Follow us

Οι VIP ασθενείς του Στέφανου

Ο πρόεδρος κατάλαβε ότι η ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη, βρήκε ευκαιρία με τον τελικό του Conference League, να προσφέρει σε όσους μένουν στην Μεγάλη Βρετανία άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες του Ευαγγελισμού, στερώντας τη σειρά προτεραιότητας στους υπολοίπους...

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟΛΗς ΚΑΨΗς
Καψής

Νομίζω ότι η ιστορία με τη διαμαρτυρία για τους VIP ασθενείς που λέει ο Στέφανος - θα το είδατε το βιντεάκι στα social και το πολύ αυστηρό ύφος του προέδρου καθώς κατακεραυνώνει τη Δεξιά, ενώ χαϊδεύει τρυφερά τη Φάρλι, καθισμένος στο πίσω κάθισμα του Range Rover - και η καταγγελία της κυβέρνησης ότι δεν επιτρέπει στην "πλέμπα", ούτε καν την πρόσβαση στα νοσοκομεία, δείχνει πώς ακριβώς αντιλαμβάνεται ο πρόεδρος Κασσελάκης την πολιτική, την αντιπολίτευση και κυρίως τι σκέφτεται για τον ίδιο και τους οπαδούς του. Και είναι απολύτως διδακτική.

Ας ξεκινήσω από τα βασικά γιατί με αυτόν που μπλέξαμε θα ξεχάσουμε και αυτά. Επειδή στις 29 Μαΐου γίνεται ο τελικός του Conference League - υποθέτω αυτό το ξέρουν και οι γάτες - και ο αγώνας θα γίνει στην Ελλάδα - αυτό το ξέρουν και τα ποντίκια - η ΟΥΕΦΑ επιβάλει στη χώρα που διοργανώνει τον αγώνα ορισμένα πρωτόκολλα. Αυτό το ξέρουν και οι γάτες και τα ποντίκια, δεν ξέρω τι ξέρει όμως ο Κασσελάκης.

Το πρωτόκολλο για την Υγεία για παράδειγμα, επιβάλει να οριστεί ένα νοσοκομείο αναφοράς όπου αν συμβεί το οτιδήποτε σε αθλητή, παράγοντα ή φίλαθλο, να μεταφερθεί εκεί και να γίνει η περίθαλψή του κατά προτεραιότητα. Έτσι συμβαίνει πάντα, είναι κανόνας απαράβατος. Αν θέλει μια χώρα να διοργανώσει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Και υποθέτω ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες το θέλουμε. Εκτός αν διαφωνεί ο πρόεδρος.

Εξ ου και η εγκύκλιος του διοικητή του Ευαγγελισμού, που έλεγε ότι το νοσοκομείο του έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς και εκεί θα νοσηλεύονται κατά προτεραιότητα, αθλητές, φίλαθλοι και παράγοντες, που έχουν κλείσει στα μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας.

Τι κατάλαβε ο Στέφανος; Ότι αυτό αποδεικνύει ότι ο κόσμος είναι στη λίστα αναμονής και οι άλλοι στη λίστα των εκλεκτών. Και προσέθεσε, ότι η άποψη (προφανώς των κυβερνώντων) είναι ότι η πλέμπα δεν έχει δικαίωμα στην περίθαλψη και ότι η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση VIP, του 41% και κάνει ότι θέλει.

Τι του χτύπησε του Στέφανου; Η σημείωση του διοικητή του Ευαγγελισμού στα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία, Grand Hyatt και Marriot Athens, αφού ο πρόεδρος διέκρινε ενδεχομένως ότι η αναφορά σε αυτά τα πολυτελή ξενοδοχεία θα προκαλούσε μια αντανακλαστική ταξική αντίδραση του κόσμου, την οποία και θέλησε να εκμεταλλευτεί εν όψει των ευρωεκλογών. Πιθανώς γνωρίζοντας ότι η όλη ιστορία είναι ένα παραμύθι. Αλλά δεν αποκλείω να την πίστεψε κιόλας.

Επιστράτευσε και έναν συνδικαλιστή (ούλτρα αριστερό) γιατρό που έχει πάρει ειδικότητα στο twitter και καταγγέλλει γενικώς την αδικία, που τον διαβεβαίωσε ότι αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν - αυτός μπορεί και να το πιστεύει - και ακολούθησε και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που μάλλον προσπάθησε να μαζέψει τα σπασμένα, καταγγέλλοντας ότι θα γίνεται και διαλογή ασθενών, ανάλογα (προφανώς) με την περιουσία τους.

Δηλαδή ο πρόεδρος κατάλαβε ότι η ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη, βρήκε ευκαιρία με τον τελικό του Conference League, να προσφέρει σε όσους μένουν στην Μεγάλη Βρετανία άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες του Ευαγγελισμού, στερώντας τη σειρά προτεραιότητας στους υπολοίπους. Υποθέτω από ταξικό μίσος.

Δηλαδή αυτό περίμεναν όσοι έχουν κλείσει στη Μεγάλη Βρετανία για να έρθουν στην Αθήνα να δουν στον τελικό; Πώς θα βρουν ευκαιρία να παρακάμψουν τη σειρά προτεραιότητας στα Επείγοντα του Ευαγγελισμού; Αυτό είναι το ταξικό δώρο που τους κάνει ο Μητσοτάκης;

Αργότερα ο πρόεδρος έκανε επίδειξη αφόρητου λαϊκισμού, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι διαχωρίζει τους ασθενείς σε VIP και κοινούς θνητούς και επιτρέπει ένας VIP ασθενής με στραμπούληγμα…να προηγηθεί ενός ασθενή με έμφραγμα. (Δεν το σχολιάζω, μην μου ξεφύγει τίποτα σαν αυτά που ξεφεύγουν του Άδωνι και μετά τρέχει να ζητήσει συγνώμη.)

Το ερώτημα είναι, τα πιστεύει άραγε αυτά που καταγγέλλει ο πρόεδρος; Η δεν τα πιστεύει, αλλά αντιλαμβάνεται ότι υπηρετούν το σχέδιό του να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ; Αρέσουν δηλαδή στο κοινό του. Και ποιο είναι το πιο επικίνδυνο; Να τα πιστεύει ή να κοροϊδεύει με σχέδιο και πρόγραμμα τον κόσμο και τους ψηφοφόρους του; Στην πρώτη περίπτωση η αφέλειά του συναγωνίζεται την τοξικότητά του, που τροφοδοτείται από την άγνοιά του. Στην δεύτερη, είναι απατεώνας.

Ο ίδιος πάντως δήλωσε πρόσφατα ότι κάνουμε λάθος να τον νομίζουμε αυθόρμητο. Τα πάντα είναι σκηνοθετημένα. Τον πιστεύω.

Αυτό που είναι βέβαιο επίσης είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ένα νέο κόμμα πλέον στο πολιτικό σκηνικό - ο ΣΥΡΙΖΑ εξέπνευσε να πάει στο καλό κι ας λέει ότι θέλει ο Καρτερός για τους συνιδιοκτήτες ψηφοφόρους και τα παλαιά μέλη του - το κόμμα είναι του Κασσελάκη, τελεία και παύλα, και αυτός θα το διαμορφώσει κατ΄εικόνα και καθ΄ομοίωσίν του. Η μόνη επαφή με το συριζαϊκό παρελθόν είναι και θα είναι στη συστηματική εχθροπάθεια που καλλιεργεί.

Όποιος από την παλαιά φρουρά δηλώσει πίστη και υποταγή θα παραμείνει παρά τω προέδρω, όποιος διαφωνεί θα αποσυρθεί. Υπάρχει δηλαδή περιθώριο για ορισμένους και για περαιτέρω εξευτελισμό, ονόματα δεν λέμε (από λύπηση).

Και επίσης ο πρόεδρος είναι μεν χωρίς πολιτική ταυτότητα - και αριστερός και δεξιός, ενίοτε και ακροδεξιός, με καθαρά χέρια σαν τα χέρια του άλλου του πρόσφατα αποφυλακισθέντος της εγκληματικής οργάνωσης - αλλά αυτό καθόλου δεν τον ζορίζει και εν πάση περιπτώσει είναι ό,τι θέλει το φιλοθεάμων κοινό, ανάλογα με τη στιγμή. Κανένα πρόβλημα, αυτός είναι, σε όποιον αρέσει.

Γιατί αυτό είναι και το ζουμί στην Δημοκρατία. Ωραία δηλαδή είναι όλα αυτά, και τα μπουζούκια και τα σεπαρέ, και οι δηλώσεις και η Φάρλι και η αντιπαράθεση με τον Άδωνι και οι μάπες, μένει να δούμε όμως πόσα εισιτήρια θα κόψουν.

Γιατί αν το ποσοστό του φλερτάρει με το 20% ή για να είμαστε πιο ρεαλιστές, είναι κοντά ή πόσο μάλλον πάνω από το 17%, θα έχει δίκιο να προειδοποιεί όσους τον υποτιμούν, ότι κάνουν λάθος. Αν πάλι είναι κοντά στο 12-13% και τσίμα τσίμα με το ΠΑΣΟΚ, θα βγάλει γλώσσα ακόμα και ο Ζαχαριάδης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

12 Ιουν 2024 | 07:35

Ας συμφωνήσουμε στα βασικά τουλάχιστον

Είναι η πρώτη φορά που η παντοδυναμία της κυβερνώσας παράταξης, έτσι όπως προέκυψε από όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τίθεται σε αμφισβήτηση.

08 Ιουν 2024 | 10:38

Τι θα μάθουμε από τις κάλπες

Το βασικό είναι ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 05 Ιουν 2024 | 07:19

Θαύμα, θαύμα, ο Κασσελάκης

Και ποιο είναι το θαύμα που συνέβη; Ότι εξελέγη ο Στέφανος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν είναι αυτό θαύμα τι είναι, συγνώμη δηλαδή;

03 Ιουν 2024 | 07:38

Στο γήπεδο με τον Στέφανο

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι ο μόνος όμως που υποδύεται ότι είναι άλλος. Απλώς αυτός το κάνει ίσως καλύτερα από άλλους.

30 Μαϊ 2024 | 08:00

Ο Κασσελάκης στη Βηθλεέμ

Ο κ. Κασσελάκης έκανε το ταξίδι σε μια φάση που είναι ακόμα πιο δύσκολο και απ' ότι στο παρελθόν, να τηρήσει κανείς μια ισορροπημένη στάση.

19 Ιουν 2024 | 08:25

Εμπρός για τη μεγάλη κεντροαριστερά (ό,τι και αν σημαίνει αυτό)

Στο χώρο της αριστερής αντιπολίτευσης, αφού δεν κατάφεραν να καρπωθούν τις απώλειες της κυβερνητικής παράταξης, συζητούν αν θα συγκροτηθεί επιτέλους η μεγάλη κεντροαριστερά, που θα διώξει τον Μητσοτάκη.

17 Ιουν 2024 | 07:27

Η μεγάλη βαρεμάρα

Τι έμπνευση πρέπει να διαθέτεις, πόση ανοσία στη βαρεμάρα πρέπει να έχεις, για να σχολιάσεις ότι επέστρεψε ο Θεοδωρικάκος στην κυβέρνηση ή ότι μετακινήθηκε η Κεραμέως και την αντικατέστησε ο Λιβάνιος;

12 Ιουν 2024 | 07:35

Ας συμφωνήσουμε στα βασικά τουλάχιστον

Είναι η πρώτη φορά που η παντοδυναμία της κυβερνώσας παράταξης, έτσι όπως προέκυψε από όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τίθεται σε αμφισβήτηση.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 09 Ιουν 2024 | 21:43

Ευρωεκλογές 2024: Ισχυρό μήνυμα δυσφορίας σε Μητσοτάκη, απογοήτευση για Κασσελάκη, μεγάλος νικητής ο Βελόπουλος

Οι ευρωεκλογές συνιστούν ένα ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας για την κυβέρνηση, που πιθανώς να ερμηνεύει ως ένα σημείο και το τεράστιο ποσοστό της αποχής

ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 09 Ιουν 2024 | 19:43

Αμεση ανάλυση: Τα αποτελέσματα του exit poll: Ηχηρό (δεξιό) μήνυμα σε Μητσοτάκη, σταθερός ο Κασσελάκης, "ήττα" για ΠΑΣΟΚ

Για τη Νέα Δημοκρατία, ακόμα και αν καταφέρει το ποσοστό της να έχει το 3 μπροστά, γεγονός δύσκολο, το μήνυμα είναι σε κάθε περίπτωση μήνυμα δυσφορίας.

08 Ιουν 2024 | 10:38

Τι θα μάθουμε από τις κάλπες

Το βασικό είναι ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 05 Ιουν 2024 | 07:19

Θαύμα, θαύμα, ο Κασσελάκης

Και ποιο είναι το θαύμα που συνέβη; Ότι εξελέγη ο Στέφανος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν είναι αυτό θαύμα τι είναι, συγνώμη δηλαδή;