Follow us

Ραγδαίες εξελίξεις: Βρέθηκε επιτέλους η... μίζα Σαμαρά

Νομίζω ότι τόσα χρόνια στη δημοσιογραφία, ειλικρινά δεν έχω δει πιο κωμική απόπειρα αντιπερισπασμού, από την υπόθεση της μίζας Σαμαρά.

Μανόλης Καψής
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟΛΗς ΚΑΨΗς
Καψής

Ενώ ο τόπος βοά (στην κυριολεξία) από τις βορβορώδεις αποκαλύψεις που προκύπτουν από την ηχογραφημένη συνομιλία Παππά-Μιωνή, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε στην προανακριτική της Νοβάρτις "μίζα Σαμαρά”.

Ζητεί δε να γίνει ενδελεχής έλεγχος και διερωτάται γιατί δεν έχει αποσταλεί η σχετική μαρτυρική κατάθεση στη Βουλή "αμελλητί”, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι. Εντάξει το τελευταίο μπορεί να απαντηθεί ως "ευκολάκι”. Και η απάντηση είναι ότι η σχετική μαρτυρία ερευνήθηκε και τέθηκε στο αρχείο ως κωμική. Από τους εισαγγελείς της εποχής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά φυσικά αυτό δεν εμπόδισε τον Νίκο Παππά -ναι τον Νίκο Παππά τον συνομιλητή του Σάμπυ Μιωνή, ναι αυτόν που γνώριζε τα πάντα για το παραδικαστικό του Παπαγγελόπουλου και τα χρήματα που έβγαιναν...- να ζητάει εξηγήσεις για τη μίζα των 2,6 εκατ. που πήγαν -λέει- για την προεκλογική καμπάνια του πρώην Πρωθυπουργού.

Νομίζω ότι τόσα χρόνια στη δημοσιογραφία, ειλικρινά δεν έχω δει πιο κωμική απόπειρα αντιπερισπασμού, από την υπόθεση της μίζας Σαμαρά. Για την ακρίβεια πιο κωμική υπόθεση εν γένει, που να υποδύεται μια ιστορία σκανδάλου. Εξηγούμαι:

Ποιος είναι ο μάρτυρας που καίει Παπασταύρου και Σαμαρά; Ονομάζεται Άρτεμις Νιάρου και δουλεύει λέει στην εταιρεία Diligence. Τι κάνει η εταιρεία Diligence; Η εταιρεία είναι λέει ιδιωτική και ασχολείται με υποθέσεις διαφθοράς και ξεπλύματος χρήματος. Εχετε ακούσει εσείς ιδιωτικές εταιρείες να ασχολούνται με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος; Από την ανάρτηση στο διαδίκτυο μάλλον με ισολογισμούς ασχολείται η εταιρεία, αλλά ας είναι. Αρχίζει η πλάκα. Οπως καταθέτει στις αρχές η μάρτυς, επικεφαλής της εταιρείας είναι ο κ. Nicolas Day, ο οποίος ήταν πριν πράκτορας της MI5. Προσόν της εταιρείας προφανώς είναι και η εχεμύθεια, γι' αυτό και λέει σε όλους φορα παρτίδα η κ. Νιάρου, ότι το αφεντικό ήταν πρώην πράκτορας. Η πλάκα συνεχίζεται.

Τι καταθέτει η κ. Νιάρου; Για τον Παπασταύρου; Τον κολλητό του Σαμαρά; Καταθέτει λοιπόν ότι τον Παπασταύρου τον εντόπισαν σε μια έρευνα που έκαναν για πελάτη τους, αλλά δεν μπορεί να πει το όνομά του. Σωστά. Αν ήταν πράκτορας της ΜΙ5 θα τον είχε δώσει στεγνά. Αλλά τώρα πρέπει να τηρήσει την απαραίτητη εχεμύθεια. Και τι εντόπισαν; Μίζα για τον Παπασταύρου; Εεε... όχι ακριβώς. Εντόπισαν όμως -κρατηθείτε μην πέσετε- ότι ο Παπασταύρου είναι αχυράνθρωπος του επιχειρηματία Beny Steinmetz. Φοβερό; Φοβερό. Και εκτός του ότι μάλλον είναι Εβραίος ο επιχειρηματίας -γεγονός που σίγουρα δεν αρέσει στον κ. Παπαγγελόπουλο και σε ορισμένους Συριζαίους- γιατί είναι κακός ο κ. Steinmetz; Γιατί λέει θέλει να αγοράσει ένα εργοστάσιο Νίκελ στα Σκόπια. Μιλάμε για φοβερό σκάνδαλο, ε το αντιλαμβάνεστε… Όχι απλώς θέλει να αγοράσει εργοστάσιο αλλά εργοστάσιο Νίκελ.

