Άρτσι: ποιον τίτλο θα έχει ο γιος του Χάρι και της Μέγκαν

Μπορεί οι γονείς του να θέλουν να τον μεγαλώσουν σαν απλό θνητό, το πρωτόκολλο όμως προβλέπει άλλα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Αφού λύθηκε ο γρίφος και από εδώ και στο εξής ο Χάρι και η Μέγκαν έχοντας αφήσει πίσω τους τους τους πριγκιπικούς τίτλους θα ονομάζονται δούκας του Σάσεξ και η Μέγκαν, δούκισσα του Σάσεξ, τίτλο που έδωσε στον Χάρι την ημέρα του γάμου τους η Ελισάβετ, λύνεται και ο γρίφος του πως θα αποκαλείται ο πρωτότοκος γιος τους. 

Η Μέγκαν, γέννησε στις 6 Μαΐου σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου, σύμφωνα με το πιστοποιητικό γέννησης του γιου της.

Ο Άρτσι Χάρισον Μαουντμπάττεν-Ουίνδσορ γεννήθηκε στις 05.26' της 6ης Μαΐου και είχε βάρος 3.200 γραμμάρια στο νοσοκομείο Portland.  Το ντεμπούτο του στον κόσμο και τις βασιλικές υποχρεώσεις έκανε ο μικρός Άρτσι, γιος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, τέσσερις μήνες αργότερα. Συνόδευε τους γονείς του στην επίσκεψή τους στον αρχιεπίσκοπο Ντέσμοντ Τούτου, στο πλαίσιο της περιοδείας τους στην νότια Αφρική. 

Άρτσι: ποιον τίτλο θα έχει ο γιος του Χάρι και της Μέγκαν
 

Ο Άρτσι δεν έχει βασιλικό τίτλο, ούτε είναι πρίγκιπας καθώς βρίσκεται πολύ πίσω στη σειρά διαδοχής. Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ μπορούσαν να δεχθούν, κατά τη γέννησή του, το Λόρδος Αρτσι Μαουντμπάττεν-Γουίνδσορ. Ωστόσο, με το που γεννήθηκε ο Άρτσι πήραν την απόφαση να τον κάνουν Master, πιθανότατα από την επιθυμία που είχε πάντα ο πρίγκιπας Χάρι για τον εαυτό του να είναι ένα κανονικό, απλό παιδί, παρά πρίγκιπας.Ωστόσο, ο Αρτσι, μπορεί ακόμη να πάρει τίτλο HRH όταν ο πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς, κάτι που μάλλον θα απορρίψουν ο Χάρι και η Μέγκαν.

Μια περίπτωση που θυμίζει σε όλους της Νταϊάνα

Η περίπτωσή τους θυμίζει σε όλους την περίπτωση της πριγκίπισσας Νταϊάνα, που μετά το διαζύγιό της με τον Κάρολο την αποκαλούσαν πριγκίπισσα της Ουαλίας. Η Νταϊάνα είχε παραιτηθεί τότες εθελοντικά από τον τίτλο της, αλλά αν και δεν τον είχε παραμένει μέχρι σήμερα η πιο αγαπημένη πριγκίπισσα στην καρδιά των Βρετανών που την αποκαλούσαν χαϊδευτικά Lady D. 

 

Μετά το θάνατο της Νταϊάνα το παλάτι του Μπάκιγχαμ ξεκίνησε συζητήσεις για το αν θα μπορούσε να αποκαταστήσει, μετά θάνατον, τον HRH τίτλο της. Η διαδικασία σταμάτησε γιατί δεν είχε ξανασυμβεί στο παρελθόν και κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε κραδασμούς που εκείνη την εποχή το παλάτι δε χρειαζόταν αφού πέρναγε μια από τις χειρότερες και χαμηλότερες σε δημοφιλία φάσεις στην ιστορία του. Όλοι εξάλλου θυμούνταν τον αδερφό της Νταϊάνα, Ερλ Σπένσερ, που μιλώντας κατά τη διάρκεια της κηδείας της Νταϊάνα τον Σεπτέμβριο του 1997, δήλωσε ότι δεν χρειάζεται κανένας βασιλικός τίτλος για να συνεχίσει να αναπαράγεται η μαγεία της. 

Φωτογραφία: Reuters