Follow us

Το υπερωκεάνιο μπάζει νερά!

Εδώ και πολλούς μήνες, οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου προσπαθούν να πείσουν τους εταίρους του Βορρά να αντιμετωπίσουν την ιλιγγιώδη άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου, με μια ενιαία για όλες τις χώρες πολιτική.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΠΕΤΡΟς ΛΑΖΟς
Πέτρος Λάζος

Στις 25 Σεπτεμβρίου διενεργήθηκαν στην Ιταλία, γενικές εκλογές. Δυο μόλις ημέρες πριν, η Γερμανίδα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, εμμέσως πλην σαφώς απείλησε τους Ιταλούς με κυρώσεις, στέρηση πόρων κ.λπ., "όπως έπραξε η Επιτροπή για την Πολωνία και την Ουγγαρία"!

Το αποτέλεσμα γνωστό. Συγκρίνοντας το αποτέλεσμα της κάλπης με αυτό των δημοσκοπήσεων που είχαν προηγηθεί, το συμπέρασμα αβίαστο: μια (μικρή) μερίδα Ιταλών εκνευρίστηκε και ενίσχυσε περαιτέρω την ακροδεξιά συμμαχία Μελόνι, Σαλβίνι, Μπερλουσκόνι και όλοι υπόλοιποι απλά αδιαφόρησαν, γράφοντας τις συστάσεις της κυρίας Φον ντερ Λάιεν εκεί που δεν πιάνει μελάνι!

Εδώ και πολλούς μήνες, οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου προσπαθούν να πείσουν τους εταίρους του Βορρά να αντιμετωπίσουν την ιλιγγιώδη άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου, με μια ενιαία για όλες τις χώρες πολιτική, η οποία θα στηρίζεται στη θεσμοθέτηση πλαφόν. Παρ’ ό,τι η εμπειρία έχει αποδείξει πως οι λύσεις ελέγχου αισχροκέρδειας ή/και υψηλών τιμών μέσω κήρυξης πλαφόν, δεν λειτουργούν ιδιαίτερα αποτελεσματικά, "απ’ τ’ ολότελα, καλή κι η Παναγιώταινα". Αν εφαρμοστεί η λύση όμως! Διότι, μέχρι σήμερα, δεν έχει καταστεί δυνατόν να βρεθεί κοινός τόπος και να υπάρξει μια απόφαση!

Ενώ αρχικά η λύση παρουσιάστηκε μόνο από την Ελλάδα, στην συνέχεια στο σκεπτικό προσχώρησαν και άλλες χώρες. Σταδιακά, το αρχικό σχέδιο μιας μικρής χώρας η οποία μάλιστα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα επάρκειας, μεταβλήθηκε σε πρόταση πλήρως υποστηριζόμενη από 15 χώρες-μέλη! Μάταια όμως!

Αρχικά η Ολλανδία, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα του χρηματιστηρίου τιμών που εδρεύει εκεί και η Ουγγαρία του ακροδεξιού, φίλου του Ρώσου δικτάτορα, Όρμπαν, κατόρθωσαν να σταματήσουν την όποια προσπάθεια θεσμοθέτησης.

Για να προστεθεί στη συνέχεια και η Γερμανία η οποία, μετά την ανακοίνωση ενός πακέτου στήριξης των πολιτών της ύψους €200 δισ. (όσο δηλαδή το Ελληνικό ΑΕΠ!!!), φοβάται (όχι εντελώς αδικαιολόγητα) πως με την επιβολή πλαφόν, θα υπάρξει έλλειψη εισαγωγών φυσικού αερίου, με καταστροφικά αποτελέσματα για την οικονομία της. Ξεχνώντας ότι οι δικές της κυβερνήσεις είναι αυτές που επέτρεψαν να δημιουργηθεί το πρόβλημα και δείχνοντας ταυτόχρονα, πλήρη αδιαφορία στα ενεργειακά προβλήματα των υπολοίπων χωρών-συνεταίρων της! Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως η έννοια "Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη", είναι απλά μια σειρά λέξεων και τίποτε περισσότερο, εάν δεν την συμφέρει!

Το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο σε επίπεδο κρατών. Βρίσκεται παντού. Από τις αίθουσες των οργάνων της Ένωσης μέχρι το τελευταίο γραφειοκρατικό μετερίζι (sic) σε ολόκληρη την ΕΕ που έχει δοσοληψίες ή έστω απλή συμμετοχή στις διεργασίες των Ευρωπαϊκών αποφάσεων, όλοι συνεχώς τοποθετούν το "εγώ" πριν το "εμείς", τα μικροπολιτικά τοπικά συμφέροντα της χώρας πριν την (πολυπόθητη θεωρητικά) ευρωπαϊκή ενοποίηση και το κομματικό κέρδος υπεράνω οποιουδήποτε εθνικού στόχου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του μεταναστευτικού και της λαθρομετανάστευσης, όπου στηρίζουν και ενισχύουν τις Τουρκικές συκοφαντίες. Ή η περίπτωση Παπαδημούλη που, χωρίς καμία αιδώ και με απόλυτο θράσος, προσπάθησε να "πλασάρει" ανεπίσημη πρόταση μερίδας αριστερών ευρωβουλευτών για τις παρακολουθήσεις. Δίχως να υπολογίσει ούτε στιγμή την ζημιά που προκαλεί έτσι στην χώρα διεθνώς και τις συνέπειες που θα υπάρχουν για τον αγώνα που δίνεται κατά της Τουρκικής προκλητικότητας! Μετά, φταίνε όλοι όσοι υποστηρίζουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ταχθεί με τους ισχυρισμούς Ερντογάν...

Οι περιπτώσεις όπου από Ευρωπαίους επιδεικνύεται αδιαφορία για το καλύτερο για όλους και η στόχευση επικεντρώνεται σε μικροσυμφέροντα είναι άπειρες και διαδραματίζονται σε καθημερινή βάση. Με αποτέλεσμα, οι απλοί πολίτες να αναρωτιούνται συνεχώς "τι στον δαίμονα συνέβη και που βρίσκεται η Ευρώπη που μας έλεγαν και οραματιζόμασταν;". Αν αυτό το ερώτημα δεν απαντηθεί σύντομα, με εκσυγχρονισμό και ολική επαναφορά στις αρχές της Ενωμένης Ευρώπης που εξασφάλισαν δεκαετίες αρμονικής και, το κυριότερο, ειρηνικής συνεργασίας, οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές! Συνέπειες που κανείς λογικός Ευρωπαίος δεν θέλει να και δεν αντέχει να βιώσει.

Με απλά λόγια και παραφράζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το υπερωκεάνιο δεν αργεί απλά να στρίψει. Αργεί υπερβολικά πολύ! Περισσότερο απ' όσο είναι διατεθιμένοι να περιμένουν οι Ευρωπαίοι πολίτες. Διότι, εκτός από τον τεράστιο όγκο του, έχει αποκτήσει μπόλικες τρύπες στα ύφαλα και έχει "πάρει" πολλά νερά! Πολύ περισσότερα απ’ όσο θεωρούν οι πολιτικοί ηγέτες! Εάν δεν επισκευαστεί και αποκτήσει νέες μηχανές και δύναμη σύντομα, κάποια στιγμή θα βυθιστεί. Πολύ απότομα και πολύ, πολύ γρήγορα! Και δυστυχώς αυτή η στιγμή είναι πολύ πιο κοντά, απ’ όσο υπολογίζουν όλοι!

Όποιος διαφωνεί ας ρίξει μια ματιά στην Ιταλία ή την Σουηδία...

Πηγή: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Το μαγαζί για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα αυτή τη στιγμή: Τι πραγματικά συμβαίνει στο καφενείο των σεφ, στη Γούβα Παγκρατίου;

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο 'Πλυτά' είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

"ΠΛΗΘΟΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ" 20 Οκτ 2025 | 23:52

Άρθρο Μητσοτάκη στους Financial Times: Οι πέντε χρυσοί κανόνες για την πράσινη μετάβαση της Ευρώπης

"Η Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ βρίσκεται σε σταυροδρόμι", προειδοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προτείνει πέντε κανόνες που δύναται να είναι αποδοτικοί

20 Οκτ 2025 | 17:59

Politico: Εξετάζεται η ένταξη χωρών στην ΕΕ χωρίς πλήρη δικαιώματα ψήφου για να "σπάσει" το βέτο Ορμπάν στην Ουκρανία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι σκανδιναβικές και οι βαλτικές χώρες, καθώς και οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, παραδοσιακά τάσσονται υπέρ της διεύρυνσης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ 20 Οκτ 2025 | 14:05

Εγκρίθηκε η απαγόρευση της εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου στην ΕΕ - Θα εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του 2027

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να κλείσει μία βασική στρόφιγγα χρηματοδότησης του πολέμου της Μόσχας στην Ουκρανία.

ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ 20 Οκτ 2025 | 07:41

Οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ συζητούν την πλήρη απαγόρευση εισαγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία

Οι υπουργοί επιδιώκουν να σφυρηλατήσουν κοινή θέση για την πλήρη απαγόρευση των εισαγωγών προτού η απόφαση οριστικοποιηθεί σε διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 17 Οκτ 2025 | 10:38
ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 17 Οκτ 2025 | 00:05

Το σχέδιο της ΕΕ για την Άμυνα ως το 2030: "Τείχος" κατά των drones και δαπάνες δισεκατομμυρίων

Η εφαρμογή άμυνας κατά των drones στην ΕΕ έναντι της ρωσικής απειλής "δεν αποτελεί πλέον επιλογή", δήλωσε Κάγια Κάλας

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ 09 Οκτ 2025 | 18:32

Κατασκοπευτικό θρίλερ στις Βρυξέλλες: Η κυβέρνηση Όρμπαν επιχείρησε να στρατολογήσει "δικούς της" ανθρώπους μέσα στην ΕΕ

Κάθε Ούγγρος που εργαζόταν για την ΕΕ και είχε κάποια αξία όσον αφορά τις πληροφορίες, θεωρείτο στόχος στρατολόγησης

ΜΕ 355 ΥΠΕΡ ΕΝΑΝΤΙ 247 ΚΑΤΑ 08 Οκτ 2025 | 22:39

Τέλος το μπέργκερ λαχανικών - Η Ευρωβουλή αποφάσισε ότι πρέπει να "βαπτιστεί" αλλιώς ό,τι δεν είναι προϊόν κρέατος

Οι περισσότεροι ευρωβουλευτές ψήφισαν οι όροι "μπέργκερ", "λουκάνικο" και "μπριζόλα" να αφορούν αποκλειστικά προϊόντα κρέατος

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 07 Οκτ 2025 | 19:55

Τι αλλάζει στα αεροδρόμια για τους ταξιδιώτες εκτός ΕΕ: Τέλος οι σφραγίδες στα διαβατήρια, πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα

Κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο, οι ταξιδιώτες θα καταγράφουν τα πρόσωπά τους, τα δακτυλικά τους αποτυπώματα και θα απαντούν σε ερωτήσεις του κώδικα συνόρων Σένγκεν - Οι 29 χώρες που θα το εφαρμόζουν

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ 07 Οκτ 2025 | 11:47

Politico: Γιατί το αδιέξοδο Μακρόν αποδυναμώνει συνολικά την Ευρώπη - "Στις Βρυξέλλες γράφουν την πολιτική νεκρολογία του"

"Η Γαλλία είναι πολύ μεγάλη για να αποτύχει, επομένως αυτή η ατελείωτη πολιτική αστάθεια θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την ευρωζώνη", ανέφερε Ευρωπαίος διπλωμάτης στο Politico.

ΣΗΜΑΝΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ 06 Οκτ 2025 | 23:30

Φον ντερ Λάιεν πριν την διπλή πρόταση μομφής: "Είναι παγίδα, δεν πρέπει να πέσουμε μέσα"

Η πρόεδρος της Κομισιόν βρίσκεται αντιμέτωπη με τη δεύτερη – και μάλιστα διπλή – πρόταση μομφής, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την πρόταση που κατατέθηκε στο τέλος Ιουλίου, από την οποία είχε εξέλθει αλώβητη

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 06 Οκτ 2025 | 16:25

Η απάντηση της Κομισιόν στον Νετανιάχου: Η ΕΕ στηρίζει τη Γάζα και τη λύση των δύο κρατών

"Η Ευρώπη έχει υποκύψει στην παλαιστινιακή τρομοκρατία", είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ

ΛΙΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΙΚΗ 04 Οκτ 2025 | 08:54

Στα προ κρίσης επίπεδα επιστρέφουν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας - Θα συνεχίσουν οι διακυμάνσεις

Στα προ κρίσης επίπεδα έχουν επιστρέψει οι τιμές λιανικής και χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας, μετά τις μεγάλες αυξήσεις που σημειώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ 03 Οκτ 2025 | 14:16

Η "αδιάφθορη" Λάουρα Κοβέσι: Πώς από πεισματάρα πρωταθλήτρια στο μπάσκετ έγινε η σκληρή εισαγγελέας της Ευρώπης

Η αδιάφθορη Ευρωπαία εισαγγελέας ήταν μέχρι τα πρώτα νεανικά της χρόνια μια ταλαντούχα μπασκετμπολίστρια

ΚΟΜΨΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 02 Οκτ 2025 | 18:26

Βασιλικό δείπνο για 50 ηγέτες της ΕΕ στο παλάτι της Κοπεγχάγης - Οι κομψές ενδυματολογικές επιλογές και το εκλεκτό μενού

Βασιλικό δείπνο με επαγγελματικό dress code στο παλάτι Αμαλίενμποργκ - Οι εμφανίσεις, το μενού, οι λεπτομέρεις

01 Οκτ 2025 | 00:01

Ναυτιλία: Στα 128 δισ. € ο ετήσιος οικονομικός αντίκτυπος στην ΕΕ - 150 δισ. € για την Ελλάδα μέσα σε δέκα έτη

Πόσο σημαντική είναι η ναυτιλία για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την Ελλάδα

27 Οκτ 2025 | 09:18

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ζεις

Όποτε πιάνω ένα βιβλίο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή ή συγγραφέα, προσδοκώ να διαβάσω αριστουργηματικές σελίδες. Με την ίδια λαχτάρα πάω στο θέατρο, στο σινεμά, σε εκθέσεις.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 27 Οκτ 2025 | 06:13

Πόσο διεφθαρμένος αισθάνεσαι;

Εφόσον δυσκολευόμαστε να καταλήξουμε μεταξύ μας ποιος συμπολίτης μας είναι περισσότερο διεφθαρμένος από τον άλλον, ας στραφούμε προς τη ξένη διαιτησία

25 Οκτ 2025 | 08:50

Το μνημείο του άγνωστου ακτιβιστή

Αν υπάρχει μια απορία, είναι ποια ακριβώς ήταν η στόχευση του ΠΑΣΟΚ και γιατί συστρατεύθηκε ξανά, μαζί με τις δυνάμεις του αντισυστημισμού.

22 Οκτ 2025 | 09:30

Η προκλητική δήλωση του προκλητικού Τούρκου ΥΠΕΞ

Οι δηλώσεις ή καλύτερα η συνέντευξη του Χακάν Φιντάν έγινε δεκτή από τα Μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, όπως συνήθως καταναλώνονται οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων.

20 Οκτ 2025 | 09:47

Το τέλος της εργασίας

Το πρόβλημα πάντως, προϊόντος του 21ο αιώνα, δεν είναι η εντατικοποίηση της εργασίας.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 20 Οκτ 2025 | 06:26

Η αδύνατη ειρήνη

Όλοι οι πόλεμοι –και ιδίως οι μακροχρόνιοι, εκείνοι που κακοφορμίζουν- συνιστούν μια δυσχερέστατη προς επίλυση εξίσωση, αλλά ειδικά η επίλυση της εξίσωσης Χαμάς – Ισραήλ δείχνει πραγματικά απίθανη.

18 Οκτ 2025 | 14:13

Η μόνη κρίση που δεν είδε ο Καραμανλής

Η μόνη κρίση που δεν μυρίστηκε ο Κώστας Καραμανλής ήταν η μεγαλύτερη κρίση που βίωσε η Ελλάδα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά

15 Οκτ 2025 | 09:45

Η κατάληψη του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη

Ο μόνος που δεν θέλησε να μετάσχει στον αχταρμά των έξαλλων αντιδράσεων ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

13 Οκτ 2025 | 09:31

Γελοίοι

Πώς ορίζω τη γελοιότητα; Ως απώλεια του μέτρου. Των ορίων.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 13 Οκτ 2025 | 06:24

Ο χρονοδιακόπτης της αξιοπρέπειας

Το 1999 ο Τσίπρας δεν είχε ακόμη αποφοιτήσει καν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μολονότι είχε ήδη θέσει τα γερά θεμέλια μιας πολιτικής καριέρας, εξαιρετικά ιδιότυπης, από πολλές απόψεις.

11 Οκτ 2025 | 10:23

Ο εκνευρισμός Ανδρουλάκη και η επιστροφή Τσίπρα

Αν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να κουνήσει τη βελόνα και το υποψήφιο κόμμα Τσίπρα αποκτήσει υπόσταση, πώς θα απαντήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ενδεχόμενο της συνεργασίας τους;

08 Οκτ 2025 | 08:51

Θέλει να αφουγκραστεί την κοινωνία;

Παρά τις ήττες και τα χρόνια στην αντιπολίτευση, παρά το rebranding που υποτίθεται του σχεδίασε η εταιρεία δημοσίων σχέσεων που προσέλαβε, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται στο κοινό του ίδιος και απαράλλαχτος.

06 Οκτ 2025 | 07:06

Ο Βασιλιάς είναι γυμνός και κουρασμένος

Μεγαλώνοντας, οι γωνίες σου αμβλύνονται. Όλο και σπανιότερα αναφωνείς ότι ο βασιλιάς είναι -σου φαίνεται έστω- γυμνός. Όχι απαραίτητα επειδή κοιτάς τη δουλειά ή το συμφέρον σου.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 06 Οκτ 2025 | 06:05

Η δεκαετία που κουβαλάς

Καθένας από εμάς, ανάλογα με την ηλικία του, κουβαλάει στην καμπούρα του και άλλη δεκαετία. Για την ακρίβεια, κουβαλάμε στην καμπούρα μας όλες τις δεκαετίες που μας διαμόρφωσαν από τη γέννησή μας μέχρι σήμερα.

04 Οκτ 2025 | 09:16

Τι πήρε ακριβώς ο Ερντογάν;

Δεν έχω το ρεπορτάζ του Τούρκου συναδέλφου και δεν μπορώ να πάρω θέση, ούτως ή άλλως δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία για την αντιπολίτευση στην Αθήνα, ο δικός μας δυσκολεύεται ακόμα και να βγάλει φωτογραφία δίπλα-δίπλα με τον πλανητάρχη, σιγά μην τον δεχτεί στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 01 Οκτ 2025 | 06:49

Τα ήρεμα νερά και τα "νεύρα" Σαμαρά

Η Ελλάδα δεν υπέγραψε φιλία με την Τουρκία, αυτό φαίνεται άλλωστε επί του πεδίου, αλλά αποδέχθηκε όντως ένα μορατόριουμ στην αντιπαράθεση.

29 Σεπ 2025 | 07:17

Συγχωριανοί του ψεύτη βοσκού

Έτσι ο Διονύσης Σαββόπουλος, αποφαινόμαστε, είναι ο Μπομπ Ντύλαν της Ελλάδας. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο δικός μας Ντε Γκωλ. Κι όποια γυναίκα δολοφονεί τα παιδιά της μια Μήδεια του σήμερα...

29 Σεπ 2025 | 06:28

Πότε θα πάει ο Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο

Λήξη συναγερμού; Όχι βέβαια. Τώρα θα αρχίσει η "μίρλα" για το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει πάρει ακόμα πρόσκληση για τον Λευκό Οίκο, θα αρχίσει η γκρίνια για τα F35 που ο Τραμπ θέλει φαίνεται πάση θυσία να δώσει στον Ερντογάν.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 29 Σεπ 2025 | 06:10

Dark Tourism

Δημιουργός και αποκλειστικός διαχειριστής της εν λόγω ιστοσελίδας είναι ένας Γερμανός, ο Peter Hohenhaus, ένας πανεπιστημιακός που, κατά δήλωσή του, εγκατέλειψε νωρίς-νωρίς την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία.