Ξεχωριστή ήταν η χθεσινή βραδιά για την Άντζελα Γκερέκου, καθώς παρουσίασε στην Κέρκυρα το βιβλίο της "Γεύσεις και Μνήμες: Κερκυραϊκές συνταγές της μαμάς". Κοντά της είχε τη μητέρα της, Μαρία και τη μονάκριβη κόρη της. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καντάδες στα καντούνια της Κέρκυρας. Για την εκδήλωση, η πρωταγωνίστρια της "Γης της Ελιάς", φόρεσε ένα μάξι φόρεμα λευκό με πράσινα κίτρινα μοτίβα και ήταν για ακόμα μία φορά πολύ εντυπωσιακή.
"Ένα νοσταλγικό ταξίδι στις γνώριμες γεύσεις της ζωής μου. Στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, την Κέρκυρα. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για αυτό το βιβλίο. Από την εσωτερική ανάγκη να επιστρέψω στις ρίζες μου και να περιπλανηθώ, μέσα από αγαπημένες συνταγές της μαμάς, στις γεύσεις των αναμνήσεών μου. Γεύσεις και μνήμες που ενώνουν τους ανθρώπους και τους κρατούν συνδεδεμένους στο χρόνο", σημειώνει η Άντζελα Γκερέκου για το νέο της βιβλίο.
Και προσθέτει: "Η παρούσα έκδοση είναι ένας φόρος τιμής σε όλα εκείνα τα βιώματα, τις μυρωδιές, τις στιγμές και τα συναισθήματα που με διαμόρφωσαν. Με την πεποίθηση ότι η γευστική μνήμη είναι η πιο ζωντανή μνήμη του ανθρώπου, και τη σκέψη πως ο καθένας μας έχει μια δική του "συνταγή" που χαράζει τον χάρτη της καρδιάς του, μοιράζομαι μαζί σας αυτό το γευστικό, αλλά πάνω απ’ όλα βιωματικό ταξίδι.
Κάθε συνταγή, κάθε φωτογραφία, κάθε λέξη, αναδύεται μέσα από προσωπικές εμπειρίες. Η Κερκυραϊκή γη προσφέρει τις πρώτες ύλες· η οικογένεια, τις μνήμες των κοινών γευμάτων γύρω από το τραπέζι· οι φίλοι, τη θαλπωρή και τη συντροφικότητα.
Εκεί κι ο Τόλης —ο αγαπημένος μου σύντροφος στη ζωή— που γεύτηκε και αγάπησε την Κερκυραϊκή κουζίνα στα οικογενειακά μας τραπέζια: το ψάρι μπιάνκο, το σοφρίτο, την αυγολέμονο, την παστιτσάδα, και φυσικά την κερκυραϊκή μαγειρίτσα.
Το σεντούκι της γιαγιάς άνοιξε, το τετράδιο της μαμάς ξεφυλλίστηκε…Η μαμά Μαρία, μαζί με τη Χρύσω Λέφου, μαγείρεψαν όλες τις συνταγές που περιλαμβάνονται στο βιβλίο. Οι παραδόσεις ξαναζωντάνεψαν, και μαζί τους οι εικόνες μιας ζωής βαθιά ριζωμένης στο παρελθόν, αλλά ζωντανής στο παρόν"