.)


Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένα πολιτικό πρόσωπο τουλάχιστον. Όταν η υπόθεση είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας (στο ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη στην εφημερίδα "Καθημερινή") αποκαλύφθηκε ότι μεταξύ των ανθρώπων της νύχτας και των επίορκων αξιωματικών συνομιλεί και ένας βουλευτής που θήτευσε στους ΑΝΕΛ. Στο ρεπορτάζ δεν υπήρχε αναφορά στο όνομά του.

Ο Πάνος Καμμένος προ ημερών, αφού εξήγησε τη φιλική σχέση που είχε με τον δολοφονημένο αστυνομικό, τον οποίο χρησιμοποιούσε και για τις γνωστές κόντρες του με τους δημοσιογράφους που τους ήθελε φυλακή... αποκάλυψε το όνομα του πολιτικού. Είναι ο Δημήτρης Καμμένος, είπε.

Δεν έχει διευκρινιστεί πώς γνωρίζει το όνομά του και το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από πλευράς του ίδιου του Δημήτρη Καμμένου. Που λίγες ημέρες πριν είχε βγει στα ραδιόφωνα και είχε πει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Πάνο Καμμένο και όχι αυτόν. Μύλος.

Για την υπόθεση ρωτήθηκε και ο τότε Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, που επιβεβαίωσε το περιεχόμενο του ρεπορτάζ. Γιατί ρωτήθηκε ο κ. Βούτσης; Αυτό είναι ίσως το καλύτερο.

Γιατί όπως προκύπτει από τις ηχογραφήσεις της ΕΥΠ και την έκθεση που συνέταξε, ο βουλευτής -αν είναι ο Δημήτρης Καμμένος- προσπαθούσε να εξασφαλίσει για το κύκλωμα το συμβόλαιο εκμετάλλευσης του κυλικείου της Βουλής. Πιθανώς για τη νομιμοποίηση των εσόδων της συμμορίας. Έτσι η έκθεση της ΕΥΠ με τις ηχογραφημένες συνομιλίες, παραδόθηκε από τον τότε επικεφαλής της Υπηρεσίας, Γιάννη Ρουμπάτη, και στον τότε Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον τότε Πρόεδρο της Βουλής. Τότε συνέβη το εξής περίεργο.

Οι συμμετέχοντες στο κύκλωμα ενημερώθηκαν για τη διαρροή και σταμάτησαν να μιλάνε στα κινητά. Οχι μόνο αυτό. Ακούγονται να λένε μεταξύ τους ότι γνωρίζουν ότι τους παρακολουθούν και πιθανώς ο πληροφοριοδότης να είναι ο ίδιος ο βουλευτής. Έτσι λέει ο ένας στον άλλο να γυρίσουν στο viber. Εφαρμογή που δεν μπορεί να παρακολουθήσει η ΕΥΠ. Το ερώτημα φυσικά είναι πώς διέρρευσε η πληροφορία. Πώς ενημερώθηκε ο βουλευτής ότι είναι υπό παρακολούθηση; Ποιος τον ειδοποίησε;

Το σκανδαλώδες είναι ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν, η διαρροή για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ των μελών του κυκλώματος έγινε από τα δύο γραφεία που ενημερώθηκαν. Το πρωθυπουργικό γραφείο και το γραφείο του Προέδρου της Βουλής. Είναι δυνατόν; Και όμως... Αυτό αναφέρει η πολυσέλιδη αναφορά της ΕΥΠ.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ακούγονται στις ηχογραφημένες συνομιλίες μετατέθηκαν σε θέσεις αποστρατείας και περιμένουν να ξεκινήσει η έρευνα της Δικαιοσύνης. Γιατί τόσα χρόνια μετά δεν είχαν ληφθεί μέτρα και η Δικαιοσύνη δεν έχει ξεκινήσει σχεδόν ακόμα την έρευνα παραμένει επίσης άγνωστο και περίεργο.

Το θέμα έχει περάσει σχεδόν στα ψιλά στο σύνολο των ΜΜΕ, για λόγους άγνωστους. Το βέβαιον είναι ότι θα υπάρξει συνέχεια. Πρέπει να υπάρξει συνέχεια. Και θα έχει ενδιαφέρον...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

22 Ιουλ 2020 | 09:36

Συγγνώμη για την έκφραση, αλλά είναι "κυνικά κτήνη"

Μήπως είναι πολλά για να μας πείσει η κ. Γεροβασίλη ότι κανείς δεν ήξερε τίποτα και όλα έγιναν με πρωτοβουλία του κ. Ματθαιόπουλου;

20 Ιουλ 2020 | 08:46

Ο τραγικός θάνατος του Βασίλη και ο (τραγικός) ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται δημοσκοπικά και επιστρέφει στις ρίζες του λαϊκισμού του 4%. Η γραμμή του κόμματος ανταποκρίνεται στην εναπομείνασα πελατεία.

16 Ιουλ 2020 | 10:11

Όλος ο παράλογος ΣΥΡΙΖΑ σε μια ερώτηση

Αν αμφιβάλλετε ότι στο Ελληνικό υπάρχουν 900 αυθαίρετα, καλά κάνετε.

29 Ιουλ 2020 | 12:10

Ένα, δυο, τρία ελληνοτουρκικά παράδοξα

Η Αθήνα έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

22 Ιουλ 2020 | 09:36

Συγγνώμη για την έκφραση, αλλά είναι "κυνικά κτήνη"

Μήπως είναι πολλά για να μας πείσει η κ. Γεροβασίλη ότι κανείς δεν ήξερε τίποτα και όλα έγιναν με πρωτοβουλία του κ. Ματθαιόπουλου;

20 Ιουλ 2020 | 08:46

Ο τραγικός θάνατος του Βασίλη και ο (τραγικός) ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται δημοσκοπικά και επιστρέφει στις ρίζες του λαϊκισμού του 4%. Η γραμμή του κόμματος ανταποκρίνεται στην εναπομείνασα πελατεία.

16 Ιουλ 2020 | 10:11

Όλος ο παράλογος ΣΥΡΙΖΑ σε μια ερώτηση

Αν αμφιβάλλετε ότι στο Ελληνικό υπάρχουν 900 αυθαίρετα, καλά κάνετε.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΕΣ 07 Αυγ 2020 | 19:03

Η Τουρκία παραμονεύει για μια "Αραβική Άνοιξη"...

Στενοί συνεργάτες του Ερντογάν βλέπουν σύντομα ανατρεπτικές και απροσδόκητες εξελίξεις

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΤΟΥΠΑ 05 Αυγ 2020 | 18:52

Τα λάθη του παρελθόντος...

Oι εξοπλιστικές ανάγκες της χώρας και τα 72 δισ. ευρώ του πακέτου Next Generation EU (NGEU)

30 Ιουλ 2020 | 20:56

Δομές, αντιλήψεις και άνθρωποι - Η ασφάλεια και οι ανασφάλειές τους

H δημόσια ασφάλεια αποτελεί ένα κοινό αγαθό συνυφασμένο με την κοινωνική αλληλεγγύη και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών

30 Ιουλ 2020 | 20:56

Ο χρυσός και η τέλεια καταιγίδα...

Γιατί ανεβαίνει ο χρυσός; Για πολλούς και ποικίλους λόγους