Στο έλεος των ΑΝΕΛ

Ο πολιτικός τραγέλαφος πλήττει ευθέως τη σοβαρότητα της κυβέρνησης.

SHARE THIS
0
SHARES

Εδώ και αρκετό καιρό η χώρα βιώνει ένα ιδιόμορφο πολιτικό παραλογισμό. Ο υπουργός Άμυνας και αρχηγός του δεύτερου κυβερνητικού κόμματος “απειλεί” με αποχώρηση την κυβέρνηση, στην οποία μετέχει, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών για το Μακεδονικό.

Συνεχείς προειδοποιήσεις, απειλές, τελεσίγραφα, διαφορετικές φωνές εντός των ΑΝΕΛ, βαριές και υπερβολικές κουβέντες για “ολετήρες και αποστασίες” συνθέτουν ένα παζλ δηλώσεων που προαναγγέλλουν το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και θα μονοπωλήσουν την πολιτική επικαιρότητα των επόμενων ημερών.

Γεγονός είναι πως το κόμμα του Πάνου Καμμένου βρίσκεται πλέον σε απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο. Ο αντιμνημονιακός χαρακτήρας των ΑΝΕΛ χάθηκε οριστικά με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου το καλοκαίρι του 2015, βάζοντας οριστικό τέλος στην περίοδο της λαϊκίστικης συνωμοσιολογίας που ακολούθησε την χρεοκοπία της χώρας.

Ο δεύτερος πυλώνας του συγκεκριμένου κόμματος, ο λεγόμενος “πατριωτικός”, κατέρρευσε με τη Συμφωνία των Πρεσπών το καλοκαίρι του 2018.

Η προσπάθεια της ηγεσίας των ΑΝΕΛ να πείσει ότι διαφωνεί με κεντρική κυβερνητική επιλογή, αλλά παραμένει στην κυβέρνηση και δεν πρόκειται να τη ρίξει ούτε αν τυπικά αποχωρήσει, έχει εξελιχθεί σε έναν πολιτικό τραγέλαφο που πλήττει ευθέως τη σοβαρότητα της κυβέρνησης και του Μεγάρου Μαξίμου.

Όλα δείχνουν ότι ο Πάνος Καμμένος θα ακολουθήσει το δρόμο του Αλέκου Αλαβάνου, του Παναγιώτη Λαφαζάνη, του Γιάνη Βαρουφάκη, της Ζωής Κωνσταντοπούλου και άλλων που είτε διαφώνησαν είτε σταμάτησαν να είναι χρήσιμοι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, οι ΑΝΕΛ φαίνεται να εξαερώθηκαν δημοσκοπικά, ενώ δεν χωρούν ούτε στον πολιτικό σχεδιασμό του Αλέξη Τσίπρα για την επόμενη ημέρα με το βλέμμα στην κυριαρχία του εντός του προοδευτικού χώρου από το Κέντρο ως την Αριστερά.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι για ποιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο - υπό εξαφάνιση- κόμμα των ΑΝΕΛ και δεν αναλαμβάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να κλείσει οριστικά μια ανοιχτή πληγή για τον ίδιο και την κυβέρνησή του.

 

 

 

 

------

Στην ιστοσελίδα μας φιλοξενούνται όλες οι απόψεις που σέβονται τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον πολιτισμό και την αισθητική. Οι γνώμες των αρθρογράφων είναι ενυπόγραφες και προσωπικές και δεν ταυτίζονται απαραίτητα με την άποψη του TheToc.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook