Αντώνης Ρέμος: Τα δύσκολα χρόνια που έζησα ως μετανάστης στη Γερμανία

«Οταν είσαι μετανάστης, με ένα τρόπο, δεν ανήκεις πουθενά, ούτε στη χώρα καταγωγής σου, ούτε στη χώρα διαμονής σου».

antwnis-remos-ta-duskola-xronia-pou-ezisa-ws-metanastis-sti-germania
SHARE THIS
0
SHARES

Αντώνης Ρέμος: «Όταν είσαι μετανάστης, με ένα τρόπο, δεν ανήκεις πουθενά»

Συνέντευξη στο Down Town Κύπρου έδωσε ο Αντώνης Ρέμος όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τους μετανάστες, αφού και ο ίδιος έχει υπάρχει μετανάστης στη Γερμανία.

Τις τελευταίες μέρες έχουν ακουστεί πολλά επίθετα γι’ αυτούς τους μετανάστες, ακόμη και από συναδέλφους σου τραγουδιστές. Για κάποιους είναι «πρόσφυγες», για άλλους «λαθρομετανάστες», για άλλους «ριψάσπιδες που βιάζουν την πατρίδα». 

Για τον Αντώνη Ρέμο τι είναι;

Για μένα είναι άνθρωποι. Αυτό μόνο.

Βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους τι θυμάσαι από τα χρόνια που ζούσες ο ίδιος στη Γερμανία ως μετανάστης;

Η μητέρα μου δούλευε πολύ και σκληρά, αυτό δεν το ξεχνώ. Όταν είσαι μετανάστης, με ένα τρόπο, δεν ανήκεις πουθενά, ούτε στη χώρα καταγωγής σου, ούτε στη χώρα διαμονής σου. Αυτό που λέει το τραγούδι «Στα ξένα είμαι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος», αυτό ακριβώς»

Γενικά, δεν είσαι από τους ανθρώπους εκείνους που μεγάλωσαν στα πούπουλα έχοντας τα πάντα λυμένα στη ζωή τους. Αυτό πόσο σε βοήθησε ως χαρακτήρα στην πορεία;

Εμαθα να παλεύω, να δουλεύω για να πάω μπροστά. Σαφώς χρειάζεται και η τύχη, αλλά όπως έχω πει πολλές φορές, η τύχη είναι τυχερή, η επιτυχία ποτέ τυχαία. Χρειάζεται πολλή δουλειά, σύστημα, κούραση, αγώνας για να κερδίσεις πράγματα στη ζωή και να τα κρατήσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook