Οι αυθεντικές μεσσηνιακές γεύσεις, τα αρώματα που αναδύονται από τα παραδοσιακά σπίτια της περιοχής και οι αγνές πρώτες ύλες της εύφορης μεσσηνιακής γης, συναντήθηκαν με την υψηλή τεχνολογία της Miele. Αφορμή για αυτή τη συνάντηση, του παραδοσιακού και του μοντέρνου, του αθλητισμού και της γαστρονομίας, ήταν το Navarino Challenge που επέστρεψε για τρεις ημέρες του Μαΐου (9-11) στη Costa Navarino. Η δράση της παραδοσιακής και αυθεντικής μεσσηνιακής μαγειρικής εμπειρίας, με την υποστήριξη της Μiele, μίλησε απευθείας στις καρδιές μας.
Οι κουζίνες της Miele άνοιξαν και οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές που συμμετείχαμε στο Navarino Challenge, βιώσαμε το μαγείρεμα ως μία γεμάτη εμπειρία που μας γέννησε συναισθήματα γευστικής θαλπωρής και ατόφιας χαράς.
Φέτος, η Miele, ένωσε τις δυνάμεις της με τον πολυβραβευμένο Έκτορα Μποτρίνι που επιμελήθηκε τη γαστρονομική εμπειρία της Miele στο φετινό Navarino Challenge μέσα από δύο masterclasses. Αξιοποιώντας την ποιότητα των οικιακών συσκευών της Miele, ο Έκτορας Μποτρίνι παρουσίασε γεύσεις που βρίσκουν την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη σύγχρονη μαγειρική και τη μεσογειακή παράδοση.
To rizotto με ελληνικό καφέ, κάππαρη και λεμόνι, έγινε τέλειο χάρη στην εύχρηστη λειτουργία της επαγωγικής εστίας της Miele με ενσωματωμένο απορροφητήρα. Σαρωτική επιτυχία είχε και η συνταγή με το Rizotto με πευκοβελόνες και κοτόπουλο Sous vide, σφραγίζοντας το κοτόπουλο σε ειδική σακούλα vacuum, χρησιμοποιώντας τον θάλαμο
σφράγισης κενού της Miele και μαγειρεύοντας το, σε πρόγραμμα Sous Vide στον
συνδυαστικό φούρνο ατμού της Miele.
Πικ νικ με καρό τραπεζομάντηλο, λουλούδια του αγρού και διηγήσεις από τα παλιά
Ο σεφ της Miele, Αλέξανδρος Συνγκιρίδης μας παρουσίασε με τη σειρά του εμπνευσμένα cooking sessions στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Μiele Open House. Μάθαμε πώς προετοιμάζεται ένα μεσσηνιακό πικ νικ, στρώνοντας τα καρό τραπεζομάντηλα και στολίζοντας τον χώρο με λουλούδια του αγρού. Εκεί επάνω, ανοίξαμε τα "μπογαλάκια" μας με εκλεκτά προϊόντα και εδέσματα.
Στη συνέχεια, φτιάξαμε τη δική μας σαλάτα με τα δροσερά υλικά που ήταν διαθέσιμα στο Pasta Bar, απολαμβάνοντας το γεγονός ότι ήρθαμε ξανά σε επαφή με τις πρώτες ύλες που μας χαρίζει απλόχερα η ελληνική γη και αποτελούν τον πυλώνα της τοπικής κουζίνας μας.
Τα μυστικά της παράδοσης από δεινές μαγείρισσες
Μυστικά αυτής της τοπικής μεσσηνικής κουζίνας μας αποκάλυψαν τρεις δεινές μαγείρισσες με καταγωγή από την περιοχή, στο πλαίσιο της Τraditional Messinian Cooking Experience. Και εκεί, η Miele έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη της παράδοσης, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία χρονιά πως η παρουσία της στο Navarino Challenge είναι κάτι περισσότερο από μια χορηγία.
Με σύνθημα "Μια φορά Miele, για πάντα Miele", η εταιρία επένδυσε στην εμπειρία και στην αυθεντικότητα. Γιατί για τη Miele η κουζίνα είναι ο πυρήνας του σπιτιού. Το σημείο συνάντησης που με αφορμή το καλό φαγητό, φέρνει κοντά τους ανθρώπους, αναβαθμίζοντας ποιοτικά εκείνες τις μικρές καθημερινές στιγμές της ζωής.