Ακτιβίστρια γυμνή στο Playboy για την άγρια φύση

Η Βραζιλιάνα που είχε συλληφθεί και φυλακιστεί για την ακτιβιστική δράση της στη Ρωσία, φωτογραφίζεται γυμνή, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για τα άγρια ζώα

|
SHARE THIS
0
SHARES

Η 32χρονη Βραζιλιάνα, Ανα Πάουλα Μαθιέλ, έγινε γνωστή τον περασμένο Σεπτέμβριο ως μέλος των οικολόγων επιβατών του Arctic Sunrise, οι οποίοι διαμαρτύρονταν ενάντια στη γεώτρηση πετρελαίου, όταν στρατιώτες με τουφέκια από ελικόπτερα -σταλμένα από τη ρωσική κυβέρνηση- κατέλαβαν το πλοίο και τους συνέλαβαν όλους.

 

Οι ακτιβιστές του Arctic Sunrise, οι οποίοι έγιναν γνωστοί τότε στα διεθνή media ως Arctic 30, οδηγήθηκαν σε ρωσικές φυλακές, κατηγορούμενοι για εγκληματικές πράξεις. Η Μαθιέλ ήταν η πρώτη που απελευθερώθηκε στις 20 Νοεμβρίου, με την εγγύηση της Greenpeace, ενώ τον Δεκέμβριο όλοι οι ακτιβιστές πήραν πίσω τα διαβατήρια τους ώστε να φύγουν από τη Ρωσία.

 

Περίπου τέσσερις μήνες μετά, αξιοποιώντας και τη δημοσιότητα που της χάρισε η πρότερη περιπέτεια, φιγουράρει γυμνή στο εξώφυλλο του βραζιλιάνικου Playboy, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της πανίδας της χώρας της.

 

Η ιδέα ανήκει στον φωτογράφο μόδας Αντρέ Σανσεβερίνο, ο οποίος είδε τη Μαθιέλ την εποχή που η περιπέτεια των ακτιβιστών γινόταν πρωτοσέλιδο στον Τύπο. Ηρθε μάλιστα σε επαφή μαζί της και της έκανε την πρόταση την περίοδο που ήταν ακόμα στη φυλακή στη Ρωσία. Η πρώτη αντίδραση της 32χρονης Βραζιλιάνας ήταν να αρνηθεί, όμως μετά την απελευθέρωσή της συναντήθηκαν ξανά στη Βραζιλία και στη δεύτερη σκέψη άρχισε να το βλέπει πιο θετικά. «Ο Αντρέ μου είπε ότι είμαι γοητευτική γυναίκα, οπότε σκέφτηκα: γιατί να μη το αξιοποιήσω, αφού μπορώ;».

 

Σύμφωνα με δηλώσεις της στο Vocativ, τα άλλα μέλη της Greenpeace την ενθάρρυναν. «Μου έλεγαν να προχωρήσω και να το κάνω και να χρησιμοποιήσω για καλό σκοπό τα χρήματα...».

Δεν αποκαλύφθηκε πόσα χρήματα η Μαθιέλ πήρε για τη φωτογράφηση, όμως η ίδια δεσμεύτηκε ότι σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει για να πραγματοποιήσει το όνειρό της: ένα καταφύγιο για άγρια πουλιά και άλλα άγρια ζώα της βραζιλιάνικης πανίδας που κινδυνεύουν.

 

Η πιθανότητα αρνητικών κριτικών δεν προβληματίζει τη Μαθιέλ, η οποία αποκάλυψε ότι έχει ήδη πολλές προσκλήσεις από διάφορα μέρη της Βραζιλίας προκειμένου να μιλήσει για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το περιβάλλον. «Δεν με ενδιαφέρει η ψεύτικη ηθικολογία. Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία το γυμνό είναι αποδεκτό, υπάρχει στην τηλεόραση, μπαίνει στα σπίτια μας. Γιατί, λοιπόν, να μην μπορώ να γδυθώ κι εγώ;»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook