Οι πολιτικοί θα πληρώσουν;

Οι πολίτες πλήρωσαν στο ακέραιο τις «λάθος» επιλογές τους. Οι πολιτικοί όμως;

Οι πολιτικοί θα πληρώσουν;

Βρίσκομαι εκτός Ελλάδος και νοιώθω όπως πάντα τα τελευταία χρόνια, πως ο κόσμος κινείται με μεγαλύτερες ή μικρότερες ταχύτητες προς μία κατεύθυνση κι η Ελλάδα προς την ανάποδη. Γράφω λοιπόν εν θερμώ , γιατί η οργή και ο θυμός για την ανικανότητα όσων κυβερνούν, μεγεθύνεται όταν βρίσκεται κανείς εκτός συνόρων, συγκρίνει, πληροφορείται και συζητά. Βλέπετε οι πολίτες πλήρωσαν στο ακέραιο τις «λάθος επιλογές» τους: Φτώχυναν, έχασαν σύμφωνα με τα στοιχεία «πλούτο» ίσο με το 50% εκείνου που διέθεταν το 2008, έμειναν άνεργοι 1,5 εκ. άνθρωποι και πολλοί πλέον μακροχρόνια άνεργοι, άρα με ελάχιστες πιθανότητες να εργαστούν ξανά, φορολογήθηκαν άγρια πληρώνοντας διπλάσιους έως τριπλάσιους φόρους κλπ.

Οι πολιτικοί όμως σαν σύστημα όχι σαν άτομα ή σαν οργανισμοί, έπαθαν κάτι; Πλήρωσαν ή πληρώνουν επειδή κάθε λάθος απόφαση ή κίνηση, κάθε λάθος διαπραγμάτευση ή συμφωνία, κάθε λάθος διορισμός ή τοποθέτηση κόστισε και κοστίζει πανάκριβα; Όχι, διότι στη δική τους περίπτωση ισχύει μόνον το «πολιτικό κόστος». Τρίχες… Αν πλήρωναν πραγματικά όπως οι πολίτες τις ηλιθιότητές τους, θα έκαναν πολύ λιγότερες!

Την ώρα λοιπόν που στην Αθήνα αποκαλύπτεται π.χ η σφαγή περί το νέο ασφαλιστικό, αυτό που επίσης θα πληρώσουν οι πολίτες, εκτός συνόρων αποκαλύπτεται ότι το σύστημα συνεχίζει να κοροϊδεύει εμάς -αλλά όχι τους «κουτόφραγκους»-παριστάνοντας ότι εκσυγχρονίζεται, αλλάζει συναισθανόμενο επιτέλους τις ευθύνες του.

Δεν θα κατονομάσω τους επίσημους κρατικούς φορείς, δεν έχει νόημα, είναι αυτό που λέμε εξ όνυχος τον λέοντα: Πήγαν εν σώματι, με ταρατατζούμ-ταρατατζούμ να συζητήσουν με ξένους πρόθυμους να συζητήσουν προτάσεις ανάπτυξης-συνεργασίας-χρηματοδότησης ομολόγους τους. Προσέξτε, όχι...με κακούς ιδιώτες, με ομολόγους τους που είναι όμως managers, όχι διορισμένοι κολλητοί. Και δεν είχαν μισή, τονίζω μισή, πρόταση σε χαρτί για έστω το πεδίο της όποιας κοινής δράσης. Όχι να έχουν καταγράψει αναλυτικά για ποια projects ενδιαφέρονται, αλλά ούτε να περιγράψουν τι θέλουν δεν μπορούσαν. Και οι «κουτόφραγκοι» με ομολογουμένως ακατανόητη ευγένεια, τους συνέστησαν να πάνε πίσω στο Ελλαδιστάν, να κάνουν home work και να τους στείλουν κάτι λίγο πιο… συγκεκριμένο. «Ηταν σαν να μιλούσαμε με παιδάκια για το CERN» μου είπε με χαμόγελο κι όχι με ειρωνεία η πηγή μου. « Θα περιμένουμε» πρόσθεσε.

Περιμένουν περί τα...πέντε χρόνια, έχουν συζητήσει με τους εκάστοτε πικραμένους που διορίζονται και αλλάζουν μαζί με τις κυβερνήσεις, έχουν διαπιστώσει ότι κάθε φορά αλλάζουν οι στόχοι άρα δεν έχει νόημα να εργάζονται από τη δική τους πλευρά για κάτι που μάλλον δεν θα ισχύει σε μερικούς μήνες, έχουν δει ότι πέρα από την πολιτικά διορισμένη κεφαλή, αλλάζει κι όλη η διοίκηση με εξίσου άσχετους με το αντικείμενο «ειδικούς», έχουν δυστυχώς πεντακάθαρη εικόνα ότι υπάρχει και πρόβλημα διαπλοκής σε σχέση με το αντικείμενο, οπότε χαμογελούν ευγενικά και βάζουν πια τον φάκελο “Greece” στο αρχείο… Γι αυτό η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει ποτέ από την κρίση πραγματικά αλλά μόνον εικονικά.

Διότι δεν αλλάζει η αντίληψη της πολιτικής της «ηγεσίας» όποιος κι αν έρχεται στην εξουσία: Παραμένει βαθιά ανεύθυνη και προκλητικά αδιάφορη για τα αξιοθρήνητα αποτελέσματα των όποιων επιλογών της .

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
02 Δεκ 2020 | 08:13

Από το "φιάσκο, φιάσκο" στη βόλτα στην Πάρνηθα

Η αρχή ήταν όντως δύσκολη, αλλά δεν θα μπορούσε ίσως να γίνει και διαφορετικά.

01 Δεκ 2020 | 08:52

Δυστυχώς η χώρα δεν έχει αλλάξει πορεία...

Αυτό που δεν κατάφερε η Ελλάδα τη δεκαετία που πέρασε μετά τη χρεοκοπία του 2010 είναι να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

30 Νοε 2020 | 08:36

Μην κοιτάς τα μαύρα χέρια, κοιτά τα άσπρα στα κεμέρια

Το να σε αποκαλούν "μάστορα" λογιζόταν κάποτε η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση. Είθε να ξαναγίνει.

30 Νοε 2020 | 08:33

Κυριάκο, δεν επιστρέφω...

Η απουσία κάθε είδους και έννοιας αξιολόγησης και ανταμοιβής της προσπάθειας έχει οδηγήσει στον αφελληνισμό της χώρας.

29 Νοε 2020 | 20:05
27 Νοε 2020 | 08:31

Εμαθα με το ζόρι τι σημαίνει αναμονή

Τα ακμάζοντα νιάτα και τα τιμημένα, μεσόκοπα, με τσαγανό, παιδαρέλια αλλά και οι σοφότεροι βράζουν στο ζουμί τους. Όλοι. Κι η ζωή περνά.

27 Νοε 2020 | 08:16

Πού πας, καημένε Πισσαρίδη!

Στην έκθεση τονίζεται ότι η υπέρμετρη επιβάρυνση της μισθωτής εργασίας από φόρους και εισφορές, ειδικά στη μεσαία εισοδηματική κλίμακα, έχει αρνητικές συνέπειες.

25 Νοε 2020 | 08:45

Πότε τελείωσε η χούντα;

Η προσπάθεια όμως του ΣΥΡΙΖΑ να συνδέσει τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη χούντα, δεν αποκαλύπτει πολλά για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

25 Νοε 2020 | 08:43

Μπορεί και να τρίβουμε τα μάτια μας...

Κίνητρα έχουν ήδη ψηφιστεί για εύπορους αλλοδαπούς αλλά και συνταξιούχους από το εξωτερικό που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στη χώρα μας.

24 Νοε 2020 | 08:23

Κίνδυνος για κρατικοποιήσεις...

Υπάρχει ο ορατός κίνδυνος σε λίγα χρόνια να βρεθούμε πιο πίσω από εκεί που ξεκινήσαμε...

23 Νοε 2020 | 08:59

Η πιο δύσκολη εβδομάδα...

Θα έλεγα λοιπόν ότι τo καθολικό lockdown είναι τοξικό από κάθε άποψη. Είναι μια προσέγγιση του στυλ "Πονάει χέρι, κόβει χέρι", επειδή δεν έχουμε επαρκή αριθμό ΜΕΘ για τους βαριά πάσχοντες.

23 Νοε 2020 | 08:54

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Εκατομμύρια άνθρωποι μπροστά σε εκατομμύρια οθόνες αποχαυνώνονται.

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΦΟΒΟΙ ΜΑΣ 22 Νοε 2020 | 13:38

"Κοράκια" made in SYRIZA

Είναι προφανές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και αν ακούγεται απίστευτο, "επενδύει" στους θανάτους.