Χειμωνιάτικο...καλοκαίρι 2015

Μπορεί να ζήσουμε το καλοκαίρι του 2015 μέσα στο καταχείμωνο;

Χειμωνιάτικο...καλοκαίρι 2015

Η υπόληψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πλέον εμφανές, πως καταβαραθρώνεται με γεωμετρική ακρίβεια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ.

Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστερής διακυβέρνησης μέσα σε μια διετία εξαϋλώθηκε και ο πρωθυπουργός υποστέλλει την σημαία της αντιμνημονιακής επανάστασης για να υψώσει εκείνη των εκλογών.

Οι ήττες διαδέχονται η μια την άλλη. Ο πρωθυπουργός βλέποντας πως χάνει σε κάθε επίπεδο, επιστρατεύει τεχνικές παλαιομοδίτικες, προσδοκώντας… ανάσταση νεκρών.

Ξεκινά άτυπη προεκλογική εκστρατεία από τα πομακοχώρια έως την λεβεντογέννα Κρήτη, για να έχει καλυμμένα τα κομματικά του νώτα, εάν και εφόσον δεν του κλειδώσει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και χρειαστεί άλλοθι για να δραπετεύσει από την εξουσία, πριν το κόμμα γίνει… απόκομμα.

Μοιράζει 13η σύνταξη και την μετατρέπει με γράμμα μεταμέλειας προς τους θεσμούς σε εφάπαξ πουρμπουάρ. Βρίσκει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό του κράτους και σπεύδει να το διαχειριστεί σα να του ανήκει, την ίδια στιγμή που χρωστάει στους πιστωτές του.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει, εάν δεν του βγει η διαπραγμάτευση, να εμπλέξει και την αντιπολίτευση στο αποτυχία του κλεισίματος

Οργανώνει το κράτος (του) με κομματικό στρατό, για να είναι έτοιμος στις δύσκολες προεκλογικές στιγμές που θα ακολουθήσουν μέσα στους επόμενους μήνες. Το μόνο βέβαιο…

Και φυσικά, όσο το διαψεύδουν τόσο το ενισχύουν και το μετατρέπουν σε εναλλακτική εξόδου. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε αμηχανία και τα όσα επικοινωνιακά προσπαθεί μέσω non paper να «διορθώσει» το Μαξίμου πέφτουν στη μαύρη τρύπα της φαυλότητας.

Όπως μαθαίνω, ο Αλέξης Τσίπρας έχει τοποθετήσει δύο επιλογές πάνω στο τραπέζι των συζητήσεων με τους στενούς του συνεργάτες.

Η μία ξεδιπλώνεται ήδη. «Προχωράμε την διαπραγμάτευση, δεν αφήνουμε περιθώρια για λάθη και εάν μας πιέσουν με επιπλέον μέτρα, το μετατρέπουμε σε άλλοθι για εκλογές συσπειρώνοντας την εκλογική μας πελατεία» λένε λαλίστατοι πέριξ των κυβερνητικών τειχών.

Η άλλη είναι πιο περίπλοκη. Ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει, εάν δεν του βγει η διαπραγμάτευση, να εμπλέξει και την αντιπολίτευση στο αποτυχία του κλεισίματος και να ζητήσει να συμμετέχουν σε κυβέρνηση ειδικής αποστολής μπρος στο αδιέξοδο που θα έχει δημιουργήσει με την τρόικα. Φυσικά, θα πρέπει η κατάσταση της οικονομίας να φτάσει στο μη παρέκει. Είναι ένα σενάριο που απασχολεί το Μαξίμου, παρ, ότι δεν έχει αρκετούς υποστηρικτές.

Και όλα αυτά με τον κίνδυνο να ζήσουμε ένα χειμωνιάτικο… καλοκαίρι του 2015.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

16 Οκτ 2020 | 11:49

Το "παράθυρο" ευκαιρίας του Ερντογάν...

Μετά την κρίση του 2008 έχουμε εισέλθει στη φάση της εκτύπωσης χρήματος και των αρνητικών επιτοκίων.

15 Οκτ 2020 | 10:15

Γιατί βιάζεται ο Ερντογάν...

Η "ψυχρή" αντιπαράθεση Ελλάδας - Τουρκίας, κατέδειξε κάποια από τα δυνατά, αλλά και τα αδύναμα σημεία της κάθε πλευράς...

14 Οκτ 2020 | 18:22
14 Οκτ 2020 | 09:33

Ο Ερντογάν στα βήματα του Σαντάμ...

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του Ερντογάν όποιος και αν είναι, συνεχίζει να υλοποιείται.

13 Οκτ 2020 | 12:07

Τέρατα και καραγκιόζηδες...

Η υπόθεση της καταδίκης της Χρυσής Αυγής και του χειρισμού της υπόθεσης από τον κ. Τσίπρα αναδεικνύει τον οπορτουνισμό και τη ρηχότητά του ως πολιτικού.

12 Οκτ 2020 | 13:49

Ώρα ΠΑΣΟΚ

Ο ΣΥΡΙΖΑ -είναι πρόδηλο- ούτε μπορεί ούτε θέλει να υπερβεί τις παθογένειές του.

12 Οκτ 2020 | 10:34

Η "Χρυσή Αυγή" και το φως στο τούνελ...

Η καταδίκη της "Χρυσής Αυγής" ως εγκληματικής οργάνωσης αποτελεί σταθμό για την ελληνική δικαιοσύνη και τη μεταπολιτευτική μας δημοκρατία.

08 Οκτ 2020 | 09:18

Το "εθνικόν τυφέκιον", ο Γερμανός και ο Αμερικάνος...

Αυτό που έκανε τα Windows αυτό που είναι σήμερα, είναι ο ελεύθερος ανταγωνισμός.

07 Οκτ 2020 | 11:07

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή και οι πλατείες των Αγανακτισμένων

Ποιος θα διαφωνήσει με το δημοκρατικό τείχος στους νεοναζί; Με την ανάγκη να προστατεύσουμε το δημοκρατικό πολίτευμα από τους νεοναζί εγκληματίες;

07 Οκτ 2020 | 11:07

Η Τουρκία είναι ξανά στο στόχαστρο...

Παρά τις αντιρρήσεις των χωρών που την υποστηρίζουν, η Τουρκία μπαίνει όλο και βαθύτερα στο στόχαστρο της Δύσης και όχι μόνο.