Τι (δεν) κατάλαβε ο Κυριάκος από τον Μεϊμαράκη

H υπόθεση ξεφεύγει από τα όρια της απλοϊκότητας και της γραφικότητας.

SHARE THIS
0
SHARES

Όταν ένα κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ παραδέχεται δημοσίως ότι το κόμμα του είναι πάνω-κάτω «μία από τα ίδια» με τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε μάλλον υπάρχει πολιτικό πρόβλημα. Μείζον μάλιστα.

Όταν ο αγαπητός «Βαγγέλας» υποστηρίζει ότι «αν βγούμε εμείς, τα ίδια θα κάνουμε», τότε η υπόθεση ξεφεύγει από τα όρια της απλοϊκότητας και της γραφικότητας.

Όταν ο Μεϊμαράκης είναι επίσης ο κορυφαίος αντίπαλος του νυν αρχηγού της ΝΔ, το πράγμα ξεφεύγει. Ας θυμηθούμε που κρίθηκε η κούρσα της ηγεσίας στη ΝΔ, πριν από ένα χρόνο και κάτι. Από τη μια, υπήρξε μια πολιτική «πλατφόρμα» που επέλεξε τη «δομική αντιπολίτευση» στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν η πρόταση Μητσοτάκη.

Και από την άλλη, μια δεύτερη πολιτική «πλατφόρμα» που ήθελε να «νουθετήσει» τον ΣΥΡΙΖΑ, να τον «διαπαιδαγωγήσει», να τον «εξημερώσει» -ουδείς κατάλαβε ακριβώς τι επιδίωκε. Ήταν η πρόταση Μεϊμαράκη.

Η πεμπτουσία της ήταν ότι ήθελε να είναι ο «συνομιλητής» του ΣΥΡΙΖΑ -και γι αυτό ηττήθηκε στις κάλπες. Παρότι διέθετε τη φανερή υποστήριξη του «ιδιοκτήτη» της παράταξης, του Κ. Καραμανλή, του «ενοίκου» της Ηρώδου Αττικού Πρ. Παυλόπουλου και όλων των «ταγμάτων του Καραμανλισμού».

Άρα για να συνεννοηθούμε. Ο Μεϊμαράκης με τις κουτοπόνηρες δηλώσεις του δεν βάζει απέναντι κανέναν Βορίδη.

Αμφισβητεί, οριζοντίως και καθέτως, την πολιτική στρατηγική του αρχηγού της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη και τις διαβεβαιώσεις του ότι διαθέτει μια εναλλακτική και πιο αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης από αυτήν που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Αμφισβητεί πλαγίως το αίτημα για απομάκρυνση αυτής της κυβέρνησης από την εξουσία. Έστω με τρόπο γραφικό και γλώσσα απλοϊκή.

Και ο Κυριάκος; Ακόμη μια φορά, κάνει ότι πιστεύει πως δεν μιλάει γι αυτόν ο μύθος. Και ομνύει, όπως έκανε στην πρόσφατη συνέντευξη στον ΑΝΤ1 στα «ιερά και τα όσια του Καραμανλισμού». Στο βωμό της «ενότητας» της παράταξης.

Δυστυχώς,κανένας πολιτικός δεν έγινε μεγάλος και σημαντικός χωρίς τόλμη και ρήξεις. Χωρίς σαφή και ξεκάθαρο πολιτικό λόγο. Χωρίς να συγκρουστεί ακόμη και με το κόμμα του. Χωρίς να προχωρήσει ριζοσπαστικά στην ανανέωση, ξεκαθαρίζοντας τους λογαριασμούς με το "φθαρμένο" παρελθόν.

Χωρίς να δείχνει ότι τον κυριαρχεί ο φόβος.

Κυριάκο, για σένα ξαναμιλάει ο μύθος...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook