Follow us

Τι θέλουν οι ψηφοφόροι της Ζωής

'Ισως για να απαντήσουμε στο ερώτημα "τι θέλουν οι ψηφοφόροι της Ζωής", θα πρέπει να προηγηθεί η ερώτηση "ποιοι είναι οι ψηφοφόροι της Ζωής", ή καλύτερα ποιοι είναι αυτοί που δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις ότι θα ψηφίσουν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, γιατί αυτό μένει να αποδειχθεί.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟΛΗς ΚΑΨΗς
Καψής

Ίσως για να απαντήσουμε στο ερώτημα "τι θέλουν οι ψηφοφόροι της Ζωής", θα πρέπει να προηγηθεί η ερώτηση "ποιοι είναι οι ψηφοφόροι της Ζωής", ή καλύτερα ποιοι είναι αυτοί που δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις ότι θα ψηφίσουν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, γιατί αυτό μένει να αποδειχθεί. Δυστυχώς, δεν είναι εύκολη η απάντηση γιατί μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις έρευνες, η κ. Κωνσταντοπούλου έχει εισροές από όλα τα κόμματα, ακόμα και από τη Νέα Δημοκρατία. Ακόμα και από τον Βελόπουλο. Αλλά σίγουρα έχει ενδιαφέρον ότι ένα σημαντικό κομμάτι από εκείνους που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν την Πλεύση Ελευθερίας -ένας στους 3 περίπου- έχει ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ την εποχή της χρεοκοπίας. Επίσης ορισμένοι είχαν επιλέξει σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις την αποχή και η μεγάλη πλειοψηφία των δυνητικών ψηφοφόρων της Ζωής δηλώνει ή αισθάνεται αριστερή και κεντροαριστερή. Και αυτό έχει επίσης ενδιαφέρον, αφού η ίδια η κ. Κωνσταντοπούλου δεν δηλώνει (και δεν είναι) αριστερή.

Τι θέλουν οι ψηφοφόροι της Ζωής; Ας ξεκινήσουμε με το τι δεν θέλουν, με την έννοια ότι δεν ενδιαφέρονται ποσώς, που είναι και μάλλον πιο εύκολο. Δεν θέλουν, δηλαδή δεν ενδιαφέρονται, δεν δίνουν καμία σημασία σε προτάσεις, απόψεις και σχέδια -ατελή ή ολοκληρωμένα- για τη βελτίωση και την ανάπτυξη της οικονομίας. Δεν ενδιαφέρονται να ακούσουν τέτοιες προτάσεις και δεν ακούνε τέτοιες προτάσεις από την κ. Κωνσταντοπούλου, γιατί άλλωστε δεν υπάρχουν στο ούτως ή άλλως ανύπαρκτο πρόγραμμα της κ. Κωνσταντοπούλου. Προφανώς και δίνουν σημασία στη βελτίωση της προσωπικής τους οικονομικής κατάστασης, αλλά δεν πιστεύουν ότι τα προγράμματα που κυκλοφορούν στην πολιτική πιάτσα θα δώσουν λύσεις στα προσωπικά τους προβλήματα.

Θεωρούν πιθανότατα ότι τα περιθώρια για μια διαφορετική οικονομική πολιτική είναι πολύ περιορισμένα, ότι η Ευρώπη "κάνει κουμάντο" και δίνει τις κατευθύνσεις, ότι δεν χαράσσει η Ελλάδα τη δική της ανεξάρτητη πολιτική, συνεπώς όλα όσα ακούγονται από τα άλλα κόμματα είναι μόνο για τις εντυπώσεις. Γι' αυτό και δεν τους ενοχλεί αυτό το "νόμισμα δεν είναι φετίχ" που υποστηρίζει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, αντιγράφοντας τον Αλέξη Τσίπρα προ κωλοτούμπας, ούτε τους ενοχλούν οι ανοησίες που ξεστομίζει περί εναλλακτικού ψηφιακού νομίσματος.

