Follow us

Ο σοβαρός (υποτίθεται) Γιώργος Τσίπρας

Ο σοβαρός (υποτίθεται) Γιώργος Τσίπρας τι λέει; Ζητάει συγγνώμη; Διαγράφει τις φωτογραφίες του Μητσοτάκη με τον Χριστοφοράκο; Κάνει λόγο έστω για αστοχία; Οχι.

Μανόλης Καψής
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟΛΗς ΚΑΨΗς
Καψής

Η ιστορία έχει ως εξής. Την Παρασκευή 19 Μαρτίου η κυβέρνηση ανακοινώνει την απόφασή της να εντάξει άμεσα στην εθνική στρατηγική ανίχνευσης θετικών κρουσμάτων του κορονοϊού και τη συμπληρωματική δυνατότητα των οικιακών τεστ αυτοδιάγνωσης (τα γνωστά ως self test), παρέχοντας 4 δωρεάν τεστ το μήνα σε κάθε πολίτη. Η απόφαση ακολουθεί την εισήγηση της εθνικής επιτροπής δημόσιας υγείας για την ανάγκη διενέργειας μαζικών τεστ, προκειμένου να υποστηριχθεί η ασφαλής επαναλειτουργία της αγοράς.

Ο σοβαρός (υποτίθεται) Γιώργος Τσίπρας σχολιάζει: "Θες να διαθέσεις με αποκλειστικότητα self-test σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων και να κάνεις μια μεγάλη αρπαχτή.” Η έμφαση στο αρπαχτή.

Την Τετάρτη 24 Μαρτίου, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αναρτά στην ιστοσελίδα της πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υπερεπείγουσα προμήθεια 10 εκατ. οικιακών αυτοδιαγνωστικών τεστ, με τριήμερη προθεσμία υποβολής τεχνικών και οικονομικών προσφορών. Στη σελίδα 18 της πρόσκλησης, αναφέρονται ρητά οι τεχνικές προδιαγραφές που έχει ορίσει η αρμόδια επιστημονική επιτροπή του υπουργείου υγείας, οι οποίες δεν ταυτίζονται με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Siemens.

Ο σοβαρός (υποτίθεται) Γιώργος Τσίπρας σχολιάζει σε ανάρτησή του -η οποία κοσμείται με μια φωτογραφία της Ντόρας Μπακογιάννη από κοινωνική εκδήλωση με τον Χριστοφοράκο της Siemens, πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με τη χρηματοδότηση των κομμάτων-...ότι:

"Πρέπει η προκήρυξη να γίνει μεσάνυχτα Τετάρτης, Πέμπτη είναι εθνική γιορτή, αργία, και μένει μια μόνο ημέρα, η Παρασκευή, γιατί μεσάνυχτα Σαββάτου θα ανοίξουν οι προσφορές. Δεν έχει καμιά σημασία που μπορούσες να έχεις εισάγει self-test εδώ και τουλάχιστον 10 μήνες ή 300 ημέρες. Τώρα έκρινες ότι αυτό που δεν έκανες επί 300 ημέρες πρέπει να γίνει σε μια μόνο ημέρα.” Η έμφαση στο μεσάνυχτα.

Την Κυριακή 28 Μαρτίου η προθεσμία των 3 ημερών λήγει και (30) εταιρείες καταθέτουν τεχνικές και οικονομικές προσφορές, χωρίς να συγκαταλέγεται σε αυτές η Siemens.

Ο σοβαρός (υποτίθεται) Γιώργος Τσίπρας γράφει: "Επειδή μπορεί και έτσι ακόμη να εμφανιστεί κάποιος ανταγωνιστής, θέτεις τον επιπλέον όρο ο ανάδοχος να έχει προμηθεύσει αυτή τη χώρα των 11 εκατομμυρίων σε μια εβδομάδα.” Η έμφαση στο ότι μπορεί να εμφανιστεί ανταγωνιστής.

Την ίδια μέρα μάλιστα και λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο σοβαρός (υποτίθεται) Γιώργος Τσίπρας σημειώνει -σε μια ανάρτηση που συνοδεύεται από μια φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη και πάλι με τον Χριστοφοράκο, από άλλη κοινωνική εκδήλωση- ότι:

"Αν η Siemens παρήγαγε λεωφορεία και συρμούς μετρό ίσως να είχαμε λύσει το πρόβλημα με τα μέσα μεταφοράς. Κι αν παρήγαγε και εμβόλια θα είχαμε όλοι εμβολιαστεί. Κι αν παρήγαγε μονάδες ΜΕΘ θα είχε γεμίσει όλη η χώρα.” Η έμφαση στη Siemens.

Τελικά ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται χωρίς να υπάρχει συμμετοχή της Siemens, που δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να κατεβεί στον διαγωνισμό, στον διαγωνισμό που δεν είναι προφανώς φωτογραφικός, αφού σε αυτόν συμμετέχουν 30 εταιρείες, η υπόθεση πηγαίνει για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και σύντομα τα self test θα είναι στα φαρμακεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτο-γελοιοποιείται. Οι ανακοινώσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι "πλασιέ συμφερόντων” της Siemens ξεχνιούνται και αρχίζουν οι φλυαρίες για διακομματικό έλεγχο και ας κάνουμε μια 3μελή επιτροπή από 5-6 άτομα να βρούμε λύσεις. Τα γνωστά. Ο Κώστας Ζαχαριάδης έχει τουλάχιστον την ευθιξία να κάνει λόγο για αστοχία. Οι υπόλοιποι μούγκα.

Και ο σοβαρός (υποτίθεται) Γιώργος Τσίπρας τι λέει; Ζητάει συγγνώμη; Διαγράφει τις φωτογραφίες του Μητσοτάκη με τον Χριστοφοράκο; Κάνει λόγο έστω για αστοχία; Οχι.

Γράφει ο σοβαρός (υποτίθεται) Γιώργος Τσίπρας: "Η Ελλάδα μπορούσε να είχε προμηθευτεί self-tests πολλούς μήνες πριν. Είναι χρήσιμα εφόσον χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά σε μια στοχευμένη πολιτική μαζικών μοριακών και rapid τεστ που δεν υπάρχει ένα χρόνο τώρα. Είμαστε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι στην Ευρώπη στη διενέργεια τεστ.” Η έμφαση στο ότι είναι χρήσιμα, εφόσον χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά. Για Siemens κουβέντα φυσικά.

Αυτά από τον σοβαρό (υποτίθεται) Γιώργο Τσίπρα. Σκεφτείτε τους άλλους…

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Horror, arthouse δράματα και must επανεκδόσεις στις νέες ταινίας της εβδομάδας

Δείτε τις ταινίες που παίζουν τα σινεμά τις επόμενες μέρες.

"ΠΥΡΑ" 06 Σεπ 2025 | 23:57

Αντιπολίτευση: Σφοδρή κριτική για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Ελληνική Λύση

06 Σεπ 2025 | 09:44

Δημογραφικό: Να ξυπνήσουμε γιατί χανόμαστε (Τάσος Γιαννίτσης)

Διαβάζοντας την εισήγηση για το δημογραφικό πρόβλημα που έκανε ο Τάσος Γιαννίτσης στην επετειακή εκδήλωση για τα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ (και μπράβο τους για την ιδέα), σε πιάνει η ψυχή σου.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
03 Σεπ 2025 | 07:15

Στην Αξιώτισσα στη Νάξο

Όποτε βλέπω σε ταβέρνα ή εστιατόριο, πανό, αφίσες και λοιπά πολιτικά μηνύματα, τα οποία "μοστράρει" ο ιδιοκτήτης πιστεύοντας προφανώς ότι με τον τρόπο αυτό επηρεάζει πεινασμένες συνειδήσεις, απλώς αποχωρώ.

01 Σεπ 2025 | 07:21

Εκλογολογίες και κομματικοί σχεδιασμοί

Ακόμα και η αναμενόμενη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με τις γνωστές παροχές του Σεπτεμβρίου εντάσσεται πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε μια εκλογική στρατηγική.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 27 Αυγ 2025 | 22:54

Μεταναστευτικό νομοσχέδιο: Συντονισμένα πυρά από την αντιπολίτευση στη Βουλή

Οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου παρουσίασαν μείωση κατά 80%, οπότε και ψηφίστηκε η τροπολογία για αναστολή ασύλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

27 Αυγ 2025 | 07:28

Διαβάζοντας Τσίπρα μαζί με το croissant

Πώς να το κάνουμε, σου δίνει ένα prestige μια συνέντευξη στην Monde. (Επίτηδες βάζω συνέχεια ξένες λέξεις στο κείμενο, αν τυχόν το διαβάσει ο ίδιος, να ταλαιπωρηθεί να τις ψάχνει στο λεξικό. Μια αθώα εκδίκηση, θα μου τη συγχωρέσετε.)

ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 27 Αυγ 2025 | 06:40

ΔΕΘ: "Παροχές στη μεσαία τάξη μέσα στις αντοχές της οικονομίας", λέει η κυβέρνηση - "13ο μισθό και σύνταξη", η αντιπολίτευση

Το συμμάζεμα της οικονομίας και τις δημοσιονομικές της υποχρεώσεις της χώρας βάζει μπροστά στο αφήγημά της η κυβέρνηση.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 26 Αυγ 2025 | 17:46

Φάμελλος για την επίθεση της κυβέρνησης στον Τσίπρα και τα σενάρια για νέο κόμμα: "Είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ"

"Πρέπει να ομολογήσω ότι η χθεσινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν ακραία τοξική, όπου έκανε συσχετισμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με αποφυλακίσεις και με εγκληματίες", είπε

ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 26 Αυγ 2025 | 11:47

ΣΥΡΙΖΑ: Η χώρα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει γίνει ο καλύτερος πελάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Με αφορμή δημοσίευμα του Politico που "αποκαλύπτει ότι η ευρωπαϊκή εισαγγελία έχει ανοίξει νέο φάκελο για την Ελλάδα και συγκεκριμένα για τα γνωστά "σπιτάκια ανακύκλωσης" σε Αττική, Πελοπόννησο και Κρήτη".

ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ 26 Αυγ 2025 | 10:32

Δημοσκόπηση Interview: Απώλειες για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ - Πόσοι θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Τσίπρα

Παρά το προβάδισμα, η ΝΔ καταγράφει πτώση στην πρόθεση ψήφου, σε σύγκριση με τη μέτρηση του Ιουνίου. Εδραιώνεται στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ.

ΠΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΔ 25 Αυγ 2025 | 20:47

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στην κυβέρνηση: "Επί ημερών μου μειώθηκαν οι ανισότητες"

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα έρχεται μερικές ώρες μετά τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στον πρώην πρωθυπουργό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 25 Αυγ 2025 | 18:02

Απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Μαρινάκη για το σχόλιο για τον Τσίπρα: "Χυδαίος και τοξικός"

Στην ανακοίνωση αναφέρει: "Η σημερινή τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη δίνει νέα διάσταση στον ορισμό του υπερθετικού βαθμού της χυδαιότητας και της τοξικότητας

24 Αυγ 2025 | 14:09

Σκέρτσος κατά ΣΥΡΙΖΑ: Όταν αντιπολιτεύονται ακόμη και το ηλιοβασίλεμα τερματίζουν την πολιτική φαιδρότητα και τοξικότητα

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος απάντησε στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις καλοκαιρινές διακοπές του. "Παντελής απουσία κοινωνικής ενσυναίσθησης και ευαισθησίας", τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

23 Αυγ 2025 | 12:14

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δημοσίευμα Βloomberg: Διπλωματική ήττα της χώρας στη Λιβύη

Το δημοσιεύμα του Bloomberg ανέφερε ότι η Βουλή της ανατολικής Λιβύης υπό την ηγεσία του Χαφτάρ είναι έτοιμη να επιτρέψει στην Τουρκία να προχωρήσει σε έρευνες στα ύδατα της χώρας.

23 Αυγ 2025 | 12:02

Η αφιέρωση της Μαρίας Φαραντούρη στη Λίνα Μενδώνη

Διάφοροι κοινωνικοί αγωνιστές του πληκτρολογίου, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός ότι η τραγουδίστρια – σύμβολο της αντίστασης – συμβιβάστηκε με την εξουσία.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 21 Αυγ 2025 | 19:55

Επικοινωνία Φάμελλου με τους αρχηγούς των κομμάτων της "προοδευτικής αντιπολίτευσης" για τη Γάζα

Με στόχο την κοινή τους δράση προς την κυβέρνηση, για το θέμα της Γάζας.

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 98 ΕΤΩΝ 20 Αυγ 2025 | 08:27

Πέθανε ο πανεπιστημιακός και φιλόσοφος Ευτύχης Μπιτσάκης

Πέθανε σε ηλικία 98 ετών ο γνωστός πανεπιστημιακός και φιλόσοφος, Ευτύχης Μπιτσάκης.

20 Αυγ 2025 | 07:50

Τα χαρτιά της Ελλάδας και ο Τραμπ

Τι θα συνέβαινε αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ καλούνταν να μεσολαβήσει στη διένεξη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία;

18 Αυγ 2025 | 07:50

Τα γαλλικά για τη Βούλτεψη

Υποθέτω μπορείς, σαν τη Βούλτεψη, να αποφανθείς ότι για τις πυρκαγιές και την ευαλωτότητά μας, δεν φταίει άλλος, αλλά φταίει το ότι δεν έχουμε αρκετούς εθελοντές. Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια βρε αδελφέ;

15 Αυγ 2025 | 12:37

Φάμελλος: Η σκέψη μας αυτόν τον Δεκαπενταύγουστο είναι σε όσους αντιμετώπισαν τον όλεθρο των πυρκαγιών

"Γιορτή ομόνοιας και αγάπης, αφιερωμένη στη μητρική φροντίδα και προστασία, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική παράδοση", αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

13 Αυγ 2025 | 09:01

Εγκώμιον της ξαπλώστρας

Και μπορεί στις καλοκαιρινές διακοπές και στις συνθήκες καύσωνα, οι πρωινοί περίπατοι να προσαρμόζονται στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής, αλλά στην επιλογή της παραλίας, η θεωρία μου ισχύει στο ακέραιο.

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 10 Αυγ 2025 | 16:45

ΣΥΡΙΖΑ: Nα αποσυρθεί η εθνική ομάδα μπάσκετ από τον φιλικό αγώνα με το Ισραήλ

"Είναι η ώρα για άμεσες κυρώσεις, σε όλα τα επίπεδα, για κατάπαυση του πυρός, ειρήνη και αναγνώριση του Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους", αναφέρει

06 Σεπ 2025 | 09:44

Δημογραφικό: Να ξυπνήσουμε γιατί χανόμαστε (Τάσος Γιαννίτσης)

Διαβάζοντας την εισήγηση για το δημογραφικό πρόβλημα που έκανε ο Τάσος Γιαννίτσης στην επετειακή εκδήλωση για τα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ (και μπράβο τους για την ιδέα), σε πιάνει η ψυχή σου.

03 Σεπ 2025 | 07:15

Στην Αξιώτισσα στη Νάξο

Όποτε βλέπω σε ταβέρνα ή εστιατόριο, πανό, αφίσες και λοιπά πολιτικά μηνύματα, τα οποία "μοστράρει" ο ιδιοκτήτης πιστεύοντας προφανώς ότι με τον τρόπο αυτό επηρεάζει πεινασμένες συνειδήσεις, απλώς αποχωρώ.

01 Σεπ 2025 | 07:21

Εκλογολογίες και κομματικοί σχεδιασμοί

Ακόμα και η αναμενόμενη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με τις γνωστές παροχές του Σεπτεμβρίου εντάσσεται πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε μια εκλογική στρατηγική.

27 Αυγ 2025 | 07:28

Διαβάζοντας Τσίπρα μαζί με το croissant

Πώς να το κάνουμε, σου δίνει ένα prestige μια συνέντευξη στην Monde. (Επίτηδες βάζω συνέχεια ξένες λέξεις στο κείμενο, αν τυχόν το διαβάσει ο ίδιος, να ταλαιπωρηθεί να τις ψάχνει στο λεξικό. Μια αθώα εκδίκηση, θα μου τη συγχωρέσετε.)

23 Αυγ 2025 | 12:02

Η αφιέρωση της Μαρίας Φαραντούρη στη Λίνα Μενδώνη

Διάφοροι κοινωνικοί αγωνιστές του πληκτρολογίου, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός ότι η τραγουδίστρια – σύμβολο της αντίστασης – συμβιβάστηκε με την εξουσία.

20 Αυγ 2025 | 07:50

Τα χαρτιά της Ελλάδας και ο Τραμπ

Τι θα συνέβαινε αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ καλούνταν να μεσολαβήσει στη διένεξη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία;

18 Αυγ 2025 | 07:50

Τα γαλλικά για τη Βούλτεψη

Υποθέτω μπορείς, σαν τη Βούλτεψη, να αποφανθείς ότι για τις πυρκαγιές και την ευαλωτότητά μας, δεν φταίει άλλος, αλλά φταίει το ότι δεν έχουμε αρκετούς εθελοντές. Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια βρε αδελφέ;

13 Αυγ 2025 | 09:01

Εγκώμιον της ξαπλώστρας

Και μπορεί στις καλοκαιρινές διακοπές και στις συνθήκες καύσωνα, οι πρωινοί περίπατοι να προσαρμόζονται στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής, αλλά στην επιλογή της παραλίας, η θεωρία μου ισχύει στο ακέραιο.

08 Σεπ 2025 | 07:44

Και πάλι όλοι μαζί

Γιατί τα σημερινά ζευγάρια αποφεύγουν -συχνά τρέμουν στο ενδεχόμενο- να γίνουν γονείς; Η προφανής απάντηση αφορά στο κόστος ζωής.

08 Σεπ 2025 | 06:05

Τα λείψανα του Αγίου Λαζάρου

Η βιβλιογραφία γύρω από την εμπορία "ιερών λειψάνων" εμπλουτίστηκε σε σημείο ώστε να αδυνατούμε να την εξαντλήσουμε στο πλαίσιο ενός σύντομου κειμένου.

06 Σεπ 2025 | 09:44

Δημογραφικό: Να ξυπνήσουμε γιατί χανόμαστε (Τάσος Γιαννίτσης)

Διαβάζοντας την εισήγηση για το δημογραφικό πρόβλημα που έκανε ο Τάσος Γιαννίτσης στην επετειακή εκδήλωση για τα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ (και μπράβο τους για την ιδέα), σε πιάνει η ψυχή σου.

03 Σεπ 2025 | 07:15

Στην Αξιώτισσα στη Νάξο

Όποτε βλέπω σε ταβέρνα ή εστιατόριο, πανό, αφίσες και λοιπά πολιτικά μηνύματα, τα οποία "μοστράρει" ο ιδιοκτήτης πιστεύοντας προφανώς ότι με τον τρόπο αυτό επηρεάζει πεινασμένες συνειδήσεις, απλώς αποχωρώ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ 01 Σεπ 2025 | 07:23

Χειμερία νάρκη ή γεμιστά της επόμενης μέρας;

Οι αρκούδες. Τα ερπετά. Οι νυχτερίδες και οι σκίουροι. Και ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί, ιδίως εάν έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί.

01 Σεπ 2025 | 07:21

Εκλογολογίες και κομματικοί σχεδιασμοί

Ακόμα και η αναμενόμενη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με τις γνωστές παροχές του Σεπτεμβρίου εντάσσεται πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε μια εκλογική στρατηγική.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 01 Σεπ 2025 | 06:10

Η Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής

Ζούμε σε οργουελικούς καιρούς. Ο Τζορτζ Όργουελ, αυτός ο σκοτεινός προφήτης του εικοστού αιώνα, μπορεί να μην έπεσε σε όλα μέσα (συμπεριλαμβάνονται και ηχηρές αστοχίες στις προβλέψεις του), αλλά σίγουρα πέτυχε διάνα το κυριότερο.

27 Αυγ 2025 | 07:28

Διαβάζοντας Τσίπρα μαζί με το croissant

Πώς να το κάνουμε, σου δίνει ένα prestige μια συνέντευξη στην Monde. (Επίτηδες βάζω συνέχεια ξένες λέξεις στο κείμενο, αν τυχόν το διαβάσει ο ίδιος, να ταλαιπωρηθεί να τις ψάχνει στο λεξικό. Μια αθώα εκδίκηση, θα μου τη συγχωρέσετε.)

25 Αυγ 2025 | 07:11

GET A LIFE

Η περιπέτεια του Γιώργου Μαζωνάκη δεν επηρέασε κανέναν πλην του ιδίου και των στενών συγγενών του. Δεν ήταν συνεπώς είδηση. Κακώς τα ΜΜΕ τη μετέδωσαν, την πρόβαλαν με πηχυαίους μάλιστα τίτλους. Γιατί το έκαναν;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 25 Αυγ 2025 | 06:15

Η κόπωση των διακοπών

Όσο και αν ακουστεί αλλόκοτο, φαίνεται πως η κόπωση δεν επέρχεται ως συνέπεια των διακοπών, αλλά την κουβαλάμε μαζί μας και την μεταφέρουμε από τόπο σε τόπο.

23 Αυγ 2025 | 12:02

Η αφιέρωση της Μαρίας Φαραντούρη στη Λίνα Μενδώνη

Διάφοροι κοινωνικοί αγωνιστές του πληκτρολογίου, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός ότι η τραγουδίστρια – σύμβολο της αντίστασης – συμβιβάστηκε με την εξουσία.

20 Αυγ 2025 | 07:50

Τα χαρτιά της Ελλάδας και ο Τραμπ

Τι θα συνέβαινε αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ καλούνταν να μεσολαβήσει στη διένεξη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία;

18 Αυγ 2025 | 07:52

59

Πριν από δυό εβδομάδες, έκλεισα τα πενηνταεννιά. Ήταν τα πρώτα γενέθλια της ζωής μου που η χαρά πήγαινε αντάμα με μια δυσφορία.

18 Αυγ 2025 | 07:50

Τα γαλλικά για τη Βούλτεψη

Υποθέτω μπορείς, σαν τη Βούλτεψη, να αποφανθείς ότι για τις πυρκαγιές και την ευαλωτότητά μας, δεν φταίει άλλος, αλλά φταίει το ότι δεν έχουμε αρκετούς εθελοντές. Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια βρε αδελφέ;

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 18 Αυγ 2025 | 06:33

Ούτε Μόναχο, ούτε Γιάλτα

Ακόμη και όσοι τσαλαβουτούν στα ρηχά της ιστορικής έρευνας, όλο και κάτι έχουν ακούσει για τη Συμφωνία του Μονάχου και τη Διάσκεψη της Γιάλτας.

13 Αυγ 2025 | 09:01

Εγκώμιον της ξαπλώστρας

Και μπορεί στις καλοκαιρινές διακοπές και στις συνθήκες καύσωνα, οι πρωινοί περίπατοι να προσαρμόζονται στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής, αλλά στην επιλογή της παραλίας, η θεωρία μου ισχύει στο ακέραιο.

11 Αυγ 2025 | 11:36

Μια καλλονή και δύο Γκουαγιαβέρες

Η Καρταχένα καμαρώνει για τους συγγραφείς της. Για τον παραμυθά της βασικά, τον μεγαλύτερο παραμυθά στα ισπανικά μετά από τον Θερβάντες.

11 Αυγ 2025 | 10:48

Το θαύμα της απάτης

Η εμμονή μου τα τελευταία χρόνια να αποκαλύπτω τις απάτες πίσω από τη συντριπτική πλειονότητα των υποτιθέμενων θαυμάτων δίνει την εσφαλμένη εντύπωση ότι δεν πιστεύω στα θαύματα συνολικά.