Προσοχή! Κάπου εδώ γύρω γίνεται μια επανάσταση

Κάποιο «θαύμα» πρέπει να ζούμε...

Προσοχή! Κάπου εδώ γύρω γίνεται μια επανάσταση

Εδώ και κάποιες εβδομάδες ενώ τα σχολεία έχουν ανοίξει, αρκετά -σχεδόν όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής - παραμένουν ερμητικά κλειστά. Λόγω έλλειψης δασκάλων, ειδικευμένου προσωπικού, αναπληρωτών, όπως κάθε χρόνο. Τι μου λείπει στην εικόνα από τον προηγούμενο και τους προ-προηγούμενους χρόνους; Μα οι σταθερές εικόνες των συνδικαλιστών και των λοιπών διαμαρτυρόμενων να αναθεματίζουν τα Μνημόνια,τη Μέρκελ,τους Ευρωπαίους τοκογλύφους. Πού πήγαν όλοι αυτοί;

Αυτοί που φώναζαν τις κάμερες κάθε λίγο για “τα Μνημόνια που σκοτώνουν”, που κυνηγούσαν τους υπουργούς από τα νοσοκομεία. Oλοι αυτοί που πήγαν;

H εικόνα ίδια και δίπλα, στον έτερο πυλώνα του κοινωνικού κράτους,τα νοσοκομεία. Στοιχεία που στοιχειώνουν,κλειστές μονάδες, απλήρωτοι γιατροί και νοσηλευτές, απλήρωτοι “πάροδοι”, ελλείψεις σε γάζες και άλλα απολύτως χρειώδη. Ολα καλά-κακά και κάκιστα δηλαδή, όπως και παλιότερα. Και πάλι κάτι λείπει. Αυτοί που φώναζαν τις κάμερες κάθε λίγο για “τα Μνημόνια που σκοτώνουν”, που κυνηγούσαν τους υπουργούς από τα νοσοκομεία. Oλοι αυτοί που πήγαν;

Τα παραδείγματα πολλά. Το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης μάλλον δεν θα δοθεί. Και τι μ΄αυτό; Ουδείς καταγγέλλει την Ελλάδα που επέστρεψε στα “μαγκάλια”, ουδείς περιγράφει το έπος των νεοελλήνων που ξαναγύρισαν στον καιρό της ...Αλβανίας, που καίνε στις ξυλόσομπες ακόμη και τις καρέκλες τους για να ζεσταθούν. Οι ίδιες απουσίες.

Οι φόροι δεν «σκοτώνουν» πλέον, ο «Προκρούστης» που έκοβε μισθούς και συντάξεις φαίνεται ότι βαρέθηκε, ενώ και εκείνη η «χούντα» πρέπει τελικά να τελείωσε το Πολυτεχνείο της

Οι κατασχέσεις έπεσαν στο χιλιάρικο για μισθωτούς και συνταξιούχους - ουδείς ξεφωνίζει τους «ανάλγητους τοκογλύφους». Είναι προφανές ότι οι αυτοκτονίες σταμάτησαν - άλλωστε έχω καιρό να διαβάσω τις αντίστοιχες στατιστικές του εφιάλτη. Τα παιδιά δεν λιποθυμούν πλέον για ένα μπουκάλι γάλα στα σχολεία. Ούτε ξεπαγιάζουν, όπως παλιότερα. Οι φόροι δεν «σκοτώνουν» πλέον, ο «Προκρούστης» που έκοβε μισθούς και συντάξεις φαίνεται ότι βαρέθηκε, ενώ και εκείνη η «χούντα» πρέπει τελικά να τελείωσε το Πολυτεχνείο της.

Τελικά η Ελλάδα άλλαξε. Ολα αυτά που συνέβαιναν, δεν συμβαίνουν. Γιατί αν όλα αυτά συνέχιζαν να συμβαίνουν, τότε οι γνωστοί “φίλοι του λαού” θα ήταν εκεί μπροστά,στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Αν όμως η Ελλάδα δεν άλλαξε, το ερώτημα παραμένει. Που πήγαν όλοι αυτοί;

«Αυτοί» βρίσκονται πλέον σε υπουργικά έδρανα και αρκετοί επίσης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ

Για να μην έχετε αγωνία. Μια ματιά στις τηλεοπτικές οθόνες κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης λύνει το μυστήριο. «Αυτοί» βρίσκονται πλέον σε υπουργικά έδρανα και αρκετοί επίσης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Και όσοι δεν χωρούν εκεί, στοιβάζονται σε θέσεις γενικών γραμματέων, ειδικών γραμματέων, συμβούλων και συνεργατών στα νέα οχυρά της πάλης του λαού που τώρα λέγονται υπουργεία. Γιατί όπως είπαμε η Ελλάδα άλλαξε και πλέον δίνουν τον αγώνα από τα νέα «μετερίζια». Βέβαια και οι στόχοι του αγώνα έχουν λίγο αλλάξει.

Η Μέρκελ τώρα είναι φίλη μας - μένει ο “επάρατος” Σόιμπλε για να έχουμε και κάποιον εχθρό. Ο “Ολαντρέου” έγινε ο Αλλιέντε της Ευρώπης

Η Μέρκελ τώρα είναι φίλη μας - μένει ο “επάρατος” Σόιμπλε για να έχουμε και κάποιον εχθρό. Ο “Ολαντρέου” έγινε ο Αλλιέντε της Ευρώπης. Οι Αμερικανοί- πρώην «φονιάδες των λαών» έγιναν τα κολλητάρια μας. Τα Μνημόνια τα ξεσκίζουμε, αλλά πρώτα τα εφαρμόζουμε και καλύτερα από τους προηγούμενους. Για να δικαιωθεί και το παλιό σύνθημα της νιότης -έστω και ελαφρώς παραλλαγμένο: “Πρώτοι στα Μνημόνια, πρώτοι στον αγώνα”. Οι “ολιγάρχες” είναι απέναντί μας. Αλλά μην το παρακάνουμε. Υπάρχουν και καλοί “ολιγάρχες”, που είναι φίλοι μας.

Λοιπόν για να καταλήγουμε. Η Ελλάδα άλλαξε και όσοι δεν το καταλαβαίνουν είναι απλώς εκπρόσωποι και εγκάθετοι του “Ancien Regime” που έλεγε και ο άλλος Αλέξης, ο Τοκβίλ. Η Ελλάδα της “κοινωνικής γενοκτονίας” και της “ανθρωπιστικής καταστροφής” δεν υπάρχει πια. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και όλοι οι «φίλοι του λαού» στην εξουσία.

Η Ελλάδα μας άλλαξε, ακριβώς όπως είχε αλλάξει και η «ανατολική μας Γερμανία». Για ξαναδείτε το προφητικό “Good Bye Lenin”

Χιλιάδες τόνοι ταξικού μίσους και κοινωνικού φανατισμού, που χρησιμοποιήθηκαν σαν κανονικά οχήματα προπαγάνδας εναντίον δικαίων και αδίκων ξεχάστηκαν. Η Ελλάδα μας άλλαξε, ακριβώς όπως είχε αλλάξει και η «ανατολική μας Γερμανία». Για ξαναδείτε το προφητικό “Good Bye Lenin”. Οταν έπεσε το Τείχος του Βερολίνου χιλιάδες …δυτικογερμανοί πρόσφυγες ζητούσαν άσυλο στην …ανατολική Γερμανία. Ποιος είπε ότι η πραγματικότητα είναι μία;

Κάποιο «θαύμα» πρέπει να ζούμε ή καλύτερα μια επανάσταση που αλλάζει την κατάσταση των πραγμάτων

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει τώρα και στην Ελλάδα. Κάποιο «θαύμα» πρέπει να ζούμε ή καλύτερα μια επανάσταση που αλλάζει την κατάσταση των πραγμάτων. Όλα τα “έτσι” έγιναν “αλλιώς”. Μια νέα πραγματικότητα που μπορεί να είναι εκτός πραγματικότητας, αλλά με τόση εικονική δύναμη που διαθέτει τη βλέπουν ακόμη και οι τυφλοί.

Οσοι λίγοι ακόμη δεν την έχουν αντιληφθεί, ας θυμηθούν το πάθημα του ταπεινού χωρικού στη Γαλλική Επανάσταση. “Η επανάσταση περνάει δίπλα σου, δεν τη βλέπεις;” τον ρωτάει το επαναστατικό δικαστήριο. “Μα δεν βλέπω τίποτα” απαντά ο διόλου παρατηρητικός χωρικός.“Ε τότε σου αξίζει η γκιλοτίνα” είναι η απόφαση. Προσοχή λοιπόν και τα μάτια ανοικτά - κάπου εδώ κοντά γίνεται μια επανάσταση...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
03 Δεκ 2020 | 08:44

Πεταμένα λεφτά...

Τα ΕΛΤΑ ως επιχείρηση απασχολούν τη δημοσιότητα κατά τακτά διαστήματα όταν ζητούν κρατικές επιδοτήσεις προκειμένου να μην κατεβάσουν ρολά.

02 Δεκ 2020 | 08:24

Μάλλον δεν μετράμε σωστά...

Μια σύντομη ματιά στα στοιχεία δείχνει ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα εμφανώς υποκαταγράφονται.

02 Δεκ 2020 | 08:15

"Μερσεντές" ή "Ντάτσουν";

Αν και το κλίμα εναντίον της Τουρκίας έχει επιβαρυνθεί περαιτέρω στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν πρέπει να περιμένουμε δραστική αλλαγή της στάσης απέναντι στην Τουρκία.

02 Δεκ 2020 | 08:13

Από το "φιάσκο, φιάσκο" στη βόλτα στην Πάρνηθα

Η αρχή ήταν όντως δύσκολη, αλλά δεν θα μπορούσε ίσως να γίνει και διαφορετικά.

01 Δεκ 2020 | 08:52

Δυστυχώς η χώρα δεν έχει αλλάξει πορεία...

Αυτό που δεν κατάφερε η Ελλάδα τη δεκαετία που πέρασε μετά τη χρεοκοπία του 2010 είναι να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

30 Νοε 2020 | 08:36

Μην κοιτάς τα μαύρα χέρια, κοιτά τα άσπρα στα κεμέρια

Το να σε αποκαλούν "μάστορα" λογιζόταν κάποτε η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση. Είθε να ξαναγίνει.

30 Νοε 2020 | 08:33

Κυριάκο, δεν επιστρέφω...

Η απουσία κάθε είδους και έννοιας αξιολόγησης και ανταμοιβής της προσπάθειας έχει οδηγήσει στον αφελληνισμό της χώρας.

29 Νοε 2020 | 20:05
27 Νοε 2020 | 08:31

Εμαθα με το ζόρι τι σημαίνει αναμονή

Τα ακμάζοντα νιάτα και τα τιμημένα, μεσόκοπα, με τσαγανό, παιδαρέλια αλλά και οι σοφότεροι βράζουν στο ζουμί τους. Όλοι. Κι η ζωή περνά.

27 Νοε 2020 | 08:16

Πού πας, καημένε Πισσαρίδη!

Στην έκθεση τονίζεται ότι η υπέρμετρη επιβάρυνση της μισθωτής εργασίας από φόρους και εισφορές, ειδικά στη μεσαία εισοδηματική κλίμακα, έχει αρνητικές συνέπειες.

25 Νοε 2020 | 08:45

Πότε τελείωσε η χούντα;

Η προσπάθεια όμως του ΣΥΡΙΖΑ να συνδέσει τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη χούντα, δεν αποκαλύπτει πολλά για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

25 Νοε 2020 | 08:43

Μπορεί και να τρίβουμε τα μάτια μας...

Κίνητρα έχουν ήδη ψηφιστεί για εύπορους αλλοδαπούς αλλά και συνταξιούχους από το εξωτερικό που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στη χώρα μας.

24 Νοε 2020 | 08:23

Κίνδυνος για κρατικοποιήσεις...

Υπάρχει ο ορατός κίνδυνος σε λίγα χρόνια να βρεθούμε πιο πίσω από εκεί που ξεκινήσαμε...