Οι ψηφοφόροι της Ζωής Κωνσταντοπούλου επίσης δεν ενδιαφέρονται για την κυβερνησιμότητα. Μπορεί ορισμένοι να έχουν ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα ακόμα και την εποχή που δήλωνε ότι θα μάθει τις αγορές να χορεύουν στο ταμπούρλο (αλλά τώρα δεν το ομολογούν ούτε στους δημοσκόπους), αλλά σίγουρα αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σχηματίσει κυβέρνηση η κ. Κωνσταντοπούλου -κι ας κάνει εντατικά μαθήματα πρωθυπουργικής όπως δηλώνει-, όπως επίσης αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει κανείς και κανένα κόμμα που μπορεί ή θέλει να συνεργαστεί με την κ. Κωνσταντοπούλου. Εδώ δύσκολα βρίσκεις άνθρωπο να συνομιλήσει με την κ. Κωνσταντοπούλου -στο ΠΑΣΟΚ προκάλεσε κρίση και μόνο το γεγονός ότι συνυπέγραψε και εκείνη την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης- όχι να σχηματίσεις κυβερνητικό μέτωπο…
Play Video


Οι ψηφοφόροι της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν δίνουν σημασία επίσης στις δημοκρατικές λεπτομέρειες ούτε έχουν απαιτήσεις ηθικού παραδείγματος. Αδιαφορούν αν η πρόεδρος του κόμματος διοικεί την Πλεύση σαν να είναι το δικηγορικό της γραφείο. Αν πέταξε έξω από τις λίστες εκλεγμένους βουλευτές για να τοποθετήσει τον φίλο της ή τον κηπουρό της ή τον κηπουρό φίλο της. Ενδεχομένως μάλιστα να τους αρέσει αυτός ο τσαμπουκάς, να θεωρούν τον αυταρχισμό που διακρίνει την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας ως ένδειξη πυγμής.

Οι ψηφοφόροι της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν θέλουν αναλυτικά προγράμματα, ούτε υποσχέσεις για κυβερνητικές συμμαχίες, ούτε ηθικολογίες. Θέλουν να βγάλουν τη γλώσσα στο σύστημα, θέλουν "να την πουν" στους απάνω γενικώς, θέλουν να βρεθούν απέναντι στο σύστημα που δεν τους υπολογίζει και δεν τους δίνει σημασία. Στο σύστημα που τους αφήνει εκτός. Που τους κάνει να αισθάνονται αναξιοπρεπείς.

Το σύστημα, που η Ζωή τολμά να σταθεί απέναντι και να του αντιμιλήσει. Να πει τα πράγματα με το όνομά τους. "Είστε εγκληματίες και πρέπει να πάτε φυλακή". Τόσο απλά.

Η επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν είναι μια ορθολογική επιλογή εκείνων των ψηφοφόρων που ζορίζονται να τα βγάλουν πέρα, άσχετα αν πολλοί από εκείνους που λένε ότι θα ψηφίσουν την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας μπορεί όντως να ζορίζονται να τα βγάλουν πέρα. Είναι κυρίως μια επιλογή ορισμένων ψηφοφόρων, που τους επιτρέπει να ανακτήσουν μια χαμένη αξιοπρέπεια. Την αξιοπρέπεια που τους στερεί ένα σύστημα που δεν ασχολείται μαζί τους (ή καλύτερα εκείνοι νιώθουν ότι δεν ασχολείται μαζί τους). Σε αντίθεση με τη Ζωή που και ασχολείται και τους δίνει φωνή (και το προσωπικό της τηλέφωνο).

Αυτή άλλωστε ήταν και η ερμηνεία για τις αναμφίβολα ανορθολογικές επιλογές ενός μέρους του εκλογικού σώματος τον καιρό της χρεοκοπίας. Προφανώς και ήξεραν τους κινδύνους από το "όχι" στο δημοψήφισμα. Ήταν όμως ακόμα πιο έντονη η ανάγκη να σταθούν όρθιοι και να αμφισβητήσουν εκείνους (την τρόικα τότε και τους δανειστές) που τους στερούσαν την αξιοπρέπεια. Και ας γίνει ό,τι θέλει στη συνέχεια.

Έτσι και τώρα. Καμία σημασία δεν έχει ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έχει σχέδιο για τη διακυβέρνηση. Η επιλογή της είναι θέμα αξιοπρέπειας. Και ό,τι προκύψει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ήταν όλοι τους εκεί: Οι σημαντικότερες εμφανίσεις στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του αθηνοράματος

Τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2025 από το "αθηνόραμα" απονεμήθηκαν για 27η χρονιά την Τρίτη 4 Νοεμβρίου στην αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

10 Νοε 2025 | 07:53

Μήπως είμαστε απατεώνες;

Άλλοι κοροϊδεύουν τις υπηρεσίες, βάζουν ψεύτικα στοιχεία, μερικοί δεν έχουν κάνει καν φορολογική δήλωση στη ζωή τους.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 08 Νοε 2025 | 11:24

Γεωργιάδης: "Η Κωνσταντοπούλου πίσω από την επίθεση στην Καρυστιανού - Ανησυχεί για πιθανό κόμμα" [βίντεο]

"Η κ. Κωνσταντοπούλου έβγαλε μπροστά τον κ. Ρούτσι γιατί ήθελε να θαμπώσει την κ. Καρυστιανού - Δεν έχω μεγάλη αγωνία να διαβάσω το προεκλογικό φυλλάδιο του κ. Τσίπρα" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

05 Νοε 2025 | 12:52

Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ

Ποια είναι τα συμπεράσματα από το πολιτικό μελόδραμα που παίχτηκε με τα ΕΛΤΑ;

03 Νοε 2025 | 07:02

Η Χρυσή Ζωή

Αν κατάλαβα καλά από τα πρακτικά της Βουλής, τα δημοκρατικά εύσημα που διεκδικεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είναι οι αγώνες επί χούντας των γονέων της.

"ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ" 31 Οκτ 2025 | 16:01
"Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΕΧΕΙ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ" 30 Οκτ 2025 | 15:52

Ετοιμάζεται σύλλογος γυναικών που έχουν υποστεί bullying από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου- Τις έκοψε από τις λίστες

Κατηγόρησε την κ. Κωνσταντοπούλου και για υποκλοπές, καθώς συνεργάτης της κατέγραψε συνομιλία τους χωρίς να το γνωρίζει η ίδια.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 30 Οκτ 2025 | 15:13

Μαρινάκης για επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Είναι ντροπή για τη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως η όλη στάσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι η επιτομή της υποκρισίας.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 30 Οκτ 2025 | 09:38

Καιρίδης για Κωνσταντοπούλου: Απολύτως αντικοινωνική και φασίζουσα η συμπεριφορά της στη Βουλή

"Ήρθε στη Βουλή για να προπηλακίσει και να εξευτελίσει τον κοινοβουλευτισμό, όπως κάνει και ο Βελόπουλος", τόνισε ο Δημήτρης Καιρίδης.

"ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ, ΤΑ ΧΑΝΕΙ" 29 Οκτ 2025 | 22:22

Νέες "βολές" Άδωνι κατά Ζωής: "Δεν είχα κανέναν άλλο τρόπο να υπερασπιστώ τη Δημοκρατία από την απαίσια αυτή ύπαρξη"

"Η κυρία αυτή είναι ό,τι πιο τοξικό και κακό έχει περάσει από το Κοινοβούλιο", έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης για την Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΑΡΘΗΚΕ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΗΣ 29 Οκτ 2025 | 17:14

Εξαλλη για... άλλη μια φορά η Κωνσταντοπούλου: "Δεκανίκι της ΝΔ η Γεροβασίλη - Θαυμαστής του Γκέμπελς ο Γεωργιάδης"

Απαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλεσε την Ζωή Κωνσταντοπούλου "το πιο απαίσιο πλάσμα" και "υστερική"

ΚΟΝΤΡΑ 29 Οκτ 2025 | 14:57

"Η Κανέλλη έκανε καριέρα στη χούντα", ισχυρίστηκε η Κωνσταντοπούλου στη Βουλή- "Ημουν 13 ετών το 1967", της απάντησε η βουλευτής

Η Βουλή καλείται να αποφασίσει για την άρση της ασυλίας της κ. Κανέλλη μετά από μήνυση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

ΠΛΕΥΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 28 Οκτ 2025 | 14:49

Κωνσταντοπούλου: Δεν ανέβηκε στην εξέδρα των επισήμων στη μαθητική παρέλαση - Στάθηκε απέναντι με την Αλεξάνδρα Σάντα

Μαζί με την Αλεξάνδρα Σάντα, κόρη του αντιστασιακού Λάκη Σάντα, έφτασε στο Σύνταγμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη μεγάλη παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 26 Οκτ 2025 | 22:02

Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Σύνταγμα: Μην αγγίζετε τα ονόματα – Λέμε "ναι" στην αξιοπρέπεια, στη ζωή, στη μνήμη, στη δικαιοσύνη

"Τα παιδιά της πρωτοβουλίας "Μέχρι τέλους" πήραν τα πράγματα στα χέρια τους, τα παιδιά που τιμούν τον τόπο του μνημείου, απόψε καθαρίζουν τον χώρο" ανέφερε

25 Οκτ 2025 | 08:50

Το μνημείο του άγνωστου ακτιβιστή

Αν υπάρχει μια απορία, είναι ποια ακριβώς ήταν η στόχευση του ΠΑΣΟΚ και γιατί συστρατεύθηκε ξανά, μαζί με τις δυνάμεις του αντισυστημισμού.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 19:01

Ροντέο η Βουλή για τον "χρονοκόφτη": Εξαλλη η Κωνσταντοπούλου με... όλους - Μπακογιάννη, Γεροβασίλη, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά

"Ο τρόπος σας πολλές φορές δεν μας αφήνει να σας στηρίξουμε", η απάντηση από την Πέτη Πέρκα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 23 Οκτ 2025 | 11:15

Η Κωνσταντοπούλου προαναγγέλλει... ανυπακοή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου: "Δεν ξέρω εάν θα μας συλλάβει ο Μητσοτάκης..."

Η κ. Κωνσταντοπούλου, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, θα βρίσκεται στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 22 Οκτ 2025 | 16:36

Κωνσταντόπουλου: Η αστυνομία εμπόδισε συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών να εισέλθουν στη Βουλή παρά την πρόσκλησή τους

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι αυτό "είναι ένα ακόμα δείγμα αυταρχικοποίησης ακόμα και μέσα στην Βουλή

22 Οκτ 2025 | 09:30

Η προκλητική δήλωση του προκλητικού Τούρκου ΥΠΕΞ

Οι δηλώσεις ή καλύτερα η συνέντευξη του Χακάν Φιντάν έγινε δεκτή από τα Μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, όπως συνήθως καταναλώνονται οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 18:58

Κακλαμάνης σε Κωνσταντοπούλου: Δίνετε ασίστ στον πρωθυπουργό και βάζει τρίποντα [βίντεο]

Το σχόλιο του προέδρου της Βουλής στις συνεχείς παρεμβάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 21 Οκτ 2025 | 15:18

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Απορρίφθηκε το αίτημα για άρση ασυλίας της για συμμετοχή της σε αγροτικά μπλόκα

"Ζητάω την άρση ασυλίας μου, γιατί δεν καταδέχομαι να κάνω χρήση της για μια πολιτική δίωξη", ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 21 Οκτ 2025 | 12:33

Το "καρφί" Χατζηδάκη για Κωνσταντοπούλου: "Μην με ρωτάτε για Τσίπρα, θα φύγω"

Ο Κ. Χατζηδάκης είπε χαριτολογώντας "μην με ρωτάτε για τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί θα φύγω!"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 19 Οκτ 2025 | 14:15

Καυστικός ο Πέτρος Κωστόπουλος για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αυτά που κάνει είναι για να γελάνε οι κότες

Ο πρώην εκδότης τοποθετήθηκε δημόσια, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 18 Οκτ 2025 | 15:09

Μαρινάκης για αποχώρηση Κωνσταντοπούλου από ΣΚΑΪ: Αντιδημοκρατικό σόου σε ζωντανή μετάδοση - Προσβολή στη δημοσιογράφο

" Η κα Κωνσταντοπούλου αρχικά επιτίθεται στους δικαστές, προσπαθώντας να τους υποκαταστήσει. Στη συνέχεια, όταν δεν της αρέσουν οι ερωτήσεις που δέχεται, αποχωρεί από μια συνέντευξη"

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 18 Οκτ 2025 | 09:40

Εφυγε έξαλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον ΣΚΑΪ μόλις τη ρώτησαν για το βιβλίο Τσίπρα – Η αντίδραση της δημοσιογράφου

"Δεν πειράζει κ. Μαυραγάνη. Λυπάμαι πάρα πολύ. Αν θέλετε να κάνετε διαφήμιση στον Τσίπρα, λυπάμαι πάρα πολύ", είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΟΜΙΛΙΑ 16 Οκτ 2025 | 18:16

Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη: "Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κατά του Νετανιάχου και εσείς τον αγκαλιάζετε"

"Ηττήθηκε ο κ. Μητσοτάκης - Δεν είπε τίποτε για τη νίκη του Πάνου Ρούτσι απέναντι σε ένα σύστημα αδικίας, ατιμωρησίας, συγκάλυψης" είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

15 Οκτ 2025 | 09:45

Η κατάληψη του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη

Ο μόνος που δεν θέλησε να μετάσχει στον αχταρμά των έξαλλων αντιδράσεων ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 15 Οκτ 2025 | 09:04

Τέμπη: Στη δίκη για τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας θα βρεθεί σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη δίκη σχετικά με τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 14 Οκτ 2025 | 18:21

Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά Γιώργου Φλωρίδη: Ρεσιτάλ ψευδολογίας και ομολογιών παρεμβάσεων στη Δικαστική Λειτουργία

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για "ψέματα που ανενόχλητος ξεστόμιζε επί 1 ώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης"

13 Οκτ 2025 | 19:47

Κωνσταντοπούλου για Άγνωστο Στρατιώτη: Θυσιάστηκαν άνθρωποι απλοί, είχαν ψυχή, αυτό που λείπει από τον Μητσοτάκη

Την προαναγγελία του πρωθυπουργού ότι η προστασία του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη περνά στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

10 Νοε 2025 | 07:53

Μήπως είμαστε απατεώνες;

Άλλοι κοροϊδεύουν τις υπηρεσίες, βάζουν ψεύτικα στοιχεία, μερικοί δεν έχουν κάνει καν φορολογική δήλωση στη ζωή τους.

05 Νοε 2025 | 12:52

Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ

Ποια είναι τα συμπεράσματα από το πολιτικό μελόδραμα που παίχτηκε με τα ΕΛΤΑ;

03 Νοε 2025 | 07:02

Η Χρυσή Ζωή

Αν κατάλαβα καλά από τα πρακτικά της Βουλής, τα δημοκρατικά εύσημα που διεκδικεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είναι οι αγώνες επί χούντας των γονέων της.

25 Οκτ 2025 | 08:50

Το μνημείο του άγνωστου ακτιβιστή

Αν υπάρχει μια απορία, είναι ποια ακριβώς ήταν η στόχευση του ΠΑΣΟΚ και γιατί συστρατεύθηκε ξανά, μαζί με τις δυνάμεις του αντισυστημισμού.

22 Οκτ 2025 | 09:30

Η προκλητική δήλωση του προκλητικού Τούρκου ΥΠΕΞ

Οι δηλώσεις ή καλύτερα η συνέντευξη του Χακάν Φιντάν έγινε δεκτή από τα Μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, όπως συνήθως καταναλώνονται οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων.

18 Οκτ 2025 | 14:13

Η μόνη κρίση που δεν είδε ο Καραμανλής

Η μόνη κρίση που δεν μυρίστηκε ο Κώστας Καραμανλής ήταν η μεγαλύτερη κρίση που βίωσε η Ελλάδα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά

15 Οκτ 2025 | 09:45

Η κατάληψη του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη

Ο μόνος που δεν θέλησε να μετάσχει στον αχταρμά των έξαλλων αντιδράσεων ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

11 Οκτ 2025 | 10:23

Ο εκνευρισμός Ανδρουλάκη και η επιστροφή Τσίπρα

Αν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να κουνήσει τη βελόνα και το υποψήφιο κόμμα Τσίπρα αποκτήσει υπόσταση, πώς θα απαντήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ενδεχόμενο της συνεργασίας τους;

10 Νοε 2025 | 08:02

Μουντρούχα τέχνη

"Ο συγγραφέας πρέπει να φωτίσει τον κόσμο από μιαν απροσδόκητη οπτική γωνία. Να πλάσει, αν έχει το χάρισμα, το δικό του σύμπαν και να μαγέψει τον αναγνώστη."

10 Νοε 2025 | 07:53

Μήπως είμαστε απατεώνες;

Άλλοι κοροϊδεύουν τις υπηρεσίες, βάζουν ψεύτικα στοιχεία, μερικοί δεν έχουν κάνει καν φορολογική δήλωση στη ζωή τους.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 10 Νοε 2025 | 06:10

Η πίστη και η ευπιστία

Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής άκουσα στο θυροτηλέφωνο τη γνώριμη πια φωνή της δικαστικής επιμελήτριας: "Θυμίστε μου σε ποιον όροφο είστε".

05 Νοε 2025 | 12:52

Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ

Ποια είναι τα συμπεράσματα από το πολιτικό μελόδραμα που παίχτηκε με τα ΕΛΤΑ;

03 Νοε 2025 | 08:23

Κάποιος να σκίσει τη γάτα

Στην Κρήτη, το να ρισκάρεις κάθε τόσο -χωρίς λόγο- τη ζωή σου και τις ζωές των άλλων περνιέται για παλικαριά. Το να έχεις τον δικό σου "κώδικα τιμής", να διαιωνίζεις βεντέτες, να την ανάβεις σε όποιον θεωρείς ότι σε έθιξε, για μαγκιά.

03 Νοε 2025 | 07:02

Η Χρυσή Ζωή

Αν κατάλαβα καλά από τα πρακτικά της Βουλής, τα δημοκρατικά εύσημα που διεκδικεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είναι οι αγώνες επί χούντας των γονέων της.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 03 Νοε 2025 | 06:10

Σφαγές εκτός κάδρου

Οι σφαγές λάμβαναν χώρα τώρα, σήμερα, το σωτήριο έτος 2025, στο Σουδάν, σε έναν από εκείνους τους πολέμους που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε "ξεχασμένους".

27 Οκτ 2025 | 09:18

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ζεις

Όποτε πιάνω ένα βιβλίο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή ή συγγραφέα, προσδοκώ να διαβάσω αριστουργηματικές σελίδες. Με την ίδια λαχτάρα πάω στο θέατρο, στο σινεμά, σε εκθέσεις.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 27 Οκτ 2025 | 06:13

Πόσο διεφθαρμένος αισθάνεσαι;

Εφόσον δυσκολευόμαστε να καταλήξουμε μεταξύ μας ποιος συμπολίτης μας είναι περισσότερο διεφθαρμένος από τον άλλον, ας στραφούμε προς τη ξένη διαιτησία

25 Οκτ 2025 | 08:50

Το μνημείο του άγνωστου ακτιβιστή

Αν υπάρχει μια απορία, είναι ποια ακριβώς ήταν η στόχευση του ΠΑΣΟΚ και γιατί συστρατεύθηκε ξανά, μαζί με τις δυνάμεις του αντισυστημισμού.

22 Οκτ 2025 | 09:30

Η προκλητική δήλωση του προκλητικού Τούρκου ΥΠΕΞ

Οι δηλώσεις ή καλύτερα η συνέντευξη του Χακάν Φιντάν έγινε δεκτή από τα Μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, όπως συνήθως καταναλώνονται οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων.

20 Οκτ 2025 | 09:47

Το τέλος της εργασίας

Το πρόβλημα πάντως, προϊόντος του 21ο αιώνα, δεν είναι η εντατικοποίηση της εργασίας.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 20 Οκτ 2025 | 06:26

Η αδύνατη ειρήνη

Όλοι οι πόλεμοι –και ιδίως οι μακροχρόνιοι, εκείνοι που κακοφορμίζουν- συνιστούν μια δυσχερέστατη προς επίλυση εξίσωση, αλλά ειδικά η επίλυση της εξίσωσης Χαμάς – Ισραήλ δείχνει πραγματικά απίθανη.

18 Οκτ 2025 | 14:13

Η μόνη κρίση που δεν είδε ο Καραμανλής

Η μόνη κρίση που δεν μυρίστηκε ο Κώστας Καραμανλής ήταν η μεγαλύτερη κρίση που βίωσε η Ελλάδα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά

15 Οκτ 2025 | 09:45

Η κατάληψη του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη

Ο μόνος που δεν θέλησε να μετάσχει στον αχταρμά των έξαλλων αντιδράσεων ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

13 Οκτ 2025 | 09:31

Γελοίοι

Πώς ορίζω τη γελοιότητα; Ως απώλεια του μέτρου. Των ορίων.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 13 Οκτ 2025 | 06:24

Ο χρονοδιακόπτης της αξιοπρέπειας

Το 1999 ο Τσίπρας δεν είχε ακόμη αποφοιτήσει καν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μολονότι είχε ήδη θέσει τα γερά θεμέλια μιας πολιτικής καριέρας, εξαιρετικά ιδιότυπης, από πολλές απόψεις.

11 Οκτ 2025 | 10:23

Ο εκνευρισμός Ανδρουλάκη και η επιστροφή Τσίπρα

Αν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να κουνήσει τη βελόνα και το υποψήφιο κόμμα Τσίπρα αποκτήσει υπόσταση, πώς θα απαντήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ενδεχόμενο της συνεργασίας τους;