Ο ''δικός μας'' & οι ''άλλοι''

Η ανοχή και η συγκάλυψη δεν κάνει καλό στην υγεία της Αριστεράς

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ο ''δικός μας'' & οι ''άλλοι''

Ο καιρός της προδοσίας είναι βροχερός.

Για να λασπώνονται οι αυταπάτες.

Παναγιώτα Καλογεράκου, Αινιγματική φυγή

Διάγουμε ηθικοπολιτική περίοδο γενικής σύγχυσης. Τα κόμματα, δυστυχώς και τα αυτοαποκαλούμενα ‘αριστερά’, επιχειρούν να διευρύνουν το χώρο επιρροής τους ‘ψαρεύοντας’ συμμάχους στα βαθιά νερά. Στους [μετανοιωμένους;] μικρομπαγάσηδες που πήραν [από τους ‘άλλους’] θαλασσοδάνεια, στους τάχα μικρομεσαίους [μετανοιωμένους;] που ‘οι άλλοι’ τους διόρισαν όλο το σό’ι’ στο Δημόσιο, στους δι-τρι-πρόσωπους [μετανοιωμένους;] που υπηρέτησαν όλα τα καθεστώτα αλλά τώρα μέμφονται τους ‘άλλους’, στους γονατισμένους από φόβο κι ενοχές [μετανοιωμένους;] ψεύτες που δηλώνουν αντιστασιακοί κατά των ΄άλλων’.

Οι παραπάνω χαρακτηριστικοί νεοέλληνες της ατομικής επιβίωσης με κάθε μέσο συνυπάρχουν [αρμονικά;] με τους ‘’δικούς τους’’, ήτοι γόνους αριστοκρατικού μαρξισμού, φίρμες περιοδικών, ρήτορες του Κολωνακίου κι επαναστάτες της Μυκόνου, πουλέν της οικονομίας και της κονόμας, υπογείως κινούμενους θρασύδειλους, τοπικιστικά λεβεντομάγκες, πολιτικούς showmen και οσφυοκάμπτες παλιές καραβάνες.

Μ’αυτούς και μ’αυτούς δημιουργείται η στρατιά των ‘δικών τους’ που θα μονομαχήσουν με τους κακούς ‘άλλους’ και θα τους νικήσουν για το καλό του λαού και της δημοκρατίας [και της αριστεράς;]

Πρέπει κάποια στιγμή πολιτικο-ηθικής ωριμότητας τα αριστερά κόμματα ν’αφήσουν στην μπάντα τις σκοπιμότητες συγκυρίας και να τιμήσουν ανθρώπους που τίμησαν ιδέες με προσωπικό κόστος κι όχι ‘τύπους διπλών παιχνιδιών και ρόλων’.

Ο συμφυρμός, η ανοχή κι εν τέλει η υπεράσπιση και η συγκάλυψη δεν κάνει καλό στην υγεία της Αριστεράς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

20 Ιαν 2022 | 07:36

Ήταν δημοσιογράφος ο μακαρίτης;

Οι παλαιότεροι στο επαγγελματικό μας "συνάφι" λέγανε πως καλός δημοσιογράφος είναι αυτός που στην κηδεία του δεν πατάει κανένας πλην του στενού κύκλου των συγγενών του...

19 Ιαν 2022 | 07:16

Η ενεργειακή καταιγίδα

Έχει πλέον αρχίσει να γίνεται κατανοητό από όλους, ειδικούς και μη, ότι το "κύμα ακρίβειας" που σαρώνει τις πραγματικές οικονομίες όλου του πλανήτη, έχει σαν κύρια και πρωταρχική αιτία την πανδημία.

19 Ιαν 2022 | 07:14

Υπάρχουν και καλά νέα για την οικονομία…

Οι ειδήσεις που ενδέχεται να έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την τύχη της χώρας μακροπρόθεσμα.

19 Ιαν 2022 | 07:12

Η δίωξη Βαξεβάνη, το σκάνδαλo και ο Μητσοτάκης

Είναι "η δημοσιογραφία στο απόσπασμα και η δημοκρατία στο ράφι", όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος στον σκάνδαλο της σκευωρίας Παπαγγελόπουλου, δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης;

17 Ιαν 2022 | 07:21

Η Τουρκία έχει ξεφύγει...

Αν κάτι είναι βέβαιο, είναι πως σε μια αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όπως και σε οποιαδήποτε άλλη, η κάθε πλευρά θα φυλάει αρκετές εκπλήξεις για την άλλη...

17 Ιαν 2022 | 07:08

Ο Πολάκης στην ταβέρνα

Εάν εξαιρέσουμε τις ολέθριες αντιεμβολιαστικές παρεμβάσεις του, ο Παύλος Πολάκης δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πολιτικός.

15 Ιαν 2022 | 13:31

Τραμπούκοι στα ΑΕΙ

Παρά τα όσα τραγικά έχουν συμβεί στο παρελθόν (και θα ξανασυμβούν στο μέλλον), η βία των τραμπούκων που εξουσιάζουν τα πανεπιστήμια αντιμετωπίζεται ακόμα ως "ελαφρά βία".

12 Ιαν 2022 | 08:11

Τα 12 μίλια στο "τραπέζι"...

Τα τελευταία δυο χρόνια παρατηρείται μια στρατηγικής σημασίας μετατόπιση της στάσης με την οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα τις τουρκικές προκλήσεις, ενδεχομένως και τις διαφορές με την Τουρκία γενικότερα.

12 Ιαν 2022 | 08:10

Κλείστε τα σχολεία

Και πότε να ανοίξουν τα σχολεία; Σε μια εβδομάδα, σε ένα μήνα ή καθόλου;

11 Ιαν 2022 | 07:11

Δυο "διαμαρτυρημένες" επιταγές για τον κ. Τσίπρα...

Πέραν της περίπτωσης του ατυχήματος η αδυναμία μιας κοινωνίας να διακρίνει μεταξύ σοβαρού και αστείου συνιστά στοιχείο παρακμής και σήψης της.

10 Ιαν 2022 | 07:24

Η Ελλάδα στην ΟΝΕ μια ξεχασμένη... εθνική επιτυχία

Ως εκ τούτου η ΟΝΕ δεν παύει να είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εγχείρημα. Μάλιστα δεν είναι καθόλου στατικό.

10 Ιαν 2022 | 07:16

Ο Βαλυνάκης πάει πόλεμο

Ετσι είναι αν είσαι καθηγητής και έχεις διατελέσει υφυπουργός εξωτερικών σε κυβέρνηση Καραμανλή. Εκπονείς και εθνική στρατηγική. Και μπουρδολογείς ασυστόλως.

10 Ιαν 2022 | 07:15

Μπορεί να "σκάσει" πρώτα η Τουρκία...

Τώρα ο πληθωρισμός περνάει και στο καλάθι της νοικοκυράς και το πρόβλημα τείνει να υπερκεράσει τα όρια αντοχής της οικονομίας και της κοινωνίας...