Πραξικοπηματίες, λαμόγια και ηλίθιοι...

Επειδή είναι και παντελώς ανίκανοι απέτυχαν παντού...

Κώστας Στούπας
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΣΤΑς ΣΤΟΥΠΑς
Κώστας Στούπας

Οι αποκαλύψεις των διαλόγων στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης που αφορούν τον "βίο και την πολιτεία" του κ. Παπαγγελόπουλου στη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος είναι αποκαλυπτικές του ύφους και του ήθους της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το ίδιο και οι αποκαλύψεις για τις παρεμβάσεις της συζύγου πρώην υπουργού σε ό,τι αφορά τις διώξεις εναντίον δημοσιογράφων.

Οι αποκαλύψεις αυτές αποκτούν περαιτέρω διαστάσεις καθώς αποσκοπούσαν στην "εξόντωση" πολιτικών αντιπάλων κάτι που συνιστά παρανομίες οι οποίες εμπίπτουν σε μεθοδεύσεις αλλοίωσης του πολιτεύματος. Τούτα, αν επιβεβαιωθούν από τη δικαιοσύνη στοιχειοθετούν κατηγορίες περί εσχάτης προδοσίας και επισύρουν βαριές ποινές.

Για τα παραπάνω έχει κάνει εγκαίρως επισημάνσεις ο κ. Ε. Βενιζέλος στη Βουλή όπου η παρουσία του αποτελούσε στοιχείο κύρους του θεσμού.

Είναι φανερό πως η προηγούμενη κυβέρνηση προσπαθούσε να εκβιάσει διάφορους τύπους από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο (ενίοτε και από τον υπόκοσμο) προκειμένου να της "δώσουν" πολιτικούς αντιπάλους έστω και με ψευδείς κατηγορίες.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις δηλώσεις πρώην υπουργών πως πρέπει να πάνε κάποιοι φυλακή για να κερδηθούν οι εκλογές είναι αρκετά να "δέσουν" βαρύτατες κατηγορίες.

Προφανές είναι ακόμη πως τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και το περί αυτόν συνονθύλευμα δεν έχουν αντιληφθεί όταν μεθόδευαν τις παρανομίες και μάλλον ούτε τώρα που αποκαλύπτονται το μέγεθος των πιθανών συνεπειών.

Ακόμη και κάποιοι με πολιτικές και μορφωτικές αντιλήψεις επιπέδου 15μελούς γυμνασίου θα είχαν μεγαλύτερη επίγνωση των συνεπειών των πράξεών τους.

Επιπλέον, αγοραίες εκφράσεις του τύπου η "ατζέντα του μαγαζιού", "πολλά λεφτά" ταιριάζουν στον υπόκοσμο και όταν εκφέρονται από κυβερνητικά στελέχη και αφορούν κόμματα και υπουργούς είναι ενδεικτικά του με ποιους είχαμε να κάνουμε...

Το να διαθέτει κάποιος επικοινωνιακά χαρίσματα δεν σημαίνει πως πάντα είναι σε θέση να τα αξιοποιεί σωστά προς όφελος της κοινωνίας ή έστω προς ίδιον όφελος. Η άγνοια κινδύνου όμως τιμωρείται στη ζωή. Το ίδιο και η άγνοια του νόμου στην κοινωνία. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για τους... νομοθέτες!

Το συνονθύλευμα του κ. Τσίπρα ήταν ένα μείγμα από τα "ρετάλια" του καφενειακού αριστερισμού της μεταπολίτευσης και του λούμπεν παρασιτικού βαθέως συνδικαλιστικού και κομματικού παρακράτους της ίδιας περιόδου. Το κομματικό παρακράτος τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ. βρήκε στέγη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθησε εκτός από το να τα "ξαναοικονομήσει" να ξεκαθαρίσει και τους λογαριασμούς με τους εσωκομματικούς αντιπάλους στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.

Επειδή είναι και παντελώς ανίκανοι απέτυχαν παντού...

Κορυφαίο δείγμα της διαφθοράς αλλά και της διανοητικής και πρακτικής ανικανότητας του πολιτικού προσωπικού της μεταπολίτευσης ήταν ο "’Ακης", που όταν μιλούσε έλεγε εμφανώς ασυναρτησίες και όταν έκλεψε πήγε και αγόρασε ακίνητο στον πιο ακριβό δρόμο της Αθήνας με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί αμέσως.

Τι θα μπορούσε να περιμένει κάποιος από τα πολιτικά "παιδιά" του Ακη, του Κουτσόγιωργα ή ακόμη και του Αντρέα;

Κατά τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να εκτιμηθεί και η αποτελεσματικότητα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην οποία ο επονομαζόμενος "Ρασπούτιν" είχε οριστεί επικεφαλής ή το γεγονός πως ο κ. Καμμένος έχει υπηρετήσει τη χώρα από διάφορα σημαντικά υπουργεία, μεταξύ των οποίων και αυτό της Άμυνας.

Ο κ. Τσίπρας και το συνονθύλευμα που τον ακολουθούσε αν μπορούσαν θα μας είχαν "δέσει" σαν χώρα, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αν έβρισκαν την ανάλογη υποστήριξη από το εξωτερικό θα μας είχαν προσδέσει στη Ρωσία, την Κίνα ή ακόμη και τη Ζιμπάμπουε αρκεί να διατηρούσαν οι ίδιοι και το μέτωπο του βαθέος κράτους που εξουσιάζει τη χώρα, τα προνόμιά τους…

Το γεγονός πως δεν τα κατάφεραν πέραν της δικής τους ανικανότητας οφείλεται και στους διεθνείς συσχετισμούς αλλά και δημοκρατικούς θεσμούς όπως η δικαιοσύνη, η αντιπολίτευση και ο τύπος που κατά πλειοψηφία στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και μια σημαντική μερίδα της κοινωνίας που έκανε ευθύς εξαρχής γνωστό πως δεν επρόκειτο να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια στην εκτροπή του πολιτεύματος και στη διάλυση της χώρας.

Αν η Ελλάδα δεν ήταν στο ΝΑΤΟ και κυρίως δεν ήταν στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα για κάθε δημαγωγό πολιτικό ή φιλόδοξο συνταγματάρχη να την σύρει σε περιπέτειες.

Τόσο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που την έβαλε στην Ε.Ε. όσο και ο Κ. Σημίτης που την έβαλε στο Ευρώ διασφάλισαν πολύ περισσότερα για το μέλλον της χώρας από αυτά που με την πρώτη ματιά φαίνονται…

Σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό ο οποίος δεν αρέσκεται στις διώξεις πολιτικών αντιπάλων, η ορθή απόφαση θα είναι να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Αλλιώς αυτά για τα οποία κατηγορείται ο κ. Τσίπρας σε σχέση με τη δικαιοσύνη θα αφορούν και τον κ. Μητσοτάκη…

Πηγή: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

13 Σεπ 2021 | 07:31

Γιατί χρυσοπλήρωσαν τον ΔΕΔΔΗΕ οι Αυστραλοί…

Αναμφίβολα η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ έναντι 2,116 δισ. ευρώ είναι η μεγαλύτερη αποκρατικοποίηση που έχει γίνει ποτέ στη χώρα.

10 Σεπ 2021 | 07:15

Η μητέρα όλων των "φουσκών"...

Λίγες μέρες πριν, ένας μεγάλος τυφώνας έπληξε την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές. Μέχρι και το Μετρό της Νέας Υόρκης σε κάποια σημεία τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω πλημμυρών και διακοπών ηλεκτροδότησης.

09 Σεπ 2021 | 06:55

Γιατί μας εγκαταλείπουν οι μετανάστες…

Η κοινή πεποίθηση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, αλλά κυρίως διεθνώς, είναι πως η παρούσα άνοδος των τιμών είναι προσωρινή καθώς οφείλεται στις αναταράξεις που προκάλεσε η πανδημία τόσο μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης αλλά και κυρίως στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

08 Σεπ 2021 | 07:21

Ενός λάθους μύρια έπονται

Ο τελευταίος ανασχηματισμός δεν είχε καμιά σχέση με τους προηγούμενους και πολύ περισσότερο με το πνεύμα και τα κριτήρια του αρχικού κυβερνητικού σχήματος το καλοκαίρι του 2019.

07 Σεπ 2021 | 06:59

Το τυρί το είδανε, την φάκα όχι

Η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού για την Ελλάδα και την Ευρώπη θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν θρυαλλίδα πολιτικών αναταράξεων, κατά αντιστοιχία με εκείνες της "Αραβικής Άνοιξης" όταν η αύξηση των τιμών των τροφίμων αποσταθεροποίησε ολόκληρη τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή...

06 Σεπ 2021 | 07:03

Πώς πανδημία και φωτιές δρομολογούν εξελίξεις...

Καίτοι το τέταρτο κύμα της πανδημίας αναμένεται να κορυφωθεί κατά το επόμενο δίμηνο μέχρι τα Χριστούγεννα, οι περισσότεροι πλέον έχουν προετοιμαστεί για τους κινδύνους και τις πιθανές συνέπειες.

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ 04 Σεπ 2021 | 20:31

Εμπρησμοί: Ατιμωρησία δείχνουν οι αριθμοί - Μόλις 564 καταδίκες σε 19.712 συλλήψεις από το 2000

Είναι χαρακτηριστικό ότι την 20ετία από τις σχεδόν 20.000 συλλήψεις για εμπρησμό, μόλις 564 καταδικάστηκαν. Δηλαδή ποσοστό 2.5% περίπου, των συνολικών περιπτώσεων.

03 Σεπ 2021 | 07:03

Ποιοι είναι και τι θέλουν οι "ψεκασμένοι"...

Σήμερα η "αντιεμβολιαστική" έκφραση των "ψεκασμένων" έχει κυρίως πηγή προέλευσης της Άκρα Δεξιά και του θρησκόληπτους.

02 Σεπ 2021 | 22:14

Το "Στούντιο 4" ξαναβγάζει από το ψυγείο την ΕΡΤ

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος μετακομίζουν στο καθημερινό πρόγραμμα της ΕΡΤ1 και ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει όσα έμαθε λίγο πριν την πρεμιέρα

02 Σεπ 2021 | 21:52

Είδαμε: "Η Γη της Ελιάς" | Η νέα σειρά του Αντρέα Γεωργίου ξαναβάζει το MEGA στην κούρσα της κορυφής στην τηλεθέαση

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για την πρεμιέρα της νέας σειράς του Αντρέα Γεωργίου

01 Σεπ 2021 | 06:59

Μηδενική σοβαρότητα...

Τα καλύτερα μυαλά δεν είναι στην κυβέρνηση. Αν υπήρχαν τέτοια, οι εταιρείες θα τα προσλάμβαναν αμέσως.

31 Αυγ 2021 | 12:08

Με τη Νίκη ή τον Αλέξη;...

Η σημαντικότερη μεταρρύθμιση που επιχειρεί η παρούσα κυβέρνηση είναι αυτή που λαμβάνει χώρα, έστω με δειλά βήματα, στη Δημόσια Παιδεία.

30 Αυγ 2021 | 07:00

Εκτός από μάσκες φορέστε και ζώνες ασφαλείας...

Με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα το επόμενο δίμηνο θα βιώσουμε την κορύφωση του 4ου κύματος και ενδεχομένως τη χειρότερη κατάσταση που έχουμε βιώσει από την επέλαση αυτής της πανδημίας στις αρχές του 2020.