Οι πολιτικές τερατογενέσεις

Η Λαϊκή Ενότητα και η Ζωή είναι η πολιτική τερατογένεση της εξαετούς κρίσης.

Πάνος Λουκάκος
ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΝΟς ΛΟΥΚΑΚΟς
Οι πολιτικές τερατογενέσεις

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε, σε μία τετράωρη (!!) και επεισοδιακή συνέντευξη, ότι θα συνεργαστεί ως ανεξάρτητη με τη Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη.

Αποτελεί η Λαϊκή Ενότητα μία πολιτική τερατογένεση της εξαετούς κρίσης. Αλλά πολιτική τερατογένεση της κρίσης είναι και η ίδια η Ζ. Κωνσταντοπούλου. Διότι υπό ομαλές συνθήκες ούτε ένα κόμμα σαν αυτό του Π. Λαφαζάνη θα εύρισκε χώρο ύπαρξης ούτε ένα πρόσωπο σαν τη Ζ. Κωνσταντοπούλου θα είχε προβεβλημένο ρόλο στον πολιτικό βίο.

Η Λαϊκή Ενότητα είναι ένα άθροισμα προσώπων και ομάδων που είναι μόνον «αντί». Είναι αντιευρωπαϊστές, είναι αντιμνημονιακοί, είναι αντιδυτικοί, είναι «αντί» όλων των δημοκρατικών κομμάτων αλλά και αντιΣΥΡΙΖΑ, είναι αντιορθολογιστές και ερμηνεύουν τα πολιτικά φαινόμενα με θεωρίες συνωμοσίας. Συμπίπτουν εξ αντικειμένου στη λογική αυτή με τη Χρυσή Αυγή, μία ακόμη πολιτική τερατογένεση της κρίσης. Είναι και η Χρυσή Αυγή κόμμα αντιευρωπαϊκό, αντιμνημονιακό, αντιδυτικό, αντιδημοκρατικό, αντιορθολογικό και συνομωσιολογικό. Ίσως λοιπόν Λαϊκή Ενότητα και Χρυσή Αυγή θα αλιεύσουν ψήφους εκτός βεβαίως άλλων προελεύσεων και από τα ίδια θολά νερά. Εκεί ο ρόλος της Ζ. Κωνσταντοπούλου θα αποδειχθεί πολύτιμος, καθώς:

Ως βουλευτής είχε διαφωνήσει γιά την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και την αναστολή της χρηματοδότησής της.

Ως Πρόεδρος της Βουλής είχε ζητήσει να επανεξεταστούν νόμοι που είχαν ψηφιστεί χωρίς τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και είχε προσπαθήσει να επιβάλει τη παρουσία στη Βουλή των προφυλακισμένων βουλευτών της, παρά την αντίθετη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα.

Συγκροτείται λοιπόν την ώρα αυτή ένα εθνικολαϊκιστικό, αντιευρωπαϊκό, αντιμνημονιακό, αντιδυτικό, συνομωσιολογικό και δραχμολάγνο μέτωπο με δύο ποιοτικώς διαφορετικά ασφαλώς σκέλη, που όμως εξ αντικειμένου συμπίπτουν σε πολλά σημεία: Τη Λαϊκή Ενότητα και τη Χρυσή Αυγή. Αν κάποιος ηγεμονεύσει στο μέλλον αυτού του ετερόκλητου χώρου δεν θα είναι ο, κατά την άποψή μου, μετρίων ικανοτήτων Π. Λαφαζάνης. Θα είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

15 Ιαν 2022 | 13:31

Τραμπούκοι στα ΑΕΙ

Παρά τα όσα τραγικά έχουν συμβεί στο παρελθόν (και θα ξανασυμβούν στο μέλλον), η βία των τραμπούκων που εξουσιάζουν τα πανεπιστήμια αντιμετωπίζεται ακόμα ως "ελαφρά βία".

12 Ιαν 2022 | 08:11

Τα 12 μίλια στο "τραπέζι"...

Τα τελευταία δυο χρόνια παρατηρείται μια στρατηγικής σημασίας μετατόπιση της στάσης με την οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα τις τουρκικές προκλήσεις, ενδεχομένως και τις διαφορές με την Τουρκία γενικότερα.

12 Ιαν 2022 | 08:10

Κλείστε τα σχολεία

Και πότε να ανοίξουν τα σχολεία; Σε μια εβδομάδα, σε ένα μήνα ή καθόλου;

11 Ιαν 2022 | 07:11

Δυο "διαμαρτυρημένες" επιταγές για τον κ. Τσίπρα...

Πέραν της περίπτωσης του ατυχήματος η αδυναμία μιας κοινωνίας να διακρίνει μεταξύ σοβαρού και αστείου συνιστά στοιχείο παρακμής και σήψης της.

10 Ιαν 2022 | 07:24

Η Ελλάδα στην ΟΝΕ μια ξεχασμένη... εθνική επιτυχία

Ως εκ τούτου η ΟΝΕ δεν παύει να είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εγχείρημα. Μάλιστα δεν είναι καθόλου στατικό.

10 Ιαν 2022 | 07:16

Ο Βαλυνάκης πάει πόλεμο

Ετσι είναι αν είσαι καθηγητής και έχεις διατελέσει υφυπουργός εξωτερικών σε κυβέρνηση Καραμανλή. Εκπονείς και εθνική στρατηγική. Και μπουρδολογείς ασυστόλως.

10 Ιαν 2022 | 07:15

Μπορεί να "σκάσει" πρώτα η Τουρκία...

Τώρα ο πληθωρισμός περνάει και στο καλάθι της νοικοκυράς και το πρόβλημα τείνει να υπερκεράσει τα όρια αντοχής της οικονομίας και της κοινωνίας...

10 Ιαν 2022 | 07:14

Χρονικό μεγάλης τραγωδίας

Πολλά έχουμε να κουβεντιάσουμε το 2022 με αφορμή το 1922. Πολλά να διδαχθούμε ακόμα.

07 Ιαν 2022 | 06:23

Αιχμάλωτοι του χρέους

Τι άλλο μπορεί να σημαίνουν τα μηδενικά ονομαστικά και αρνητικά πραγματικά επιτόκια από το γεγονός πως το χρήμα έχει μηδενική και αρνητική αξία;

05 Ιαν 2022 | 06:43

Και η οικονομία και η πανδημία

Εάν ο Σούπερ Μάριο έχει αποφασίσει να μετακινηθεί στο Κιρινάλιο, θα πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να διενεργηθούν και κοινοβουλευτικές εκλογές εντός του επόμενου έτους.

05 Ιαν 2022 | 06:34

Ο στρατιωτικός νόμος Χατζηδάκη και η απάνθρωπη εντατικοποίηση

Τι συνέβη όμως και το 2021 εκδόθηκαν πάνω από 220.000 νέες συντάξεις, τη στιγμή που το 2020 είχαν εκδοθεί 160.000 συντάξεις ενώ το 2019 μόλις 123.000;

04 Ιαν 2022 | 07:02

Ένα παράθυρο ευκαιρίας για τον Κυριάκο...

Οι προεκλογικές περίοδοι όμως στο... Νότο και ακόμη περισσότερο στην Ανατολή της Ευρώπης "παραλύουν" τον κρατικό μηχανισμό και "μουδιάζουν" την οικονομική δραστηριότητα.

03 Ιαν 2022 | 07:55

Το παλιοκόριτσο

Φιλιόταν το παλιοκόριτσο! Φιλιόταν με τον αλήτη στην πυλωτή.