Και γιατί τραβάει ζόρι η κ. Νιάρου- και αυτή εθελοντικώς καταθέτουσα στους εισαγγελείς διαφθοράς του ΣΥΡΙΖΑ για τα αίσχη της κυβέρνησης Σαμαρά- με την αγορά του εργοστασίου; Γιατί λέει θέλει ο Παπασταύρου να ρίξει την τιμή της μετοχής ώστε να αγοραστεί σε φθηνή τιμή το εργοστάσιο. Και αυτήν τι την νοιάζει θα μου πείτε; Περιμένετε, η πλάκα συνεχίζεται.

Συνεχίζει λοιπόν στην κατάθεσή της στις ελληνικές αρχές (σαν να ακούς τον Σκουρλέτη):

"Σκοπός μας είναι να δημοσιοποιηθεί ο ρόλος του Παπασταύρου και των άλλων, προκειμένου να αποφευχθεί η πώληση του ορυχείου των Σκοπίων και να μην δραστηριοποιηθεί το άτομο αυτό ξανά σε τέτοιου είδους παράνομες πράξεις, όπως αυτή που θα χάσουν τη δουλειά τους 2 χιλιάδες εργαζόμενοι στο ορυχείο για να ξεπουληθεί στον Beny Steinmetz.” Προφανώς λοιπόν έχουμε μια κατάθεση που έχει στόχο να εμποδίσει μια αγοραπωλησία, αν δεν είναι όλα στην φαντασία της κ. Νιάρου. Πάντως κάτι το επιλήψιμο δεν διαπιστώνουμε. Εμείς. Αλλο ο ΣΥΡΙΖΑ...

Τώρα αν η κ. Νιάρου εργάζεται έστω, σε ιδιωτική εταιρεία που ασχολείται με το μαύρο χρήμα, μπορεί κανείς να εξηγήσει γιατί τραβάει ζόρι με τις απολύσεις; Συνδικαλίστρια είναι; Μέλος της τοπικής ΣΥΡΙΖΑ Σκοπίων; Γιατί δεν παίρνει αγκαζέ τη Νοτοπούλου να οργανώσουν μια διαδήλωση;

Απορία δημιουργεί επίσης ότι η περίφημη μάρτυς δεν καταθέτει τίποτα για μίζες. Πώς προέκυψε τότε η μίζα στον Παπασταύρου, που πήγε στον Σαμαρά για την προεκλογική του εκστρατεία θα ρωτήσετε; Υπομονή η πλάκα έχει και συνέχεια…

Η κ. Νιάρου κατέθεσε ένα σχεδιάγραμμα όπου λέει ότι δείχνει τη διαδρομή του μαύρου χρήματος. Διάφορα προσωπάκια, σκιτσάκια και κάπου στη μέση, έχει γράψει: "2,6 εκατ. στάλθηκαν στον Παπασταύρου, που ήταν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού μέσω της Fairwinds Assets. Πιστεύεται ότι η εταιρεία χρηματοδότησε την εκλογική καμπάνια του Σαμαρά τον Ιανουάριο του 2015”. Πιστεύεται, όπως λέμε κάπου άκουσα και κάποιος μου είπε. Και αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ντεντέκτιβ -ερευνητής- βουλευτής του κόμματος Σπύρος Λάπας το θεωρεί στοιχείο. Και όμως. Αλλά η πλάκα συνεχίζεται.

Ερώτηση: Γιατί δεν τα κατέθεσε αυτά τα στοιχεία και έδωσε μόνο το σχεδιάγραμμα; Απάντηση δεν έχω, έχω όμως το άλλο.

Η περίφημη κατάθεση - μαϊμού τέθηκε στο αρχείο αφού ερευνήθηκε από 4 δικαστικούς από το 2015 έως το 2019! Δηλαδή από δικαστικούς της εποχής του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλετε κι άλλα;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΕΛΛΑΣ 05 Σεπ 2025 | 12:17

Πώς θα γίνει η επιστροφή των κλεμμένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τι είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
03 Σεπ 2025 | 07:15

Στην Αξιώτισσα στη Νάξο

Όποτε βλέπω σε ταβέρνα ή εστιατόριο, πανό, αφίσες και λοιπά πολιτικά μηνύματα, τα οποία "μοστράρει" ο ιδιοκτήτης πιστεύοντας προφανώς ότι με τον τρόπο αυτό επηρεάζει πεινασμένες συνειδήσεις, απλώς αποχωρώ.

"ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ" 03 Σεπ 2025 | 06:40

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει τη ζημιά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Θα επιστραφούν όλα τα κλεμμένα

Δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των πρώτων ελέγχων για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, με τη δέσμευση ότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί και τα κλεμμένα θα επιστραφούν.

01 Σεπ 2025 | 07:21

Εκλογολογίες και κομματικοί σχεδιασμοί

Ακόμα και η αναμενόμενη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με τις γνωστές παροχές του Σεπτεμβρίου εντάσσεται πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε μια εκλογική στρατηγική.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 01 Σεπ 2025 | 06:41

Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με γενικευμένη δυσφορία λόγω ακρίβειας - Νέος σκόπελος το κόμμα Σαμαρά

Η χθεσινή ανάρτηση του πρωθυπουργού για κρατική παρέμβαση, αν δεν περάσει η μείωση των τιμών της χονδρικής στα τιμολόγια των καταναλωτών, δεν ήταν τυχαία.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 29 Αυγ 2025 | 18:05

Λένα Σαμαρά: Νέο μήνυμα από την οικογένειά της - "Είμαστε ευγνώμονες για τη συμπαράστασή σας στο βαθύτατο πένθος μας"

Η οικογένεια Σαμαρά ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που τους συμπαραστάθηκε στις δύσκολες στιγμές μετά τον χαμό της Λένας

ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΔΙΚΗ 28 Αυγ 2025 | 13:47

Επίθεση Πολάκη σε Γεωργιάδη: "Αν είχαμε δικαιοσύνη στη χώρα, έπρεπε να ήσουν φυλακή και όχι να δικάζομαι εγώ"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Παύλου Πολάκη, με αφορμή τα όσα είχε πει εναντίον του για την υπόθεση Novartis.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 27 Αυγ 2025 | 22:54

Μεταναστευτικό νομοσχέδιο: Συντονισμένα πυρά από την αντιπολίτευση στη Βουλή

Οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου παρουσίασαν μείωση κατά 80%, οπότε και ψηφίστηκε η τροπολογία για αναστολή ασύλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 27 Αυγ 2025 | 14:00

Δίκη Novartis: Ενοχοι Δεστεμπασίδης- Μαραγγέλη για ψευδείς καταθέσεις περί χρηματισμού πολιτικών, λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας τόνισε πως "οι κατηγορούμενοι πίστευαν ότι μπορούν να πουν ό,τι θέλουν γιατί ήταν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων".

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ 27 Αυγ 2025 | 09:25

Απίστευτη απάτη με τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ: Εισέπραξαν πάνω από 15 εκ. ευρώ για βοσκοτόπια που ανήκαν δήθεν στα ΕΛΤΑ

Τα ΕΛΤΑ εμφανίζονταν να έχουν στην ιδιοκτησία τους 4.500 αγροτεμάχια, κάτι που όπως γίνεται αντιληπτό δεν ισχύει.

27 Αυγ 2025 | 07:28

Διαβάζοντας Τσίπρα μαζί με το croissant

Πώς να το κάνουμε, σου δίνει ένα prestige μια συνέντευξη στην Monde. (Επίτηδες βάζω συνέχεια ξένες λέξεις στο κείμενο, αν τυχόν το διαβάσει ο ίδιος, να ταλαιπωρηθεί να τις ψάχνει στο λεξικό. Μια αθώα εκδίκηση, θα μου τη συγχωρέσετε.)

ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 27 Αυγ 2025 | 06:40

ΔΕΘ: "Παροχές στη μεσαία τάξη μέσα στις αντοχές της οικονομίας", λέει η κυβέρνηση - "13ο μισθό και σύνταξη", η αντιπολίτευση

Το συμμάζεμα της οικονομίας και τις δημοσιονομικές της υποχρεώσεις της χώρας βάζει μπροστά στο αφήγημά της η κυβέρνηση.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 26 Αυγ 2025 | 17:46

Φάμελλος για την επίθεση της κυβέρνησης στον Τσίπρα και τα σενάρια για νέο κόμμα: "Είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ"

"Πρέπει να ομολογήσω ότι η χθεσινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν ακραία τοξική, όπου έκανε συσχετισμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με αποφυλακίσεις και με εγκληματίες", είπε

ΔΙΚΗ NOVARTIS 26 Αυγ 2025 | 15:10

Novartis: Απολογία της "Αικατερίνης Κελέση", δηλαδή της γραμματέως του Φρουζή Μαρίας Μαραγγέλη- Επιμένει για χρηματισμούς πολιτικών

Η Μαρία Μαραγγέλη (Αικατερίνη Κελέση) δήλωσε πως "όσα κατέθεσα είναι αλήθεια" και χαρακτήρισε τον τότε ισχυρό άνδρα της Novartis στην Ελλάδα, Κωνσταντίνο Φρουζή, "αδίστακτο".

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ 26 Αυγ 2025 | 12:50

Απογευματινή: Θα προχωρήσει σε νέο κόμμα ο Αντώνης Σαμαράς, παρά την τραγική απώλεια- Στόχος να είναι ρυθμιστής

Ο Αντώνης Σαμαράς συνομιλεί όχι μόνο με πρόσωπα που ταυτίζονται απόλυτα με τη δεξιά παράταξη, αλλά και προσωπικότητες με διαδρομή στον ευρύτερο πατριωτικό χώρο.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 26 Αυγ 2025 | 11:47

ΣΥΡΙΖΑ: Η χώρα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει γίνει ο καλύτερος πελάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Με αφορμή δημοσίευμα του Politico που "αποκαλύπτει ότι η ευρωπαϊκή εισαγγελία έχει ανοίξει νέο φάκελο για την Ελλάδα και συγκεκριμένα για τα γνωστά "σπιτάκια ανακύκλωσης" σε Αττική, Πελοπόννησο και Κρήτη".

ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ 26 Αυγ 2025 | 10:32

Δημοσκόπηση Interview: Απώλειες για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ - Πόσοι θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Τσίπρα

Παρά το προβάδισμα, η ΝΔ καταγράφει πτώση στην πρόθεση ψήφου, σε σύγκριση με τη μέτρηση του Ιουνίου. Εδραιώνεται στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ.

ΠΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΔ 25 Αυγ 2025 | 20:47

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στην κυβέρνηση: "Επί ημερών μου μειώθηκαν οι ανισότητες"

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα έρχεται μερικές ώρες μετά τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στον πρώην πρωθυπουργό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 25 Αυγ 2025 | 18:02

Απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Μαρινάκη για το σχόλιο για τον Τσίπρα: "Χυδαίος και τοξικός"

Στην ανακοίνωση αναφέρει: "Η σημερινή τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη δίνει νέα διάσταση στον ορισμό του υπερθετικού βαθμού της χυδαιότητας και της τοξικότητας

24 Αυγ 2025 | 14:09

Σκέρτσος κατά ΣΥΡΙΖΑ: Όταν αντιπολιτεύονται ακόμη και το ηλιοβασίλεμα τερματίζουν την πολιτική φαιδρότητα και τοξικότητα

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος απάντησε στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις καλοκαιρινές διακοπές του. "Παντελής απουσία κοινωνικής ενσυναίσθησης και ευαισθησίας", τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

23 Αυγ 2025 | 12:14

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δημοσίευμα Βloomberg: Διπλωματική ήττα της χώρας στη Λιβύη

Το δημοσιεύμα του Bloomberg ανέφερε ότι η Βουλή της ανατολικής Λιβύης υπό την ηγεσία του Χαφτάρ είναι έτοιμη να επιτρέψει στην Τουρκία να προχωρήσει σε έρευνες στα ύδατα της χώρας.

23 Αυγ 2025 | 12:02

Η αφιέρωση της Μαρίας Φαραντούρη στη Λίνα Μενδώνη

Διάφοροι κοινωνικοί αγωνιστές του πληκτρολογίου, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός ότι η τραγουδίστρια – σύμβολο της αντίστασης – συμβιβάστηκε με την εξουσία.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 22 Αυγ 2025 | 17:36

Λένα Σαμαρά: Η συγκινητική ανάρτηση του αδερφού της, Κώστα, ανήμερα των γενεθλίων του - "Τίποτα δεν είναι ίδιο χωρίς εσένα"

Με μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram, ο γιος του Αντώνη Σαμαρά ανέβασε μια κοινή τους φωτογραφία, την οποία συνόδευσε με μια αφιέρωση προς την αδικοχαμένη αδελφή του

SOLSTICE 22 Αυγ 2025 | 13:19

NYT: Οσμή σκανδάλου στην οικογένεια Τραμπ - Ο ένας γαμπρός εξαπάτησε τον άλλον για την αγορά ενός ημιτελούς γιοτ

Ο σύζυγος της Τίφανι Τραμπ, Μάικλ Μπούλος, φαίνεται να έπεισε τον Τζάρεντ Κούσνερ να αγοράσει ένα ημιτελές γιοτ που βρίσκεται στην Ελλάδα για ένα ποσό μεγαλύτερο από την πραγματική του αξία.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 21 Αυγ 2025 | 19:55

Επικοινωνία Φάμελλου με τους αρχηγούς των κομμάτων της "προοδευτικής αντιπολίτευσης" για τη Γάζα

Με στόχο την κοινή τους δράση προς την κυβέρνηση, για το θέμα της Γάζας.

ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ 21 Αυγ 2025 | 17:52

Αντώνης Σαμαράς για τον θάνατο του Απόστολου Βεσυρόπουλου: "Συναισθάνομαι τον πόνο των δικών του"

"Η αιφνίδια απώλεια του Απόστολου Βεσυρόπουλου θλίβει όλους μας", σημειώνει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Αντώνης Σαμαράς

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 98 ΕΤΩΝ 20 Αυγ 2025 | 08:27

Πέθανε ο πανεπιστημιακός και φιλόσοφος Ευτύχης Μπιτσάκης

Πέθανε σε ηλικία 98 ετών ο γνωστός πανεπιστημιακός και φιλόσοφος, Ευτύχης Μπιτσάκης.

