Η αυτοκτονία του διάσημου Άντονι Μπουρντέν στις 8 Ιουνίου του 2018, συγκλόνισε τον πλανήτη και δημιούργησε το αναπάντητο μέχρι σήμερα ερώτημα, του γιατί ένας καταξιωμένος σεφ που είχε όλο τον κόσμο στα πόδια του πήρε την απόφαση να δώσει τραγικό τέλος στη ζωή του.
Τρία χρόνια μετά τον αιφνίδιο θάνατό του, η κληρονομία που έχει αφήσει πίσω του στο χώρο της μαγειρικής και της γαστρονομίας παραμένει ανεκτίμητη. Ο Άντονι Μπουρντέν δεν ήταν μόνο σεφ αλλά και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, τηλεοπτικός αστέρας, bon vivant, ένας διάσημος με αξιοζήλευτη ζωή. Ήταν ο άνθρωπος που κλήθηκε από τον ίδιο τον Μπαράκ Ομπάμα να τον μυήσει στα μυστικά του well being.
Πέρα από όλα όμως τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν να ξεχωρίσει, ο ίδιος παρέμενε ένας απλός άνθρωπος με τις αδυναμίες του, τα προτερήματά του, τα χόμπι και τα αγαπημένα μέρη που επισκεπτόταν είτε για χαλάρωση, είτε για διασκέδαση αλλά το κυριότερο για φαγητό. Όποτε δεν ταξίδευε για την εκπομπή του και δεν ήταν μπροστά σε κάμερα, επισκεπτόταν το αγαπημένο του εστιατόριο.
"Αν ο Θεός έχει φτιάξει κάτι καλύτερο, το έχει κρατήσει για τον εαυτό του"
Αυτό δεν ήταν άλλο από το "Swan Oyster Depot", το οποίο βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο και ενθουσιάζει με τα πιάτα που σερβίρει τους πελάτες του τα τελευταία 109 χρόνια. Μπορεί το όνομα του ιστορικού εστιατορίου - μπαρ που ειδικεύεται στα θαλασσινά να παραπέμπει σε στρείδια, ωστόσο η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού θεωρούνται τα πιάτα με καβούρι που σερβίρει. Μάλιστα για ένα από αυτά τα πιάτα, ο Μπουρντέν είχε δηλώσει πως "αν ο Θεός έχει φτιάξει κάτι καλύτερο, το έχει κρατήσει για τον εαυτό του".
Ο διάσημος σεφ δεν έχανε ευκαιρία να βρεθεί μπροστά από τον πάγκο του "Swan Oyster Depot" για να γευτεί τις θαλασσινές λιχουδιές. Ερχόταν όποτε βρισκόταν στην πόλη ή όταν έκανε διαλείμματα από τα γυρίσματα", είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, η οικογένεια του οποίου τρελαίνει τους κατοίκους της πόλης για περισσότερο από έναν αιώνα.
"Δεν είχε κάποια συγκεκριμένη προτίμηση. Έτρωγε ότι του προτείναμε κάθε φορά, που ήταν συνήθως το πιάτο της ημέρας" προσθέτει, ενώ περιγράφοντας τις αντιδράσεις των υπόλοιπων πελατών για την παρουσία του σεφ στο μαγαζί είχε αναφέρει πως "αυτοί ενθουσιάζονταν. Είχε μια μοναδική αύρα και τη μετέφερε μέσα στο εστιατόριο. Αρκετός κόσμος την ημέρα της κηδείας του έσπευσε να φάει εδώ αποτίοντας φόρο τιμής στον Άντονι Μπουρντέν".

Σήμερα, οι ουρές εξακολουθούν να είναι τεράστιες έξω από το μικρό εστιατόριο που είχε κλέψει την καρδιά του διάσημου σεφ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr