Follow us

Τις πταίει για το Turkaegean; Ο υπάλληλος ή ο Αδωνις;

Αν δεν κάνω λάθος, η Τουρκία διαθέτει και εκείνη- μικρό έστω- μέρος του Αιγαίου και είναι τα δικά της χωρικά ύδατα ανάμεσα στα ελληνική νησιά και τις τουρκικές ακτές.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟΛΗς ΚΑΨΗς
Καψής

Για να είμαι ειλικρινής, πριν παραθέσω τα αποτελέσματα της ενδελεχούς έρευνας επί του θέματος, για τον υπαίτιο της εθνικής καταστροφής, δεν είμαι καν βέβαιος ότι είναι όντως εθνική καταστροφή.

Σε κάθε περίπτωση, βρίσκω ενδιαφέρουσα την παρατήρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι ο όρος Turkaegean αφήνει εξ αντιδιαστολής στην Ελλάδα τον αυθεντικό και επακριβή όρο Aegean- Αιγαίο. Αλλωστε, αν δεν κάνω λάθος, η Τουρκία διαθέτει και εκείνη- μικρό έστω- μέρος του Αιγαίου και είναι τα δικά της χωρικά ύδατα ανάμεσα στα ελληνική νησιά και τις τουρκικές ακτές. (Για όσους ενδιαφέρονται, η λέξη Αιγαίο σημαίνει κυματόβρεχτο, προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη αίγες, τα κύματα , πιθανώς από μεταφορά, αίξ, αιγός- γίδα δηλαδή- εξ ου και τα ονόματα Αίγιο, Αίγινα, Γιαλός κτλπ. Για περισσότερα αρμόδιος είναι ο κ. Μπαμπινιώτης.)

Ούτε φαίνεται να στερούμεθα νομικών επιχειρημάτων, έστω και κατόπιν εορτής, για να κριθεί το σήμα ως απαράδεκτο για ευρωπαϊκό σήμα, αφού περιλαμβάνει γεωγραφικό προσδιορισμό, όπως επίσης μας ενημέρωσε ο ανανήψας από τον κορονοϊό, νομομαθής πρώην ΥΠΕΞ. Υπό το φως αυτών των αρχικών παρατηρήσεων, κρίνω λοιπόν μάλλον υπερβολική την απαίτηση του Αλέξη Τσίπρα, "να γυρίσει από τη Μαδρίτη με τα πόδια" ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Διότι αν η ποινή που επιβάλαμε στους πρωθυπουργούς για υπαρκτές ή ανύπαρκτες εθνικές αποτυχίες, ήταν η εξαντλητική πεζοπορία- επετειακές ημέρες που ζούμε- αναρωτιέμαι αν θα είχε επιστρέψει ακόμα στην Αθήνα ο Αλέξη Τσίπρας, ύστερα από την υπογραφή του 3ου μνημονίου, λίγες ημέρες μετά την υπερήφανη απάντηση του σώφρονος ελληνικού λαού στο γνωστό νόθο δημοψήφισμα.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι υπηρεσίες πιάστηκαν στον ύπνο και ο Αδωνις Γεωργιάδης κάνει ΕΔΕ για να ανακαλύψει τον υπαίτιο. Αναγνωρίζει όμως προφανώς την πολιτική ευθύνη και αυτό τον τιμά. Γιατί η πολιτική ευθύνη είναι προφανώς του Αδωνι Γεωργιάδη.

Στην Ενορκη διοικητική Eξέταση, αντέδρασαν οργισμένα και η αντιπολίτευση και ο Σύλλογος εργαζομένων στο υπουργείο Ανάπτυξης. Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθεί (και) ο Αδωνις Γεωργιάδης, δεν με εξέπληξε καθόλου. Θα μπορούσαμε να το εκτιμήσουμε και ως επιεικές, με δεδομένη την τιμωρία που προτείνουν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση όμως του Συλλόγου Εργαζομένων με έβαλε σε σκέψεις. Αν και στον πρόλογο της ανακοίνωσης οι συνδικαλιστές αναφέρουν τις κακές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας του κτηρίου στο οποίο εργάζονται και τις ελλείψεις προσωπικού, που έχουν αποτέλεσμα "τον αυξημένο φόρτο εργασίας για τους υπαλλήλους", η περιγραφή των αρμοδιοτήτων του υπαλλήλου που κατέγραψε το τουρκικό αίτημα μου δημιούργησε απορίες. Τι κάνει αυτός ο υπάλληλος που πληρώνεται από το ελληνικό δημόσιο;

"Ο υπάλληλος, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, σημειώνει την αγγλική σημασία των ελληνικών λέξεων (είτε γραμμένων με ελληνικούς, είτε με λατινικούς χαρακτήρες) οι οποίες περιλαμβάνονται στα σήματα που κατατίθενται στο Ευρωπαϊκό Γραφείο, χωρίς να έχει αρμοδιότητα ελέγχου της εγκυρότητας της καταχώρησης του ευρωπαϊκού σήματος. Στο συγκεκριμένο σήμα, η λέξη δεν ήταν ελληνική, ούτε καν ελληνική έκφραση γραμμένη με λατινικούς χαρακτήρες, οπότε δεν χρειαζόταν να σημειωθεί η αγγλική μετάφραση του."

Δηλαδή οι Ελληνες φορολογούμενοι πληρώνουν έναν υπάλληλο για να καταχωρίζει απλώς τις ελληνικές λέξεις που καταχωρίζονται στο Ευρωπαϊκό Γραφείο και σημειώνει την αγγλική σημασία τους. Πέραν τούτου ουδέν. Όταν είδε δε τη λέξη Turkaegean, δεν θεώρησε ότι έχει καμία σχέση με τα ελληνικά και απλώς την καταχώρησε. Σωστό, τι σχέση έχει το Τουρκο- Αιγαίο με τα ελληνικά. Ούτε σκέφτηκε να ειδοποιήσει κάποιον από την ιεραρχία για ενδεχόμενη αντίδραση.

Και γιατί κοιμήθηκε όρθιος ο υπάλληλος; Επειδή, αναφέρουν οι συνδικαλιστές, η κυβέρνηση υποβαθμίζει τις δημόσιες υπηρεσίες και αντι να τις αξιοποιήσουν για την προβολή της χώρας, "τις παραδίδουν σε ιδιωτικά συμφέροντα". Ισως αναρωτηθείτε, πού κολλάνε τα ιδιωτικά συμφέροντα; Δεν κολλάνε, αλλά τι σόι συνδικαλιστές θα ήταν οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων του υπουργείου, αν δεν κατήγγειλαν τα ιδιωτικά συμφέροντα. Σωστό κι αυτό. Και λίγα λένε.

Σημειώστε ακόμα, ότι εκτός από τον εξαιρετικό υπάλληλο στο ελληνικό γραφείο, υπάρχουν και Ελληνες εργαζόμενοι αποσπασμένοι στο Ευρωπαϊκό Γραφείο, οι οποίοι επίσης δεν πήραν χαμπάρι την υπόθεση και επίσης δεν ενημέρωσαν κανένα. Κατόπιν αυτών, η παραίτηση Γεωργιάδη είναι επιβεβλημένη. Κα έχει καθυστερήσει θα έλεγα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΝΕΑ ΠΥΡΑ 08 Αυγ 2022 | 12:35

Αύριο ο απόπλους του "Abdulhamit Han" - Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν έχει πολιτική βούληση για ειρήνη στο Αιγαίο

"Στο Αιγαίο θέλουμε μια σταθερή ειρήνη και επίλυση των προβλημάτων με ειρηνικούς τρόπους, αλλά βλέπουμε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει πολιτική βούληση" τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΣΤΙΣ 8:21 ΤΟ ΠΡΩΙ 08 Αυγ 2022 | 09:56

Νέα τουρκική υπερπτήση με UAV πάνω από την Κανδελιούσα

Τουρκικό μη επανδρωμένο τουρκικό αεροσκάφος πραγματοποίησε υπερπτήση στις 8:21 το πρωί της Δευτέρας σε ύψος 21.000 ποδιών πάνω από τη νήσο Κανδελιούσσα

ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 03 Αυγ 2022 | 12:28

Μήνυμα Ισραήλ στην Τουρκία: Με στρατιωτικές ασκήσεις νότια της Κρήτης "σκίζει" το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Η Αθήνα έδωσε την άδειά της και το Ισραήλ προχωρά στη δέσμευση δύο περιοχών νότια της Κρήτης.

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 02 Αυγ 2022 | 08:58

Πώς απαντά η Αθήνα στις απίθανες δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων ότι έχει..."επεκτατικές βλέψεις"

Τη σκυτάλη από τον Ιμπραήμ Καλίν, πήρε ο Τούρκος υπουργός Αμύνης, Χουλουσί Ακάρ ο οποίος εμφάνισε την Ελλάδα ως επεκτατική δύναμη και μιλησε για το δικαίωμα της Τουρκίας στην ...αυτοάμυνα.

ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 01 Αυγ 2022 | 17:41

Προκαλεί συνεχώς ο Ακάρ: "Η Ελλάδα είναι επεκτατική στο Αιγαίο - Έχουμε δικαίωμα στην αυτοάμυνα"

"Η στάση της γειτονικής μας Ελλάδας είναι περίεργη, ανώμαλη και καθοριστική" δηλώνει ο Χουλουσί Ακάρ - "Μη χαλάτε χρήματα στην Άμυνα - Αυτά που κάνετε είναι λίγα για τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις"

01 Αυγ 2022 | 07:11

Γιατί δεν το δείχνουν τα κανάλια;

Η κατηγορία επαναλαμβάνεται κάθε φορά που υπάρχει ένα γεγονός που πλήττει την εικόνα της κυβέρνησης. Το κρύβουν τα κανάλια, δεν γράφουν τίποτα τα σάιτ και οι εφημερίδες… Προφανώς υπάρχει κάτι βρώμικο από πίσω.

ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΜΕΤΡΑ 31 Ιουλ 2022 | 10:11

Κύθνος: Εντυπωσιακές εικόνες από το άγνωστο ναυάγιο που εντοπίστηκε στον βυθό του Αιγαίου

Πρόκειται για ένα πολύ παλαιό και κατά πάσα πιθανότητα, πολεμικό πλοίο.

ΚΙ ΟΜΩΣ... 27 Ιουλ 2022 | 23:42

Meteo: Το Αιγαίο ήταν η πιο δροσερή περιοχή της Μεσογείου τον Ιούλιο - Πού οφείλεται [Χάρτης]

Χάρτης του Meteo δείχνει τις θερμοκρασιακές αποκλίσεις στην επιφάνεια της Μεσογείου, με τη θάλασσα του Αιγαίου να είναι το πιο δροσερό μέρος τον Ιούλιο.

27 Ιουλ 2022 | 14:01

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΣΕΗ του Μπιμπίλα

Οι αποφάσεις που εκδίδονται στο όνομα του ελληνικού λαού, σημαίνει ότι πρέπει να ανταποκρίνονται σε αυτό που πιστεύει ο μέσος Ελληνας; Προφανώς και όχι.

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ 26 Ιουλ 2022 | 19:44

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο - 80 μέσα σε μια ημέρα, ρεκόρ του τελευταίου τριμήνου

Μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 26 Ιουλ 2022 | 08:46

Κρεσέντο προκλήσεων από Ερντογάν - Στεφανής: Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις προθέσεις του, αλλά είμαστε πανέτοιμοι

Ο σύμβουλος της κυβέρνησης και πρώην υπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής ξεκαθάρισε ότι "η Ελλάδα είναι έτοιμη για τυχόν προκλήσεις της Τουρκίας".

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΕΛΙΚ 25 Ιουλ 2022 | 22:52

Ο Ερντογάν απειλεί ξανά τα νησιά του Αιγαίου: "Ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι δεν πρέπει να έχουν στρατό - Θα το μάθει όμως"

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι με τις κινήσεις που κάνει η Αθήνα, "παραβιάζει τόσο τη Συνθήκη της Λωζάνης όσο και τη Συνθήκη του Παρισιού"

ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 20 Ιουλ 2022 | 11:28

Εμείς, ο Λιγνάδης και το "κοινό αίσθημα"

Ολοι, ή τουλάχιστον πολλοί, διαμαρτύρονται για την αναστολή της ποινής του. Εχουν δίκιο ή άδικο;