Ο Τσίπρας στη «γυάλα» του Μαξίμου και των Μνημονίων

Αντιμέτωπος με τη μοναξιά του 4ου συμπληρωματικού Μνημονίου ο Αλέξης Τσίπρας.

SHARE THIS
0
SHARES

Αντιμέτωπος με τη μοναξιά του 4ου συμπληρωματικού Μνημονίου βρίσκεται πλέον ο Αλέξης Τσίπρας που έχει παραδοθεί πλήρως στην τρόικα. Το πολυνομοσχέδιο σκούπα των 7.500 σελίδων συνιστά την συμφωνία παράδοσης και της χώρας, καθώς πέρα από την πρωτοφανή δημοσιονομική δέσμευση της χώρας μέσω του αυτόματου «κόφτη» υπάρχει και η ίδρυση του υπερταμείου για τις αποκρατικοποιήσεις.
 
Αυτό το ταμείο που δεν πέρασε επί κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου,  Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά περνάει με τον…πρώτη φορά «αριστερό» (;) Αλ. Τσίπρα και παραδίδει για 99 χρόνια τον έλεγχο όλων των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου (χιλιάδες ακίνητα, ΔΕΚΟ, κ.α.) στους δανειστές!
 
Ο Πρωθυπουργός για να μείνει στο Μέγαρο Μαξίμου ουσιαστικά παρέδωσε γη και ύδωρ στους δανειστές και αποδέχθηκε μια συμφωνία που καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχε διανοηθεί να συζητήσει.
 
Ως εκ τούτου, ο Αλ. Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του, έχουν μπει στα βαθιά νερά της σκληρότερης μνημονιακής εκδοχής που συνυπέγραψε η χώρα την προηγούμενη εξαετία και πλέον θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες των επιλογών τους.
 
Ο ίδιος πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με μια άλλη, νέα, πραγματικότητα κατά τον ίδιο: οι διαμαρτυρίες και οι αποδοκιμασίες εις βάρος των κυβερνώντων είναι καθημερινές, αφού πλέον η αθέτηση όλων των ουτοπικών υποσχέσεων της προηγούμενης περιόδου τους φέρνει απέναντι σε όσους τους είχαν πιστέψει.
 
Ουδεμία κυβέρνηση που συνυπέγραψε και εφήρμοσε μνημόνιο δεν άντεξε και έπεσε στην…«μαύρη τρύπα». Από αυτή την μοίρα των μνημονιακών κυβερνήσεων δεν θα γλιτώσει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την τύχη των προηγουμένων Πρωθυπουργών αναμένεται να έχει και ο Αλ. Τσίπρας.
 
Εξάλλου, ο λογαριασμός τώρα θα αρχίσει να πηγαίνει στους πολίτες και τα ζόρικα για τον Αλ. Τσίπρα είναι μπροστά. Θα το αντέξει; Λίγο δύσκολο, εάν κρίνει κανείς από την αμυντική και ένοχη στάση του, όταν ζήτησε να μην τον αποκαλούν ψεύτη, διότι ψέματα δεν είπε, αλλά ότι είχε αυταπάτες.
 
Αυταπάτη είναι και αυτό που ζει, θεωρώντας ότι όλα βαίνουν καλώς. Μόνο που ως Πρωθυπουργός, προτιμά και αυτός τη γυάλα του Μεγάρου Μαξίμου. Μια βόλτα στην…αγορά θα τον πείσει ότι και αυτός πλέον είναι ο μνημονιακός Πρωθυπουργός που έρχεται πάνω του το πολιτικό ανάθεμα!
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook