Στην ταβέρνα του Ζιώγα

Στην Ελλάδα όμως, όλα είναι διαφορετικά. Ολα παίρνουν διαστάσεις πολιτικές. Και έτσι φθάσαμε στο hashtag "Ολοι στην ταβέρνα του Ζιώγα".

Μανόλης Καψής
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟΛΗς ΚΑΨΗς
Καψής

Εκ πρώτης όψεως το θέμα δεν προσφέρεται επ ουδενί για πολιτική αντιπαράθεση. Ενας γνωστός από την τηλεόραση γιατρός, πηγαίνει για φαγητό σε ταβέρνα, κάνει παρατήρηση στους ιδιοκτήτες ότι δεν κάνουν ελέγχους για τους ανεμβολίαστους και δέχεται επίθεση από τον ανάγωγο, απρεπή και κακό επαγγελματία (τουλάχιστον), ιδιοκτήτη της ταβέρνας. Τι μπορείς να προσθέσεις και τι να σχολιάσεις; Στην Ελλάδα όμως, όλα είναι διαφορετικά. Ολα παίρνουν διαστάσεις πολιτικές. Και έτσι φθάσαμε στο hashtag "Ολοι στην ταβέρνα του Ζιώγα”.

Αφού ο γιατρός Βασιλακόπουλος αποκαλύπτει την υπόθεση -που απλά επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζουμε όλοι, ότι δηλαδή στα εστιατόρια σπανίως γίνονται έλεγχοι πιστοποιητικών εμβολιασμού- δέχεται αρχικά ένα κύμα επιθέσεων από αντιεμβολιαστές, που πανηγυρίζουν που ένας γνωστός προπαγανδιστής των εμβολίων, εξεδιώχθη από την ταβέρνα κακήν κακώς, αφού τόλμησε να κάνει παρατήρηση και να ζητήσει να γίνονται έλεγχοι. "Αυθάδη και αμετροεπή” τον χαρακτήρισε ο αρχηγός των ατάκτων Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Κατόπιν μπαίνουν στον χορό, οι Συριζαίοι αντισυστημικοί, που αρχίζουν τις ερωτήσεις, αν πλήρωσε ο καθηγητής τον λογαριασμό ή τον πλήρωσε η φαρμακευτική εταιρεία που είχε διοργανώσει το συνέδριο στην επαρχία. Το υπονοούμενο είναι σαφές. Αν το πλήρωσε η εταιρεία, μήπως είναι μπόνους για την διαφήμιση υπέρ των εμβολίων που κάνουν οι μεγαλογιατροί της επιτροπής; "Δαπιτακο Βασιλακόπουλε, που έγινες καθηγητής κουβαλώντας προτζεκτορες και εργασιορυπαινοντας...

ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ, πρώτον ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ και δεύτερον σου έχω σουρει πολύ λίγα!!!!”, έγραψε ο έτερος αρχηγός των ατάκτων Παύλος Πολάκης. (σ.σ. τελικά αποκαλύφθηκε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν εμπορεύεται εμβόλια, αλλά φέρνει στην Ελλάδα τα μονοκλωνικά φάρμακα που εμποδίζουν τη βαριά νόσηση στους ήδη νοσούντες, όπως ζητάει επιμόνως εδώ και καιρό ο κ. Πολάκης). Λεπτομέρειες θα μου πείτε.

Και μετά εισέβαλαν στη σκηνή διάφοροι επικουρικοί αντισυστημικοί, που απλώς ενοχλούνται που οι επιστήμονες της επιτροπής των ειδικών δεν έχουν (ακόμα) καταγγείλει τον Μητσοτάκη ότι απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας, θεωρούν ότι οι γιατροί βάζουν πλάτες στην κυβέρνηση και γενικώς υπηρετούν το αμαρτωλό σύστημα. Και διατυπώνουν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, όπως αυτές που έθεσε η κ. Ελενα Ακρίτα, του τύπου "γιατί πρώτα φάγατε του καλού καιρού και μετά σας έπιασε ο πόνος για τα πιστοποιητικά;” και "γιατί σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ η Αστυνομία που πήγε, τους βρήκε όλους νόμιμους κι εμβολιασμένους.”

(Υποθέτουμε η πρώτη ερώτηση υπονοεί ότι ο καυγάς έγινε για να μην πληρώσουν στο τέλος τον λογαριασμό οι συμμετέχοντες στο γεύμα καθηγητές ή για το θεαθήναι, ώστε να βγουν μετά οι γιατροί στα κανάλια και να κάνουν ντόρο. Ή να παράσχουν άλλοθι στην κυβέρνηση, ότι αντιμετωπίζει νέο κύμα πανδημίας όχι γιατί απέτυχε, αλλά γιατί δεν κάνουν οι επαγγελματίες της εστίασης το καθήκον τους.)

Θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς ότι όλοι αυτοί οι αιματηροί καυγάδες είναι φαινόμενα του σκοτεινού διαδικτύου, που αρέσκεται σε εμφύλιες διαμάχες με εικονικά θύματα και ωραία συνθήματα τύπου "Ψόφα ρε”.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και το γεγονός ότι στην Ελλάδα, ή καλύτερα μόνο στην Ελλάδα, οι πολιτικές αντιμετώπισης της πανδημίας έγιναν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, αντί να τύχουν ευρείας συναίνεσης. Και αυτός είναι ίσως ένας βασικός λόγος, για τον οποίο η εμβολιαστική κάλυψη υστερεί, η πανδημία επιστρέφει και τα μέτρα δεν αποδίδουν.

Τα μέτρα είτε είναι λίγα και καθυστερημένα είτε είναι πολύ αυστηρά και ταξικά. Ενίοτε και τα δυο μαζί, όπως στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα. Τα σχολεία δεν έπρεπε να ανοίξουν και όταν ανοίγουν, πρέπει να κλείσουν, όπως στην περίπτωση του Νίκου Φίλη. Α ναι και να διπλασιαστούν οι αίθουσες και οι καθηγητές. Οι ανεμβολίαστοι που δεν κάνουν το εμβόλιο δεν πείθονται εξαιτίας της κυβέρνησης, ασχέτως αν η μείζων αντιπολίτευση έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να υπονομεύσει τη διαδικασία. Και ακόμα περιμένουμε την περίφημη καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ που θα πείσει και τους τελευταίους διστακτικούς.

Οι υγειονομικοί πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά, αλλά δεν θα πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις γιατί διχάζουν και είναι τιμωρητικές. Μόνο να κάνουν τεστ πρέπει. Το ΕΣΥ πρέπει να ενισχυθεί αλλά δεν πρέπει να επιστρατευθούν οι ιδιωτικές κλινικές, γιατί ιδιωτικοποιείται το δημόσιο σύστημα. Μόνη λύση οι προσλήψεις κι ας μην υπάρχει διαθέσιμος γιατρός για πρόσληψη.

Οι γιατροί βάζουν πλάτες στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα η κυβέρνηση κρύβει ή δεν λαμβάνει υπόψιν τις εισηγήσεις τους και αδιαφορεί για τις προτάσεις τους. Γι' αυτό και πρέπει να αντικατασταθούν με επιστήμονες κοινής αποδοχής. Υποθέτουμε με πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων. Οι μισοί δεξιοί και οι μισοί αριστεροί...

Και κάπως έτσι φθάσαμε στο νέο κύμα της πανδημίας. Υπάρχει περιθώριο για restart, υπάρχουν έξυπνες λύσεις που θα κάμψουν το φρόνημα των αντιεμβολιαστών; Δείχνει μάλλον απίθανο, αφού η κυβέρνηση αρνείται και το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και άλλων κατηγοριών εργαζομένων.

Θα δουλέψει η υποχρέωση για rapid test για τη συναλλαγή δια ζώσης με το δημόσιο ή τις Τράπεζες; Θα πείσει ορισμένους αδιάφορους (γιατί οι φανατικοί δεν θα αλλάξουν άποψη ποτέ...), η υποχρέωση για 2 rapid test για να προσέλθουν στην εργασία τους; Θα φανεί προσεχώς.

Και εν πάση περιπτώσει, υπάρχει πάντα σε εκκρεμότητα και το μείζων ερώτημα που έθεσε η κα. Ακρίτα. Οι γιατροί στην ταβέρνα του Ζιώγα έκαναν τις παρατηρήσεις στους ιδιοκτήτες πριν ή μετά τα λουκάνικα; Το ερώτημα έχει τεθεί και χρήζει άμεσης και σοβαρής απάντησης.

Πηγή: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MEGA 19 Ιαν 2022 | 19:59

Απίστευτο: Σελίδα γνωριμιών μόνο για ανεμβολίαστους στο Facebook [Βίντεο]

Ομάδα που δημιουργήθηκε στο facebook έχει σκοπό την κοινωνικοποίηση μη εμβολιασμένων… μόνο με μη εμβολιασμένους

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ 19 Ιαν 2022 | 08:39

Ο Βασιλακόπουλος εξηγεί γιατί δεν χρειάζεται PCR test για να βγούμε από την καραντίνα

Τους λόγους, για τους οποίους δεν συνιστάται διενέργεια PCR test για την έξοδο από την καραντίνα, τόνισε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

ΕΧΕΙ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ 18 Ιαν 2022 | 14:11

Φθιώτιδα: Και οι 50 ιερείς που πέθαναν από κορονοϊό ήταν ανεμβολίαστοι

Ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας υποστήριξε πως όλοι οι ιερείς που πέθαναν από κορονοϊό ήταν ανεμβολίαστοι.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ 18 Ιαν 2022 | 10:16

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60: Εδώ είμαστε να το συζητήσουμε, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Εάν η επιτροπή εισηγηθεί κάτι διαφορετικό "εδώ είμαστε να το συζητήσουμε" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο νέων μέτρων σε ανεμβολίαστους άνω των 60.

ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ 17 Ιαν 2022 | 17:04

Η απίστευτη περιουσία του Γιώργου Τράγκα, τα 12 ακίνητα σε Ελλάδα, Παρίσι, Μονακό και Νέα Υόρκη και η μάχη της διαδοχής

Η απίστευτη περιουσία του Γιώργου Τράγκα περιλαμβάνει 12 ακίνητα σε Ελλάδα, Παρίσι, Μονακό, Νίκαια και στη Νέα Υόρκη

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 17 Ιαν 2022 | 11:28

Πλεύρης: Οι υγειονομικοί που δεν θα εμβολιαστούν έως το τέλος Μαρτίου απολύονται από το ΕΣΥ

Ο κ. Πλεύρης άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο επίταξης υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών στο λεκανοπέδιο, ενώ είπε πως ήδη αυτό γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 17 Ιαν 2022 | 10:27

Γεωργαντάς για πρόστιμο σε ανεμβολίαστους: Καμία παρακράτηση από μισθό ή σύνταξη

Ποιοι εξαιρούνται από το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους.

ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 17 Ιαν 2022 | 08:38

Συγκρατημένη αισιοδοξία για ύφεση στην πανδημία: Πότε αναμένεται αποκλιμάκωση σε κρούσματα και θανάτους

Οι ειδικοί ναι μεν εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία, από την άλλη δεν θέλουν να αφήσουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί και να κοστίσει ακριβά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ 17 Ιαν 2022 | 07:24

Πρεμιέρα για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 – Στο τραπέζι η χαλάρωση των μέτρων την άλλη εβδομάδα

Οι τρεις λόγοι που χαρακτηρίζεται κομβική η εβδομάδα. Μερική χαλάρωση μέτρων, ανησυχία για ενδοσχολική μετάδοση και η επιβολή των προστίμων.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗ 16 Ιαν 2022 | 12:19

Παύλος Πολάκης: Η αναφορά του αστυνομικού για το επεισόδιο στην ταβέρνα που "καίει" τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Τι λέει ο αστυνομικός που έκανε έλεγχο στην ψαροταβέρνα του Μοσχάτου και "έκοψε" πρόστιμο σε σερβιτόρο για μη τήρηση των μέτρων κορονοϊού - Η εκδοχή Πολάκη.

ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 16 Ιαν 2022 | 08:38

"Πονοκέφαλος" για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης: Το επεισόδιο σε ταβέρνα και οι δηλώσεις για τη Δικαιοσύνη που "άναψαν" φωτιές

Η παρέμβαση του Παύλου Πολάκη σε ταβέρνα του Μοσχάτου όπου επιβλήθηκε πρόστιμο για μη τήρηση των μέτρων - Τι λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τι απαντά η ΕΛΑΣ.

ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ 15 Ιαν 2022 | 12:29

Κορονοϊός: Στο 90% όσοι άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί ή κλείσει ραντεβού - Από Δευτέρα τα πρόστιμα

Εκπνέει η προθεσμία για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών. Αυξήθηκε κατά σχεδόν 10 μονάδες το ποσοστό που εμβολιάστηκε μετά την υποχρεωτικότητα.

ΤΑ ΜΟΙΡΑΙΑ ΛΑΘΗ 13 Ιαν 2022 | 21:41

Αγρίνιο: "Άργησε να πάει στο νοσοκομείο, ήταν ανεμβολίαστος" - Τι λέει ο αδερφός του 41χρονου ιερέα που πέθανε από κορονοϊό

Ο αδερφός του, που είναι υγειονομικός, επιβεβαίωσε ότι ο 41χρονος ιερέας δεν είχε εμβολιαστεί.