
Η Όλγα Τρέμη ποτέ δεν περνούσε απαρατήρητη. Από τα πρώτα της βήματα στη δημοσιογραφία, ξεχώρισε όχι μόνο για τις επαγγελματικές της ικανότητες- και μάλιστα σε μια εποχή που οι γυναίκες δημοσιογράφοι δεν ήταν πολλές και σίγουρα δεν διεκδικούσαν διευθυντικά πόστα- αλλά και για το απαράμιλο στιλ της. Αλλωστε ήδη από την εποχή που ήταν φοιτήτρια, όλοι θυμούνται τη νεαρή και όμορφη Κνίτισα, που εμφανιζόταν στις συνελεύσεις- εκεί που τα αμπέχωνα και τα ταγάρια ήταν η φοιτητική νόρμα- ντυμένη με την τελευταία λέξη της μόδας. Ηταν όμορφη, ήταν ικανή και φιλόδοξη και μπορούσε να συνδιάσει άριστα, τις κομμουνιστικές καταβολές και τις αριστερές απόψεις, με μια καπαρντίνα Burberry.
Η Ολγα γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών και σπούδασε στο Οικονομικό της Σχολής Νομικών Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Παιδί γνωστού γιατρού, μεγάλωσε με μεγάλη οικονομική άνεση στη Κυψέλη. Τότε ήταν μια καλή συνοικία των Αθηνών, της μέσης αστικής τάξης.
Στα φοιτητικά της χρόνια ήταν δραστήρια πολιτικά. Ηδη από την εποχή της χούντας. Αλλωστε στις "αναμνήσεις" του Ανδρέα Μικρούτσικου- αν και οι περισσότεροι συγκράτησαν το ειδύλιο των δυο- είναι και το περιστατικό από την κατάληψη της Νομικής το 1972, στο οποίο είχε μετάσχει και η Ολγα Τρέμη, έστω και αν η ηλικία της δεν της επέτρεπε να έχει ιδιαίτερη δράση.
"Τελικά έδωσε, πέτυχε και μετά την βλέπω στην κατάληψη της Νομικής, φοιτητής εγώ, φοιτήτρια εκείνη. Κάνω έτσι και βλέπω ένα μανεκέν ανάμεσά μας. Παρέμεινε μανεκέν. Μιλήσαμε, στενοχωρήθηκα κιόλας γιατί ήταν βράδυ στην κατάληψη και μπορούσε να μπει η Ασφάλεια και να πέσει ξύλο και σκεφτόμουν τώρα τους βάρβαρους να μου χτυπάνε, ας πούμε, το Ολγάκι μου το τρυφερό, το εύθραυστο και όμορφο. Μετά από πολύ καιρό πρέπει να είχα ήδη βγει εγώ στην τηλεόραση που εμφανίστηκε εκείνη", ανέφερε στη συνέντευξή του ο παρουσιαστής.
Το 1975, παράλληλα με τις σπουδές της, ξεκίνησε να εργάζεται στην εφημερίδα Ριζοσπάστης. Συνέχισε στις εφημερίδες Ελευθεροτυπία, Το Βήμα, Ελεύθερος Τύπος και Έθνος.
![Όλγα Τρέμη: Από την κατάληψη της Νομικής και το ΚΚΕ, στο δελτίο ειδήσεων του Mega- Η σιδηρά κυρία με το απόλυτο στιλ [εικόνες - βίντεο]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/c1/c127b8612e7a4e7f951cc1d1e8c4ca19.jpg?v=1&maxwidth=650&)
Ήταν πίσω στα 1989 όταν η Όλγα Τρέμη παρουσίασε τις πρώτες πολιτικές εκπομπές στην κρατική τηλεόραση, όπως το "Πρόσωπο με Πρόσωπο" στην ΕΤ1, την περίοδο 1989-1990. Αμέσως ξεχώρισε και με το ταλέντο της και με την ομορφιά της. Ηταν επιμελής, είχε πολιτική σκέψη και κριτήριο και ήταν πάντα ενημερωμένη.
Τη δεκαετία του 1990 εργάστηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Flash 96 όπου ήταν διευθύντρια και παρουσίαζε το κεντρικό μαγκαζίνο, ANT1 και Αθήνα 9.84. Ακόμη έχει παρουσιάσει τις ενημερωτικές εκπομπές "Βέτο" στο Mega Channel (1994-1995), "Τελευταία Λέξη" στον ΑΝΤ1 (1999-2000) και "Σημείο Αναφοράς" στο Star Channel (2001-2002).
"Όταν ξεκίνησα, υπήρχαν γυναίκες δημοσιογράφοι, αλλά ήταν περιθωριοποιημένες σε ρεπορτάζ με "γυναικεία” χαρακτηριστικά –πολιτιστικό, ιατρικό κλπ. Δεν συνδέονταν με τα δυναμικά, το πολιτικό και το οικονομικό. Εκεί ήταν απειροελάχιστες. Ίσως μαζί με την Μένυα Παπαδοπούλου, να ήμασταν από τις πρώτες πολιτικές συντάκτριες στην Ελλάδα. Όταν πρωτοάρχισα να κάνω πολιτικό ρεπορτάζ σε εφημερίδα εκτός Ριζοσπάστη, κάποιοι με αντιμετώπισαν με μεγάλη επιφύλαξη, αναρωτιόνταν αν θα κατάφερνα να επιβιώσω. Γέλαγα μέσα μου γιατί είχα μια τρομερή πίστη και έλεγα "περίμενε και θα δεις”, είχε πει η Όλγα Τρέμη για το ξεκίνημα της καριέρας της, σε παλιότερη συνέντευξή της στο Bovary.gr.


Από το 2005, η Όλγα Τρέμη άρχισε να παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο Mega Channel. Τότε πήρε το παρατσούκλι της σιδηράς κυρίας, αφού είχε ένα αυστηρό στιλ στην παρουσίαση, που ταίριαζε με το σοβαρό προφίλ του δελτίου ειδήσεων του Mega, διευθυντής του οποίου ήταν ο σύζυγός της τότε Χρήστος Παναγιωτόπουλος.
Συνέχισε την παρουσίαση μέχρι το 2014, οπότε και παραιτήθηκε. Το πείραμα όμως με τη Μαρία Σαράφογλου δεν πέτυχε και έτσι επέστρεψε στην καθημερινή παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega στις 12 Ιανουαρίου του 2015. Παρέμεινε μέχρι το 2016 όταν πια τα οικονομικά προβλήματα του Μεγάλου Καναλιού οδήγησαν στην διακοπή των δελτίων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Όλγα Τρέμη έχει επίσης συμμετάσχει σε debate των πολιτικών αρχηγών πριν τις εκλογές, μεταξύ αυτών το 2007 και στις ευρωεκλογές του 2009, εκπροσωπώντας το Mega, ενώ ήταν και η συντονίστρια των εκλογικών βραδιών του καναλιού.
Εξάλλου, η Όλγα Τρέμη παρουσίαζε στην ΕΡΤ1 την ενημερωτική εκπομπή "10" από τις 18 Νοεμβρίου 2019 μέχρι και τις 3 Απριλίου 2020, οπότε και υπέβαλε την παραίτησή της για προσωπικούς λόγους, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΡΤ.

"Ολα έγιναν εντελώς τυχαία. Είχα βέβαια πάντα καλή επαφή με το γράψιμο. Ήμουν καλή μαθήτρια και έντονα πολιτικοποιημένη, με πολιτικά κείμενα ακόμα και στην περίοδο του σχολείου. Πήγαινα στις καλόγριες. Ήμουν από ένα αστικό σπίτι. Δύο πράγματα θεωρώ ότι με καθορίζουν και με διαμορφώνουν και ως προσωπικότητα και τρόπο σκέπτεσθαι και ως αξιακά συστήματα. Το ένα είναι το γεγονός ότι προέρχομαι από ένα αστικό σπίτι και το δεύτερο η διαδρομή μου στο ΚΚΕ. Είναι ένα περίεργο κοκτέιλ που έχω την εντύπωση ότι βγάζει ένα αρκετά ενδιαφέρον αποτέλεσμα", είχε πει η γνωστή δημοσιογράφος.

"Στον Ριζοσπάστη δεν δούλευα ως δημοσιογράφος, ήθελα να είμαι ανεξάρτητη. Ένα βράδυ που είχαν φύγει όλοι, ο Χρήστος Μεσσήνης που προσπαθούσε να κλείσει σελίδες, μου ζήτησε να γράψω δύο-τρία πράγματα. Ως τότε ούτε είχα στο μυαλό μου την δημοσιογραφία, ούτε μου είχε ζητηθεί κάτι τέτοιο. Έγραψα και μάλιστα στα γρήγορα και διαβάζοντάς τα εκείνος αναρωτήθηκε πώς και δεν ασχολούμαι με την δημοσιογραφία. Έτσι έγινε", είχε αναφέρει η Όλγα Τρέμη για το ξεκίνημά της στη δημοσιογραφία, στη συνέντευξή της στο Bovary.gr.
Προσωπική ζωή
Η Όλγα Τρέμη υπήρξε παντρεμένη με τον Θοδωρή Καλούδη, που ήταν διευθυντής πολλών εφημερίδων. Ο δεύτερος γάμος της ήταν με τον τότε διευθυντή ειδήσεων του Mega Channel Χρήστο Παναγιωτόπουλο και μαζί έχουν ένα γιο, τον Αλέξανδρο.
Ο τρίτος της γάμος ήταν με τον Νίκο Νικητέα, χειρουργό και αναπληρωτή καθηγητή της Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

"Αν συνδυάζεται καριέρα, προσωπική και οικογενειακή ζωή; Μεγάλη κουβέντα. Είναι μια διαρκής άσκηση τρόμου. Πολλές φορές ένιωθα απελπισία ότι δεν μπορώ να τα υπηρετήσω και τα τρία, αλλά ευτυχώς ήταν παροδικό. Περισσότερο ήταν απόρροια του γεγονότος ότι εμείς οι γυναίκες, πάντα, μα πάντα, έχουμε τύψεις, ότι κάτι στερούμε από την οικογένεια και τα παιδιά μας", είχε πει στο παρελθόν η Όλγα Τρέμη.
"Αν θα μπορούσα να περάσω ένα μήνυμα στις γυναίκες είναι "We can do it". Δεν είναι τόσο υποστηρικτικό το κράτος στην εργαζόμενη γυναίκα ούτε η κοινωνία μας, και πολλοί από τους συντρόφους μας μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ανοικτοί και ανεκτικοί σε αυτό, αλλά επαναλαμβάνω, We can do it. Είναι δύσκολο, αλλά γίνεται. Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στον εαυτό μας να έχουμε μια αυτόνομη πορεία και διαδρομή. Εγώ θεωρώ ότι όταν είσαι ικανοποιημένος μ΄αυτό που κάνεις, γίνεσαι καλύτερη σύζυγος και μητέρα" είχε δηλώσει η γνωστή δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr