Follow us

(πληρωμένο) Σεξ με την Εφορία

Το επόμενο διάστημα έχει (πληρωμένο) σεξ με την Εφορία.

Σπύρος Σεραφείμ
ΓΡΑΦΕΙ: ΣΠΥΡΟς ΣΕΡΑΦΕΙΜ
(πληρωμένο) Σεξ με την Εφορία

Κάθεσαι με χαρτί και μολύβι να υπολογίσεις τα έσοδά σου -λέμε τώρα- και το τι έχεις να πληρώσεις. Πέραν των πάγιων εξόδων κάθε μήνα, φτάνεις στο τεράστιο κεφάλαιο που λέγεται «χρέη προς την Εφορία». Αρχίζεις να σημειώνεις και επειδή βλέπεις ότι συνεχώς προστίθενται στη λίστα σου νέα ποσά, που δεν έχεις να τα πληρώσεις, ψάχνεις για κάποιο χάπι που να έχει ποσότητα παρακεταμόλης ικανή να ανακουφίσει πονοκέφαλο ελέφαντα. Σίγουρα, θα πρέπει να είσαι παχύδερμο για να μη ζαλιστείς από όλα αυτά που πρέπει να πληρώσεις στην κυρία Εφορία.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: 100 δόσεις, με τη σχετική ρύθμιση. Οσονούπω έρχονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, όπου η πρώτη δόση (και συμπληρωματικού φόρου) θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Οκτωβρίου. Οι επόμενες τέσσερις στο τέλος κάθε επόμενου μήνα, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016. Α, ναι... Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης δεν προβλέπεται έκπτωση, «γιατί έτσι» – άμα ο άνθρωπος έχει επιχειρήματα...

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα μάθουμε τι θα γίνει με τον ΦΠΑ (23%) σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και φροντιστήρια, όπως και για το επίδομα θέρμανσης. Αυτά, σε συνάρτηση με τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς, που έρχονται στην Αθήνα. Τι σημαίνει αυτό; Πες ότι συμφωνήσουν να καταργηθεί ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση: την ίδια στιγμή πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα 168 εκατ. ευρώ για το 2015 και 250 εκατ. ευρώ για την επόμενη χρονιά. Και ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά; Εγώ κι εσύ, τι ρωτάς;

Συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας με τα τέλη κυκλοφορίας. Εδώ, δεν αναμένονται αυξήσεις των τελών μόνο για ιδιοκτήτες Ι.Χ. αντιρρυπαντικής τεχνολογίας μεγάλης αξίας, τύπου 40.000 ευρώ. Δεν αποκλείεται η πληρωμή τελών και για τα «μικρά» Ι.Χ. Δηλαδή, πήρες ένα 1.000άρι αυτοκινητάκι, με σκοπό να έχεις απαλλαγή από τα τέλη.

Και πώς, ρε φίλε, θα αυξήσει τα έσοδά του το κράτος; Μόνο με τις επιβαρύνσεις που εξετάζονται (και) για τα ακριβά εταιρικά Ι.Χ.;

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, ψάχνοντας τρόπους για να αυξήσει τα δημόσια έσοδα, μας έχει εξαναγκάσει σε ένα διαρκές, ανηλεές σεξ με την Εφορία – που συνιστά φαινόμενο: Είναι το πρώτο σεξ, από καταβολής κόσμου, στο οποίο πληρώνεις όχι με σκοπό την τέρψη, την ικανοποίηση, αλλά για να σταματήσουν να σε βιάζουν, για να μην τους χρωστάς.

Θα μου πεις, πρώτη φορά θα πληρώσουμε Εφορία; Όχι. Αλλά υπήρχε μια κρυφή ελπίδα -υπήρχαν και σχετικές προεκλογικές υποσχέσεις- πως η τωρινή κυβέρνηση δεν θα έκανε τα ίδια με όλους τους προηγούμενους. Αρκετοί πολίτες «έφαγαν» το παραμύθι πως η «Πρώτη φορά Αριστερά» θα έδειχνε λίγο έλεος στους μη έχοντες και δεν θα τους υπέβαλλε σε παρά φύση συνεχόμενες πληρωμές προς τα κρατικά ταμεία.

Και είναι κι αυτό το χιλιοειπωμένο «Ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», που όχι μόνο δεν σε αφήνεις να ευχαριστηθείς το σεξ, αλλά το κάνει να φαίνεται ανοργασμικό.

Και φτηνά χυδαίο – που το πληρώνεις ακριβά...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πίτσα και cocktails, καφενειακές γκουρμεδιές, ποτά σε μινιατούρες: Τα νέα εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

18 Οκτ 2025 | 14:13

Η μόνη κρίση που δεν είδε ο Καραμανλής

Η μόνη κρίση που δεν μυρίστηκε ο Κώστας Καραμανλής ήταν η μεγαλύτερη κρίση που βίωσε η Ελλάδα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά

15 Οκτ 2025 | 09:45

Η κατάληψη του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη

Ο μόνος που δεν θέλησε να μετάσχει στον αχταρμά των έξαλλων αντιδράσεων ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

13 Οκτ 2025 | 09:31

Γελοίοι

Πώς ορίζω τη γελοιότητα; Ως απώλεια του μέτρου. Των ορίων.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 13 Οκτ 2025 | 06:24

Ο χρονοδιακόπτης της αξιοπρέπειας

Το 1999 ο Τσίπρας δεν είχε ακόμη αποφοιτήσει καν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μολονότι είχε ήδη θέσει τα γερά θεμέλια μιας πολιτικής καριέρας, εξαιρετικά ιδιότυπης, από πολλές απόψεις.

11 Οκτ 2025 | 10:23

Ο εκνευρισμός Ανδρουλάκη και η επιστροφή Τσίπρα

Αν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να κουνήσει τη βελόνα και το υποψήφιο κόμμα Τσίπρα αποκτήσει υπόσταση, πώς θα απαντήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ενδεχόμενο της συνεργασίας τους;

08 Οκτ 2025 | 08:51

Θέλει να αφουγκραστεί την κοινωνία;

Παρά τις ήττες και τα χρόνια στην αντιπολίτευση, παρά το rebranding που υποτίθεται του σχεδίασε η εταιρεία δημοσίων σχέσεων που προσέλαβε, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται στο κοινό του ίδιος και απαράλλαχτος.

06 Οκτ 2025 | 07:06

Ο Βασιλιάς είναι γυμνός και κουρασμένος

Μεγαλώνοντας, οι γωνίες σου αμβλύνονται. Όλο και σπανιότερα αναφωνείς ότι ο βασιλιάς είναι -σου φαίνεται έστω- γυμνός. Όχι απαραίτητα επειδή κοιτάς τη δουλειά ή το συμφέρον σου.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 06 Οκτ 2025 | 06:05

Η δεκαετία που κουβαλάς

Καθένας από εμάς, ανάλογα με την ηλικία του, κουβαλάει στην καμπούρα του και άλλη δεκαετία. Για την ακρίβεια, κουβαλάμε στην καμπούρα μας όλες τις δεκαετίες που μας διαμόρφωσαν από τη γέννησή μας μέχρι σήμερα.

04 Οκτ 2025 | 09:16

Τι πήρε ακριβώς ο Ερντογάν;

Δεν έχω το ρεπορτάζ του Τούρκου συναδέλφου και δεν μπορώ να πάρω θέση, ούτως ή άλλως δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία για την αντιπολίτευση στην Αθήνα, ο δικός μας δυσκολεύεται ακόμα και να βγάλει φωτογραφία δίπλα-δίπλα με τον πλανητάρχη, σιγά μην τον δεχτεί στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 01 Οκτ 2025 | 06:49

Τα ήρεμα νερά και τα "νεύρα" Σαμαρά

Η Ελλάδα δεν υπέγραψε φιλία με την Τουρκία, αυτό φαίνεται άλλωστε επί του πεδίου, αλλά αποδέχθηκε όντως ένα μορατόριουμ στην αντιπαράθεση.

29 Σεπ 2025 | 07:17

Συγχωριανοί του ψεύτη βοσκού

Έτσι ο Διονύσης Σαββόπουλος, αποφαινόμαστε, είναι ο Μπομπ Ντύλαν της Ελλάδας. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο δικός μας Ντε Γκωλ. Κι όποια γυναίκα δολοφονεί τα παιδιά της μια Μήδεια του σήμερα...

29 Σεπ 2025 | 06:28

Πότε θα πάει ο Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο

Λήξη συναγερμού; Όχι βέβαια. Τώρα θα αρχίσει η "μίρλα" για το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει πάρει ακόμα πρόσκληση για τον Λευκό Οίκο, θα αρχίσει η γκρίνια για τα F35 που ο Τραμπ θέλει φαίνεται πάση θυσία να δώσει στον Ερντογάν.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 29 Σεπ 2025 | 06:10

Dark Tourism

Δημιουργός και αποκλειστικός διαχειριστής της εν λόγω ιστοσελίδας είναι ένας Γερμανός, ο Peter Hohenhaus, ένας πανεπιστημιακός που, κατά δήλωσή του, εγκατέλειψε νωρίς-νωρίς την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία.

24 Σεπ 2025 | 07:52

Η "κατάληψη" στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Υποθέτω έχει να κάνει και με την αδυναμία της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει ένα αντικυβερνητικό ρεύμα και κίνημα και να δώσει μορφή και περιερχόμενο στον αγώνα τους. Στον αγώνα τους να φύγει επιτέλους ο Μητσοτάκης.

22 Σεπ 2025 | 09:56

Ένα φωτεινό πολιτιστικό γεγονός

Και όμως. Με την έξοδο από τα μνημόνια, η εντόπια βιβλιοπαραγωγή επανήλθε σταδιακά στα προ της κρίσης επίπεδα.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 22 Σεπ 2025 | 06:15

Το δράμα του πολυεκατομμυριούχου

Πώς θα ήταν ένας κόσμος δίχως καθόλου ενσυναίσθηση; Σίγουρα θα ήταν ένας κόσμος όπου δεν θα ήθελα να ζήσω ή όπου δεν θα ήθελαν να ζήσουν τα παιδιά μας.