20 Αυγ 2025 | 07:50

Τα χαρτιά της Ελλάδας και ο Τραμπ

Τι θα συνέβαινε αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ καλούνταν να μεσολαβήσει στη διένεξη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία;

18 Αυγ 2025 | 07:50

Τα γαλλικά για τη Βούλτεψη

Υποθέτω μπορείς, σαν τη Βούλτεψη, να αποφανθείς ότι για τις πυρκαγιές και την ευαλωτότητά μας, δεν φταίει άλλος, αλλά φταίει το ότι δεν έχουμε αρκετούς εθελοντές. Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια βρε αδελφέ;

15 Αυγ 2025 | 12:37

Φάμελλος: Η σκέψη μας αυτόν τον Δεκαπενταύγουστο είναι σε όσους αντιμετώπισαν τον όλεθρο των πυρκαγιών

"Γιορτή ομόνοιας και αγάπης, αφιερωμένη στη μητρική φροντίδα και προστασία, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική παράδοση", αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 13 Αυγ 2025 | 14:42

Κώστας Σαμαράς μετά την κηδεία της αδελφής του: "Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη στήριξη στο πένθος της οικογένειάς μας"

Δύο ημέρες μετά την κηδεία της αδελφής του, Λένας Σαμαρά, ο Κώστας Σαμαράς, ευχαριστεί δημόσια τον κόσμο

13 Αυγ 2025 | 09:01

Εγκώμιον της ξαπλώστρας

Και μπορεί στις καλοκαιρινές διακοπές και στις συνθήκες καύσωνα, οι πρωινοί περίπατοι να προσαρμόζονται στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής, αλλά στην επιλογή της παραλίας, η θεωρία μου ισχύει στο ακέραιο.

ΒΑΘΙΑ ΟΔΥΝΗ 11 Αυγ 2025 | 20:48

Αντώνης Σαμαράς: Σπαρακτικό μήνυμα μετά την κηδεία της κόρης του, Λένας - "Μαζί της θα’ μαστε συνέχεια"

Λίγες ώρες μετά το τελευταίο "αντίο" στην 34χρονη κόρη του, Λένα, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ «ΑΝΤΙΟ» 11 Αυγ 2025 | 17:22
ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ Α' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ 11 Αυγ 2025 | 14:08
ΣΤΟ Α’ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ 11 Αυγ 2025 | 12:05

Λένα Σαμαρά: Βουβός πόνος για την κόρη του Αντώνη Σαμαρά - Πλήθος συγγενών και φίλων στο τελευταίο αντίο [εικόνες-βίντεο]

Η εξόδιος ακολουθία ψάλλεται στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, εντός του Α' Νεκροταφείου Αθηνών, όπου από νωρίς το πρωί συρρέουν στεφάνια και λουλούδια.

ΣΤΟ Α' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ 11 Αυγ 2025 | 06:57

Σήμερα το τελευταίο αντίο στη Λένα Σαμαρά: Η παράκληση της οικογένειας για την κηδεία της

Η Λένα Σαμαρά έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών. Σήμερα το μεσημέρι η κηδεία της.

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 10 Αυγ 2025 | 16:45

ΣΥΡΙΖΑ: Nα αποσυρθεί η εθνική ομάδα μπάσκετ από τον φιλικό αγώνα με το Ισραήλ

"Είναι η ώρα για άμεσες κυρώσεις, σε όλα τα επίπεδα, για κατάπαυση του πυρός, ειρήνη και αναγνώριση του Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους", αναφέρει

ΣΤΟΝ ΙΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ 10 Αυγ 2025 | 15:08

Τη Δευτέρα στο Α’ Νεκροταφείο η κηδεία της Λένας Σαμαρά: Η επιθυμία της οικογένειας

Η Λένα Σαμαρά έχασε ξαφνικά τη ζωή της, όταν κατέρρευσε από ανακοπή, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης

"29 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ… ΚΑΙ ΤΩΡΑ;" 10 Αυγ 2025 | 08:12

Η Λίλιαν Βιλδιρίδη αποχαιρετά τη φίλη της Λένα Σαμαρά: "Πέταξες ξαφνικά... Καλό ταξίδι άγγελέ μου"

"29 χρόνια μαζί… Και τώρα; Τώρα; Πέταξες ξαφνικά για τη γειτονιά των αγγέλων..."

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ 09 Αυγ 2025 | 15:18

Παράκληση της οικογένειας Σαμαρά για την ενίσχυση κοινωφελών φορέων: "Αυτό θα ήθελε η Λένα μας"

Παράκληση της οικογένειας του πρώην πρωθυπουργού για την ενίσχυση κοινωφελών φορέων αντί στεφάνου στην κηδεία της Λένας Σαμαρά

Η ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 09 Αυγ 2025 | 12:42

Λένα Σαμαρά: Το σπαρακτικό αντίο του Κώστα στην αδερφή του: "Αγγελούδι μου, θα έδινα τη ζωή μου…Πώς να αντέξω"

Η παράκληση της οικογένειας Σαμαρά - Αντί στεφάνων για τη Λένα, ενίσχυση φορέων με κοινωφελείς σκοπούς

Η ΛΙΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Αυγ 2025 | 18:53

Βαρύ πένθος για την οικογένεια του Αντώνη Σαμαρά: Τη Δευτέρα η κηδεία της κόρης του, Λένας

Η Λένα Σαμαρά έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών χθες το βράδυ.

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Αυγ 2025 | 15:19

Έλενα Μακρή Λυμπέρη - Συγκινεί για τον χαμό της Λένας Σαμαρά: Η σύνδεση με την οικογένεια και το μήνυμα στη Γεωργία Σαμαρά

Τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Αντώνη Σαμαρά για την οδύνη που βιώνουν χάνοντας αιφνίδια την 34χρονη κόρη τους, Λένα, εξέφρασε δημόσια η Έλενα Μακρή Λυμπέρη

ΤΗΣ ΥΠΕ 08 Αυγ 2025 | 14:18

Λένα Σαμαρά: Η ανακοίνωση για τον θάνατό της - "Επιβεβλημένη η διακομιδή - Μεταφέρθηκε σε σταθερή κατάσταση στον Ευαγγελισμό"

Αναλυτική ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν από τη στιγμή που η Λένα Σαμαρά πήγε με ασθενοφόρο στο Σισμανόγλειο, μέχρι τη στιγμή του θανάτου της, εξέδωσε η 1η ΥΠΕ.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 08 Αυγ 2025 | 13:31

Αντώνης Σαμαράς: Η πρώτη ανάρτηση μετά τον θάνατο της κόρης του, Λένας - Την Δευτέρα 11 Αυγούστου η κηδεία της

Η Λένα Σαμαρά έφυγε ξαφνικά χθες από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της.

08 Αυγ 2025 | 11:31

Ποια ήταν η Λένα Σαμαρά: Οι παρόμοιες σπουδές με τη μητέρα της, η στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά και η αγάπη για το τένις

Όπως και ο πατέρας της (το 1970), η Λένα αποφοίτησε (το 2008) από το Κολλέγιο Αθηνών, ενώ στη συνέχεια σπούδασε στο πανεπιστήμιο City στο Λονδίνο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Αυγ 2025 | 11:12

Τα συλλυπητήρια της ΝΔ για τον θάνατο της Λένας Σαμαρά

"Μπροστά σε μια τόσο τραγική απώλεια, τα λόγια είναι φτωχά" αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΑΡΕΑ 08 Αυγ 2025 | 10:30

"Βαρύ" το κλίμα στον αέρα του ΑΝΤ1 - "Κανείς δεν θέλει να γίνεται μεταφορέας τέτοιων ειδήσεων"

Με την είδηση του ξαφνικού θανάτου της κόρης του Αντώνη Σαμαρά, Λένας, ξεκίνησε τη σημερινή της εκπομπή η Κατερίνα Καραβάτου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 08 Αυγ 2025 | 10:17

Γεωργιάδης: Η Λένα Σαμαρά εξετάστηκε από νευρολόγο στο Σισμανόγλειο που ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Οι εξηγήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για την εξέταση της Λένας Σαμαρά στο Σισμανόγλειο.

08 Αυγ 2025 | 08:55

Συλλυπητήρια Καραμανλή για τον θάνατο της Λένας Σαμαρά: "Φίλε Αντώνη, Γεωργία, Κωνσταντίνε η σκέψη μας είναι σε σας"

"Συγκλονισμένος από την αδόκητη απώλεια της Λένας Σαμαρά, εκφράζω στην οικογένειά της τα συλλυπητήριά μου" είπε ο κ. Καραμανλής.

08 Αυγ 2025 | 08:54

Το δράμα του Αντώνη και της Γεωργίας Σαμαρά: Πώς έφυγε ξαφνικά η κόρη τους, Λένα - Οι δύσκολες ώρες σε Σισμανόγλειο και Ευαγγελισμό

Η Λένα Σαμαρά, κόρη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της.

08 Αυγ 2025 | 06:39

Βαθιά οδύνη για τον θάνατο της Λένας Σαμαρά - Συλλυπητήρια μηνύματα από όλο τον πολιτικό κόσμο

Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος και η κοινή γνώμη από τον θάνατο της 34χρονης κόρης του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

ΝΟΣΗΛΕΥΟΤΑΝ 07 Αυγ 2025 | 23:28

Θρήνος: Έφυγε από την ζωή η κόρη του Αντώνη Σαμαρά, Λένα, σε ηλικία 34 ετών

Σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη επιληπτική κρίση αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ... FERRARI 07 Αυγ 2025 | 18:49

Σεμερτζίδου: "Με έχει ελέγξει 11 φορές ο ΟΠΕΚΕΠΕ και με βρήκε σωστό", λέει ο σύντροφός της Χρήστος Μαγειρίας

"Φανταστείτε ότι τη Ferrari την έχω από το 2004 και την Porsche την πήρα το 2016 μεταχειρισμένη, που τα εισοδήματά μου το δικαιολογούν πλήρως"

06 Σεπ 2025 | 09:44

Δημογραφικό: Να ξυπνήσουμε γιατί χανόμαστε (Τάσος Γιαννίτσης)

Διαβάζοντας την εισήγηση για το δημογραφικό πρόβλημα που έκανε ο Τάσος Γιαννίτσης στην επετειακή εκδήλωση για τα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ (και μπράβο τους για την ιδέα), σε πιάνει η ψυχή σου.

03 Σεπ 2025 | 07:15

Στην Αξιώτισσα στη Νάξο

Όποτε βλέπω σε ταβέρνα ή εστιατόριο, πανό, αφίσες και λοιπά πολιτικά μηνύματα, τα οποία "μοστράρει" ο ιδιοκτήτης πιστεύοντας προφανώς ότι με τον τρόπο αυτό επηρεάζει πεινασμένες συνειδήσεις, απλώς αποχωρώ.

01 Σεπ 2025 | 07:21

Εκλογολογίες και κομματικοί σχεδιασμοί

Ακόμα και η αναμενόμενη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με τις γνωστές παροχές του Σεπτεμβρίου εντάσσεται πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε μια εκλογική στρατηγική.

27 Αυγ 2025 | 07:28

Διαβάζοντας Τσίπρα μαζί με το croissant

Πώς να το κάνουμε, σου δίνει ένα prestige μια συνέντευξη στην Monde. (Επίτηδες βάζω συνέχεια ξένες λέξεις στο κείμενο, αν τυχόν το διαβάσει ο ίδιος, να ταλαιπωρηθεί να τις ψάχνει στο λεξικό. Μια αθώα εκδίκηση, θα μου τη συγχωρέσετε.)

23 Αυγ 2025 | 12:02

Η αφιέρωση της Μαρίας Φαραντούρη στη Λίνα Μενδώνη

Διάφοροι κοινωνικοί αγωνιστές του πληκτρολογίου, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός ότι η τραγουδίστρια – σύμβολο της αντίστασης – συμβιβάστηκε με την εξουσία.

20 Αυγ 2025 | 07:50

Τα χαρτιά της Ελλάδας και ο Τραμπ

Τι θα συνέβαινε αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ καλούνταν να μεσολαβήσει στη διένεξη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία;

18 Αυγ 2025 | 07:50

Τα γαλλικά για τη Βούλτεψη

Υποθέτω μπορείς, σαν τη Βούλτεψη, να αποφανθείς ότι για τις πυρκαγιές και την ευαλωτότητά μας, δεν φταίει άλλος, αλλά φταίει το ότι δεν έχουμε αρκετούς εθελοντές. Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια βρε αδελφέ;

13 Αυγ 2025 | 09:01

Εγκώμιον της ξαπλώστρας

Και μπορεί στις καλοκαιρινές διακοπές και στις συνθήκες καύσωνα, οι πρωινοί περίπατοι να προσαρμόζονται στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής, αλλά στην επιλογή της παραλίας, η θεωρία μου ισχύει στο ακέραιο.

06 Σεπ 2025 | 09:44

Δημογραφικό: Να ξυπνήσουμε γιατί χανόμαστε (Τάσος Γιαννίτσης)

Διαβάζοντας την εισήγηση για το δημογραφικό πρόβλημα που έκανε ο Τάσος Γιαννίτσης στην επετειακή εκδήλωση για τα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ (και μπράβο τους για την ιδέα), σε πιάνει η ψυχή σου.

03 Σεπ 2025 | 07:15

Στην Αξιώτισσα στη Νάξο

Όποτε βλέπω σε ταβέρνα ή εστιατόριο, πανό, αφίσες και λοιπά πολιτικά μηνύματα, τα οποία "μοστράρει" ο ιδιοκτήτης πιστεύοντας προφανώς ότι με τον τρόπο αυτό επηρεάζει πεινασμένες συνειδήσεις, απλώς αποχωρώ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ 01 Σεπ 2025 | 07:23

Χειμερία νάρκη ή γεμιστά της επόμενης μέρας;

Οι αρκούδες. Τα ερπετά. Οι νυχτερίδες και οι σκίουροι. Και ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί, ιδίως εάν έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί.

01 Σεπ 2025 | 07:21

Εκλογολογίες και κομματικοί σχεδιασμοί

Ακόμα και η αναμενόμενη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με τις γνωστές παροχές του Σεπτεμβρίου εντάσσεται πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε μια εκλογική στρατηγική.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 01 Σεπ 2025 | 06:10

Η Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής

Ζούμε σε οργουελικούς καιρούς. Ο Τζορτζ Όργουελ, αυτός ο σκοτεινός προφήτης του εικοστού αιώνα, μπορεί να μην έπεσε σε όλα μέσα (συμπεριλαμβάνονται και ηχηρές αστοχίες στις προβλέψεις του), αλλά σίγουρα πέτυχε διάνα το κυριότερο.

27 Αυγ 2025 | 07:28

Διαβάζοντας Τσίπρα μαζί με το croissant

Πώς να το κάνουμε, σου δίνει ένα prestige μια συνέντευξη στην Monde. (Επίτηδες βάζω συνέχεια ξένες λέξεις στο κείμενο, αν τυχόν το διαβάσει ο ίδιος, να ταλαιπωρηθεί να τις ψάχνει στο λεξικό. Μια αθώα εκδίκηση, θα μου τη συγχωρέσετε.)

25 Αυγ 2025 | 07:11

GET A LIFE

Η περιπέτεια του Γιώργου Μαζωνάκη δεν επηρέασε κανέναν πλην του ιδίου και των στενών συγγενών του. Δεν ήταν συνεπώς είδηση. Κακώς τα ΜΜΕ τη μετέδωσαν, την πρόβαλαν με πηχυαίους μάλιστα τίτλους. Γιατί το έκαναν;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 25 Αυγ 2025 | 06:15

Η κόπωση των διακοπών

Όσο και αν ακουστεί αλλόκοτο, φαίνεται πως η κόπωση δεν επέρχεται ως συνέπεια των διακοπών, αλλά την κουβαλάμε μαζί μας και την μεταφέρουμε από τόπο σε τόπο.

23 Αυγ 2025 | 12:02

Η αφιέρωση της Μαρίας Φαραντούρη στη Λίνα Μενδώνη

Διάφοροι κοινωνικοί αγωνιστές του πληκτρολογίου, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός ότι η τραγουδίστρια – σύμβολο της αντίστασης – συμβιβάστηκε με την εξουσία.

20 Αυγ 2025 | 07:50

Τα χαρτιά της Ελλάδας και ο Τραμπ

Τι θα συνέβαινε αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ καλούνταν να μεσολαβήσει στη διένεξη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία;

18 Αυγ 2025 | 07:52

59

Πριν από δυό εβδομάδες, έκλεισα τα πενηνταεννιά. Ήταν τα πρώτα γενέθλια της ζωής μου που η χαρά πήγαινε αντάμα με μια δυσφορία.

18 Αυγ 2025 | 07:50

Τα γαλλικά για τη Βούλτεψη

Υποθέτω μπορείς, σαν τη Βούλτεψη, να αποφανθείς ότι για τις πυρκαγιές και την ευαλωτότητά μας, δεν φταίει άλλος, αλλά φταίει το ότι δεν έχουμε αρκετούς εθελοντές. Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια βρε αδελφέ;

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 18 Αυγ 2025 | 06:33

Ούτε Μόναχο, ούτε Γιάλτα

Ακόμη και όσοι τσαλαβουτούν στα ρηχά της ιστορικής έρευνας, όλο και κάτι έχουν ακούσει για τη Συμφωνία του Μονάχου και τη Διάσκεψη της Γιάλτας.

13 Αυγ 2025 | 09:01

Εγκώμιον της ξαπλώστρας

Και μπορεί στις καλοκαιρινές διακοπές και στις συνθήκες καύσωνα, οι πρωινοί περίπατοι να προσαρμόζονται στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής, αλλά στην επιλογή της παραλίας, η θεωρία μου ισχύει στο ακέραιο.

11 Αυγ 2025 | 11:36

Μια καλλονή και δύο Γκουαγιαβέρες

Η Καρταχένα καμαρώνει για τους συγγραφείς της. Για τον παραμυθά της βασικά, τον μεγαλύτερο παραμυθά στα ισπανικά μετά από τον Θερβάντες.

11 Αυγ 2025 | 10:48

Το θαύμα της απάτης

Η εμμονή μου τα τελευταία χρόνια να αποκαλύπτω τις απάτες πίσω από τη συντριπτική πλειονότητα των υποτιθέμενων θαυμάτων δίνει την εσφαλμένη εντύπωση ότι δεν πιστεύω στα θαύματα συνολικά.