Προσφυγόπουλα: Είμαστε μικρό χωριό και μας ακούν όλοι

Ακόμη και η ιδεολογική τύφλωση και ο φανατισμός έχουν όρια.

Προσφυγόπουλα: Είμαστε μικρό χωριό και μας ακούν όλοι

Αρνούμαι να αποδεχθώ πως στην Ελλάδα της ανεργίας του 50% στους κάτω των 30 ετών και της φυγής στο εξωτερικό χιλιάδων νέων για μια θέση στον ήλιο της εργασίας, υπάρχουν γονείς που στερούν από τα παιδιά τους το πολυτιμότερο αγαθό, αυτό της παιδείας, εξαιτίας της φοίτησης προσφυγόπουλων στις ίδιες σχολικές αίθουσες αλλά σε διαφορετικό ωράριο.

Πιστεύω ότι ακόμη και η ιδεολογική τύφλωση και ο φανατισμός έχει ένα όριο ειδικά όταν αυτό σχετίζεται με ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτουμε σε αυτήν τη ζωή, τα παιδιά μας.

Φαίνεται όμως πως όχι! Οι άνθρωποι αυτοί -δεν έχει σημασία ποιοι ούτε πού αφού δεν είναι σωστό να στοχοποιούνται ολόκληροι τόποι- εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι «Αποφασίσαμε την αποχή των παιδιών μας από τα μαθήματα ως διαμαρτυρία της φοίτησης των παιδιών των προσφύγων στο σχολείο».

Στην ανακοίνωσή τους μιλούν για λόγους υγιεινής και για έλλειψη ενημέρωσης. Φυσικά τίποτε από τα δύο δεν ισχύει και δεν έχει κανέναν νόημα η αντιπαράθεση επιχειρημάτων επ’ αυτού.

Ποιοι όμως είναι αυτοί οι άνθρωποι; Γιατί δεν αντέδρασαν στο παρελθόν, όταν από τη δεκαετία του ’80 δύο εκατομμύρια οικονομικοί πρόσφυγες από τις πρώην ανατολικές χώρες ήρθαν στην Ελλάδα και τα παιδιά τους πήγαν στα σχολεία όλης της χώρας; Είναι ο συνδυασμός οικονομικής κρίσης και προσφυγικού που τους έκανε να αντιδράσουν; Είναι που ο πολιτικός βραχίονας παρόμοιων σκοταδιστικών αντιλήψεων (Χρυσή Αυγή) εκπροσωπείται στη Βουλή, γεγονός που τους παρέχει μια επίφαση νομιμότητας σε παρόμοιες πράξεις;

Θα αναφερόμουν στη υποχρεωτικότητα της 12ετούς εκπαίδευσης των Ελληνόπουλων από το Σύνταγμα αν δεν ήμουν σίγουρος ότι οι φορείς παρόμοιων αντιλήψεων γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη νομιμότητα.

Η ουσία είναι πως σήμερα (Πέμπτη), στην πρωινή βάρδια του συγκεκριμένου σχολείου πήγαν 32 από τους 130 και πλέον μαθητές του σχολείου. Είναι κρίμα για τα παιδιά αυτά και κρίμα για την κοινωνία του μέλλοντος στην οποία θα ανδρωθούν, θα προσφέρουν και θα υπηρετήσουν.

Θα θυμίσω μόνο τα λόγια μιας μαθήτριας σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, που συμμετείχε στο Πρόγραμμα Αλφαβητισμού στο Γυμνάσιο που εφάρμοσαν οι κυπριακές αρχές το 1989-90, στα Γυμνάσια Ομόνοιας και Επισκοπής Λεμεσού: «Όταν πήρα προβιβάσιμο βαθμό, ήθελα να το φωνάξω τόσο δυνατά, που να το ακούσουν στο άλλο χωριό!».

Στο δικό μας χωριό τι φωνάζουμε και ποιοι μας ακούν;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

16 Οκτ 2020 | 11:49

Το "παράθυρο" ευκαιρίας του Ερντογάν...

Μετά την κρίση του 2008 έχουμε εισέλθει στη φάση της εκτύπωσης χρήματος και των αρνητικών επιτοκίων.

15 Οκτ 2020 | 10:15

Γιατί βιάζεται ο Ερντογάν...

Η "ψυχρή" αντιπαράθεση Ελλάδας - Τουρκίας, κατέδειξε κάποια από τα δυνατά, αλλά και τα αδύναμα σημεία της κάθε πλευράς...

14 Οκτ 2020 | 18:22
14 Οκτ 2020 | 09:33

Ο Ερντογάν στα βήματα του Σαντάμ...

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του Ερντογάν όποιος και αν είναι, συνεχίζει να υλοποιείται.

13 Οκτ 2020 | 12:07

Τέρατα και καραγκιόζηδες...

Η υπόθεση της καταδίκης της Χρυσής Αυγής και του χειρισμού της υπόθεσης από τον κ. Τσίπρα αναδεικνύει τον οπορτουνισμό και τη ρηχότητά του ως πολιτικού.

12 Οκτ 2020 | 13:49

Ώρα ΠΑΣΟΚ

Ο ΣΥΡΙΖΑ -είναι πρόδηλο- ούτε μπορεί ούτε θέλει να υπερβεί τις παθογένειές του.

12 Οκτ 2020 | 10:34

Η "Χρυσή Αυγή" και το φως στο τούνελ...

Η καταδίκη της "Χρυσής Αυγής" ως εγκληματικής οργάνωσης αποτελεί σταθμό για την ελληνική δικαιοσύνη και τη μεταπολιτευτική μας δημοκρατία.

08 Οκτ 2020 | 09:18

Το "εθνικόν τυφέκιον", ο Γερμανός και ο Αμερικάνος...

Αυτό που έκανε τα Windows αυτό που είναι σήμερα, είναι ο ελεύθερος ανταγωνισμός.

07 Οκτ 2020 | 11:07

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή και οι πλατείες των Αγανακτισμένων

Ποιος θα διαφωνήσει με το δημοκρατικό τείχος στους νεοναζί; Με την ανάγκη να προστατεύσουμε το δημοκρατικό πολίτευμα από τους νεοναζί εγκληματίες;

07 Οκτ 2020 | 11:07

Η Τουρκία είναι ξανά στο στόχαστρο...

Παρά τις αντιρρήσεις των χωρών που την υποστηρίζουν, η Τουρκία μπαίνει όλο και βαθύτερα στο στόχαστρο της Δύσης και όχι μόνο.

06 Οκτ 2020 | 14:03

Ένα κλικ αισιοδοξίας...

Στο 7,1% προβλέπει την ανάπτυξη για το 2021 το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός των Οικονομικών.