Γράμμα ενός πολιτικού αυτόχειρα

Όλα αυτά και όλοι αυτοί δεν μας αφήνουν να ενωθούμε για την κοινή ευημερία...

Γράμμα ενός πολιτικού αυτόχειρα

Πολιτική πρόκληση

Αν γράφω λοιπόν

είναι γιατί μ’αρέσει
είναι γιατί μ’αρέσει
είναι γιατί μ’αρέσει
να μπαίνω στο ρουθούνι σας

Μπορίς Βιάν

Απερήμωση.Πολιτική,κοινωνική,ηθική,αξιακή. Πρόκληση για τους ερημίτες να ψάξουν να βρουν νερό. Γύρω πολιτικές νομάδες και άνυδρες προτάσεις.

Από τη μιά περιπλανώμενοι κυνικοί πολιτικάντηδες,γραφικοί και (καρα)συμβιβασμένοι τύποι, εμφανίζονται ως θύματα μιας άνισης κοινωνίας και μιας παγκοσμιοποιημένης αδικίας.

Όλα γι’αυτούς είναι unfair και αθέμιτα γιατί κάποιος κακός δαίμονας τους κυνηγάει προσωπικά ‘’για τις ιδέες τους’’[sic].

Διαβολικά πανούργοι λαϊκιστές διχάζουν την κοινωνία ξεριζώνοντας ό,τι είχε φυτρώσει,καταχρώμενοι του φόβου και του πόνου των απογοητευμένων και διαψευσμένων ανθρώπων.Κάνουν την αποτυχημένη ζωή τους λάβαρο επανάστασης.

Από την άλλη ψευδοπροφήτες και εκπεσούσες παλαιοπολιτικές καραβάνες ,που ενώ μισιούνται από το λαό,τα ΜΜΕ τους εξωραΐζουν για να καταστούν δημοφιλείς.Ανορθολογικοί ραβδοσκόποι, με ‘’ελέω Θεού’ απόψεις, συκοφαντούν όλους τους άλλους χρησιμοποιώντας διφορούμενο και δίκοπο σωτηριολογικό λόγο.

Η τέχνη της ψεύτικης είδησης και της δημιουργίας αρρωστημένης καχυποψίας.

Όλα αυτά και όλοι αυτοί δεν μας αφήνουν να ενωθούμε για την κοινή ευημερία γιατί θέλουν να μας χωρίζει πάντοτε το μίσος.

Δεν πρέπει όμως να τους κάνουμε τη χάρη ν’ανοίξουμε νέο κύκλο αντ-εκδίκησης κατά των όψιμων εκδικητών.

Κάποιοι σώφρονες και υπεύθυνοι σ’αυτή τη χώρα,με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού,οφείλουν να εκκαθαρίσουν το πολιτικό τοπίο από τα τοξικά απόβλητα της Μεταπολίτευσης.

Μόνον έτσι οι έλληνες θα ενωθούν για να σηκώσουν την Ελλάδα ψηλά [κι όχι απλώς να την κρατήσουν ‘όρθια’].

Σ’αυτό το εγχείρημα πρέπει να συστρατευθούμε άπαντες [ιδίως οι συνεπείς αριστεροί] χωρίς ‘ναι μεν αλλά...’ και θυσιάζοντας προσωπικές στρατηγικές.

Δεν είναι ώρα για προφάσεις,μισόλογα και χρησμούς.

Δεν έχει σημασία αν πολιτικά ‘χαθούνε’ κάποιοι.

Η ευκαιρία για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος από τα ένθεν/κακείθεν καρκινώματα δεν πρέπει να χαθεί.

Η όαση,όπως οι ελπίδες και τα όνειρα,δεν αποτελούν αντικατοπτρισμούς ψευδαισθήσεων αλλά προορισμό ορθού προσανατολισμού.

ΥΓ.’’Είμαι ιπτάμενος...μπορώ να πετάω πάνω από τους εχθρούς μου’’[Ν.Δαββέτας,Ωστικό κύμα]

ΥΓ2.’’Συ που γνωρίζεις από αδυναμίες και παρεκτροπές...βοήθησέ με,να μη μηδίσω’’[Ν.Μοσχοβάκος,Ξέρω τις ροπές μου].

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

10 Μαϊ 2021 | 07:44

Το πρόβλημα του ακούει στο όνομα Τσίπρας...

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της Μεταπολίτευσης, εκτός από την ευημερία με δανεικά που οδήγησε στη χρεοκοπία, ήταν το ισχυρό δικομματικό σύστημα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

08 Μαϊ 2021 | 11:20

Πατέντα η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

Προφανώς, το θέμα δεν είναι αν πρώτος πρότεινε την άρση της πατέντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας. Ούτως ή άλλως πρώτος το πρότεινε ο Η. Μόσιαλος.

07 Μαϊ 2021 | 06:20

Τα παράπλευρα οφέλη της Ελλάδας...

Έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα ενθουσιασμού παντού στον Πλανήτη πως το τέλος της επιδημίας μαζί με τις ριζοσπαστικές αποφάσεις της Προεδρίας του Τζο Μπάιντεν τροχιοδρομούν τις ΗΠΑ και την Παγκόσμια Οικονομία σε μια δυναμική τροχιά ανάπτυξης...

06 Μαϊ 2021 | 06:30

Η "εξάτμιση" του Αλέξη...

Εκτός από τις ελεύθερες εκλογές που εξασφαλίζουν την εναλλαγή των πολιτικών κομμάτων στην εξουσία, οι δημοκρατίες χαρακτηρίζονται από διασπορά της εξουσίας σε αυτονομημένες εστίες οι οποίες διαθέτουν δικό τους ανεξάρτητο θεσμικά κατοχυρωμένο ρόλο.

05 Μαϊ 2021 | 06:20

Τα χειρότερα είναι πίσω...

Ας μην έχουμε αυταπάτες, οι μονάδες "Εστίασης και Ψυχαγωγίας" αποτελούν το βαρύ πυροβολικό της "παρασιτικής" οικονομίας μας και κατά συνέπεια και της απασχόλησης.

04 Μαϊ 2021 | 01:49

Το τέλος των αγκυλώσεων

Ο κορονοϊός σήμανε το πέρας -οριστικό ελπίζω- των ιδεολογικών αγκυλώσεων.

04 Μαϊ 2021 | 01:15

Nέα πνοή στην ΕΕ με Μακρόν, Ντράγκι και Μπέρμπροκ

Το τρίδυμο Μακρόν, Ντράγκι και Μπέρμπροκ έχει όλες τις προϋποθέσεις να δώσει νέα πνοή και δυναμική στο εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

01 Μαϊ 2021 | 10:45

Η Συμμορία

"Η Συμμορία" περιγράφει το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας στην Κύπρο, με πρωταγωνιστή τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

29 Απρ 2021 | 06:46

Μετά τη "φούσκα"...

"Δεν νομίζω ότι το bitcoin θα γίνει ένα μέσο συναλλαγών για τον κόσμο. Είναι πολύ ασταθές για να χρησιμεύσει ως μέσο συναλλαγών".

28 Απρ 2021 | 10:54

"Προοδευτική σαχλαμάρα": 18 πορείες την ημέρα!

Δεν κάνω πλάκα. Τα στοιχεία είναι τα επίσημα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μέσα σε διάστημα μόλις 3 μηνών, μέσα σε 90 ημέρες, από τις 25 Ιανουαρίου έως τις 25 Απριλίου, έγιναν στην Ελλάδα 1.687 συγκεντρώσεις και πορείες.

28 Απρ 2021 | 06:55

Η επέλαση της "αριστεράς"...

Η ανάδειξη του Τζο Μπάιντεν στην Προεδρία των ΗΠΑ σε συνδυασμό με την ενίσχυση του κόμματος των "Πρασίνων" στη Γερμανία δημιουργούν τις προϋποθέσεις για σημαντικές ανατροπές στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και κατά συνέπεια τον κόσμο ολόκληρο.

27 Απρ 2021 | 06:57

Τα εμβόλια αποτελούν λύση, όχι πανάκεια...

Η ανάσχεση της πανδημίας στο Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο αποδεικνύει πως μετά τα μέτρα "καραντίνας" που περιόρισαν την ανεξέλεγκτη έκρηξη της διασποράς, τα εμβόλια εξελίσσονται στην πλέον αποτελεσματική λύση.

ΑΝΑΛΥΣΗ 26 Απρ 2021 | 14:43

Ο εξοργιστικός Τζο Μπάιντεν της Κωνσταντινούπολης

Ο Τζο Μπάιντεν εδώ και 100 μέρες εξοργίζει και εκπλήσσει - Τελευταίο "θύμα" ο Ερντογάν που άκουσε για Κωνσταντινούπολη και γενοκτονία των Αρμενίων