Συνεχίζεται ο σάλος μετά την απόφαση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει τη συναυλία της στο Τσεσμέ της Σμύρνης, με τη διάσημη τραγουδίστρια να εξηγεί με νέα δήλωσή της γιατί δεν γινόταν να εμφανιστεί στη σκηνή.
"Θα αποτελούσε προσβολή της ιστορικής μνήμης η εμφάνιση οποιουδήποτε Έλληνα καλλιτέχνη σε εκδήλωση με φόντο γιγαντοαφίσας σημαίας του Κεμάλ Ατατούρκ. Πόσο μάλιστα με την επέτειο 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο" ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του Mega.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα καλλιτέχνιδα αρνήθηκε να εμφανιστεί στη σκηνή εφόσον υπήρχε μία γιγαντοαφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ για την οποία φαίνεται πως δεν ήταν ενήμερη. Η τραγουδίστρια ζήτησε να κατέβει και μετά την αρνητική απάντηση της τουρκικής πλευράς ακύρωσε την εμφάνισή της.
Όπως προκύπτει από τα πλάνα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αμέσως μετά την αποχώρηση της Βανδή, στη σκηνή ανέβηκε η δήμαρχος του Τσεσμέ η οποία επιτέθηκε στην Ελληνίδα τραγουδίστρια λέγοντας μεταξύ άλλων στον κόσμο που είχε πάει για να παρακολουθήσει τη μουσική εκδήλωση "μη τη γιουχάρετε καν, νομίζω ότι δεν είναι άνθρωπος για τον οποίο αξίζει να χαραμίσετε έστω και την ανάσα σας".
Οι επιθέσεις των Τούρκων συνεχίστηκαν στα social media τόσο σε βάρος της Δέσποινας Βανδή, όσο και σε βάρος του συντρόφου της, Βασίλη Μπισμπίκη αλλά και της κόρης της, Μελίνας Νικολαΐδη.
Χθες, μέσω δήλωσής της στο OPEN, η Δέσποινα Βανδή έδωσε μία πρώτη απάντηση για την απόφασή της.
"Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά από μία φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων. Ζήτησα να φύγει η φωτογραφία του και στη θέση της να μπει μία ελληνική σημαία πλάι στην τουρκική" είπε η τραγουδίστρια.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Alpha, η συναυλία γινόταν υπό την αιγίδα του τουρκικού ιδρύματος Παιδείας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr