ΝικοΣ ΑβραμιδηΣ
ΝικοΣ ΑβραμιδηΣ

Στην Αθήνα ο ωραιότερος περίπατος της Ευρώπης

Η Αθήνα μας μπορεί να αναδειχθεί σε Πρωτεύουσα Πολιτισμού.

SHARE THIS
0
SHARES

Η Αθήνα μας μπορεί να αναδειχθεί σε Πρωτεύουσα Πολιτισμού, αφού το πολιτιστικό της απόθεμα, η Ιστορία της και η αίγλη ως κοιτίδα της Δημοκρατίας, αλλά και οι σημαντικότατοι διαχρονικοί, παγκόσμιας σημασίας, πολιτιστικοί της πόροι, αποτελούν πόλο έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Η δέσμευσή μας ως Δημοτική Αρχή για την δημιουργία της μεγάλης περιπατητικής ζώνης , με την διασύνδεση της Διονυσίου Αρεοπαγίτου με την Βασιλίσσης Όλγας, την Ηρώδου Αττικού, Πανεπιστημίου, Ομόνοιας, Αθηνάς, Βαρβάκειου Αγοράς, Ερμού, Πατησίων έως το Αρχαιολογικό Μουσείο που φιλοδοξούμε να το ενοποιήσουμε με το Πολυτεχνείο και το Ακροπόλ, είναι ένα έργο το οποίο είναι κατά 70% μελετημένο με εκτιμώμενο Προϋπολογισμό 54,4 εκατ. ευρώ  το οποίο πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει τον ωραιότερο περίπατο της Ευρώπης στον οποίο οι Αθηναίοι και χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά θα μπορούν να απολαμβάνουν τη βόλτα τους.

Στόχος μας και σκοπός μας είναι η  δημιουργία πόλων έλξης για τους Αθηναίους με την ταυτόχρονη εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής, σ’ έναν αναβαθμισμένο πολιτιστικά, αισθητικά, περιβαλλοντικά και λειτουργικά χώρο, που θα διευκολύνει την προβολή της ιστορικής φυσιογνωμίας της Αθήνας αυξάνοντας παράλληλα τις τουριστικές ροές, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης.

Ταυτόχρονα οι  επισκέπτες  θα έχουν την δυνατότητα μιας ευκολότερης, μεγαλύτερης χρονικά, άνετης, ευχάριστης  και πληρέστερα ενημερωτικής επίσκεψης στον πολιτισμικό χώρο της Αθήνας  που τον συνθέτουν οι αρχαιολογικοί της χώροι, τα βυζαντινά μνημεία, τα νεοκλασικά κτίρια που μαζί με την φύση και το τοπίο της,  το φως και τις υπέροχες καιρικές συνθήκες, αποτελούν μια μοναδική κληρονομιά, έναν ανεξάντλητο πλούτο για την ανάπτυξη της πόλης μας.

Είμαστε αποφασισμένοι για μια πολιτιστική επίθεση, ενοποιώντας και αναδεικνύοντας τους αρχαιολογικούς μας χώρους, τα σημαντικά τοπόσημα και σύνολα της πόλης, έτσι ώστε ο καθένας και η καθεμιά, είτε είναι κάτοικος είτε επισκέπτης, να έχει μια περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα της διαχρονικής εξέλιξης της πόλης και τους ζωντανούς μάρτυρες του πολιτισμού όλων των περιόδων της Αθήνας.

Με τον Κώστα Μπακογιάννη στο τιμόνι της ευθύνης, έχουμε το σχέδιο, την πολιτικά στοχευμένη βούληση και την ικανότητα να σηκώσουμε την «Αθήνα Ψηλά».

 

*Ο Νίκος Αβραμίδης είναι δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής. Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι υποψήφιος με τον Κώστα Μπακογιάννη και τον συνδυασμό  «Αθήνα Ψηλά».  

 

-----

 

Στην ιστοσελίδα μας φιλοξενούνται όλες οι απόψεις που σέβονται τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον πολιτισμό και την αισθητική. Οι γνώμες των αρθρογράφων είναι ενυπόγραφες και προσωπικές και δεν ταυτίζονται απαραίτητα με την άποψη του TheToc.gr.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook