O X large κυνισμός του Σταθάκη

Ένας cool και… προκλητικά εκτός τόπου και χρόνου πολιτικός.

O X large κυνισμός του Σταθάκη

Ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης είναι ένας large άνθρωπος.Ένας ευκατάστατος κοσμοπολίτης, ευγενής ,cool και… προκλητικά εκτός τόπου και χρόνου πολιτικός.

Τα πρώτα τα λες και προσόντα.

Το τελευταίο ,εγκληματικό δείγμα να ασκείς πολιτική σήμερα.

Ενδείξεις για αυτό υπήρχαν πολλές.

Από τον τρόπο που έμπαινε στο Hilton ως μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας και τον οποίο διαχειριζόταν επικοινωνιακά στις κρίσιμες ώρες το «κλείνει δεν κλείνει» η διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Χαμογελαστά και αισιόδοξα δημιουργούσε τη βεβαιότητα ότι όλα βαίνουν καλώς. Και συνήθως δεν έβαιναν καλώς όπως έχει αποδείξει η ιστορία.

Από τον «ζεν» τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το ζήτημα που ανέκυψε με τη δήλωση Πόθεν Έσχες του και τα 2 εκατ. ευρώ που «μπήκαν βγήκαν» και απάντηση καθαρή και ξάστερη μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει. Ούτε η Βουλή δυστυχώς.

Μέχρι που ήρθε το χρυσό εφάπαξ του τέως προέδρου του ΔΕΣΦΑ να επιβεβαιώσει το μέγεθος του πολιτικού κυνισμού του υπουργού.

Τι είπε πρώτα πρώτα ο πολιτικός προϊστάμενος του;

Ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα για τον άνθρωπο ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε από τον ΔΕΣΦΑ – τον οργανισμό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με νύχια και δόντια θέλησε να κρατήσει δημόσιο υπονομεύοντας την διαδικασία αποκρατικοποποίησης- με ένα εξτραδάκι 100.000 ευρώ στο εφάπαξ που δικαιούταν ως υπάλληλος.

Για την ιστορία να σημειώσουμε το γεγονός ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2016 ο υπάλληλος του ΔΕΣΦΑ Σωτήρης Νίκας έγινε εν μια νυκτί πρόεδρος και μέσα από αμφιλεγόμενες διαδικασίες όταν ο τότε υπουργός Πάνος Σκουρλέτης υποχρέωσε δυο μέλη του Εποπτικού Συμβούλιο του ΔΕΣΦΑ να παραιτηθούν αλλάζοντας την σύνθεση του.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα αποφάνθηκε ο κ. Σταθάκης με το ακλόνητο επιχείρημα πως ούτως ή άλλως ο κ. Νίκας θα έπαιρνε εφάπαξ!

Και εφόσον υπήρξε η αναβάθμισή του ήταν λογικό να αυξηθεί και το εφάπαξ του!

O υπουργός συνειδητά ξεπέρασε το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΔΕΣΦΑ, μέσω του εποπτικού συμβουλίου, προήγαγε τον εαυτό του από απλό διευθυντικό στέλεχος σε γενικό διευθυντή, και μετά από δύο βδομάδες να πάρει σύνταξη, κερδίζοντας έτσι κάμποσες χιλιάδες ευρώ παραπάνω εφάπαξ!

«Συμβαίνει κατά κανόνα σε οργανισμούς και οπουδήποτε αλλού. Δεν νομίζω ότι συντρέχει λόγος δεοντολογίας… δεν είναι ατόπημα ότι από τμηματάρχης γίνομαι διευθυντής και συνταξιοδοτούμαι. Είναι μια πρακτική»!

Όσο για την ηθική της πρακτικής αυτής ο υπουργός μας αποστόμωσε λέγοντας πως είναι «φιλοσοφικό» ζήτημα.

Τόσο cool και τόσο απλά!

Όσο απλά διαβεβαίωνε την επόμενη μέρα σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως η κυβέρνηση με το νέο πακέτο μέτρων και αντίμετρων θα εμποδίσει την αναδιανομή εισοδήματος από τους φτωχούς στους πλούσιους!

Και με έβαλε στον πειρασμό του… λαϊκισμού να υπολογίσω πόσες συντάξεις χαμηλοσυνταξιούχων είναι τα χιλιάδες ευρώ του χρυσού εφάπαξ.

Και πως είναι δυνατόν όταν εξαθλιώνονται συνταξιούχοι των 400 ευρώ η πολιτεία επιτρέπει και οι υπουργοί διανοούνται να υπερασπίζονται ακόμη την καταβολή «εφάπαξ».

Για να μην αδικήσω τελείως τον κ.Σταθάκη καλό είναι να μετρήσουμε πόσοι «πρόεδροι ΔΕΣΦΑ» έφυγαν στο παρελθόν με τέτοιους και καλύτερους όρους και πόσοι δυστυχώς ακόμη περιμένουν στη σειρά…


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

30 Ιουλ 2020 | 20:56

Δομές, αντιλήψεις και άνθρωποι - Η ασφάλεια και οι ανασφάλειές τους

H δημόσια ασφάλεια αποτελεί ένα κοινό αγαθό συνυφασμένο με την κοινωνική αλληλεγγύη και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών

30 Ιουλ 2020 | 20:56

Ο χρυσός και η τέλεια καταιγίδα...

Γιατί ανεβαίνει ο χρυσός; Για πολλούς και ποικίλους λόγους

29 Ιουλ 2020 | 14:24

Κι όμως ο Ερντογάν την "πάτησε"...

Από ελληνικής πλευράς υπήρξε μια πρωτοφανής διπλωματική και στρατιωτική κινητοποίηση η οποία θύμισε ανάλογες καταστάσεις με το "Χόρα" και το "Πίρι Ρέις" τη δεκαετία του ‘80.

29 Ιουλ 2020 | 12:10

Ένα, δυο, τρία ελληνοτουρκικά παράδοξα

Η Αθήνα έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

27 Ιουλ 2020 | 12:15

Οι δικαστές δεν παράγουν πλούτο

Τα 4 δισ. ευρώ, πλέον των αναμενομένων των συνταξιούχων του Δημοσίου, δεν είναι στραγάλια για μια χώρα με δημόσιο χρέος οσονούπω 200% του ΑΕΠ.

27 Ιουλ 2020 | 11:28

Αχ και να 'χα μια πρόσκληση...

Η δεξίωση της Δημοκρατίας έχει -για όσους τουλάχιστον πρώτη φορά προσέρχονται- κάτι από παιδική χαρά.

24 Ιουλ 2020 | 13:33

Βρέχει λεφτά, προσοχή στις "σφαλιάρες"!

Όταν βρέχει εύκολα λεφτά, η χρεοκοπία παραμονεύει στην γωνία…

22 Ιουλ 2020 | 11:59

Τι σχεδιάζει η Τουρκία...

Το ερώτημα που τίθεται είναι πόσο μακριά είναι διατεθειμένη να το τραβήξει η Τουρκία.

22 Ιουλ 2020 | 09:36

Συγγνώμη για την έκφραση, αλλά είναι "κυνικά κτήνη"

Μήπως είναι πολλά για να μας πείσει η κ. Γεροβασίλη ότι κανείς δεν ήξερε τίποτα και όλα έγιναν με πρωτοβουλία του κ. Ματθαιόπουλου;

21 Ιουλ 2020 | 12:19

Ποιος τελικά επικράτησε στη Σύνοδο Κορυφής;

Εθνική επιτυχία ή αιματηρός συμβιβασμός; Τι άλλαξε μετά την υπογραφή;

20 Ιουλ 2020 | 09:30

Οι επόμενες 100 κρίσιμες ημέρες...

Από σήμερα μέχρι την 3η Νοέμβρη απέχουμε 106 ημέρες ακριβώς.

20 Ιουλ 2020 | 08:57

Αγρανάπαυση

Ο Ξένιος Ζευς δεν πέθανε. Ήρθε όμως ίσως ο καιρός να αλλάξει ρούχα.