Οι φιλάνθρωπες κυρίες της Ευρώπης

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου ζει στον κόσμο των παλαιών φιλάνθρωπων κυριών

Οι φιλάνθρωπες κυρίες της Ευρώπης

«Νομίζω ότι αυτός ο χώρος θα μείνει σαν παράδειγμα και σαν υπόδειγμα και για άλλους τέτοιους χώρους σε όλη την Ελλάδα που θα φιλοξενούν πρόσφυγες» είπε η Τασία για το κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα …. Η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για τη μεταναστευτική Πολιτική ζει στον περίεργο κόσμο των παλαιών φιλάνθρωπων κυριών αλλά η ίδια πιστεύει ότι είναι σύγχρονη πολιτικός.

Αυτό που δεν εξήγησε όπως κάθε φιλάνθρωπος κυρία δεν μπορεί, είναι τι θα γίνει όταν το υπόδειγμα φιλοξενίας ….207 προσφύγων εφαρμοστεί στην πραγματική κλίμακα των, για παράδειγμα 2.070 ή 20.700 ή 207.000 προσφύγων. Στην Τουρκία ο αριθμός είναι περί τα 2 εκ για να κατανοήσουμε το πρόβλημα στην πραγματική κι όχι φαντασιακή διάσταση του

Εμφανίστηκε στον καταυλισμό με το χαμόγελο της ικανοποίησης για το έργο περπάτησε ανάμεσα στους «πτωχούς» εν προκειμένω πτωχούς πρόσφυγες ενώ τα ονειροπόλα μάτια της έβλεπαν ακόμη πιο μακριά….Εκατοντάδες «σπίτια» όπως είπε σε αντίστοιχα «ανθρώπινους καταυλισμούς με ψύξη, ζεστό νερό είναι εξασφαλισμένη η σίτιση και όλες τις προδιαγραφές για να μπορέσουν να ζήσουν μέσα σε αυτά». Διότι όπως εξήγησε, «Οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές απαιτούν να έχουμε τέτοιους χώρους ώστε να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις απέναντι στους πρόσφυγες, που κυνηγημένοι από τον πόλεμο αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο»

Αυτό που δεν εξήγησε όπως κάθε φιλάνθρωπος κυρία δεν μπορεί, είναι τι θα γίνει όταν το υπόδειγμα φιλοξενίας ….207 προσφύγων εφαρμοστεί στην πραγματική κλίμακα των, για παράδειγμα 2.070 ή 20.700 ή 207.000 προσφύγων. Στην Τουρκία ο αριθμός είναι περί τα 2 εκ για να κατανοήσουμε το πρόβλημα στην πραγματική κι όχι φαντασιακή διάσταση του. Ασφαλώς και μπορούμε να επιδείξουμε «πρότυπους» καταυλισμούς με τους επισήμους να προσέρχονται και να καμαρώνουν για την ανθρωπιά και την φιλοξενία που παρέχουμε, αρκεί να είναι ….δείγματα.

Αλλά η Ελλάδα είναι χώρα-πύλη εισόδου προς την εξίσου φαντασιακά «φιλόξενη» Ευρώπη οι χώρες της οποίας συμπεριφέρονται ανάλογα υποκριτικά με τις διαχρονικές «Τασίες» : Από τη μία κατηγορούν και εγκαλούν τις χώρες του Νότου για απανθρωπιά κι από την άλλη έχουν θεσμίσει το Δουβλίνο 2 υποδεχόμενες αριθμητικά «δείγματα» των προσφύγων, τόσους ώστε να εμφανίζονται large και πολιτισμένες. Στη Συρία τα κύματα των επίδοξων μεταναστών ακούν ιστορίες για τον ξάδελφο της θείας του φίλου τους ότι στη τάδε Βορειοευρωπαϊκή χώρα, δίνουν χαρτιά, σπίτι, τροφή, μηνιαίο επίδομα και οι μετανάστες ζουν εκπληκτικά. Πόσοι; Αυτό είναι άλλο θέμα…Η ελπίδα ότι υπάρχει μια θέση και γι αυτούς, ότι θα είναι οι τυχεροί, ότι θα τα καταφέρουν αν ρισκάρουν είναι πιο ισχυρή από τη λογική κι από τον κίνδυνο κι άλλωστε η ζωή στην πατρίδα είναι κόλαση χωρίς αύριο.

Για να επανέλθουμε στον Ελαιώνα και τα καμώματα μας - διότι περί αυτού πρόκειται - προσωπικά θεωρώ αδιανόητη την πολιτική της «βιτρίνας» για τα μάτια των όποιων Ευρωπαίων και του όποιου ΟΗΕ. Προτιμότερη η σκληρή, γυμνή και απάνθρωπη αλήθεια διότι μόνον αυτή αποκαλύπτει την πραγματικότητα κόντρα στον ιησουϊτισμό των εταίρων μας. Δεν μπορούμε, δεν έχουμε ούτε τους πόρους, ούτε τα τεχνικά μέσα ούτε την αντικειμενική δυνατότητα σαν κοινωνία και σαν κράτος να δεχόμαστε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες ή παράνομους μετανάστες και να τους κρατάμε σε ελληνικό έδαφος. Τόσο απλά και τόσο ωμά…

Προτιμώ χίλιες φορές να με κατηγορήσουν για αναλγησία , σκληρότητα, απανθρωπιά ή ότι άλλο, παρά να προσποιηθώ ότι συμφωνώ με τις γελοίες δειγματοληπτικές επιδείξεις ευαισθησίας

Προτιμώ χίλιες φορές να με κατηγορήσουν για αναλγησία , σκληρότητα, απανθρωπιά ή ότι άλλο, παρά να προσποιηθώ ότι συμφωνώ με τις γελοίες δειγματοληπτικές επιδείξεις ευαισθησίας ενώ γνωρίζω ότι για κάθε 207 ψυχές που δείχνει η πολιτική ηγεσία με καμάρι, αντιστοιχούν εικοσαπλάσιοι που δεν έχουν ίσκιο να σταθούν. Η λύση δεν είναι εύκολη ούτε απλή ούτε όμως ελληνική. Ή θα σοβαρευτούν οι Ευρωπαίοι και θα ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα ή θα πληρώσουμε όλοι μαζί το τίμημα που θα είναι βαρύτατο και διαχρονικό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΜΟ 11 Οκτ 2021 | 19:39

Εγκώμια από τον Γάλλο ΥΠΕΣ: Το "ελληνικό μοντέλο" συνοριακών ελέγχων πρέπει να εφαρμοστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανέν εγκωμίασε το "ελληνικό μοντέλο" συνοριακών ελέγχων

ΚΕΜΕΑ 11 Οκτ 2021 | 16:14

Συνέδριο για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας κατά μεταναστριών

Συνέδριο γνωριμίας με το έργο ARIADNE2, που αφορά την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας κατά γυναικών

Ο ΓΑΛΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΖΕΡΑΛ ΝΤΑΡΜΑΝΕΝ 09 Οκτ 2021 | 23:03

Μεταναστευτικό: Ένταση ανάμεσα σε Λονδίνο και Παρίσι - "Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη πληρώσει για τη φύλαξη των συνόρων"

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύτηκε στα τέλη Ιουλίου να πληρώσει στη Γαλλία 62,7 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2021-2022 για τη χρηματοδότηση της ενίσχυσης των γαλλικών δυνάμεων επιβολής του νόμου στις ακτές.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ 08 Οκτ 2021 | 20:33

ΕΕ: Δώδεκα χώρες ζητούν χρηματοδότηση από τις Βρυξέλλες για κατασκευή φραχτών στα σύνορα - Ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Δώδεκα χώρες ζητούν από τις Βρυξέλλες να χρηματοδοτήσει την κατασκευή φραχτών στα σύνορα για να αντιμετωπιστούν οι μεταναστευτικές ροές

ΝΕΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 01 Οκτ 2021 | 11:05

Μητσοτάκης από Σάμο: Να καταλήξει η ΕΕ σε ένα κοινό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου

Ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ως βαθύτατα ευρωπαϊκό ζήτημα και τάχθηκε υπέρ ενός κοινού συμφώνου μετανάστευσης και ασύλου.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ DAILY MAIL 29 Σεπ 2021 | 15:02

Τάνκερ του Μαρινάκη διέσωσε στη θάλασσα πάνω από 150 μετανάστες- Τους μετέφερε στην Κρήτη [εικόνες]

Τάνκερ του Βαγγέλη Μαρινάκη διέσωσε στη θάλασσα πάνω από 150 μετανάστες γράφει η Daily Mail

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ 29 Σεπ 2021 | 12:02

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ θα καταθέσει κατά του Σαλβίνι στην υπόθεση "Open Arms" - Η απάντηση του ακροδεξιού πολιτικού

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ συμφώνησε να καταθέσει εναντίον του ακροδεξιού πρώην υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, στην δίκη για την υπόθεση "Open Arms"

28 Σεπ 2021 | 08:04

Ιταλία: Πάνω από 500 μετανάστες έφτασαν στη Λαμπεντούζα με παλιό αλιευτικό [βίντεο]

Περισσότεροι από πεντακόσιοι μετανάστες έφθασαν στο ιταλικό νησάκι Λαμπεντούζα με παλιό σιδερενιο αλιευτικό μήκους 15 μέτρων.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 24 Σεπ 2021 | 12:16

Θεσσαλονίκη: Είχαν κλειδώσει μικρό παιδί σε πορτ παγκάζ για να μην το βρουν οι αστυνομικοί

Μπροστά σ΄ ένα πρωτοφανές περιστατικό βρέθηκαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τη σύλληψη διακινητών, οι οποίοι μετέφεραν μετανάστες στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.

ΑΚΑΡΠΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ 24 Σεπ 2021 | 12:04

Μεσσηνία: Αγνοείται γυναίκα που επέβαινε σε σκάφος με 150 μετανάστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες του Λιμενικού στη Μεσσηνία για τον εντοπισμό μιας γυναίκας, που έπεσε στη θάλασσα κατά τη διάσωση 150 μεταναστών από δουλεμπορικό

ΠΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΑΒΑΛΑΣ 23 Σεπ 2021 | 11:48

Θεσσαλονίκη: Διακινητές μεταναστών έσπασαν τη μπάρα των διοδίων και εμβόλισαν περιπολικά

Οι οδηγοί δεν συμμορφώθηκαν σε φωτεινά και ηχητικά σήματα προκειμένου να σταματήσουν για έλεγχο.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛIA ΤΟΥ ΔΟΜ 21 Σεπ 2021 | 11:50

Καβάλα: Aυτοσχέδιο θερινό σινεμά στη δομή φιλοξενίας μεταναστών [εικόνες]

Στην περίπτωση των προσφύγων που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας στην Καβάλα, η τέχνη του κινηματογράφου βοήθησε μικρούς και μεγάλους να περάσουν όμορφες στιγμές διασκεδάζοντας.

ΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ SOS MEDITERRANEE 21 Σεπ 2021 | 08:05

Ocean Viking: Διέσωσε 129 μετανάστες στη Μεσόγειο [βίντεο]

129 μετανάστες διέσωσε το σκάφος Ocean Viking ανοικτά της Λιβύης και της Μάλτας.