Follow us

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η πρόταση του Καραμανλή, ο έρωτας του διαδόχου

19 χρόνια μετά τον θάνατό της, ο αγαπημένος αδελφός της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Αντώνης, ανοίγει την καρδιά του και αποκαλύπτει.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η πρόταση του Καραμανλή, ο έρωτας του διαδόχου

Ο Αντώνης Βουγιουκλάκης , το ένα από τα δυο αδέλφια της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ο αρχιτέκτονας και άνθρωπος χαμηλών τόνων, που μεγάλωσαν μαζί και δεν άφησε ποτέ ο ένας τον άλλον σε όλη τους τη ζωή, 19 χρόνια μετά τον θάνατο της μεγαλύτερης εγχώριας σταρ (έφυγε στις 23 Ιουλίου 1996), μιλάει από ψυχής και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής και της προσωπικότητας της.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η πρόταση του Καραμανλή, ο έρωτας του διαδόχου
Ο Αντώνης Βουγιουκλάκης

Στο σπίτι του στην Γλυφάδα, όπου κατοικεί από το 1997, τα πάντα θυμίζουν Αλίκη αφού, εκτός από τις φωτογραφίες της, πολλά αντικείμενα είναι δώρα δικά της. Ο Αντώνης Βουγιουκλάκης έζησε δίπλα της, αλλά όχι στη σκιά της, αφού είναι ένας επιτυχημένος επαγγελματίας με αξιόλογη καριέρα.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η πρόταση του Καραμανλή, ο έρωτας του διαδόχου - εικόνα 2

Τα χρόνια της εφηβείας

Σύμφωνα με τα όσα λέει ο Αντώνης Βουγιουκλάκης, η Αλίκη από μικρό κορίτσι ήταν κάτι διαφορετικό απ’ τα άλλα κορίτσια: «Δεν ήξερα τι ήταν αυτό. Κι ούτε και σήμερα μπορώ να το καθορίσω. Δεν μπορώ να πω αν ήταν πιο ακτινοβολούσα, πιο όμορφη, πιο καλή. Δεν μπορώ να πω απολύτως τίποτα. Όμως και σήμερα που το αναπολώ, καταλαβαίνω ότι ήταν απλά διαφορετική. Σίγουρα ήταν ένα παιδί πολύ έξυπνο. Πάρα πολύ έξυπνη. Μπορώ να πω ότι η ευφυΐα της ήταν πάνω κι από το ταλέντο της».

Ο πατέρας τους, Ιωάννης Βουγιουκλάκης, διετέλεσε Νομάρχης Αρκαδίας, με αντιστασιακή δράση κατά των Γερμανών. Τον δολοφόνησαν μετά την απελευθέρωση.
Ο πατέρας τους, Ιωάννης Βουγιουκλάκης, διετέλεσε Νομάρχης Αρκαδίας, με αντιστασιακή δράση κατά των Γερμανών. Τον δολοφόνησαν μετά την απελευθέρωση.

Στο σχολείο η μικρή Αλίκη ήταν περιζήτητη, την ήθελαν να παίζει σε όλες τις παραστάσεις. Εκείνη όμως, δεν είχε εκφράσει την επιθυμία να γίνει ηθοποιός. Ο Αντώνης Βουγιουκλάκης για να υπογραμμίσει τη διαφορετικότητά της λέει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μια σχολική φωτογραφία με τις συμμαθήτριές της, όλες ντυμένες με εθνικές στολές. Όλα τα κορίτσια κοιτούν εκεί που τους είπε ο φωτογράφος. Η μόνη που κοιτάζει κατάματα τον φακό είναι η Αλίκη. Δεν ήταν τυχαίο. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο…».

Φωτογραφία από τον γάμο του αδερφού της, όπου η Αλίκη είχε παραβρεθεί με τον επιχειρηματία Γιώργο Ηλιάδη
Φωτογραφία από τον γάμο του αδερφού της, όπου η Αλίκη είχε παραβρεθεί με τον επιχειρηματία Γιώργο Ηλιάδη


Ο Φίνος την έκανε ξανθιά- Γιατί δεν ήθελε να κάνει ταινία μετά το «Ποντικάκι» δεν ήθελε να ξανά κάνει ταινία

Η Αλίκη, χωρίς να την ωθήσει κανένας πήγε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, με δασκάλους όπως ο Δημήτρης Ροντήρης, ο οποίος έλεγε ότι η Αλίκη ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο που πέρασε από τα χέρια του. Σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε γνωστή κι άρχισε να κάνει ταινίες, όπως το Ποντικάκι. Η ίδια έλεγε ότι δεν της αρέσει ο κινηματογράφος και ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει να κάνει ταινίες!

Τα δυο αδέλφια
Τα δυο αδέλφια

«Οι προτάσεις όμως δεν την άφησαν να σταματήσει», εξηγεί ο Αντώνης Βουγιουκλάκης και συνεχίζει αποκαλύπτοντας ότι «Την πήρε ο Φίνος, ο οποίος την επηρέασε κι έγινε ξανθιά… κι ύστερα δεν μπορούσε να αλλάξει. Όπως τότε που ήθελε να κάνει την Φιλουμένα μελαχρινή κι ο κόσμος την ήθελε ξανθιά. Η Αστέρω του Φίνου ήταν σταθμός στην καριέρα της τα πρώτα χρόνια. Σημαντική ταινία, απέσπασε πολύ καλές κριτικές στο Βερολίνο τότε, και θυμάμαι ότι απ’ όλες τις πρωταγωνίστριες του Φεστιβάλ, η Αλίκη φιγουράρισε στα περισσότερα Γερμανικά περιοδικά. Περισσότερο από κάθε άλλη πρωταγωνίστρια. Έγραφαν μάλιστα “Η Ελληνίδα ηθοποιός με το παράξενο επίθετο”. Τους φαινόταν γλωσσοδέτης το Βουγιουκλάκη…».

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η πρόταση του Καραμανλή, ο έρωτας του διαδόχου - εικόνα 6

Εθνική σταρ την είπε πρώτη φορά η Ελένη Βλάχου. Είχε πει τότε η Βλάχου “Όπως η Αμερική έχει την Μ.Μ. (Μέριλιν ) και η Γαλλία την BeΒe (Μπαρντό), εμείς έχουμε την ΑΒ (Αλίκη Βουγιουκλάκη)”.


Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η υποψηφιότητα στις εκλογές

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής της είχε ζητήσει τότε να κατέβει μαζί τους στις εκλογές. Του απάντησε λοιπόν: “Πρόεδρε, πόσο είχες στις τελευταίες εκλογές;” Λέει ο Καραμανλής “51%”. “Εγώ όμως”, του απάντησε, “έχω 100%”. Και δεν κατέβηκε βέβαια. Η Αλίκη ήταν λίγο πιο πονηρή από αλεπού», θυμάται ο Αντώνης Βουγιουκλάκης.

Η ευχετήρια κάρτα για τη βάπτιση του Αιμίλιου, δια χειρός Αλίκης Βουγιουκλάκη
Η ευχετήρια κάρτα για τη βάπτιση του Αιμίλιου, δια χειρός Αλίκης Βουγιουκλάκη

Η απόρριψη της Αλίκης από τον Δημήτρη Χόρν- Πώς κατάφερε να κερδίσει

Αποφοιτώντας από τη δραματική σχολή ο Δημήτρης Χόρν τη βαθμολόγησε με «λίαν καλώς», ενώ όλοι τη βαθμολόγησαν με «άριστα». Πώς κατάφερε να τα αλλάξει όλα; «Στις αρχές της καριέρας της, όταν δεν υπήρχε ακόμα τηλεόραση, της είχαν αναθέσει ένα ραδιοφωνικό Πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα. Πρότεινε λοιπόν να το κάνει μαζί με μια ανδρική φωνή, για να έχει το πρόγραμμα περισσότερο ενδιαφέρον. Μόλις είχε αποφοιτήσει τότε από την δραματική σχολή, όπου όλοι της είχαν βάλει άριστα εκτός από τον Δημήτρη Χορν που της έβαλε λίαν καλώς. Αυτόν λοιπόν ακριβώς πρότεινε για να κάνουν μαζί την εκπομπή. Κι έτσι έγινε… Έκαναν μαζί την εκπομπή και ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Αντάλλασσαν πειράγματα μεταξύ τους και στο τέλος έκαναν κι ένα λογοπαίγνιο, πως θα φύγουν νύχτα, που γύρω από τον σταθμό της ραδιοφωνίας τότε ήταν δάσος. Του λέει, λοιπόν: "Φοβάμαι να φύγω γιατί έχει αλεπούδες". Και της απαντάει ο Χορν: "Έξω δεν έχει αλεπούδες. Μέσα έχει μία που κάνει για πολλές"».

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η πρόταση του Καραμανλή, ο έρωτας του διαδόχου - εικόνα 8

Ο έρωτας του διαδόχου Κωνσταντίνου με την Αλίκη

«Με τον Κωνσταντίνο είχαν μια φιλία κι απ’ ό,τι φαίνεται, αυτός ήταν πράγματι ερωτευμένος μαζί της. Πήγαινε σχεδόν καθημερινά έξω από τον Φίνο, στην οδό Χίου ή όπου αλλού είχαν γύρισμα κι έβαζε τις κασέτες με τα τραγούδια της, σ’ ένα ανοιχτό αυτοκίνητο που είχε. Την κόρταρε πολύ. Την πολιορκούσε συνέχεια. Κάποια στιγμή είχαν παρεξηγηθεί και η Αλίκη είχε πειραχτεί από κάτι που της είχε πει. Πήγε λοιπόν στο θέατρο, στην “Οδό Ονείρων” συγκεκριμένα του Χατζιδάκη, να δει την παράσταση. Εκεί πήγε και ο Κωνσταντίνος και, μόλις μπήκε μέσα, σηκώθηκε όρθιο όλο το θέατρο. Όλοι σηκώθηκαν όρθιοι, ακόμη και οι επώνυμοι στην πρώτη σειρά, για να τον χαιρετίσουν. Όλοι, εκτός από την Αλίκη, που δεν σηκώθηκε και τον χαιρέτισε καθιστή. Η φωτογραφία αυτή τότε, είχε κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο» , περιγράφει ο Αντώνης Βουγιουκλάκης.

Πηγή: Glyfada Free Press

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 03 Οκτ 2023 | 18:55

Δέσποινα Βανδή: Το εντυπωσιακό φόρεμα της Σήλιας Κριθαριώτη, που μαγνήτισε τα βλέμματα σε συναυλία [Εικόνες - Βίντεο]

Μια από τις εμφανίσεις που συζητήθηκε στο Panik Concert 2023 by opaponline.gr ήταν αυτή της Δέσποινας Βανδή, η οποία ανέβηκε στη σκηνή για να τραγουδήσει μαζί με τη Ζόζεφιν.

«ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ» 03 Οκτ 2023 | 18:49

Ντέσσυ Κουβελογιάννη για την "απομάκρυνση" από την τηλεόραση: Πήραν τη θέση μου κοπέλες που… "το πήγαιναν το γράμμα"

Η Ντέσσυ Κουβελογιάννη αποκάλυψε τους λόγους που αποχώρησε από δουλειές και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι την "απομάκρυναν" από την τηλεόραση.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 03 Οκτ 2023 | 18:23

Ξανά στο νοσοκομείο ο Γιώργος Δασκαλάκης – "Π@@@@@ καρκίνε είσαι τελικά καλός παίκτης"

Ο τραγουδιστής επικοινώνησε ότι παρά τις γενναίες προσπάθειες να τον νικήσει, χρειάστηκε για μια ακόμα φορά να νοσηλευτεί.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 03 Οκτ 2023 | 18:09

Γιούλικα Σκαφιδά - Γενέθλια με τον σκύλακό της πριν τη γέννηση του πρώτου της παιδιού

Παρέα πάντα με τον σκυλάκο της, που δεν αποχωρίζεται ποτέ η Γιούλικα Σκαφιδά

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΣΗ 03 Οκτ 2023 | 17:51

Τζένιφερ Λόπεζ: Μετά τη γέννα των παιδιών μου ένιωθα ανασφάλεια με το σώμα μου - Πώς το ξεπέρασε

Η Λατίνα σταρ έκανε αποκαλύψεις που αγγίζουν εκατομμύρια γυναίκες.

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 03 Οκτ 2023 | 17:49

Επιστρέφει στην Ελλάδα η βασίλισσα Σοφία; Θέλει να έρθει μετά την επιστροφή του Χουάν Κάρλος στην Ισπανία...

Γιατί η βασίλισσα Σοφία σκέφτεται να επιστρέψει - Τα ακίνητα της πρώην βασιλικής οικογένειας στην Ελλάδα.

ΤΟ 12 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 03 Οκτ 2023 | 17:29
03 Οκτ 2023 | 17:00

Σοφία Αλιμπέρτη: Σε ένα διαφορετικό "κλικ" από τον γιο της, Μιχαήλ

H Σοφία Αλιμπέρτη με κάθε ευκαιρία βρίσκεται κοντά στους δύο γιους της, Μιχαήλ και Νικόλα Βαρθακούρη.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 03 Οκτ 2023 | 16:22

Ιωάννα Τούνη - Δημήτρης Αλεξάνδρου: Άρχισαν θεραπεία ζεύγους - "Για να μη σκοτωνόμαστε συνέχεια"

Η Ιωάννα Τούνη αποκάλυψε ότι μαζί με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου είχαν κάνει και στο παρελθόν κάποιες συνεδρίες για θεραπεία ζεύγους.

03 Οκτ 2023 | 16:02

Τάμτα - Πάρις Κασιδόκωστας - Μαριάννα Λάτση: Η σπάνια κοινή εμφάνιση με ιδιαίτερα look

Το ολόσωμο κολάν με τα στρας της Μαριάννας Λάτση, το θεατρικό look της Τάμτα και το εμπριμέ πουκάμισο του Πάρι Κασιδόκωστα Λάτση.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 03 Οκτ 2023 | 14:55

Βασίλης Καρράς: Η πρώτη απάντησή του στα fake news για την υγεία του

"Ο Βασίλης Καρράς εκλαμβάνει με τον πλέον θετικό τρόπο το ενδιαφέρον του κόσμου και την αγάπη προς το πρόσωπό του", ανέφερε ο δικηγόρος του

03 Οκτ 2023 | 14:48

Φλορίντα Πετρουτσέλι για Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: "Κάνει κωλοτούμπα, καλό θα ήταν να μην ανοίγει αυτή την κουβέντα"

Η Φλορίντα Πετρουτσέλι θέλησε να τοποθετηθεί για τα λεγόμενα της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου