Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καθαρίσει…

Με άλλα λόγια, μπορείτε να μην εφαρμόσετε το νόμο. Όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα καθαρίσει. Και το ποινικό σας μητρώο.

Μανόλης Καψής
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟΛΗς ΚΑΨΗς
Καψής

Προ ημερών ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού. Στα ιδιωτικά σχολεία η Ημέρα "γιορτάστηκε" στις ώρες της γυμναστικής. Αν το θυμήθηκαν και αν το γνώριζαν οι γυμναστές. Στα περισσότερα δημόσια σχολεία όμως, η ημέρα ήταν ημέρα σχόλης και αγρανάπαυσης. Δεν έγιναν καθόλου μαθήματα και το εκπαιδευτικό 8ωρο αφιερώθηκε σε αγώνες στα γήπεδα. Άλλη μια ημέρα χαμένη. Όπως έγινε και την πρώτη ημέρα στο σχολείο. Στα ιδιωτικά έγινε κανονικά μάθημα. Στα δημόσια, τους μοίρασαν τα βιβλία και μετά οι μαθητές επέστρεψαν στο σπίτι τους. Άλλη μια μέρα χαμένη.

Είναι προφανές ότι υπάρχει πρόβλημα. Κάθε μέρα. Όχι μόνο στην Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού. Το αναγνωρίζουν όλοι. Πλην της ΟΛΜΕ.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα βασικά. Αν στόχος της πολιτείας πρέπει να είναι η βελτίωση του δημόσιου σχολείου, έτσι ώστε και αυτοί οι μαθητές- που οι γονείς τους δεν έχουν τα μέσα να τα στείλουν σε ιδιωτικό σχολείο- να έχουν δικαίωμα σε μια καλή εκπαίδευση (ναι και σε μια καλή καριέρα αργότερα), το υπουργείο Παιδείας οφείλει να αξιολογεί τις σχολικές μονάδες. Και το έργο που παράγουν οι εκπαιδευτικοί. Αυτονόητο. Για όλους πλην της ΟΛΜΕ.

Πόσο μάλλον που ειδικά στην Ελλάδα, η δημόσια εκπαίδευση ήταν και είναι ο κατ΄εξοχήν μοχλός κοινωνικής κινητικότητας.

Στην Ευρώπη, όλες οι χώρες- για την ακρίβεια οι 26 από τις 32 του ΟΟΣΑ- υλοποιούν προγράμματα αξιολόγησης των σχολείων και των καθηγητών. Στην Ελλάδα, η διαδικασία συναντά την λυσσαλέα αντίδραση της ΟΛΜΕ (και του ΣΥΡΙΖΑ), που χαρακτηρίζει ακόμα και αυτή την demek αξιολόγηση- την "αυτοαξιολόγηση" της σχολικής μονάδας- αντιδραστική. Καθόλου δεν εκπλήσσει.

Είναι οι ίδιοι αρνητές συνδικαλιστές, που δεν ήθελαν τις κάμερες στα σχολεία- ώστε να γίνει εφικτή η τηλεκπαίδευση- είναι οι ίδιοι αρνητές συνδικαλιστές, που δεν ήθελαν την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις εκλογές αντιπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Ήθελαν συνωστισμό εν μέσω πανδημίας, ήθελαν πηγαδάκια, ουρές και μικροκομματικές μανούρες. Συνδικαλιστές με αλλεργία στις νέες τεχνολογίες.

Τα τελευταία χρόνια στους διεθνείς διαγωνισμούς για τις επιδόσεις των μαθητών- τους γνωστούς διαγωνισμούς PISA- οι Έλληνες μαθητές κατατάσσονται τελευταίοι ή σχεδόν τελευταίοι και στην κατανόηση κειμένου και στα μαθηματικά και στις φυσικές επιστήμες. Όλοι αναγνωρίζουν το πρόβλημα. Εκτός από την ΟΛΜΕ, που ζητά να αποσυρθούμε από την συμμετοχή σε αυτόν τον διαγωνισμό που είναι λέει: "κομμένος στα μέτρα του ΟΟΣΑ, υπηρετεί τις αρχές του και μας έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός λόγω της γνωστής "εργαλειοθήκης” του, η οποία επιβάλλει πολιτικές άγριας λιτότητας και περικοπών". Στον κόσμο τους. Στον κόσμο της ΟΛΜΕ.

Γιατί όμως διαφωνεί η ΟΛΜΕ με την αξιολόγηση; Όπως διαβάζουμε στο εξώδικο που έστειλε, διαφωνεί διότι "με τις ανωτέρω νομοθετικές και κανονιστικές ρυθμίσεις ανατρέπεται πλήρως το μέχρι πρότινος ισχύον σύστημα αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και προγραμματισμού των δράσεών τους, ενώ για όλα τα ρυθμιζόμενα πλέον ζητήματα εκ των ανωτέρω νομοθετημάτων, προβλέπεται η συμμετοχή εξωτερικών προσώπων-φορέων, πλην του Συλλόγου Διδασκόντων, εξωτερική επέμβαση που λαμβάνει χώρα τόσο κατά τον συλλογικό προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου, την επιλογή των τομέων λειτουργίας της σχολικής μονάδας, ως διοικητικής και ως εκπαιδευτικής δομής, στους οποίους θα εστιάσουν οι προγραμματιζόμενες δράσεις, όσο και κατά την διαδικασία της εσωτερικής (αυτό)αξιολόγησης και πολύ περισσότερο της εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και κατά την διαδικασία συντάξεως και αναρτήσεως των οικείων εκθέσεων." Ως εκ των ανωτέρω και αλλά λόγια ν αγαπιόμαστε.

Κουβέντα για τους μαθητές, το πρόγραμμα σπουδών, την ποιότητα της εκπαίδευσης. Όλα έχουν να κάνουν με τις διαδικασίες και τον φόβο των συνδικαλιστών ότι μπορεί να ελεγχθούν και να βαθμολογηθούν. Να φανούν οι ελλείψεις και οι αδυναμίες τους. Λες και οι φορολογούμενοι πληρώνουν για τα σχολεία, όχι για να σπουδάζουν οι μαθητές, αλλά για να βολεύονται οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ.

Πολύ σωστά η Νίκη Κεραμέως προσέφυγε στα δικαστήρια κατά του μποϋκοτάζ που κάνουν οι συνδικαλιστές, εναντίον της αξιολόγησης. Γιατί η μάχη δεν είναι μόνο για την αξιολόγηση, που ούτως η άλλως είναι σημαντική. Είναι και για τη δημοκρατία και τη νομιμότητα. Γιατί άλλο πράγμα η διαμαρτυρία και άλλο η άρνηση να εφαρμόσεις το νόμο.

Υ.Γ. Ο Νίκος Φίλης, φίλος των συνδικαλιστών, έκανε μια δήλωση, ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, θα σβήσει όλες τις συνέπειες που προκύπτουν από τις ενδεχόμενες κυρώσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών- σαμποτέρ. Με άλλα λόγια, μπορείτε να μην εφαρμόσετε το νόμο. Όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα καθαρίσει. Και το ποινικό σας μητρώο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ 26 Νοε 2021 | 21:16

ΝΔ: "Αυτά είναι τα fake news της χθεσινής συνέντευξης του κ. Τσίπρα"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται την πανδημία για να κάνει αντιπολίτευση" κατηγορεί η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 Νοε 2021 | 13:21

ΣΥΡΙΖΑ για πανδημία: Η τραγωδία που ζει η χώρα έχει την υπογραφή Μητσοτάκη

"Η κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και οι μαρτυρίες των ανθρώπων του δείχνουν πως η τραγωδία που ζει η χώρα μας για τέταρτη συνεχή φορά", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΛΟΓΟΙ 26 Νοε 2021 | 07:25

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ "βαλτώνει" στις δημοσκοπήσεις- Η εξήγηση

Γιατί δεν μπορεί να ανακάμψει δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από 2,5 χρόνια στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τον Ηλία Νικολακόπουλο.

ΣΤΙΣ 11,4 ΜΟΝΑΔΕΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ 25 Νοε 2021 | 21:19

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Διψήφιο προβάδισμα σε Νέα Δημοκρατία, τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ

Στις 11,4 μονάδες η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Metron Analysis

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΠΟΧΗ 25 Νοε 2021 | 15:51

Ο εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος εξηγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ "δεν τραβάει" στις δημοσκοπήσεις- Δεν πείθει

Ο εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος εξηγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βαλτώσει δημοσκοπικά

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 25 Νοε 2021 | 10:06

Ηλιόπουλος: Η άρνηση της κυβέρνησης να κάνει τα απαραίτητα φέρνει πιο κοντά το lockdown

Ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "έχει συνθηκολογήσει με την πανδημία" και πως "το επόμενο lockdown έρχεται πιο κοντά γιατί η κυβέρνηση έχει αρνηθεί να κάνει τα απαραίτητα".

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 24 Νοε 2021 | 18:39

Τσίπρας: "Αν δεν πάρει μέτρα ο κ. Μητσοτάκης θα έχουμε και εκατόμβη νεκρών και lockdown"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο TRT, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για "κυβέρνηση πρόχειρη και κυνική", την οποία κατηγόρησε για "αδράνεια και ανικανότητα"

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ 24 Νοε 2021 | 16:01

Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα χωρίς τον Πέτσα;- Εντονες διαμαρτυρίες από Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Η πλειοψηφία της εξεταστικής επιτροπής αρνήθηκε να καταθέσει ο πρώην υφυπουργός

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΗΠΑ 24 Νοε 2021 | 11:50

Στέλιος Κούλογλου: Του αρνήθηκαν τη βίζα οι αμερικάνικες αρχές- "Μήπως εγώ σκότωσα τον Τζόν Κένεντι;"

Ο Στέλιος Κούλογλου, αν και ευρωβουλευτής, δεν πήρε βίζα για τις ΗΠΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ να κυκλοφορεί ανακοίνωση - καταγγελία.

ΘΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟ 23 Νοε 2021 | 20:31

Think Tank Τσίπρα: Αυτοί είναι οι 30 νέοι σύμβουλοι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Τα βιογραφικά τους

Την πρώτη συνάντησή του με την ομάδα των εμπειρογνωμόνων και συμβούλων του, είχε την Τρίτη ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 23 Νοε 2021 | 11:14

Τσίπρας για κοινωνικό μέρισμα: Τότε ήταν "ψίχουλα", σήμερα είναι θρίαμβος…

Στη σύγκριση του κοινωνικού μερίσματος που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά τη διακυβέρνησή του και σ' αυτό της κυβέρνησης της ΝΔ προέβη, ο Αλέξης Τσίπρας.

ΑΠΟΚΡΟΥΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΔ 23 Νοε 2021 | 09:58

Λοβέρδος στο Capital: Ούτε καν θα συζητήσω συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Για άλλη μία φορά ο Ανδρέας Λοβέρδος απέρριψε κατηγορηματικά κάθε ενεδεχόμενο συζήτησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 21 Νοε 2021 | 19:50

Επιμένει ο Σκέρτσος: Οι αστυνομικοί δεν βρίσκονται στα 50 πιο εκτεθειμένα στον κορονοϊό επαγγέλματα

''Η κυβέρνηση ασκεί πολιτική δημόσιας υγείας με επιστημονικά κριτήρια, όχι όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ'', αναφέρει ο κ. Σκέρτσος