Οι πολιτικές τερατογενέσεις

Η Λαϊκή Ενότητα και η Ζωή είναι η πολιτική τερατογένεση της εξαετούς κρίσης.

Πάνος Λουκάκος
ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΝΟς ΛΟΥΚΑΚΟς
Οι πολιτικές τερατογενέσεις

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε, σε μία τετράωρη (!!) και επεισοδιακή συνέντευξη, ότι θα συνεργαστεί ως ανεξάρτητη με τη Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη.

Αποτελεί η Λαϊκή Ενότητα μία πολιτική τερατογένεση της εξαετούς κρίσης. Αλλά πολιτική τερατογένεση της κρίσης είναι και η ίδια η Ζ. Κωνσταντοπούλου. Διότι υπό ομαλές συνθήκες ούτε ένα κόμμα σαν αυτό του Π. Λαφαζάνη θα εύρισκε χώρο ύπαρξης ούτε ένα πρόσωπο σαν τη Ζ. Κωνσταντοπούλου θα είχε προβεβλημένο ρόλο στον πολιτικό βίο.

Η Λαϊκή Ενότητα είναι ένα άθροισμα προσώπων και ομάδων που είναι μόνον «αντί». Είναι αντιευρωπαϊστές, είναι αντιμνημονιακοί, είναι αντιδυτικοί, είναι «αντί» όλων των δημοκρατικών κομμάτων αλλά και αντιΣΥΡΙΖΑ, είναι αντιορθολογιστές και ερμηνεύουν τα πολιτικά φαινόμενα με θεωρίες συνωμοσίας. Συμπίπτουν εξ αντικειμένου στη λογική αυτή με τη Χρυσή Αυγή, μία ακόμη πολιτική τερατογένεση της κρίσης. Είναι και η Χρυσή Αυγή κόμμα αντιευρωπαϊκό, αντιμνημονιακό, αντιδυτικό, αντιδημοκρατικό, αντιορθολογικό και συνομωσιολογικό. Ίσως λοιπόν Λαϊκή Ενότητα και Χρυσή Αυγή θα αλιεύσουν ψήφους εκτός βεβαίως άλλων προελεύσεων και από τα ίδια θολά νερά. Εκεί ο ρόλος της Ζ. Κωνσταντοπούλου θα αποδειχθεί πολύτιμος, καθώς:

Ως βουλευτής είχε διαφωνήσει γιά την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και την αναστολή της χρηματοδότησής της.

Ως Πρόεδρος της Βουλής είχε ζητήσει να επανεξεταστούν νόμοι που είχαν ψηφιστεί χωρίς τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και είχε προσπαθήσει να επιβάλει τη παρουσία στη Βουλή των προφυλακισμένων βουλευτών της, παρά την αντίθετη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα.

Συγκροτείται λοιπόν την ώρα αυτή ένα εθνικολαϊκιστικό, αντιευρωπαϊκό, αντιμνημονιακό, αντιδυτικό, συνομωσιολογικό και δραχμολάγνο μέτωπο με δύο ποιοτικώς διαφορετικά ασφαλώς σκέλη, που όμως εξ αντικειμένου συμπίπτουν σε πολλά σημεία: Τη Λαϊκή Ενότητα και τη Χρυσή Αυγή. Αν κάποιος ηγεμονεύσει στο μέλλον αυτού του ετερόκλητου χώρου δεν θα είναι ο, κατά την άποψή μου, μετρίων ικανοτήτων Π. Λαφαζάνης. Θα είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

16 Ιαν 2021 | 17:17

Πανεπιστήμια με αστυφύλακες;

Το ερώτημα είναι τι γίνεται όταν τα πανεπιστήμια έχουν ανάγκη από αστυφύλακες. Αναλαμβάνουν οι καθηγητές;

14 Ιαν 2021 | 19:07

Τραμπ: Ο μεγαλύτερος τουιτεράς όλων των εποχών

Το Twitter ήταν το "μαγικό" εργαλείο πολιτικής επικοινωνίας στα χέρια του Τραμπ

13 Ιαν 2021 | 10:14

Μόνο οι νεκροί δεν έχουν τίποτα να χάσουν...

Η Ελλάδα πάει σε διερευνητικές επαφές για διμερή διάλογο με στόχο αν αυτός δεν καταλήξει σε κάποια συμφωνία, οι συγκεκριμένες διαφορές να παραπεμφθούν στο διεθνές δικαστήριο.

13 Ιαν 2021 | 10:09

Διερευνητικές επαφές

Την ημέρα που κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 μίλια, η Άγκυρα ανακοίνωνε την πρόσκληση προς την Ελλάδα, για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ των δυο χωρών.

12 Ιαν 2021 | 08:30

Ας ξυπνήσουμε πριν είναι αργά...

Η Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει για το 2020 ύφεση περί το 10% η οποία θα είναι η μεγαλύτερη εδώ και αρκετά χρόνια.

11 Ιαν 2021 | 08:41

Το τρίτο και χειρότερο κύμα...

Με αυτό το πιθανό σενάριο ίσως θα πρέπει να σχεδιάσουμε και τις πιθανές διακοπές το ερχόμενο Καλοκαίρι και κυρίως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα.

11 Ιαν 2021 | 08:40

Τραμπ και Χίτλερ

Εάν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αποφασίσει να μην παραδώσει την εξουσία, θα προκαλούσε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

10 Ιαν 2021 | 20:56
08 Ιαν 2021 | 16:02

Το τέλος της αρχής ή η αρχή του τέλους

Ο Ντόναλντ Τραμπ, πολύ καιρό πριν γίνει πρόεδρος, είχε εμφανίσει δείγματα μιας ψυχοπαθολογικής προσωπικότητας με ταλέντο να διακρίνεται στα τηλεοπτικά ριάλιτι σαν "παρατράγουδο"...

08 Ιαν 2021 | 15:08

Απολογισμός

Ο πρόσφατος ανασχηματισμός αποτελεί μια ευκαιρία για έναν απολογισμό της πρώτης φάσης της θητείας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη

07 Ιαν 2021 | 14:07

Εκκλησία vs κυβέρνηση, σημειώσατε 1

Ημέρα ντροπής τα Θεοφάνεια.

07 Ιαν 2021 | 10:12

Το "τσαλάκωμα" του Ερντογάν

Το 2020 αποδείχτηκε μια από τις δυσκολότερες χρονιές των τελευταίων δεκαετιών για την Ελλάδα.

07 Ιαν 2021 | 09:05

Το θυμιατό της ανομίας

Αν η Εκκλησία μπορεί να επιλέγει ποια μέτρα θα τηρεί, τότε το ίδιο δεν ισχύει και για όλους τους πολίτες;