Tο εμβόλιο και ο "αντιμνημονιακός" εσμός...

Κώστας Στούπας
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΣΤΑς ΣΤΟΥΠΑς
Κώστας Στούπας

Όταν ένας επιστήμονας διαφωνεί με την κρατούσα άποψη περί ενός ζητήματος που άπτεται της επιστήμης του, δημοσιεύει κάποιες μελέτες όπου προσπαθεί να τεκμηριώσει όσα υποστηρίζει και τις δημοσιεύει σε διεθνείς ή μη έγκριτες επιθεωρήσεις προκειμένου να τις μελετήσουν και αντικρούσουν ή υποστηρίξουν οι συνάδελφοί του και άλλοι ειδικοί ή ενδιαφερόμενοι...

Όταν ένας επιστήμονας διαφωνεί με την επικρατούσα άποψη και αντί έρευνας ιδρύει κόμμα και διοργανώνει συλλαλητήρια χρησιμοποιεί την επιστημονική του ιδιότητα ως προκάλυψη προκειμένου να ηγηθεί κάποιου κοινωνικού ρεύματος και να απολαύσει τα αγαθά της δημοσιότητας ή της ισχύος που εξασφαλίζει η πολιτική αναγνώριση.

Ο λόγος για τον επικεφαλής του κινήματος "Ελεύθεροι Ξανά" που διοργάνωσε τα πρόσφατα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα εναντίον των εμβολιασμών.

Ο ιατρός καρδιολόγος που διαθέτει δική του κλινική, μέσω των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα κατηγορεί την κυβέρνηση και προφανώς την πλειοψηφία των ειδικών της ιατρικής επιστήμης που εισηγούνται τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία αλλά και για τη χρήση δόλου για την εξυπηρέτηση άλλων επιδιώξεων.

Διαβάστε Επίσης

Ιδού ορισμένα από αυτά που ισχυρίζεται στις αναρτήσεις του: "Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Με 500 κρούσματα και 15 νεκρούς έκλεισαν μέσα μία χώρα... ΕΛΕΓΧΟΥΝ το μυαλό σας μέσω ΜΜΕ. Είναι και τεστ πειθαρχίας. ΜΗΝ τους αφήνετε. Έχουν βάλει αναμεταδότες πολλούς (και συναδέλφους μου) να σας τρομοκρατούν. Όσοι γιατροί είναι γνώστες της παθοφυσιολογίας, απλά γελάνε με όλα αυτά! Δεν μιλάμε για θεωρίες συνωμοσίας εδώ, αλλά για το ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν!..."

Σε άλλη μια ανάρτηση δεν διστάζει να τα βάλει και εναντίον της ηγεσίας της εκκλησίας που συνιστά στους ιερείς αλλά και τους πιστούς να τηρούν τις οδηγίες των επιστημόνων και της κυβέρνησης: "Χριστόδουλε αυτοί σε διαδέχθηκαν. Φασισμός προς κληρικούς και ΥΠΟΤΑΓΗ στην κυβέρνηση από την Ιερά Σύνοδο"…

Το κίνημα των αντιεμβολιαστών το οποίο περιλαμβάνει από ανθρώπους με εύλογες ανησυχίες για πιθανές παρενέργειες, μέχρι "κατ’ επάγγελμα" αγανακτισμένους και τους γνωστούς "Ψεκασμένους" δεν είναι ελληνικό φαινόμενο καθώς σε όλο τον κόσμο και ιδίως τη Δημοκρατική Δύση που υπάρχει ελευθερία έκφρασης και συνάθροισης έχει λάβει διαστάσεις ανάλογες της πανδημίας.

Μια από τις βασικές πηγές που τροφοδοτεί αυτό το κίνημα είναι η αυξημένη τα τελευταία χρόνια δυσπιστία σημαντικής μερίδας των κοινωνιών απέναντι σε όλες τις πολιτικές, οικονομικές, επιστημονικές και άλλες ελίτ...

Διαβάστε Επίσης

Την περασμένη δεκαετία, μετά τη χρεοκοπία, όταν στο στόχαστρο ήταν οι μετριοπαθείς πολιτικοί και οι οικονομολόγοι, μας είχαν προκύψει οι "ειδικοί" οι οποίοι ανέπτυσσαν "εναλλακτικές" οικονομικές θεωρίες για τα αίτια της χρεοκοπίας και την έξοδο από αυτή.

Οι πλέον παρατηρητικοί θα θυμούνται τα πάνελ των ειδικών στην Πλατεία Συντάγματος (Βαρουφάκης, Τσακαλώτος, Καζάκης, Κατρούγκαλος...) να αναπτύσσουν τις παραδοξολογίες τους πασπαλισμένες με ριζοσπαστικές φιοριτούρες.

Οι περισσότεροι από εκείνα τα πάνελ από το πολιτικό περιθώριο βρέθηκαν στο επίκεντρο των εξελίξεων και κάποιοι έγιναν και υπουργοί σε λίγα χρόνια.

Όπως έδειξε η περασμένη δεκαετία και όπως δείχνει και η παρούσα όταν υπάρχει πλήθος που τείνει ευήκοα ώτα θα βρεθούν μέχρι και κάποιοι παραγκωνισμένοι νομπελίστες να δώσουν επιστημονικό κύρος σε απόψεις οι οποίες απλώς συγκινούν το κοινό.

Μια άλλη συνέπεια του ρεύματος της αγανάκτησης που ξεκίνησε από την Πλατεία Συντάγματος την περασμένη δεκαετία ήταν η όσμωση των δυο άκρων που είχαν ακροβολιστεί στην Πάνω και την Κάτω πλατεία.

Από την Πάνω Πλατεία η "Χρυσή Αυγή" από το περιθώριο κατάφερε να είναι το πρώτο ναζιστικό κόμμα που εισήλθε σε Κοινοβούλιο. Το ίδιο και οι ΑΝΕΛ που συγκυβέρνησαν. Από την Κάτω Πλατεία εκτοξεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ που διαδέχθηκε το ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι τυχαίο που τα στελέχη της υπό διάλυσης "Χρυσής Αυγής" είναι από τους πρώτους που προσπαθούν να υποστηρίξουν τις θέσεις των αντιεμβολιαστών, μιλώντας περί "πειραματικών" εμβολίων και παραβίασης του Συντάγματος.

Πέρα από το αστείο της υπόθεσης η "Χρυσή Αυγή" να μιλάει για την παραβίαση του συντάγματος, το οποίο όπως και το ΚΚ επιθυμεί να καταλύσει, το θέμα της ύπαρξης ενός ισχυρού ρεύματος αγανακτισμένων με θολά σημεία αντισυστημικότητας, είναι κάτι που θα αναδύεται και θα δυναμώνει με κάθε κοινωνική και πολιτική αναταραχή.

Ενίοτε όταν η πολιτική και οικονομική τάξη δεν θα καταφέρνει να διαχειρίζεται, κατακερματίζει και εκτονώνει τα "υπόγεια" ρεύματα, θα μπορεί να καθορίζει και τις πολιτικές εξελίξεις, απειλώντας να επαναλάβει το εγχείρημα να ρίξει τη χώρα στα "βράχια" όπως το Καλοκαίρι του 2015.

Εκτός του ιατρού που είδε φως και όρμησε, φιλοδοξώντας να ηγηθεί του αντισυστημικού ρεύματος ή των περιτριμμάτων της "Χρυσής Αυγής" που καθένας έχει ιδρύσει από ένα κόμμα προκειμένου να σώσει το έθνος και του καραφλού τηλεπωλητή σκευασμάτων έκρηξης της τριχοφυϊας της κεφαλής, υπάρχει πλειάδα υποψήφιων Σωτήρων η οποία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα πάθη και τις ανησυχίες όσων φοβούνται ή αντιπαλεύουν τα εμβόλια...

Αν κάτι πρέπει να συγκρατήσουμε από αυτό το κύμα του παραλογισμού είναι κάτι που αποδίδεται σε έναν από τους παραγκωνισμένους μαθητές του Σίγκμουντ Φρόιντ, τον Κάρλ Γιούνγκ, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε πει η κοινωνία δεν οργανώνεται τόσο από το Nόμο, αλλά κυρίως από την τάση για μίμηση...

Δυστυχώς καθώς το εμβόλιο για τη βλακεία ή για την πρόληψη επιζήμιων και αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών αργεί θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τις αναταράξεις που προκαλούν οι προλήψεις και όσοι προσπαθούν να επωφεληθούν από αυτές. Καθήκον των πολιτικών και των λοιπών ταγών και διαμορφωτών της κοινής γνώμης είναι να διασκεδάζουν με τρόπο αποτελεσματικό αυτές τις ανησυχίες.

Πηγή: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 26 Σεπ 2021 | 18:02

Κορονοϊός: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα στην κορυφή των κρουσμάτων - Η γεωγραφική κατανομή

Η Αττική κρατά τα σκήπτρα, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη και έπεται η Λάρισα - Οι περιοχές που κατανέμονται τα κρούσματα την Κυριακή

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 26 Σεπ 2021 | 17:37

Κορονοϊός: Αύξηση των διασωληνωμένων και των θανάτων - Στα 1.100 τα νέα κρούσματα την Κυριακή

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 303 (89.91%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι - Οι εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία είναι 191

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ 26 Σεπ 2021 | 16:20

Δημοσκόπηση: Ποιο κόμμα και ποιους πολιτικούς προτιμούν οι ανεμβολίαστοι - Τι ψηφίζουν

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση και ο Κυριάκος Βελόπουλος συγκεντρώνουν τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των ανεμβολίαστων ψηφοφόρων

ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ 26 Σεπ 2021 | 14:20

Τι έλεγε ο Βασίλης Λεβέντης για τον εμβολιασμό - Η έκκλησή του στον κόσμο [βίντεο]

"Είναι η επιστήμη που έχει το λόγο. Είναι η ώρα της επιστήμης και τους ιατρούς πρέπει να εμπιστευτούμε" έλεγε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΣ 26 Σεπ 2021 | 13:59

Βασίλης Λεβέντης: Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο - Το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν

"Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη", αναφέρει το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός για τον Β. Λεβέντη που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με κορονοϊό.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 26 Σεπ 2021 | 13:03

Aνατροπή: Οι οδοντίατροι θα καθορίζουν ποιοι θα κάνουν rapid test - Τι προβλέπει το ΦΕΚ

Οι οδοντίατροι θα καθορίζουν και επίσημα ποιοι ασθενείς θα πρέπει να υποβάλλονται σε rapid test το πολύ 48 ώρες πριν από την επίσκεψή τους στο οδοντιατρείο.

ΚΡΙΣΙΜΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 24ΩΡΑ 26 Σεπ 2021 | 12:26

Βασίλης Λεβέντης: Δίνει μεγάλη κρίσιμη μάχη - Είναι δύσκολα τα πράγματα, λέει ο διευθυντής Πνευμονολογικής του Ευαγγελισμού

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος, μίλησε για την μάχη που δίνει ο Βασίλης Λεβέντης

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ 26 Σεπ 2021 | 09:35

Βασίλης Λεβέντης: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ με κορονοϊό - Δεν έχει εμβολιαστεί, πάσχει από υποκείμενο νόσημα

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Eίναι ανεμβολίαστος και πάσχει από υποκείμενο νόσημα.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ... ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ 26 Σεπ 2021 | 08:47

Απάτη αντιεμβολιαστών: "Τιμοκατάλογος" μέσω διαδικτύου και fake news - Θα πάνε στη δικαιοσύνη, λέει ο Θεοδωρικάκος

Έχουν εντοπιστεί 9 ιστοσελίδες και προφίλ… ανυπακοής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δύο φόρουμ πωλούν έναντι αμοιβής νομικά "όπλα".

ΜΕ "ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ" 25 Σεπ 2021 | 21:10

Φάμπρικα απάτης από αντιεμβολιαστές: Εννέα ύποπτες ιστοσελίδες στο στόχαστρο της Δίωξης - Πώς "πουλάνε" νομικά όπλα

Εννέα ύποπτες ιστοσελίδες και προφίλ μέσα σε 5 ώρες ανακάλυψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Βιομηχανία απάτης σε διαδικτυακές ομάδες αρνητών και αντιεμβολιαστών.

ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΤΗ ΔΕΘ 25 Σεπ 2021 | 21:04

Διασωληνώθηκε ο Βασίλης Λεβέντης: Σε κρίσιμη κατάσταση με κορονοϊό στον Ευαγγελισμό

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος έχει προσβληθεί από κορονοϊό

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΤΡΑΠΕΛΟΥ 25 Σεπ 2021 | 20:31

Τραγελαφικές σκηνές στο Εμβολιαστικό Κέντρο Μεταμόρφωσης: Γυναίκα έφυγε με τη σύριγγα στο χέρι..

Στο εμβολιαστικό κέντρο Μεταμόρφωσης γυναίκα με τη σύριγγα καρφωμένη στο μπράτσο άρχισε να τρέχει....

ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 25 Σεπ 2021 | 19:18

Ανησυχία για την Αττική: Αύξηση ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα - Πρόβλεψη για 3.500 κρούσματα στα μέσα Οκτωβρίου

Η αύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική θα αποτυπώνεται στα στοιχεία της επόμενης εβδομάδας. Θα είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι στη Θεσσαλονίκη εκτιμά ο καθηγητής Ν. Θωμαΐδης.