Follow us

Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα;

Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την προφυλάκιση Ελληνίδας ευρωβουλευτού και Ιταλών συνεργών της επαναφέρει το πρόβλημα της διαφθοράς.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΣΤΑς ΣΤΟΥΠΑς
Κώστας Στούπας

1) Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα;

Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την προφυλάκιση Ελληνίδας ευρωβουλευτού και Ιταλών συνεργών της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επαναφέρει το πρόβλημα της διαφθοράς, της ανυπαρξίας και διάβρωσης της ελληνικής δικαιοσύνης από το διαπλεκόμενο και πελατειακό πολιτικό σύστημα στη χώρα μας.

Για άλλη μια φορά, η διαφθορά ενός προσώπου της εγχώριας πολιτικής σκηνής αποκαλύπτεται από έρευνες ξένων δικαστικών αρχών, με την ελληνική δικαιοσύνη να συνεχίζει να διακρίνεται για τις διαρροές ερευνών πριν αυτές ξεκινήσουν ή δικογραφιών πριν λάβουν γνώση αυτοί που οφείλεται να λάβουν...

Η κατάσταση της δικαιοσύνης αποτελεί ντροπή για τη χώρα όπως ντροπή αποτελεί και ο νόμος "Περί (μη) ευθύνης των πολιτικών" όπου διάφοροι πολιτευτές παίζουν θέατρο υποκρινόμενοι τους δικαστές και στο τέλος κάθε κόμμα βγάζει ένα δικό του πόρισμα...

Το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που συνέβαλε καθοριστικά στην ανάδειξη του Κ. Μητσοτάκη και στην ήττα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οφείλεται κυρίως στην αποστροφή στις "περίεργες" απόψεις, περί αρμών της εξουσίας, περί "Ινστιτούτων Φλωρεντίας", "βοσκοτόπων" και "βιβλιοθηκών" ανωτάτων δικαστικών...

Ο κόσμος προσέφερε την πρωθυπουργία στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί επιθυμεί, μεταξύ άλλων, αυτά που γίνονται στο Βέλγιο να γίνουν κάποτε και στην Ελλάδα, κάτι που μοιάζει αδύνατο να συμβεί από τον "Ποικιλιών Ορχούμενο" θίασο του κ. Τσίπρα.

Οι τελευταίες εξελίξεις, δυστυχώς, για άλλη μια φορά αποδεικνύουν πως ενώ στις Βρυξέλλες υπάρχουν δικαστές, στην Αθήνα συνεχίζουν να μην υπάρχουν.

Η τραγική εικόνα στην οποία είχαν φέρει τη δικαιοσύνη οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όταν επιχειρηματίες κατηγορούσαν ευθέως δικαστικούς για εκβιασμούς και χρηματισμούς, δεν έχει αποκατασταθεί.

Αν δεν αποκατασταθεί ο ρόλος μιας ανεξάρτητης και ακέραιης δικαιοσύνης η χώρα δεν πρόκειται να εξέλθει ποτέ από τον "βούρκο" της βαλκανικής ανατολής και η ανάταση της επενδυτικής και οικονομικής δραστηριότητας θα αποδειχτεί πρόσκαιρη.

Πριν από λίγες μέρες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά τον χαιρετισμό του στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρθηκε στον Τύπο και τους εκδότες εφημερίδων, στα σχόλια που γίνονται για τη Δικαιοσύνη, αλλά και στην υπό εξέλιξη υπόθεση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή...

Μεταξύ άλλων ανέφερε: "Δεν είναι δυνατόν να χλευάζουν και να απαξιώνουν δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς συγκρίνοντας αυτούς με δικαστές και εισαγγελείς χωρών του εξωτερικού με διαφορετικά δικονομικά συστήματα έναντι των οποίων, κατά τη γνώμη τους, υπολείπονται κατά πολύ των ξένων.

Για να έχουν όμως αυτό το ηθικό δικαίωμα πρέπει προηγουμένως να μεταβούν οι ίδιοι στις χώρες που φαντάζονται ότι λειτουργούν τέλεια δικαστικά συστήματα για να δοκιμάσουν εκεί τις δυνάμεις τους και να συγκριθούν και εκείνοι με τους εκεί συναδέλφους τους. Μετά ας έρθουν να μας πουν τα αποτελέσματα….".

Το ζήτημα δεν είναι να αποδείξουμε ποιος είναι χειρότερος, ο ελληνικός Tύπος ή η ελληνική δικαιοσύνη, αλλά πώς ο καθένας από τη θέση του, κάνοντας αυτό που πρέπει όπως πρέπει, θα συμβάλλει στην έξοδο της χώρας από τον οθωμανικό και βαλκανικό λήθαργο.

2) Η γραφειοκρατία έχει υποτάξει την ψηφιακή τεχνολογία!

Κύριε Στούπα συγχαρητήρια!

Με τα δύο σημερινά άρθρα σας παρουσιάζετε ανάγλυφα την οικονομική πραγματικότητα της Ελλάδας.

Στο πρώτο άρθρο σας (Γαλάζιοι "μπολσεβίκοι" και κόκκινοι "φιλελεύθεροι"...), το πιο ανησυχητικό σημείο, που ξεπερνά και τον συνεχή δανεισμό του κράτους, είναι ο στασιμοπληθωρισμός. Πολλοί οικονομολόγοι τον χαρακτηρίζουν ως τον καρκίνο της οικονομίας. Πρέπει άμεσα να ληφθούν τα κατάλληλα αναπτυξιακά μέτρα!

Όμως, στο άρθρο σας αυτό στην τελευταία παράγραφο υπάρχει μια ηλιαχτίδα ελπίδας, ο ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΔΩΡΟΔΟΚΕΙΤΑΙ για να κάνει τις πολιτικές του επιλογές! Πράγμα πολύ ενθαρρυντικό και παρήγορο σε αυτές τις μέρες που ζούμε...

Στο δεύτερο άρθρο σας (Η Ελλάδα βρυχάται...) επιβεβαιώνεται η σοφή πολιτική ρήση "Στην Ελλάδα ευημερούν οι αριθμοί και δυστυχούν οι άνθρωποι".

Πράγματι, η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε πολλούς δείκτες της οικονομίας. Τούτο οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην ψηφιακή επανάσταση που έγινε με αφορμή την πανδημία. Το έργο αυτό ήδη αναγνωρίζεται διεθνώς.

Δυστυχώς, όμως, ο απλός πολίτης στην καθημερινότητά του και στο οικογενειακό του εισόδημα δεν μπορεί να το αντιληφθεί διότι η χώρα μας έχει πετύχει κάτι μοναδικό, μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ήτοι η γραφειοκρατία έχει υποτάξει την ψηφιακή τεχνολογία!

Σύμφωνα με την αγγλοσαξονική θεωρία η γραφειοκρατία μοιάζει με τον Leviathan, το μυθικό τέρας που απειλεί να κατασπαράξει τον πολίτη...

Πρέπει, λοιπόν, να... σκοτώσει η χώρα μας τον Leviathan, ώστε οι ενδείξεις, που αναφέρετε στην τελευταία παράγραφο του άρθρου σας αυτού, να γίνουν πραγματικότητα!

Καλές γιορτές, να έχετε, Υγεία και με το έργο σας να συμβάλλετε στην ορθολογική σκέψη για την προσέγγιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας μας!

Με εκτίμηση,

Ευάγγελος Κ. Αλεξόπουλος

Δικηγόρος-Πτυχ.Πολιτ. Επιστ.&Δημ.Διοικ. του ΕΚΠΑ

Πηγή: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

QATARGATE 05 Ιουν 2023 | 16:26

Εύα Καϊλή: Όταν είδε την αστυνομία στο γκαράζ- "Υπέθεσα ότι πρόκειται για τροχαίο"- Περιγράφει τις στιγμές της σύλληψης

Η Εύα Καϊλή στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στην El Mundo μετά την αποφυλάκιση.

ΣΤΗΝ CORRIERE DELLA SERA 04 Ιουν 2023 | 14:19

Η Εύα Καϊλή, μετά την αποφυλάκιση, φωτογραφίζεται πρώτη φορά με την κόρη της και μιλά για τη φυλακή

"Αισθάνομαι πιο δυνατή, εκτιμώ κάθε στιγμή με την κόρη μου, δεν καταφέρνω να σταματήσω να την κοιτάω", λέει η Εύα Καϊλή σε νέα συνέντευξή της.

«ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΡΟΜΟ» 03 Ιουν 2023 | 14:36

Η πρώτη συνέντευξη της Καϊλή μετά την αποφυλάκιση: "Είχα παραλύσει από τον τρόμο - Δεν είχα ρόλο στην υπόθεση"

Την πρώτη της συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή της παραχώρησε η Εύα Καΐλή στην εφημερίδα "Liberation".

TWEETS 02 Ιουν 2023 | 13:17

Η Εύα Καϊλη βγήκε από τη φυλακή και ξαναμπήκε στα social - Τι αναρτά στους προσωπικούς της λογαριασμούς

Η Εύα Καϊλή ετοιμάζει τα επόμενα βήματά της - Έκανε επανεμφάνιση στα κοινωνικά δίκτυα.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ 01 Ιουν 2023 | 17:27

Η Εύα Καϊλή επιστρέφει στο ευρωκοινοβούλιο και ο Φρατζέσκο Τζιόρτζι μπορεί πλέον να μένει στο σπίτι τους

Τις επόμενες μέρες θα επανέλθει στα καθήκοντά της αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ 30 Μαϊ 2023 | 18:32

Ευρωκοινοβούλιο: Άρση ασυλία για τη Μαρία Σπυράκη με μικρή πλειοψηφία

Η απόφαση για τη Μαρία Σπυράκη αφορά τις κατηγορίες για διαχείριση της βουλευτικής της αποζημίωσης και την αμοιβή των διαπιστευμένων βοηθών της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ 30 Μαϊ 2023 | 14:14

Αρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη για τον βιασμό της Ελένης Χρονοπούλου- Ναι ψήφισε η επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου

Το επόμενο βήμα για την άρση της ασυλίας θα γίνει στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 26 Μαϊ 2023 | 14:00

Δημητρακόπουλος: Η Εύα Καϊλή δεν είχε ποτέ καλές σχέσεις με τον Νίκο Ανδρουλάκη- Ούτε προσωπικές, ούτε πολιτικές

Η Εύα Καϊλή θέλει να επιστρέψει στο Ευρωκοινοβούλιο, επιμένει ότι είναι αθώα και δεν έχει καλές σχέσεις με τον Νίκο Ανδρουλάκη, δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ-ΔΙΚΑΣΤΗ ΜΙΣΕΛ ΚΛΕΖ 26 Μαϊ 2023 | 09:21

Πώς θα βγάλει το "βραχιολάκι" η Εύα Καϊλή: Οι προϋποθέσεις για την απελευθέρωση της

Σύμφωνα με τη διαταγή του ανακριτή Κλεζ, οι όροι αυτοί είναι επιβεβλημένοι για την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή.

QATARGATE 25 Μαϊ 2023 | 14:53

Η Εύα Καϊλή βγάζει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι - Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους

Η Εύα Καϊλή έμεινε στις φυλακές Χάρεν για τέσσερις μήνες, κατηγορούμενη για το σκάνδαλο Qatargate.

QATARGATE 24 Μαϊ 2023 | 22:33

Εύα Καϊλή: "Την παρακολουθούσαν πριν αρθεί η ασυλία της"- Αποκάλυψη Δημητρακόπουλου για "τεράστιο νομικό θέμα"

"Ενώ ακόμα δεν είχε υπάρξει το γεγονός αυτό με τη βαλίτσα, την παρακολουθούσαν μέσα στο Κοινοβούλιο της Ευρωβουλής. Αυτό είναι απαράδεκτο" ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΜΑΛΛΑ 18 Μαϊ 2023 | 13:13

Δικηγόρος Αλέξη Γεωργούλη: Ζήτησε για 4η φορά την άρση της ασυλίας του - Στις 23 Μαΐου η απόφαση

Ο Αλέξης Γεωργούλης, μέχρι στιγμής, έχει αποστείλει 3 επιστολές για την επίσπευση των διαδικασιών στο παρελθόν και αυτή την φορά στέλνει και τέταρτη.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ 17 Μαϊ 2023 | 10:57

Φυλάκιση τριών ετών για διαφθορά στον Νικολά Σαρκοζί - Θα εκτίσει με βραχιολάκι το ένα έτος της ποινής

Το Εφετείο στέρησε επίσης από τον Σαρκοζί τα πολιτικά δικαιώματά του για τρία χρόνια, πράγμα που του απαγορεύει να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί.